ElzaMilicz Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Dobrzy ludzie, przygarnęli ją tylko na chwilę. Nie mają warunków na drugiego psa. Sunia zwana Misią ma ok. 5 miesięcy. Jest odrobaczona. Nie brudzi w domu, sygnalizuje chęć wyjścia na zewnątrz. Lubi brać kąpiel, czeka grzecznie aż opiekunka skończy zabiegi pielęgnacyjne. Jest bardzo posłuszna i czuła na każdą zmianę ludzkiego głosu. Puszczona za smyczy nie odchodzi od człowieka. Uwielbia zabawy i pieszczoty. Musiała mieć kontakt z dziećmi bo dosłownie rozpływa się gdy słyszy ich głosy, a widząc je w pada w zachwyt. :loveu: Misia pilnie szuka Domu Tymczasowego! Quote
matrioszka2 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 No to jestem pierwsza ...;) Gdzie jest niunia ? Wrzuć ją do sznaucerów http://www.dogomania.pl/threads/13364-Sznaucery-w-schroniskach-aktualizacja-6.2008 i do szczeniaków http://www.dogomania.pl/threads/179156-SZCZENIAKI-w-potrzebie-Pomagamy-maluchom-PomA-A-i-TY-BANERKI-POTRZEBNE do kudłaczyków http://www.dogomania.pl/threads/185918-25-domk%C3%B3w-chce-kud%C5%82atego-psa-Prosz%C4%99-NIE-pisa%C4%87-na-tym-w%C4%85tku! i na razie tyle.Oczywiście należałoby jej zrobić ogłoszenia.Póki co - czekamy na odzew z dogo.:p Quote
Milla.j Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 wrzuciałam na wszystkie trzy wątki ogłoszenia też porobię, tylko nie wiem, czy z tym tekstem?;) Quote
malawaszka Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 tekst jest ok, ale potrzebne info gdzie została znaleziona - bo może się zgubiła? potrzebny też jakiś numer telefonu ona jest podpalana na brązowo czy srebrne ma te jasne? cukierek cudowny z niej! :loveu: Quote
agusiazet Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Ło, matko, a gdzie jest ta słodzizna??? Quote
LILUtosi Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 Ale pikne to stworzonko. Jak będzie sytuacja dramatyczna to daj znać. Quote
ElzaMilicz Posted October 9, 2010 Author Posted October 9, 2010 Mawaszko, Misia się nie zgubiła. Biegała w kółko na rynku w Miliczu. Jej ogłoszenia ukazały się w miejscowej gazecie, która ma dość duży "zasięg rażenia". Nikt jej nie szuka. Nikt jej nie chce przygarnąć. Sunia ma tydzień liczony od wczoraj! :-( Ludziki mają ultimatum postawione przez ojca. Ja jej nie wezmę, bo siedzą już u nas dość "drogocenne tymczasy". Quote
ani@ Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 No to znalazłam wątek malutkiej :) Jak ja kocham psy, które spuszczone ze smyczy nie oddalają się z prędkością światła od człowieka :loveu: Quote
dusje Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Ja tez. Sliczna perelka. Elza zaczekaj do ok 22.00. Moze bede miala rozwiazanie. Quote
dusje Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Elza, juz moge podac konkrety. W Poznaniu jest BeaBono i prowadzi DT. Mial do niej jechac kudlaczek Reksio, ale w ostatniej chwili znalazl staly domek. Powiadomilam na PW Bea o zmianie sytuacji i zapytalam, czy ewentualnie przyjelaby mala. Koszt miesieczny - 240 zl, czyli naprawde niewiele. Na razie nie mam odpowiedzi ale doczekam sie:lol: Reksio mial tez zaklepany DS w Holandii u mojej znajomej. Podesle jej linka do malej - moze zakocha sie w niej tak samo jak w Reksiu, a jesli nie- na pewno znajdziemy jej domek w PL. Co Ty na to ? Quote
malawaszka Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 byłoby supoer!!!!!!!!!!! :kciuki: no i lece do Reksia zobaczyć co za domeczek ma chłopak :laola: Quote
ElzaMilicz Posted October 10, 2010 Author Posted October 10, 2010 Magda ,bardzo dziękuję, żadne płatne DT nie wchodzi w grę. Do Holandii mogę ją wyeksportować choćby jutro. :cool3: Quote
dusje Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 [quote name='ElzaMilicz']Magda ,bardzo dziękuję, żadne płatne DT nie wchodzi w grę. Do Holandii mogę ją wyeksportować choćby jutro. :cool3: Gdybym nie mala juz 4 - wzielabym ja sama z ogromna przyjemnoscia. Na razie nie mam odp. od znajomej ale tez sie doczekam. Jesli platny DT nie wchodzi w rachube - co z sunia za tydzien ? Czy idzie o problem z deklaracjami ? EDIT: wlasnie sie doczekalam odp. od Bea. Mala moze przyjechac i najprawdopodobniej bedzie transport, a co do kasy - nie musi byc na juz. To jak ? Quote
ElzaMilicz Posted October 10, 2010 Author Posted October 10, 2010 Link w moim podpisie prowadzi na pierwszą stronę, w zakładkach "O Fundacji" znajdziesz odpowiedź na Twoje pytanie. ;) Quote
dusje Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Jestem juz po lekturze. Czyli platny DT odpada. Czekam wiec na odp. znajomej, a moze w miedzyczasie ktos zakocha sie w suni i bedzie po problemie ? ;):lol: Quote
Andzike Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Jestem u malizny. Będę ją podsyłać, mam jeszcze jakieś niezdecydowane domki po Sziszy, mam nadzieję, że nadal chcą przygarnać pieska... Quote
ElzaMilicz Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 Czas biegnie! Kogo mogę prosić o ogłoszenia? Quote
Milla.j Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 jestem;) z tym tekstem? i zdjęciami? mogę ruszyć na sygnał:razz: Quote
beka Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 A malutka ma już jakieś ogłoszenia? Jest słodka, Malawaszka widzi w niej sznaucerka a welsza :) Quote
malawaszka Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 [quote name='beka']A malutka ma już jakieś ogłoszenia? Jest słodka, Malawaszka widzi w niej sznaucerka a welsza :)[/QUOTE] no własnie ja widzę w niej tez terierka chyba bardziej niż sznupka Quote
Polla Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 ciotki przepraszam, że się wtrącam, ale mała jest taka śliczna, że nie mogłam się powstrzymać i postanowiłam napisać jej ogłoszonko :oops: mam nadzieję, że się nie pogniewacie :) wykorzystałam informacje z pierwszej strony i tekst ten to nie jest nie wiadomo co, ale może wam się przyda? [FONT=Arial]Maleńka kudłata słodycz... przygarnij ją zanim trafi do schroniska[/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]Misia jest prześliczną młodziutką sunią, która w swym krótkim niespełna półrocznym życiu zaznała już trudów tułaczki. Nikt jej nie szukał, nikt nie chciał przygarnąć... Kiedy w końcu spotkała na swej drodze dobrych ludzi okazało się, że niestety nie mogą zatrzymać suni na stałe. I tak Misia wędruje dalej w poszukiwaniu kochającego domu... [/FONT][/FONT] [FONT=Arial]Misia jest wspaniałym psim cukiereczkiem. Jest bardzo pogodna i radosna. Uwielbia się bawić i poznawać świat. Oczywiście kocha ludzi, a zwłaszcza dzieci, dosłownie rozpływa się słysząc ich głosy, a widząc je wpada wręcz w zachwyt. Bardzo lubi się przytulać, wprost szaleje za pieszczotami. [/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]Misia nauczona jest czystości, sygnalizuje chęć wyjścia na zewnątrz. Puszczona za smyczy nie odchodzi od człowieka. Jest bardzo posłuszna i czuła na każdą zmianę ludzkiego głosu. Dzielnie znosi zabiegi pielęgnacyjne. Lubi się kąpać. Sunia została odrobaczona. Jest zdrową psinką. [/FONT][/FONT] [FONT=Arial][FONT=Arial]Jeśli ta mała kudłata iskierka skradła Twoje serce i możesz dać jej czuły i kochający dom zadzwoń lub napisz, a z całą pewnością zyskasz wspaniałą, wierną towarzyszkę, która wniesie do Twojego domu wiele radości . [/FONT][/FONT] Quote
Polla Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 jeszcze gdyby dodać jakie jest jej nastawienie do innych zwierzaków to już w ogóle byłoby super ;) Quote
Recommended Posts