Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam , jestem Chica Bella Bati Bel.
Urodziłam się 19.04.2010 w Ostródzie w hodowli Bati Bel.
Pewnie znacie z forum moją mamusię BELLA BATILDE Nontiscordardime, a mój tatuś to TEDESCO SONO IO vom Swenter Moor . Całą nasza rodzinkę można zobaczyć na: www.bati-bell.pl. Gdyby ktoś miał wątpliwości- ja mam różową obrożę.
A tu najlepsze statyczne zdjęcie jakie mam z mamusinego domku( autorstwa Cawira)- bo trudno było uchwycić wiercipiętę z buźką skierowana w stronę obiektywu.

Edited by Yessie
  • Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

12 czerwca Chica znalazła się w naszym domku. Oh jak bardzo na nią czekaliśmy. Córcia kilka dni wcześniej przygotowała leżankę, miski i zabawki.
Ulubiony miś

Już zadomowiona

Tylko nasza 10-letnia yorczyca nie wiedziała o co chodzi . Ich pierwszy kontakt nie wyglądał różowo. Chica była w zasadzie wagi i wzrostu yorka, chciała szaleć- a tamta wiekowa kobietka chciała mieć spokój.

Na szczęście szybko się dogadały
http://images45.fotosik.pl/351/6802319b4a20a754med.jpg

Posted

Mając 11 tygodni zapoznała się z jeszcze sędziwszą panią, którą chciała traktować jak mamę- bo to też pudlica. Kora jest średniakiem moich rodziców, ma 13 lat. Niestety wtedy kiedy był na to czas nie pomyśleliśmy, że będzie taki kryzys wśród średniaków i nie miała potomstwa. Sorka za jakość zdjęcia-robione telefonem. Ta na górze- na łóżku to średniak( kiedyś była czarna), a piętro niżej baby Chica( moja córcia zabezpieczyła poduchami i kocami każdy kawałek podłogi, żeby jej królowa nie zmarzła). Widać, że starszym się należą przywileje. Teraz różnica wzrostu jest spooooro większa.

Tak w ogóle to Chica od początku była grzeczną dziewczynką:angel:. W jeden dzień nauczyła się, gdzie trzeba się załatwiać, jak siadać i dawać łapę. No, ideałek jakiś...Oby jej się nigdy nie zmieniło. Nie niszczy niczego w domu- nawet swoje zabawki mamla i nie targa. Grzecznie zostaje w domu. A ulubiona zabawka poza pluszakami, to szczotka ukradziona pani zawsze w czasie zamiatania
http://images46.fotosik.pl/331/356e4994d84e53e4med.jpg

Posted

[quote name='lilix4']Witamy.Super ze juz macie galerię.Chica śliczna[/QUOTE]

Bo wszystkie dzieci są śliczne (słyszysz podtekst)
Niech się zdrowo chowa i zobywa wystawy !!! :)

Posted

Super. Dziękujemy za uzupełnienie galerii. Ktoś już na forum pisał, że pudlowi nie potrzeba instrukcji obsługi poduszki ;).

Pierwsze wczasy Chicy w górach-och jak ja lubię rybki

http://images39.fotosik.pl/346/d52359bf965b389bmed.jpg

Przerywamy na kilka dni wakacje i przybywamy do Będzina na pierwszą wystawę. Profesjonalny grooming i jeden trening z handlerką ( na więcej nie było czasu) i 3-miesięczna Chica debiutuje. A tak ćwiczymy postawę

Posted

Tyle wrażeń na tej pierwszej wystawie, nowi koledzy , zapoznanie z przyrodnim bratem Toresem ( mamy wspólnego tatusia).

Dla nas właścicieli też było to wyjątkowe spotkanie. To właściwie dzięki urokowi Toresa mamy Chicę. W marcu pojechaliśmy na wystawę do Katowic. I oto naszym oczom ukazała się czarna dostojność w rozmiarze XL – to był właśnie Tores. Nawet nie śmiałam o takim marzyć , a mój mąż nieoczekiwanie powiedział: Jeśli pudel, to tylko taki. Tego samego dnia znalazłam namiary na hodowlę w Ostródzie, gdzie oczekiwano szczeniąt i zamówiłam sunię. Jeśli wierzyć w numerologię, to była mam przeznaczona ( zamawiana w moje urodziny, urodziła się w dniu xx rocznicy naszego ślubu , a przywieziona do domku na 8-e urodziny córci). Tak poza tym to szczęśliwy miot, bo ponoć „zapoczątkowany” w Walentynki.
Ostatnie szlify przed wejściem na ring

I już po sprawie . Oceniał pan sędzia Jakub Kruczek- wybitnie obiecująca, najlepsze baby w rasie. Nominacja do Best Baby, ale Chica powiedziała : koniec pozowania, jest zimno i pada deszcz, a dzidzia chce spać

Posted

12 września wystawa w Chorzowie. Pani Anetka znowu pięknie mnie wyszykowała

O futerko przed wystawą trzeba dbać- żeby nie zmokło ,młodsza pani Ola pożyczyła mi dresik

Długie oczekiwanie na ocenę( 4 godziny) i znowu : wybitnie obiecująca, Najlepsze Baby w Rasie. Uzasadnienie oceny od pani sędziny Doroty Ząbek: „Dobrze zapowiadające się baby, dobra długość i wysokość, ładna długa szyja, prosty grzbiet, dobrze osadzony ogon, dobrze ukontowane kończyny przednie i tylne, dobry wykrok, płynne chody”.

Pucharek dali, ale zapomnieli, że są baby w rozmiarze XL:evil_lol:
A w domku czekała dodatkowa niespodzianka- rozeta zrobiona dla Chcicy przez Olę

Posted

[quote name='Yessie']Tak. Chica jest zgłoszona do Kielc. Już nie możemy się doczekać.[/QUOTE]

o to sie spotkamy może maluchy się zaprzyjaźnią a i prawdopodobnie Akira z nami tez bedzie:D

Posted

Zdjęcia i informacja w poprzednim poście dotyczą następnej imprezki z udziałem Chicy : VI Krajowa Wystawa Pudli we Wrocławiu. Fajnie było być w tak dużej grupie pudli. Nawet jeden ( na pierwszym zdjęciu)stracił dla niej głowę- niestety okazało się, że to jej wujek, więc randek zakazano

Posted

[FONT=&quot]Racja już nie mała.... Od wczoraj już nie jest baby a dostojny szczeniak, ale niewtajemniczeni już od dawna nie dowierzali słysząc, że to pudlowa dzidzia. Nawet zastanawiam sie kiedy przestanie rosnąć..
[/FONT]

Posted

Mała sesja zdjęciowa Chicy w wykonaniu Oli:

KORONACJA KRÓLOWEJ

Happy dog! Oddajcie mi skrzydla

Kolejna dyscyplina sportu z udziałem pudli : zapasy z niedźwiedziem. Widać kto tu kogo blokuje

Szykujemy się na następne wakacje

• 2 weeks later...
Posted

Yessie napisał(a):
Batalia w tej kwestii jeszcze się nie zakończyła.Czy ona ma jakieś usztywnienie , na które stawia się psa? W Kielcach widzimy się 1000%.

Zawsze możesz wyjąć tą blachę która jest jak szuflada w środku.

Posted

Aktualna różnica między dużym i średnim pudlem. Chica chyba już nie wiele urośnie, a średniak -mamy wrażenie ,że biedactwo tak jak ludzie na starość trochę zmalała

Nie otwierają drzwi, to wejdę oknem

Jak człowieki czasu na zabawę nie mają, to nie ma problema : inteligentne psy nigdy się nie nudzą.