some Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 ale co to znaczy ze pies zaginal w schronie? luizacezarek mozesz napisac cos wiecej? a jak nasz Abi? napisalas ze dla suni moze byc znalazla inny domek to moze dla Abiego tez? ;) a na tej drugiej posesji ktos mieszka? zasypalam pytaniami :) Quote
luizacezarek Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Napewno juz wkrotce zrobie zdjecie Alfowi tylko musze doprowadzić jego siersc do porzadku:) nie chce nic robic na siłe Abi toleruje koty? Quote
luizacezarek Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 witam! Alfikowi zrobie fotki jak juz pozbedzie sie tej okropnej siersci:))) Psiak jest dosc mocno zestresowany wiec jeszcze poczekam z psim fryzjerem:) Abi lubi koty? Quote
some Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 wlasnie nie kojarze jaki jest stosunek Abiego do kotow. moze zaraz odezwie sie jakas kolezanka z jego watku. jesli nie to mozemy zadzwonic do p, Danusi do Szczecinka i zapytamy jak zachwouje sie w stosunku do kotow. Quote
luizacezarek Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 [FONT=Times New Roman]Chciałam jednoczesnie adoptowac Alfa i Dziunie ze schroniska ale miałam problemy z dotarciem do schroniska wiec poprosiłam aby przygotowali psy i potrzebne dokumenty a ja je podpisze. Pani jednak stwarzała problemy wiec poprosiłam Pania dr ktora kojarzyła mnie z widzenie (czesto ze schroniska zabieram biedne koty)i zgodziła sie. Dopiero na miejscu okazało sie, ze tylko Alf jest a suni nie ma. Pracownik bardzo się wzruszył tym, ze adoptowalismyy Alfa i umowiłam się, ze bedzie mogł przyjechać do Alfa. Pan twierdzil, ze sunia sie doczekała adopcji. Nastepnego dnia zadzwoniłam do schroniska aby podziekowac za przetrzmanie psa i z pytaniem o sunie. ale Pani powiedziała, ze jak znajdzie sie to napewno dadza znac. bo maja moj telefon[/FONT] [FONT=Times New Roman]Alf cała droge jechał spokojnie. Musiał juz jezdzić samochodem gdyz nawet się nie załatwił. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Obecnie przeniosłam Alfa na 2 posesje. Tam mieszka sobie w domku gospodarczym z możliwościa wyjscia na dwor o każdej porze dnia i nocy:)[/FONT] [FONT=Times New Roman]Nie mam pojecia jaki ma charakter Abi. czy jest uległy, czy jest kastrowany itp ile[/FONT] [FONT=Times New Roman]o tej Dziuni było napisane, ze jest uległa i ze wszystkimi pieskami sie dogaduje. Wiec chcialam towarzyszke dla chłopaka aby sie nie nudził.[/FONT] Quote
kamilqax95x Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 A pamiętasz może jaki miała numer Dziunia ?? Quote
some Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 luizacezarek a A;lf sam siedzi tam na tej posesji? jutro zadzwonimy do Szczecinka i dowiemy sie o stosunek Abiego do kotow Quote
Estrella Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Abi jest kastrowany, z innymi psami fajnie się dogaduje. Jutro Beata z naszego wątku http://www.dogomania.pl/threads/188064-Abi-prosi-o-wsparcie-finansowe-na-hotel-i-leczenie.-Szuka-DS zadzwoni do mariamc i dowie się jaki jest stosunek Abisia do kotów. Quote
Estrella Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 some napisał(a):jutro zadzwonimy do Szczecinka i dowiemy sie o stosunek Abiego do kotowzdublowałam :) Quote
luizacezarek Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Dziunia 360/08 moj wujek zajmuj sie Alfem Alf to mały cwaniaczek juz przekopał sie pod ogrodzeniem i czekał koło drzwi domu. Tak długo tam siedział i czekał az mu wujek otworzy drzwi i da smakołyk do zjedzenia. Wujek wpuscił go do domu a nastepnie on zjadł i dopiero poszedł na powietrze. u mnie jest zazdrosny o psy poniewaz moje psiaki mieszkaja w domu. Abi mieszka w domu tymczasowym? Quote
Estrella Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 to ja może zaproszę na wątek Abisia http://www.dogomania.pl/threads/188064-Abi-prosi-o-wsparcie-finansowe-na-hotel-i-leczenie.-Szuka-DS?p=16267299#post16267299 aby kontynuować tam naszą rozmowę jeżeli okazałoby się, że Abiś jest ok do kotów i byłaby Pani zainteresowana adopcją, to: musiałaby Pani wyrazić zgodę na wizyty przed i po adopcyjne oraz podpisać umowę adopcyjną miałybyśmy też kilka pytań, w jakiej miejscowości Pani mieszka? Jakie ma Pani warunki dla psów. I inne. Ale to już na wątku Abisia proszę, żeby nie robić offów :) Oczywiście chętnie też odpowiemy na pytania o Abisiu od Pani :) Quote
Igiełka Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Hurra Alfiś już w DS :loveu: I jeszcze nasz Abiś ma szansę wow :loveu: Quote
luizacezarek Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Witam! Prosze sie tak nie cieszyc poniewaz ja musze poznac dobrze Alfa a dopiero moge podjac decyzje o adopcji kolejnego psa. Jak na razie nic sie nie zmieniło. Alf miał byc miłym pogodnym psiakiem a jak na razie kłapie zebami jak zamykam go w pomieszczeniu . Mam nadzieje, ze mnie nie ugryzie. Jak biega luzem to zachowuje sie idealnie. Nawet kiedy juz jest zamkniety jak go wołam to az rzuca sie i warczy. moze ma lek przestrzeni? Ale ma otwarte okienko i wychodzi na dwor. moze sobie zawsze wyjsc i pobiegac. nie mam juz pojecia. Nie wiem dlaczego tak reaguje. Moze czuje psy Abiego najlepiej wystawic toz tam naprawde duzo psiakow znajduje nowe domy.http://www.toz.szczecin.pl/?id=poczekalnia Quote
Enigma79 Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Prosze sie tak nie cieszyc poniewaz ja musze poznac dobrze Alfa a dopiero moge podjac decyzje o adopcji kolejnego psa. Święta racja, rozsądek to podstawa :) Też jestem bardzo ciekawa, dlaczego Alf zachowuje się w ten sposób... Quote
luizacezarek Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 ALF przestał juz warczec i czuje sie doskonale:)))))) Quote
kamilqax95x Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 A to czekamy na zdjęcia Alfa i innych twoich pociech :) Quote
luizacezarek Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 oczywiscie przesle:)) Jedynie martwi mnie fakt, ze pieski we wszystkich schroniskach sa tak słabo reklamowane w mediach. Szczegolnie szczecinskie schronisko nawet nie ma psiakow wystawionych na allegro, jeden psiak dziennie reklamowany w kronice szczecinskiej to miesiecznie 30 psów ktore znajdowałoby swoje domy. Szkoda, ze nie wszystkie psiaki ktore sa w schronisku nie sa umieszczone na stronce internetowej to by napewno ułatwiło adopcje. Rok temu był swietny program adopcyjny nagrywany ze szczecinskiego schroniska i wiem, ze bardzo duzo pieskow znajdowały swoje domy. Najgorzej w znalezieniu domow maja duze pieski wiec dajmy im szanse. POZDRAWIAM!!!!!!!!! Quote
kamilqax95x Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 Co tam u szczęśliwca Alfa ?? :) Są może jakieś zdjęcia :) ??? Quote
luizacezarek Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Alfik z dnia na dzien coraz lepiej wyglada i juz nie moge sie doczekać kiedy odrosnie mu siersc:)) jest bardzo posłuszny i nie reaguje na psy sasiadów:)) wysłałabym zdjecia ale nie wiem jak:)) pozdrawiam chetnym moge wyslać zdjecia poczta elektroniczna:)) mala209@wpl.pl Quote
Enigma79 Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Miło przeczytać pozytywne wieści :) Na pewno któraś z Dogomaniaczek po otrzymaniu zdjęcia Alfika wstawi je na jego wątku. Ja niestety nadal potrafię wstawiać tylko linki do ImageShacka. Quote
ageralion Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 luizacezarek podeslij zdjecia do mnie, z checia zobacze jak nasz przystojniak wyglada szczesliwy w domku :) ttbszczecin@gmail.com Quote
ageralion Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 No to wstawiam foteczki Alfa i calej pozostalej zwierzecej ferajny :) Ale sie chlopakowi trafilo :multi: Kurcze po siersci faktycznie widac, jak bardzo Alf przezyl pobyt w schronisku :( Quote
ageralion Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Cezar :) Mika adoptowana z naszego schroniska Kulka - kotka zotała podrzucona Lucek - adoptowany z TOZu Pyska - uratowana przed eutanazja Quote
Recommended Posts