luizacezarek Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 w swieta weterznarz przyjmuje tylko w szczecinie 100km dalej. dlatego musialam dzialac sama. musze powiedziec, ze Alfik to psiak po ktorym nigdy nie wiadomo co mozna sie spodziewac. moze ktos wiedzial o jego chorobie i dlatego oddal go do schronu Quote
luizacezarek Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Mysle, ze minie jeszcze duzo czasu zanim nam zaufa. ta agresja przejawia sie brakiem zaufania do wlasciciela. pozostale pieski ze schronu rowniez sa jeszcze przerazone ale nie warcza na nas. Quote
ageralion Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Ja i tak zabralabym go do weta, niech przebada psiaka, zeby to nie bylo cos powazniejszego :( Quote
kamilqax95x Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 Jak się ma Alfik ??? Może jakieś nowe zdjęcia :) Quote
luizacezarek Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Alf czuje sie bardzo dobrze:) ok zrobie zdjecia moim wszystkim psa. mam ich troche bo 5:) pozdrawiam Quote
kamilqax95x Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Ok, czekamy z niecierpliwością na gromadkę ;) Quote
luizacezarek Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 witam! [FONT=Times New Roman]MIKA[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Do schroniska trafiłam jako młoda sunia, przerażona, smutna…[/FONT] [FONT=Times New Roman]W boksie byłam popychadłem, jako ostatnia podchodziłam do resztek jedzenia, które zostawiały mi psy. Zdarzało się, że kilka dni nic nie jadłam tylko piłam aby przeżyć. Pewnego felernego dnia zostałam okrutnie pogryziona i kulałam.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Stałam się nie atrakcyjną psiną do adopcji. Byłam chuda, sierść miałam matową i poplątaną.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Ale dzięki kochanej Wolontariuszce znalazłam dom. Dom w którym mam wszystko o czym marzy każdy pies. Jestem szczęśliwa i uwielbiam zabawy z piłeczką oraz długie spacery po łące.[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Jasiek[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Kiedy trafiłem do schroniska byłem jeszcze psim dzieckiem, zalęknionym i odgryzanym od miski przez swoich kumpli z boksu. Gdy mnie adoptowano rozkwitłem i nie wiem co to strach przed głodem. Szybko zapomniałem o złych przeżyciach i cieszę się chwilą obecną. [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Dziadek[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Długie cztery lata spędziłem w boksie czekając cierpliwie na swoją kolej. Dni mijały koledzy z boksu się zmieniali a ja w ciąż czekałem. Wreszcie nadszedł mój dzień. Doczekałem się słowa: JEDZIEMY DO DOMU. Teraz wiem co to jest życie w luksusie. Mam wspaniałe warunki: dużą posesję do pilnowania, pełną miskę smakołyków itp. Jestem szczęśliwy mimo swojego wieku dostałem drugą szansę od życia i nie zamierzam jej zmarnować. Dlatego jestem grzeczny i posłuszny aby moja Pani była ze mnie dumna.[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Alf[/FONT] [FONT=Times New Roman]Kilka razy trafiłem do schroniska bo moim właścicielom się znudziłem. W schronisku nie mogłem się odnaleźć, byłem smutny, a gdy odwiedzający głaskali inne psy warczałem z zazdrości.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Lecz znalazł się ktoś kto dał mi szanse na lepsze życie. Teraz już wiem, że mam dom do końca moich dni na dobre i złe czasy. Chociaż piętno na mojej psychice odcisnęły przeżycia z minionych lat i nie zawsze jestem fer w stosunku do moich właścicieli Oni wiedzą, że dużo przeżyłem i są cierpliwi. Cieszę się wolnością i uwielbiam być głaskany oraz przytulany. Z dnia na dzień coraz bardziej przywiązuje się do nowych właścicieli i myślę, że wkrótce zapomnę o złych czasach.[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman]Pako Jako młode pełne energii psie dziecko trafiłem do schroniska. Niestety pewnego dnia miałem dosyć już siedzenia w boksie przepełnionym psami i chciałem się wydostać. Niestety źle się to dla mnie skończyło. Na szczęście weterynarz opatrzył mi ranę i na kilkunastu szwach się skończyło. Czekałem na adopcję 1,5 roku. Wreszcie udało się. Mam swój dom, który dzielę z innymi psiakami adoptowanymi ze schroniska.[/FONT] zdjecia przesle zainteresowanym.pozdrawiam Quote
luizacezarek Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [FONT=Times New Roman]TINA( WIEK OK. 3 LAT- ADOPCJA 2010r.)[/FONT] [FONT=Times New Roman]Trafiłam do schronisa jakko niechciana zabawka. Moim najbliższym przyjaciołom jak myslałam do tej pory przestaląm być potrzebna. Woleli mnie oddać a kupić sobie rasową piszczałkę, bo niby są w modzie. Dni mijały, a ja biedna zaczepiałam wszystkich łapką aby mnie wreszcie dostrzegli. Stało się , wreszcie zlitowali się i zabrali do domu.Okazało sie, że jestem sunią o złotym sercu. Troszkę jestem łakomczuchem ale walczę ze swoją nadwagą.[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] Quote
ageralion Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 Dostalam zdjecia :) Powstawiam wszystkie, ale nie zabardzo sie lapie, ktore kudlate jest ktore ;) Quote
kamilqax95x Posted October 4, 2011 Author Posted October 4, 2011 Świetne te twoje stado luizacezarek :) Trafiły chyba najlepiej jak mogły :loveu: wszystkie pięknie wyglądają:multi: A dogadują się wszystkie miedzy sobą? Quote
luizacezarek Posted October 4, 2011 Posted October 4, 2011 witam! dzieki za wystawienie psiakow. Miczka, Dziadek i Pako(z rana na szyjce) mieszkaja na jednej posesji a Jasko i Alf na drugiej. Psiaki dogaduja się miedzy soba. Jasiek i Alf czesto odwiedzaja swoich 3-przyjacioł. Tina to Sunia mojego Tescia. Ona mieszka w szczecinie. moze uda mi sie zrobic Alfowi wiecej zdjec. Alf to arystokracja. je tylko z reki inaczej nie ruszy jedzenia z miski. toz ma wystawic moje psiaki, chyba , ze tez maja problem z odgadnieciem. jest ich troche. sa naprawde wesołe ale potrafia pogonic intruza. pozdrawiam Quote
kamilqax95x Posted January 21, 2012 Author Posted January 21, 2012 jak tam Alf i gromadka? :) KOLEJNA EDYCJA ;-) "JESTEM GWIAZDĄ YOUTUBE'A vol.2 : )" NA NADZIEJĘ AMSTAFFA TTB SZCZECIN :smile: ZAPRASZAM PO FILMIK, który może być fajna pamiątką :cool3: do 31 stycznia! http://www.dogomania.pl/threads/2215...7#post18445887 Quote
luizacezarek Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Witam! Wszystko w porzadku z moim pieskami ale miedzy Dziadkiem a Pakiem zaiskrzyła sie atmosfera.Wiec musiałam psy rozdzielic. Wystawiłam 9 Psów ze schroniska w Toz. Jeden z psiaków znalazł dom koło Gdańska ale jest problem z dostarczeniem psa. Może ktos z Panstwa jedzie ze Szczecina do Gdanska i z chcecia by podwiozł psiaka do nowej Właścicielki zostawiam tel. 608442144 pozdrawiam Luiza Quote
kamilqax95x Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 Cioteczki mam prośbę!!! w programie "GOT TO DANCE- TYLKO TANIEC" jest grupa TOP TOY'S, która przekaże pieniądze na koszalińskie zwierzęta. Zagłosujcie proszę! Dziennie można oddać 10 głosów! Za każdy procent, który maja jest 100 zł narazie maja 21% czyli 2100zł Głosowanie trwa do piatku. POMÓŻCIE im pomagać! https://apps.facebook.com/tylko-taniec/v/4f59e0e697e8b80001000010?code=AQCQ7OHOIDsh6Y6PdIzVK2T41d_M7PyIJm5Y7YUq4zE7NI4QqDEIF5u_o2bhN6St1POcpAd2Y0bjSOLTfqRWAq-e36i9f2IfhMP5eU0aQeJ55ggCH51iLmLe5u7yQ9TArABVGCKND3jmsf6fkSPNsEbvyFpRR7CV5ra9g4u2MakM4Bi3i0P-YVXN-cKNOW5VnhQ&_= na faceboku jest wpis: fecobook: http://www.facebook.com/profile.php?id=100001297128437 Quote
kamilqax95x Posted November 27, 2012 Author Posted November 27, 2012 sunia podobna do waszego Alfika w schronisku :( płeć: pies wiek: 6 lat rasa: boks: K-26 numer: 1284/12 sterylizacja/kastracja: nie szczepienia: tak odrobaczenie: nie [FONT=Arial]Suczka trafiła do naszego Schroniska 25.10.2012, została porzucona w taksówce.[/FONT] http://www.schronisko.szczecin.pl/zwierzeta/pokaz/1666 Quote
kamilqax95x Posted February 18, 2013 Author Posted February 18, 2013 Zapraszam na bazarek, z którego dochód przekazany zostanie na potrzeby Stowarzyszenia Nadzieja Amstaffa - TTB Szczecin. Calvin Klein, Sally Hansen i inne ;-) http://www.dogomania.pl/forum/thread...9#post20469379 Quote
Recommended Posts