Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dobrzy ludzie, przygarnęli ją tylko na chwilę.
Nie mają warunków na drugiego psa.

Sunia zwana Misią ma ok. 5 miesięcy.
Jest odrobaczona.
Nie brudzi w domu, sygnalizuje chęć wyjścia na zewnątrz.

Lubi brać kąpiel, czeka grzecznie aż opiekunka skończy zabiegi pielęgnacyjne.
Jest bardzo posłuszna i czuła na każdą zmianę ludzkiego głosu.

Puszczona za smyczy nie odchodzi od człowieka.
Uwielbia zabawy i pieszczoty.
Musiała mieć kontakt z dziećmi bo dosłownie rozpływa się gdy słyszy ich głosy,
a widząc je w pada w zachwyt. :loveu:

Misia pilnie szuka Domu Tymczasowego!

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to jestem pierwsza ...;)
Gdzie jest niunia ?

Wrzuć ją do sznaucerów
http://www.dogomania.pl/threads/13364-Sznaucery-w-schroniskach-aktualizacja-6.2008

i do szczeniaków
http://www.dogomania.pl/threads/179156-SZCZENIAKI-w-potrzebie-Pomagamy-maluchom-PomA-A-i-TY-BANERKI-POTRZEBNE

do kudłaczyków
http://www.dogomania.pl/threads/185918-25-domk%C3%B3w-chce-kud%C5%82atego-psa-Prosz%C4%99-NIE-pisa%C4%87-na-tym-w%C4%85tku!

i na razie tyle.Oczywiście należałoby jej zrobić ogłoszenia.Póki co - czekamy na odzew z dogo.:p

Posted

tekst jest ok, ale potrzebne info gdzie została znaleziona - bo może się zgubiła? potrzebny też jakiś numer telefonu

ona jest podpalana na brązowo czy srebrne ma te jasne? cukierek cudowny z niej! :loveu:

Posted

Mawaszko, Misia się nie zgubiła. Biegała w kółko na rynku w Miliczu.
Jej ogłoszenia ukazały się w miejscowej gazecie, która ma dość duży "zasięg rażenia".
Nikt jej nie szuka. Nikt jej nie chce przygarnąć.

Sunia ma tydzień liczony od wczoraj! :-(
Ludziki mają ultimatum postawione przez ojca.
Ja jej nie wezmę, bo siedzą już u nas dość "drogocenne tymczasy".

Posted

No to znalazłam wątek malutkiej :)
Jak ja kocham psy, które spuszczone ze smyczy nie oddalają się z prędkością światła od człowieka :loveu:

Posted

Elza, juz moge podac konkrety.

W Poznaniu jest BeaBono i prowadzi DT. Mial do niej jechac kudlaczek Reksio, ale w ostatniej chwili znalazl staly domek. Powiadomilam na PW Bea o zmianie sytuacji i zapytalam, czy ewentualnie przyjelaby mala. Koszt miesieczny - 240 zl, czyli naprawde niewiele.
Na razie nie mam odpowiedzi ale doczekam sie:lol:

Reksio mial tez zaklepany DS w Holandii u mojej znajomej. Podesle jej linka do malej - moze zakocha sie w niej tak samo jak w Reksiu, a jesli nie- na pewno znajdziemy jej domek w PL.

Co Ty na to ?

Posted

[quote name='ElzaMilicz']Magda ,bardzo dziękuję, żadne płatne DT nie wchodzi w grę.
Do Holandii mogę ją wyeksportować choćby jutro. :cool3:

Gdybym nie mala juz 4 - wzielabym ja sama z ogromna przyjemnoscia. Na razie nie mam odp. od znajomej ale tez sie doczekam.

Jesli platny DT nie wchodzi w rachube - co z sunia za tydzien ? Czy idzie o problem z deklaracjami ?

EDIT: wlasnie sie doczekalam odp. od Bea. Mala moze przyjechac i najprawdopodobniej bedzie transport, a co do kasy - nie musi byc na juz.
To jak ?

Posted

Jestem juz po lekturze. Czyli platny DT odpada. Czekam wiec na odp. znajomej, a moze w miedzyczasie ktos zakocha sie w suni i bedzie po problemie ? ;):lol:

Posted

ciotki przepraszam, że się wtrącam, ale mała jest taka śliczna, że nie mogłam się powstrzymać i postanowiłam napisać jej ogłoszonko :oops: mam nadzieję, że się nie pogniewacie :) wykorzystałam informacje z pierwszej strony i tekst ten to nie jest nie wiadomo co, ale może wam się przyda?

[FONT=Arial]Maleńka kudłata słodycz... przygarnij ją zanim trafi do schroniska[/FONT]

[FONT=Arial][FONT=Arial]Misia jest prześliczną młodziutką sunią, która w swym krótkim niespełna półrocznym życiu zaznała już trudów tułaczki. Nikt jej nie szukał, nikt nie chciał przygarnąć... Kiedy w końcu spotkała na swej drodze dobrych ludzi okazało się, że niestety nie mogą zatrzymać suni na stałe. I tak Misia wędruje dalej w poszukiwaniu kochającego domu... [/FONT][/FONT]

[FONT=Arial]Misia jest wspaniałym psim cukiereczkiem. Jest bardzo pogodna i radosna. Uwielbia się bawić i poznawać świat. Oczywiście kocha ludzi, a zwłaszcza dzieci, dosłownie rozpływa się słysząc ich głosy, a widząc je wpada wręcz w zachwyt. Bardzo lubi się przytulać, wprost szaleje za pieszczotami. [/FONT]

[FONT=Arial][FONT=Arial]Misia nauczona jest czystości, sygnalizuje chęć wyjścia na zewnątrz. Puszczona za smyczy nie odchodzi od człowieka. Jest bardzo posłuszna i czuła na każdą zmianę ludzkiego głosu.
Dzielnie znosi zabiegi pielęgnacyjne. Lubi się kąpać. Sunia została odrobaczona. Jest zdrową psinką. [/FONT][/FONT]

[FONT=Arial][FONT=Arial]Jeśli ta mała kudłata iskierka skradła Twoje serce i możesz dać jej czuły i kochający dom zadzwoń lub napisz, a z całą pewnością zyskasz wspaniałą, wierną towarzyszkę, która wniesie do Twojego domu wiele radości . [/FONT][/FONT]