KixMen Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Witam posiadam małego szczeniaczka mam go 5 dzień wgl. się nie boi od pierwszego dnia szaleje i nawet normalnie spał ma ponad 2 miesc. Ale zawsze gryzie wszystkich np. siedzę gryzie mnie w nogi usiądę na podłodze lub z nim się bawię gryzie we wszystko :( Nawet 1 raz już w nos ;P I nie wiem jak go od uczyć ?? Bo boję się,że jak będzie dorosły to będzie tak dalej :( Quote
Nat & Timon Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Ja tez mam z moim to samo. Moj shih podgryza palce na przemian z lizaniem :lol: Ogolnie mi to nie przeszkadza, ale mowie mu, ze nie wolno i przestaje. To szczeniak musi wszystkiego poprubowac :lol: Ostatnio u mojego zauwazylam, ze im starszy tym mniej podgryza. Poprostu podczas zabawy czy czego kolwiek gdy cie podgryza mow mu 'nie wolno' i przestan sie z nim bawic za kare... i tak w kolko za kazdym razem. Mysle, ze to pomoze. Quote
Sasinka Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Nasza Nandunia tez lubi "podgryzać" ale bardzo delikatnie nasze palce. Nanda ma 9 m-c i jest to z jej strony taka pieszczota. Chyba większość Shih-tzu lubi "podgryzać" palce. Quote
strzalka44 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Wszystkie szczeniaki podgryzają palce;) zwłaszcza jak wymieniają ząbki - tak jak małe dzieci, dziąsła swędzą ;) Po za tym szczeniaki tak się uczą 'wyczucia' . Gdy psiak w czasie zabawy odgryza to przerywaj zabawę i ignoruj małego. Jeśli podgryza Cię w innych sytuacjach możesz powiedzieć 'fe' i podstawić mu pod pysio zabawkę :) z czasem się nauczy kiedy można kiedy nie. Quote
Roxy Posted October 21, 2010 Posted October 21, 2010 Gdy podgyza palce mozesz mu palcem przygrozic i stanowczym glosem powiedziec, ze niewolno. Powtrzac tak i z czasem nauczy sie. :) notomiast moj Don Toffino jak byl maly to nie gryzl a teraz przy zabawie zdarza sie, ze podgryza palce albo delikatni ucho podgryza:) Quote
Recommended Posts