Ania+Milva i Ulver Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Aza i jej dwójka dzieci przyjechały od Pipi do nas do hotelu. Ich historia jest smutna jak i dla wielu psiaków z tamtych stron. Azulka jest cudowną sunią - kochana , niekłopotliwa i bardzo łagodna. Uwielbiam ten typ - takich nieśmiałych, ale bardzo pragnących kontaktu z człowiekiem istotek. Azulka to idealny kandydat do adopcji. Razem z nią przyjechały jej dzieci- chłopiec i dziewczynka. Maluszki bardzo sympatyczne, spragnione pieszczot. W następnym poście ich foty. Prosimy o pomoc w ogłoszeniach!!!!!! Psiaki przebywają w hotelu k. Brodnicy. Tel 506092595, ania.adopcje@wp.pl Quote
Ania+Milva i Ulver Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 Dziewczynka Rodzinka dzis została odrobaczona. Zrobie Azulce fotki nowe w weekend. Quote
Randa Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Prześliczna rodzinka i dobrze, że się Ani podoba:lol: Quote
Pipi Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Przed chwilą była u Ciebie Aniu jedna rodzinka i szczęśliwie znalazła swoje domki.Wiem, czuję to, że i tym razem będzie tak samo. Aza, to bardzo grzeczna, kochana sunia. Myslę, że z powodzeniem może mieszkać w mieszkaniu. Jest trochę nieśmiała, ale szybko ufa człowiekowi. Maluszki nie wiem, jak zachowywałyby się w mieszkaniu, ale młode, to można jeszcze nauczyć czystości. Proszę, kochane ciocie, kto mógłby zrobić ogłoszenia o pomoc. Oni wszyscy są gotowi do adopcji. Aniu, dziękuję za opiekę. Quote
Pipi Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Odwiedzam Was niunie, jak się macie? Baaaardzo proszę, kochani, kto mógłby zrobić ogłoszenia? Quote
evita. Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Mogę zrobić Azulce i jej dzieciaczkom allegro- jeśli jeszcze nie mają ;) Quote
Pipi Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 [quote name='evita.']Mogę zrobić Azulce i jej dzieciaczkom allegro- jeśli jeszcze nie mają ;)[/QUOTE] Raczej nie mają w ogóle ogłoszeń. Evita, może jeszcze na zdjęcia poczekaj chwileczkę, bo Ania pisała, że w weekend zrobi jej ładne zdjęcia. Evita, gniewasz się??????? na mnie ;) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 Tak w weekend sesja zdjęciowa. Ja mam wykupiony jeden pakiet bazarkowy z ogłoszeniami i moge go na Azulkę przekazać. Ogłoszenia więc mozna by zrobic maluchom , no i allegro dla całej rodzinki. Aza i maluchy szaleją:) To wesoła rodzinka, bardzo lubiąca pieszczoty. Ruda sunieczka otworzyła sie bardzo i dokazuje:) Quote
Randa Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 [quote name='Ania+Milva i Ulver']Aza i maluchy szaleją:) To wesoła rodzinka, bardzo lubiąca pieszczoty. Ruda sunieczka otworzyła sie bardzo i dokazuje:)[/QUOTE] Wcale się nie dziwię, u Ciebie jest psi raj:loveu: Quote
Evelin Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 mam trochę wyrzutów sumienia,bo przyjechałam,przywiozłam psiaki i do nich nawet nie zajrzałam..ale to wszystko brak czasu...najblizszy tydzień mam wolny, mam równiez ambitne palny,zeby nadrobić zaległości wszelakie... Aniu, widzę,że ogłoszenia będą..Tekst już jest? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 Nie ma- także poprosze o tekst . Fotki jakies mam - dziś wrzucę. Aza ma przepuklinę- najprawdopodobniej o jeden za mało zrobili szew przy sterylce i wyszło. Będę z nia u weta w tym tyg. Nie wiem czy chcecie aby to usuwać - porozmawiam jeszcze z wetem o tym. Quote
Pipi Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Ania+Milva i Ulver napisał(a): Aza ma przepuklinę- najprawdopodobniej o jeden za mało zrobili szew przy sterylce i wyszło. Będę z nia u weta w tym tyg. Nie wiem czy chcecie aby to usuwać - porozmawiam jeszcze z wetem o tym. Wet, który robił sterylizację, pokazał mi tę przepuklinę, bo już ją miała. Zapytałam czy może przy okazji usunąć, ale stwierdził, że ona jest malutka. Kurcze, byłoby załatwione od razu. Pewnie sie powiększyła. Żałuję teraz, że nie nalegałam na jej usunięcie.Wet pewnie poszedł na łatwiznę. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 ehhh to szkoda,ze nie usunęli-była okazja...nastepnym razem pamietaj aby usunąc cokolwiek by wet mówił, bo nam to nie przeszkadza, ale potencjalny dom może miec inne zdanie... przepuklina ma jakies 2-3cm wielkości Quote
Pipi Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Ajjjjj, to niedobrze, bo ona była wielkości groszka. W takim razie się powiększyła i to b. dużo. Faktycznie niepokojąca sprawa. Ciekawe ile kosztuje taki zabieg? Myślę, że to nawet może zagrażać jej zdrowiu. . . .Nie wiem co powiedzieć, o matko, przykro mi i mam poczucie winy. Pierwszy raz mnie to spotkało. Powinnam kazać mu usunąć to świństwo. Ależ jestem głupia no !!!!!!!. Biedna Azulek. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 To nie twoja wina, tylko weta, który nie potrafi zrobić tego co do niego należy . Podjade i spytam jakie koszty, ale to normalna operacja, więc w stu złotych sie nie zamknie... Szczeniaczki potrzebuja ogłoszeń. Popołudniu wrzucę zdjecia. Quote
Evelin Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Oczywiście przepukline trzeba załatwic...to niestety skutkuje: -drugą narkozą w krótkim czasie ( z tego co ja wiem od Ronji minimalna przerwa miedzy jedną a drugą narkozą - 6 tygodni..mneło już?) -kolejną operacją -wydłużeniem czasu szukania domu i kosztami oczywiście... szkoda Azulki, ale musi tak byc ,zeby poszła do nowego domu Quote
Ania+Milva i Ulver Posted October 21, 2010 Author Posted October 21, 2010 Fotki nie wyszły dobre, ciężko im zrobic bez dobrego aparatu.Aza boi się. A teraz pogoda okropna..ale coś jeszcze pomyślę. Quote
Pipi Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Jakie ładne są. Aza taka kochciczka, a mały to już facet spory, bardzo urósł, a gdzie suńcia? pewnie zaraz będzie. . . . Quote
Ania+Milva i Ulver Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 Ruda malutka to biega zawsze gdzieś:) Białas to przytulak jak mama , a Rudka takie indywiduum:) Proszę o tekst do ogłoszeń Azy!! Mam dla niej pakiet bazarkowy. No i trzeba maluchy ogłaszać!! Quote
Evelin Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Ania, sorry, dziś zawiozłam świnka morskiego na leczenie w szpitalu w Warszawie..miał byc tydzien wolny,a przez m.in chorobę świnka wyszło jak wyszło. jutro zadzwonię do Pipi i do południa powinien byc tekst.. Quote
Evelin Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Proponuję zbiorczy tekst dla całej trójki..reklamacje przyjmuję, [FONT=Times New Roman]Aza jest młodą, przepiękną, niewielką suczką z orzechowymi oczami. Ma wspaniały charakter, jest bardzo łagodna, delikatna, pragnie kontaktu z ludźmi. Można Ją polecić właściwie do każdego, dobrego domu.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Jeszcze kilka słów o Jej przeszłości. Aza miała swojego pana, który niestety zmarł. Krewni spadek przyjęli, a owszem, ale suczkę z dwiema szczeniakami postanowili uśpić. Weterynarz odmówił i dzięki łańcuszkowi ludzi dobrej woli Azunia ze swoimi dziećmi( Lala i Miluś) jest już bezpieczna w hoteliku.[/FONT] [FONT=Times New Roman]Aza jest wysterylizowana, odrobaczona,zaszczepiona..[/FONT] [FONT=Times New Roman]Szukamy domów dla całej trójki..[/FONT] [FONT=Times New Roman]Kontakt w sprawie adopcji..[/FONT] [FONT=Times New Roman]Tel[/FONT] [FONT=Times New Roman]mail[/FONT] Nie wiem czy pisać coś o przepuklinie.. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 Jest ok, o przepuklinie nie piszemy. Quote
Recommended Posts