Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 193
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzieki za wystawienie fotek:))))

pewnie obowiazkowo czeka go fryzjer:)

musze powiedziec, ze Alf juz i tak wyglada lepiej bo wczesniej jak wzielismy go ze schroniska to jego siersc była zbita a teraz juz jest luzniejsza dopiero jak odrosnie to bedzie efekt:))
pozdrawiam

Posted

luizacezarek napisał(a):
Cearek zmarł na zawał serca miał dopiero 5,5lat
urodził sie 27 lipca 2005 roku a zmarł 27 lutego 2011roku:(
jak na razie nie mam sił pisac o tym wszystkim co przeszlismy to był jeden wielki koszmar

Nie wiem co napisac, strata przyjaciela po tylu latach jest bardzo bolesna :( Trzymajcie sie, z czasem bedzie latwiej o nim rozmawiac i wspominac z usmiechem :calus:

Posted

witam!

Alf ma nowych kolegów Jasia i Dziadka ze szczecinskiego schroniska. Sa to pieski ktore duzo przezyły w schronisku i siedziały za kratami 2-3lat. Bardzo fajnie sie dogaduja z pozostałymi pieskami. W tej chwili mam ich 4:)
pozdrawiam

Posted

Czyli na brak towarzystwa Alfik narzekać nie może. A czy możemy liczyć na wiosenne zdjęcia ? :) (tak w ramach wcześniejszego Zajączka)
Czy DZIADEK to ok 9-letni mieszaniec owczarka niemieckiego ? (jest/był w schronisku i miał swoje ogłoszenie na stronie TOZ-u)

Posted

witam:)

dziadek to jest własnie piesek ktory był wystawiony równiez w toz. w schronisku był od 2008roku .uwielbia bawic sie piłeczka i swietnie dogaduje sie z pozostałymi pieskami:))
dziadek pewnie ma mniej lat niz było napisane. to radosny piesek ktory chetnie biega i uwielbia byc blisko człowieka.
najlepiej lubi sunie miczke z ktora ciagle przesiaduje i próbuje ja we wszystkim nasladowac.

pozdrawiam:))

poszukuje wolontariuszy ze szczecinskiego schroniska:) pilnie!

Posted

zdjecia napewno przesle ale pogoda jest fatalna wiec czekam na poprawe. jeszcze alf ne był u fryzjera:)
alf ma uraz i warczy za siatka, płotem ale gdy tylko wejdzie sie do środka jest potulny jak baranek. mysle, ze pobyt w schronisku odcisnał pietno na jego psychice.

Posted

Witam!

dzieki za informacje. Alf jest bardzo posłusznym psem łatwo przywrócic go do porzadku pod warunkiem, ze jestes z psem oko w oko. gorzej jak juz człowiek jest za siatka to wtedy zamienia sie w małego potwora:(

Posted

czy Pani jest Wolonatriuszka w schronisku SZCZ? Bo mam jedno pytanko jak rozmawiałam ostatnio z Pania przez telefon ktora zajmuje sie adopcjiami i pytałam o Bambiego, Dziunie i inne pieski ktore sa powyżej 2-3lat(przebywające na wybiegu) nie mogli mi ich odszukac. Jak to jest możliwe? Tłumaczyli, ze jest zimno a pieski siedza w budzie. Mysle, ze gdyby tam były to własnie szybciej mozna odszukac gdyz tylko sprawdzamy numerek i po klopocie. Wiem, ze schronisko peka w szfach piesków zamiast ubywac to przybywa. Mysle, ze gdyby była lepsza reklama tego schroniska i czeste występy przed kamerami poprawiłby cała sytuacje.
w gazecie od czasu do czasu cos z TOZu sie pokarze a tak nic.

• 1 month later...
Posted

witam!
Mam problem z Alfem ponieważ cały czas warczy i nie pozwala sie do siebie zblizyc:(
widać, ze cierpi bo ledwo biedaczek chodzi. to jest najgorsze bo nawet do weterynarza nie moge z nim jechac bo jest agresywny w stosunku do domownikow a jak moze sie zachowac u weterynarza?:( lepiej nie myslec.
powłoczy tylni łapami z dnia na dzien jest coraz gorzej. dostaje specjalne tabletki po ktorych ma sie lepiej poczuc ale zobaczymy. bo jak na razie nie ma poprawy:(((((((((((
pozdrawiam

Posted

Może możnaby podać Alfowi jakiś środek uspokajający z jedzeniem a następnie szybko zawieźć do do lecznicy...chyba że weterynarz mógłby przyjechać do niego. Na pewno wskazany jest pośpiech, jestem pewna, że agresja Alfa wynika właśnie z bólu :(

Posted

witam!

Alf juz jest zdrowy i odzyskal humor. tabletki czynia cuda.
Pies byl b.agresywny wiec nie bylo mowy o wet. to jest bardzo dziwny psiak w dalszym ciagu warczy jak stoimy przed ogrodzeniem a kiedy zle sie czul to nawet klapal zebami wiec nie bylo mowy o przebadaniu.
moj cane corso mial podobne problemy wiec wiedzialam jakie tabletki moge psu podac.