Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pręga w schronisku jest od niedawana, była bardzo wystraszona, nieufna ...
Jednak po chwili wspólnego spaceru powoli zaczęła pokazywać swe prawdziwe oblicze - ciekawej wszystkiego, wesołej i skorej do zabaw suni...

Na smyczy .. nie bardzo umie chodzić - ale źle nie jest
Zabawa = szarpanina smyczą , ale z tym "wlaczymy" i równie fajnie się bawi patyczkiem, niestety zabawa w przeciągnie jest na tyle fajna ze nie zawsze jeszcze chce oddać "zdobycz" :evil_lol: - ale nie broni zabawki przed człowiekiem i bardzo szybko sie uczy
Zna komendę siad :cool3: i za "zabawę" chętnie wykonuje

Takim podstawowym minusem jest nastawienie do innych psów, część ignoruje, jednak drugi rodzaj reakcji to agresja- przynajmniej na razie

a wracając do plusów, to uwielbia tulaski, ładowanie siena kolana, dawanie busiaków

Bardzo prosimy o pomoc w ogloszoniach coby się nie zasiedziała na zimę bop jest drobniutką sunią

namiary : 889 628 346 , agamika@onet.pl

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pręga to cudna psina, naprawde nie sądziłam że tak wycofany pies tak szybko zaufa nowym ludziom i nabierze takiej chęci życia! Jest przemiła, z przerazonej spłoszonej suńki siedzącej non stop w budzie przerodziła się w kochanego psiaka który podbiega z radoscią do drzwi boksu gdy się podchodzi, JEST NIESAMOWITA! :)

Posted

ale fajna! zapisuję sobie. dziś w końcu się wezmę za allegro sharka i tigera, bo wczoraj zapomniałam...w razie czego prędze też zrobię tylko jak zwykle będę chciała wszystko na pw, bo inaczej to zapomnę na bank!

Posted

agaga21 napisał(a):
ale fajna! zapisuję sobie. dziś w końcu się wezmę za allegro sharka i tigera, bo wczoraj zapomniałam...w razie czego prędze też zrobię tylko jak zwykle będę chciała wszystko na pw, bo inaczej to zapomnę na bank!

wszystko pojdzie na pw jeszcze dziś , po schronisku

Pręga ma 4ry lata wpisane , ale moze miec mniej . Jest po zabiegu sterylizacji , a środę jeszcze była na szpitaliku, ale może juz dzis będzie u" u siebie "

Jkkby jeszcze innymi ogloszeniami ktos mógłby pomóc to bede wdzięczna bo Pręga nie łasi sie przez kraty do obcych, wiec ma mniejsze szanse na to aby ktos w schronisku ja zauważył

Posted

ataK napisał(a):
Moje dziecię ma słabość do astów, zapisuję... Byle tego nie zauważył, bo się będzie napierać, żeby choć na zimę zabrać ze schronu ;)

no to brać na zimę...i na stałe!:)

Posted

andzia69 napisał(a):
no to brać na zimę...i na stałe!:)

Ha ha ha... Mamy nieogrodzony teren, dwie małe suńki, a niedługo wprowadza się do nas dziewczyna z pieskiem...

Posted

ataK napisał(a):
Ha ha ha... Mamy nieogrodzony teren, dwie małe suńki, a niedługo wprowadza się do nas dziewczyna z pieskiem...

oj tam - jeden w tę czy tamtą nie robi róznicy:)

ps. jam z N.S;) to moje rodzinne strony:)

Posted

No proszę, świat jest mały - mieszkałam na Wichrowym Wzgórzu dobrych parę lat :)
A wracając do Pręgi, to obawiam się, że amstaf w moich warunkach (zapomniałam dodać, że poza 12-letnim maniakiem astkowym mam jeszcze dwójkę dzieci, z czego jedno 6-letnie) raczej odpada w przedbiegach :( Choć nie ukrywam, że sunia łapie za serce...

Posted

no wlasnie próbuje klecic od jakiegos czasu, ale same idiotyzmy mi wychodza, a allegro agaga21 juz zaoferowała :) ale nie bójta sie, pamiętać bede ;)
dzis byłam z nia u Pani dr, bo sobie troszkę brzusio rozlizała (tzn takpowierzchownie tylko ) i mimo ze byłamega przerażona wizyta w gabinecie (momentalnie zaczeła sypac sierścią i trzęsawka) to stała w bezruchu, nawet nie myslała, zeby uciekać , klapać czy cokolwiek . Wszystko znosiła z pokorą ...

ja moja prywatną sukę to po gabinecie muszę gonić, wyrywa się jakby ją zarzynano , wiec umiem docenić takie zachowane jak Pręgi :evil_lol::loveu: na koniec wizyty dostała tabletke z kocią konser ;) i wyszła juz całkiem zadowolona... :p:cool3: sunia cud miód i orzeszki . Do schrupania, zacałowania i baaaardzo mądra

• 1 month later...
Posted

tak jak pisałam na astowym, Pręga smutnieje strasznie, zimowa aura jednak daje jej sie w kość:shake:, tylko podczas spacerów wstępuje w nią energia , wraca"radosna" i rozbrykania Pręgunia.

Posted

przepraszam, ale z dogo mam na "peńku"ostatnimi czasy i zanim mi si4 załduje jakas strona to mi sie rozłącza wszuyko. Tejkst był na astowym od konca pazdziernika, Andzia allegro Prędze robiła

tekst lekko wydłużyłam , jakby ktos miał na jakieś zmiany propozyjce to czekam

"Pręga to ok 4ro letnia drobnej budowy sunia. Przez pierwsze kilka dni w schronisku, gdy tylko widziała człowieka , chowała się przerażona do budy. Jednak dzięki wrodzonej inteligencji szybko zrozumiała ze nikt nie chce jej zrobić krzywdy, że gdy człowiek ja woła to chce ją pogłaskać przytulic a nie uderzyć i pokazała jak kochana jest "dziewczynką" . Każdą odrobinę czułości Pręga "oddaje"z 10ciokrotną siłą .
Sunia ma mnóstwo energii i chęci do zabaw , uwielbia aportowanie - zabawek przed człowiekiem nie broni, wszystko można jej zabrać , a spacery z nią to sama przyjemność.
Podczas wizyt u weterynarza ( sunia przeszła zabieg sterylizacji ) jest bardzo wystraszona, ale pozwala lekarzowi na wszystko, a na koniec merdaniem ogona przyjmuje głaskanie "oprawcy" .

Pręga jest psem mądrym, szybko się uczy - jest w trakcie nauki podstawowych komend , pokonywania przeszkód - widać, że taka forma spędzania czasu bardzo jej odpowiada i sprawia to jej ogromna frajdę .

Bardzo prosimy o dom dla suni, gdyż z dnia na dzień robi się coraz smutniejsza i każdy powrót do kojca to jak wbicie kolejnej szpileczki w jej wrażliwe serce

Osoby zainteresowane adopcją proszę o kontakt 889 628 346 lub [EMAIL="agamika@onet.pl"]agamika@onet.pl[/EMAIL] "