Tymonka Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Moi sąsiedzi ( rodzina patologiczna) mają , nie wiem skąd sunię berneńczyka , sunie niedawno się oszczeniła , chciałam zabrać szczeniaki , ale nie chcieli oddać , niestety jest to rodzin na wsi uważana za zdolną do wszystkiego , więc wolałam z nimi nie zadzierać , jednak dzisiaj ostatni z maluszków przyszedł do mnie na podwórko , więc go ukradłam :oops::evil_lol: , w tej chwili jest w bardzo awaryjnym DT ( dwa - trzy dni ) . Pilnie szukamy innego DT inaczej trzeba będzie go oddać tej rodzinie i pewnie tak jak matka trafi na łańcuch . Zdjęcia będą niedługo . Maluszek ma jakieś 2-3 miesiące , jest lekko wychudzony , ale poza tym ok . Quote
madcat1981 Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Chyba się zaczęła moda na berneńczyki, co? :sad: Widzę ostatnio dużo ich na mieście. Szczeniaki tych psów są trudne do opanowania dla właścicieli, bo mają żywiołowy charakterek (to nie bernardyn:roll:) i mnóstwo siły w ciele. Trudno takiego małego niedźwiedzia utrzymać na smyczy. Niestety, nie wróży to dobrze tej "modzie", oj nie :sad: Quote
Tymonka Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 Czy ja wiem , moja ciotka ma dwa berneńczyki i zawsze mi się one kojarzyły z takimi ciapami raczej , ale nie wiem . Maluch jest napewno zmieszany z jakimś kundelkiem , jest trochę drobny jak na swój wiek , ale to może dlatego , że wychudzony .A moda jak zwykle przynosi samo nieszczęście :( Quote
ocelot Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Aniu ja Ci kiedyś wysłałam numer do dziewczyny od berneńczyków, dzwoń do niej. Quote
madcat1981 Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Ja tak tylko mówię na podstawie obserwacji na mieście :oops: Quote
Tymonka Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 Zresztą tych psów nie ma aż tak dużo jeszcze więc liczę że się trafi jakiś miłośnik i poradzi sobie :) Quote
ulvhedinn Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Pozwoliłam sobie wrzucić na szwajcary..... Quote
daria1990 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 UKRADŁAŚ???:crazyeye: Kocham Cie za to:loveu: heheheh A W JAKIM STANIE JEST MATKA??? Może by do TOZ się zwrócić jeśli matka jest w złym stanie, no i jeśli to rodzina zdolna do wszystkiego, to gdyby coś psu robili to zdjęcia albo filmik! Quote
Tymonka Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 mam fotkę : Narazie tylko jedną bo padł mi laptop i siedzę na starym padle i nie mogę ściągnąć z poczty . Jeśli ktoś by mógł wstawić to chętnie prześlę resztę . Uploaded with ImageShack.us Quote
Tymonka Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 [quote name='daria1990']UKRADŁAŚ???:crazyeye: Kocham Cie za to:loveu: heheheh A W JAKIM STANIE JEST MATKA??? Może by do TOZ się zwrócić jeśli matka jest w złym stanie, no i jeśli to rodzina zdolna do wszystkiego, to gdyby coś psu robili to zdjęcia albo filmik![/QUOTE] Może zacznę od początku , rodzina patologiczna tzn. synek i ojciec to menele , a matka to starsza schorowana i zniszczona życiem kobieta , byłam z nią kiedyś rozmawiać na temat suni , prawie się popłakała jak powiedziałam ,że chciała bym ją zabrać ,mówiła , że to jedyna jej bliska istota i obiecała ,że będzie się sunią zajmować najlepiej jak potrafi , żeby jej tylko psa nie zabierać , sunia źle nie wygląda więc narazie się wstrzymam , będę tylko walczyć powoli z tym łańcuchem i prosić kobitkę , żeby si ę na sterylkę zgodziła . Quote
AniaRe Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 DAmy tymczas, potrzebny jest transport w okolice Żyrardowa. Gdzie jest piesek-ne doczytałam? Quote
Tymonka Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 Pies jest koło Tomaszowa Mazowieckiego , niestety ja nie dam rady pojechać , mam auto w rozsypce ( raz zapali , raz nie , a jak zgaśnie to bez pchania nie zapali ) :( Quote
AniaRe Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Do nas to ok 80 km. Kto może pomóc z transportem? Quote
Roma i Dino Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Temat transportu zaraz poruszę na Szwajcarach, może się uda. Quote
Tymonka Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 Ja zaprosiłam jeszcze jedną cioteczkę , może pomoże w transporcie . Quote
AniaRe Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 jest szansa, ze my dziś pojedziemy prosiłabym o kontakt Quote
Roma i Dino Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Jestem w kontakcie z "Ania2201" czekam na informacje od niej, jak tylko je dostanę, tak zaraz Jola "Barbapapa" ze Szwajcarów po maluszka pojedzie i dostarczy go na DT do AniRe.Trzymajcie kciuki za dobre zakończenie Quote
daria1990 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Trzymamy;) i na tym forum i na szwajcarach:d Quote
Majki1510 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 cześć! jaką cioteczkę o transport będziesz gwałcić??? ;):evil_lol::mad: Quote
AniaRe Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Dla nas odbieranie psa z Ursynowa jest bez sensu-to tak samo daleko jak do Tomaszowa,a do Tomaszowa nie bedzie korków. Jolu, czy mozesz go podrzucić do nas, albo my podjedziemy do Żyrardowa. Quote
Recommended Posts