kakadu Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 buda niepotrzebna... gdybym mogla ja dac na zwsze to tak, ale pozyczyc marek nie chce bo cos tam skrecil na miejscu wiec mala nie ma zle - napchal jej duzo slomy i jakos sobie radza; ja budy dac na zawsze nie moge bo juz ja obiecalam eli z "przytul psa"... ale mam zdjecia ktore mi renata przyslala :) Quote
kakadu Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 a w ogole to tak mysle, ze skoro masz jakas karme i koce i mialabys chec pojechac do tluszcza w nastepny weekend to ja sie chetnie zabiore ;) Quote
Niebieska713 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Nadal uwazam,ze jedynym rozsadnym wyjsciem w tej calej sytuacji jest uspienie miotu,dopoki jest slepy...Co bedzie dalej ;gdy psiczki beda dorastac? Tak latwo od razu nie znajda domkow..Moze warto troche sie nad tym zastanowic.jest sporo psiakow i to doroslych w potrzebie i wciaz dochodzaq nowe dorosle psiaki,ktore tez potrzebuja pomocy... Zreszta robcie jak chcecie,przeciez jestescie madrzejsze i domki tez w mig znajdziecie..Takie domki,ktore nie oddadza... Quote
muszelek Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 cięzko mi to pisać, ale podzielam zdanie Niebieskiej, mimo iz to brzmi nieludzko i czuje sie potwór bez serca, ale jestem juz zmęczona patrzeniem na cierpienie niewinnych zwierzaków...nie mam pojęcia czym ta sunia zaslużyla sobie na taki los i dlaczego ktos ją tak potraktował ale bardzo się boje ze to samo przytrafi sie ktoremus z jej szczeniakow..Szczeniaczki są slodkie i ludzie chętnie je biorą dla dzieci na świąta a po roku jakiś przygłupiasty tatuś wywozi pieska do lasu bo "za duzo klopotu".. Rozpytuje juz w pracy o domek dla suni i widze, ze bedzie trudno znaleźć domek dla jednego pieska a co dopiero dla ośmiopaka.. W każdym razie decyzja należy do osób, pod ktorych opieką jest 'ośmiopoak" wiec jesli nawet nie zdecydują sie ich uspić to będziemy robić wszystko aby im jakoś pomóc, póki co ja mogę tylko finansowo niestety... kakadu chętnie się wybiorę w weekend do suni z karmą i kocykami:lol: Quote
Awit Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Piszę ze łzami w oczach, ale póki można nie pozwólcie im na bezdomność, poniewierkę i ból istnienia. Takich szczeniąt, które nigdy nie będą kochane, są setki:-( A za TM będą razem, cała ósemka lub siódemka:-( Quote
kakadu Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 ja wiem, tez mam takie mysli; nie zazdroszcze osobie ktora podejmie te decyzje; ja bym nie potrafila, choc wiem, ze jest sluszna... ale wiesz co? jak rozmawialam z markiem to on powiedzial, ze nie martwi sie o los tych szczeniakow, bo male pieski szybko znajduja domy; ze renata wspolpracuje z dwiema fundacjami i jest bardzo efektywna w szukaniu domow; wiec moze nie bedzie tak zle...? taka fundacja moze sledzic losy wyadoptowanych przez siebie psow i ma wiecej narzedzi aby egzekwowac warunki zawarte w umowie; Quote
muszelek Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 chyba jakieś dobre dusze się nad nami zlitowały bo po wczorajszych lamentach mam pozytywną wiadomość, rozpytuje od poniedzialku u siebie w pracy o potencjalne domki dla ośmiopaka i kilka osób już chce pomóc w rozsyłaniu zdjęć suni do znajomych i rozklejaniu ogłoszeń pobliskich lecznicach, ale dzisiaj z rana podeszła do mnie pani, która u nas pracuje (bardzo pozytywna osoba) i poprosiła aby jej przesłać zdjęcia szczeniaczków, bo by była potencjalnie zainteresowana pieskiem. Od jakiegoś czasu córka ich męczy o pieska więc się zastanawiają:razz: im sie nie spieszy więc bez problemu poczekają aż szczeniaczki będą gotowe,prześle im jutro zdjęcia i zobaczymy... P.S. póki co przesłaliśmy dzisiaj na konto 200zl dla suni Quote
kakadu Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 jutro renata jedzie do tluszcza i bedzie widziala sunie i szczeniaki; a my z muszelkiem mam nadzieje wybierzemy sie w sobote i tez porobimy troche zdjec; powoli trzeba sie szykowac do szukania domkow dla dzieciaczkow... muszelek znalazla juz jeden, jeszcze tylko 7... ;) Quote
Mośka Posted October 27, 2010 Author Posted October 27, 2010 Pomogę w ogłoszeniach, plakaty porozwieszam. Zrobcie tylko cudne zdjęcia kluskom, bo to podstawa sukcesu ;) Quote
kakadu Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 ok, mam 2 zdjecia - renata mi przyslala :), zaraz wkleje; teraz niusy; zacytuje renate bo nie ma sensu robic strzeszczen ;) Witajcie, wczoraj odwiedziłam nasze maluchy i przekażę Wam nowe wieści. Maluchy rosną, są tłuściutkie, pchają się do miski -!!!- i Małgosia im musi moczyć trochę karmy, żeby się nie udławiły. Zdjęcia są marne,bo było za zimno, żebyim robić sesję na dworze. Na łóżku kłóciły się, gryzły i trudno je było zebrać do kupy. Podobno Kasi znajoma chce pieska biszkoptowego, przesyłam zatem dowód męskości jednego białasa. Trzy pozostałe to dziewczyny. Teraz złe wiadomosci: jeden piesek (szary) ma wadę jąder, trzeba to operować, Małgosia miała wypytać lekarkę, czy to już czy trochę później. ja się nie dodzwoniłam doswojego lekarza, więc też jeszcze nie umiem nic o tym powiedzieć. Tili jeszcze sie bardzo boi. Wychodzi z kojca na chwilkę i zaraz ucieka. Nie było mowy, zeby ją pogłąskać. Myślę, że ona musi trafic dodomu tymczasowego, jak tylko odkarmi szczeniaki - albo oczywiście, do mądrej i kochającej osoby "stałej", to piesek, ktory sie nie nadaje do hotelu. a to dla kasi - muszelka :) Quote
kakadu Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 za jakies 3 do 4 tygodni beda gotowe na nowe domki; muszelek juz znalazl dla jednego, czyli 7 osmych cudow swiata bedzie szukalo najlepszych domow pod sloncem ;) Quote
kakadu Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 wkleje list od renaty; trzeba bedzie sie ogarnac i zaczac szukac chocby dt dla maluchow; gdyby ktos mogl pomoc to bede bardzo wdzieczna... Cześć:-) wczoraj bylam w Tłuszczu, ponieważ zawoziłam psa do nowego domu. Szczeniaczki rosną, są tłuściutkie i słodkie. Tili coraz mniej przestraszona, bardzo chudziutka, bo te smoki ją pożerają;-) Mam nadzieję, ze za tydzień będzie można je już odłączyć od matki. Musze dopytać mojego lekarza. Jeden piesek będzie mial operację na przepuklinę, więc wezmę go do siebie i to załatwię w swojej lecznicy. Wzięłabym może jeszcze jednego na tymczas, jakoś to moje psy przeżyją;) No i teraz wielka prośba o pomoc w szukaniu tymczasów dla reszty, robi się bardzo zimno i wilgotno, boję się,zeby nie zaczęły chorować:-((( Zacznę je też ogłaszać. Jesli mozesz pomoc w ogłoszeniach, będę bardzo wdzięczna. Quote
kakadu Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 zamowilam na bazarku ogloszeniowym 2 pakiety (wchodzi po 4 psy na pakiet) ogloszen; teraz tylko czekam na zdjecia od renaty; obiecala zrobic jak bedzie nastepym razem w tluszczu, zeby bylo widac takie podrosniete pieski z indywidualnymi cechami, a nie tylko malenkie kluski, ktore sie nie roznia od siebie niczym oprocz umaszczenia i plci ;) Quote
Mośka Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 Ja tez zgłaszam się do ogłaszania. Jak będą fotki + opis - wrzuccie prosze na : moskap@op.pl MOże ktoś umie robić ladne plakaciki? Wtedy można by było podlinkowac i każdy mógłby sobie drukować. Quote
Selenga Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 ja mogę całej ósemce zrobić allegro, full wypas co prawda Dom Tymianka ma swoje allegro, ale od przybytku głowa nie boli :) a póki co zabieram się za bazarek dla suni i maluchów Quote
Selenga Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 zapraszam na bazarek dla maleńkiej Tili i jej dzieci :) http://www.dogomania.pl/threads/196641-Do-domu-i-dla-zdrowia-na-maleńką-Tili-i-jej-8-dzieci-do-28.11 Quote
Rodzice Maciusia :) Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 tematow szczeniaczkow i ich usypiania bylo juz na dogo mnóstwo; niestety, ciágle sporo osób wierzy, ze szczeniaczkom bédzie dobrze i nie usypiajá miotów. Ja tego nie zrozumiem nigdy i z bólem serca patrzé na Wasz optymizm. Ktos tam ma duze wyniki w znajdowaniu domkow ktos napisal - i co z tego - malo to doswiadczonych dogomanek wyadoptowalo psiaki do wspanialych domkow skád psiaki wracaly nawet po kilku latach?? Blagam, dziewczyny, uspijcie te szczeniaczki póki jeszcze mozna, przeciez one tego nawet nie poczujá. W przeciwnym razie to jest po prostu walka z wiatrakami. Co z tego ze pojda wszystkie, bédziecie przez ich cale zycie, czyli ok.16 lat monitorowac co z nimi?? Nie mam juz slow :( Quote
kakadu Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Rodzice Maciusia :) napisał(a):tematow szczeniaczkow i ich usypiania bylo juz na dogo mnóstwo; niestety, ciágle sporo osób wierzy, ze szczeniaczkom bédzie dobrze i nie usypiajá miotów. Ja tego nie zrozumiem nigdy i z bólem serca patrzé na Wasz optymizm. Ktos tam ma duze wyniki w znajdowaniu domkow ktos napisal - i co z tego - malo to doswiadczonych dogomanek wyadoptowalo psiaki do wspanialych domkow skád psiaki wracaly nawet po kilku latach?? Blagam, dziewczyny, uspijcie te szczeniaczki póki jeszcze mozna, przeciez one tego nawet nie poczujá. W przeciwnym razie to jest po prostu walka z wiatrakami. Co z tego ze pojda wszystkie, bédziecie przez ich cale zycie, czyli ok.16 lat monitorowac co z nimi?? Nie mam juz slow :( to nie do nas nalezala decyzja co z psami sie stanie; my z muszelkiem tylko zlapalysmy sunie i odwiozlysmy do tluszcza; ja sie tu wymadrzalam na temat usypiania badz nie, oraz dylematow z tym zwiazanych (choc zdanie na ten temat mam dokladnie takie jak ty, takie same obawy i refleksje), ale nie decydowalam; teraz na uspienie jest juz grubo za pozno; psy sa prawie samodzielne, brakuje im moze kilka dni, aby byly gotowe do oddzielenia od matki; nietety musimy isc dalej w tym kierunku co do tej pory; muszelek znalazl jeszcze prawdopodobnie dwa domy, wiec zostanie 5 maluchow; tez sie martwie co bedzie sie dzialo z nimi potem; czy beda mialy do konca zycia dobre domy, czy ich ktos nie rozmnozy..., ale nie da skontrolowac wszystkiego; nawet wlasnego zycia na 16 lat do przodu nie zaplanujesz... Quote
kakadu Posted November 19, 2010 Posted November 19, 2010 Selenga napisał(a):ja mogę całej ósemce zrobić allegro, full wypas co prawda Dom Tymianka ma swoje allegro, ale od przybytku głowa nie boli :) a póki co zabieram się za bazarek dla suni i maluchów oj to by bylo cudownie selengo :loveu: mozesz mi podac na pw swoj mail? wyslalabym zdjecia bo mam najswiezsze od renatki :) Mośka napisał(a):Ja tez zgłaszam się do ogłaszania. Jak będą fotki + opis - wrzuccie prosze na : moskap@op.pl MOże ktoś umie robić ladne plakaciki? Wtedy można by było podlinkowac i każdy mógłby sobie drukować. co do dogloszen to maja byc 2 komplety po 40 wiec nie wiem czy nie szkoda twojej pracy i czasu? ponizej jest link do bazarku ogloszeniowego to sobie zobaczysz jakie tam sa strony i zadecydujesz czy cos jeszcze jest do zrobienia: http://www.dogomania.pl/threads/196010-40-og%C5%82osze%C5%84-za-5-z%C5%82otych!!-na-koszatniczki-do-21.XI.2010r! Quote
kakadu Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 selengo, wyslalam ci zdjecia na maila; podzielilam szczeniaki mnie wiecej na kolory (oprocz tych dwoch brazowych bo jeden z nich ma przepukline wiec sa oddzielnie) przepraszam ze tak na sucho wyslalam bez zadnego listu, ale musialam sie uwijac bardzo; a tekst to moze taki: 3 suczki biszkoptowe, 2 brazowe pieski (jeden z przepuklina mosznowa) 1 czarny podpalany piesek 1 czarna podpalana suczka; mamusia Tila brazowa suczka wazy ok. 4-5 kg zostala zpalana na dzialkach nad zegrzem gdzie urodzila 7 szczeniakow; byla makabrycznie zaglodzona; jest bardo kochana i wystraszona, ale powoli sie otwiera; absolutnie nieagresywna; przed wydaniem do nowego domu zostanie wysterylizowana; teraz razem ze szczeniaczkami przebywa w tluszczu szukamy odpowiedzialnych domow dla niej i jej dzieci; pomozemy w transporcie; tel. w spr. adopcji: Renata 784 865 822 jesli jest tu ktos z talentem do pisania wzruszajacych tekstow to zapraszam do wspolpracy :) Quote
Selenga Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 zdjęcia dostałam, tekst przygotuję postaram się wieczorem zrobic allegro Quote
Recommended Posts