kamilqax95x Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Alf płeć: pies wiek: 6 lat rasa: mieszaniec boks: 44 numer: 907/10 miasto: Szczecin sterylizacja: nie szczepienia: tak odrobaczenie: nie opis: Alfred bardzo przeżywa pobyt w schronisku. Jest zlękniony, boi się innych psów, które pewnie już nie raz dały mu popalić. To przepiękny pies o nietypowej urodzie, który czeka na swoją szansę. Zawsze kiedy widzi człowieka podchodzi do kart w nadziei na to, że ktoś w końcu zabierze go do swojego domu. Jeśli chciałbyś dać mu szansę, nie zwlekaj... Quote
kamilqax95x Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 http://www.tvp.pl/szczecin/spoleczne-przyrodnicze/wokol-nas/wideo/81009/2945193 3:16 o Alfie w TVP szczecin Quote
lika1771 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Jaki piekny,On z tych wiekszych chyba kudłaczy:razz: Quote
lika1771 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='Dogo07']Ale cudo ![/QUOTE] Dogo wiedziałam ze przybedziesz na pomoc:lol: Quote
Onaa Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='lika1771']Dogo wiedziałam ze przybedziesz na pomoc:lol:[/QUOTE] Lika, przybyć przybyłam bo takie psiaki są w moim typie, tylko z tą pomocą gorzej :(. Quote
malawaszka Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 boże jaki piękny :( i smuteczek taki :( Quote
lika1771 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='Dogo07']Lika, przybyć przybyłam bo takie psiaki są w moim typie, tylko z tą pomocą gorzej :(.[/QUOTE] Obecnosc,ogłaszanie to tez pomoc cioteczko. Ogłoszenia potrzebne taki pychol szybko domek znajdzie Quote
kamilqax95x Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 Dziękuje cioteczki że jesteście on jest taki piękny już 2 raz jest w schronisku za 1 razem odebrał go właściciel ale za 2 już nie chciał psa :( [quote name='Dogo07']Lika, przybyć przybyłam bo takie psiaki są w moim typie, [/QUOTE] no naprawdę takie psy są piękne a to jakaś rasa czy w typie rasy bo widziałam chyba w reklamie takiego psa i nie wiem co to za rasa Quote
Onaa Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Ja w ogóle kocham kudłate :loveu:. A Alfik to trochę taki w typie briarda, chociaż nie wiem jaki ma ogonek :). Są też różne kudłate owczarki. Ja kiedyś prowadziałam wątek bardzo podobnego psiaczka ze schroniska z Rudy Śl., też był taki wystraszony, i bez szans w schronisku, stąd może też sentyment. A o co chodzi z tym właścicielem ? Dalczego go już nie chce :( ? I jaki jest Alfo do ludzi ? łagodny ? I duży czy tylko taki średniak ? No i na kogo ogłaszać psiaka ? Quote
kamilqax95x Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 [quote name='Dogo07']A o co chodzi z tym właścicielem ? Dalczego go już nie chce :( ? I jaki jest Alfo do ludzi ? łagodny ? I duży czy tylko taki średniak ? No i na kogo ogłaszać psiaka ? http://www.tvp.pl/szczecin/spoleczne.../81009/2945193 3:16 Alf w TVP szczecin w tym filmiku kierowniczka opowiada o nim Quote
Enigma79 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Kamilka, ja już byłam na wątku Alfa, jest kochany i uroczy, film też obejrzałam...tylko jak mu pomóc ? Zawsze staram się pomóc jakoś finansowo ale najpierw potrzebny by był DT... a z tym już gorzej. Nie mogę oglądać tych filmów bo po chwili nic nie widzę... A pani kierowniczka z taką empatią opowiada o psach...jeju jeju... Quote
Onaa Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Możecie podać na kogo kontakt podawać w ogłoszeniach Alfa ? Czy Wy jesteście tam wolontariuszkami ? Macie bezpośredni kontakt w pieskiem ? Quote
rita60 Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Sliczny jestes Alfiku,zapisze watek,jeszcze tu wpadne..... Quote
kamilqax95x Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 [quote name='Dogo07']Możecie podać na kogo kontakt podawać w ogłoszeniach Alfa ? Czy Wy jesteście tam wolontariuszkami ? Macie bezpośredni kontakt w pieskiem ?[/QUOTE] Kontaktu z nim nie ma bo jest w boksie z innymi psami a że psy są zazdrosne to by go rozszarpały a że i tak jest przerażono i się stresuje to nikt z nim nie wychodzi ... nie wiem czy z TOZu ktoś z nim nie wychodzi/ł podobno ktoś z nim był kilka razy ale nie wiem czy to prawda Quote
Diuna B. Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Dziękuję za zaproszenie,na razie zapisuję,myśleć będę jutro. Quote
Onaa Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 [quote name='kamilqax95x']Kontaktu z nim nie ma bo jest w boksie z innymi psami a że psy są zazdrosne to by go rozszarpały a że i tak jest przerażono i się stresuje to nikt z nim nie wychodzi ... nie wiem czy z TOZu ktoś z nim nie wychodzi/ł podobno ktoś z nim był kilka razy ale nie wiem czy to prawda[/QUOTE] Pisząc kontakt miałam na myśli nie tylko spacery ale również czy widziałyście osobiście, chociażby przez kraty boksu. Można by wtedy zaobserwować jak się zachowuje do człowieka, jaki jest duży. Jak będzie można go ogłaszać to dajcie znać, chociaż pewnie najlepszy byłby dt dla biedaka. Quote
kamilqax95x Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 Możliwe że Szczecinianka go widziała mnie tam od roku nie było i nie chce tam iść a poza tym nie mam jak dojechać ... Pracownicy wypowiadają się o nim w superlatywach że to pieszczoch w dodatku bardzo piękny ale bardzo wystraszony, lękliwy nie radzi sobie z innymi psami takie ciepłe kluchy jest za kolano wielkości ONKA Quote
szczecinianka Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Kamila, błagam Cię, jeśli czegoś nie wiesz, po prostu nie pisz, bo wprowadzasz ludzi w błąd swoimi "podobno" i "ale nie wiem czy to prawda". Alf jest zdecydowanie mniejszy od owczarka niemieckiego, jest średniakiem. Niestety nie mamy możliwości by z nim wychodzić, bo jest w boksie zbiorowym. Widziałam, że jest zdominowany przez inne psy, na początku próbował się sadzić (bronić?), ale inne psy w boksie są większe i silniejsze. Alf w boksie jest bardzo spłoszony, kiedy widzi człowieka podchodzi, ale zaraz po tym odchodzi, prawdopodobnie dlatego, że boi się innych psów przepychających się przy kratach. Kiedy robiliśmy akcję fotografowania psów poza boksami, Alfa jeszcze nie było w schronisku. Robiłam zdjęcia, które są na stronie schroniska, opis stworzyłam bardzo ubogi, bo w zasadzie nie wiem o Alfie nic. On urzeka, to prawda, na żywo jeszcze bardziej... Jeśli trafił z czipem, postaram się dowiedzieć czegoś o nim od jego byłego właściciela. Jeśli uda się nawiązać kontakt telefoniczny, zrobię to w poniedziałek a jeśli się nie uda - spróbujemy tam podjechać w tym tygodniu. Cieszę się, że tyle osób się nim zainteresowało, mam nadzieję, że wspólnie uda nam się doprowadzić do tego by wyszedł szybko ze schroniska. ;) Quote
Onaa Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Fajnie że się odezwałaś Szczecinianko bo bardzo ważne są dobre informacje o psiaku, inaczej nawet trudno go ogłaszać. A ja mam jeszcze pytanie, bo na stronie schroniska wypatrzyłam jeszcze jednego bardzo podobnego psiaka, na początku myślałam, że to ten , bo także ma na imię Alf, czy to możliwe żeby psiak był pod dwoma numerami schroniskowymi, skoro już dwa razy był w schronisku ? Quote
JOAPG Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Witam, ja też chętnie się dowiem czegoś więcej o Alfie, mam nadzieję że były właściciel bedzie chciał rozmawiać. bedę tu zaglądać. Quote
kamilqax95x Posted October 10, 2010 Author Posted October 10, 2010 [quote name='szczecinianka']Kamila, błagam Cię, jeśli czegoś nie wiesz, po prostu nie pisz, bo wprowadzasz ludzi w błąd swoimi "podobno" i "ale nie wiem czy to prawda". Alf jest zdecydowanie mniejszy od owczarka niemieckiego, jest średniakiem.[/QUOTE] No ja widziała i bardzo duże onki (np. Max pies który kiedyś był stróżem w schronisku on mi prawie do biodra sięgał ) i odziwo małe które ledwo sięgały za kolano moja ciotka ma takiego (pies jest z rodowodem) Quote
Recommended Posts