Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ale widać jeszcze jakieś inne biedy i nędze są mi pisane :smile:

ładnie powiedziane Tanitko:lol:

Ati - no w pariadkie,- jak ma być?::evil_lol: wpadam jak po ogień więc na dłuższe baje nie rzucam się, napiszę jak ugasze te "sto pożarów" dookoła

• Replies 134
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jejku ja uwielbiam takie foty!!! no ale żeby nie było że się migam to dorzucę swoje 3 grosze - 4 nowe zdjęcia moich dwóch księżniczek w linku poniżej - może Ati w wolnej chwili wklei na wątek Sepii
czytam właśnie arta Tanitko:)

Posted

fajnie sie uchachac na dobranoc
i od jakiegos czasu duzo dobrych wiadomosci dla wyzlomaniackich psow; domowych i wyratowanych - byle jak najdluzej ta dobra passa trawala

Posted

rzeczywiście dobre wiadomości dla wyżłów, oby jeszcze więcej ich było,
tanitko a kiedy ten wielki dzień nastapi gdy nowy pan przyjedzie? a ty będziesz żegnac się z Plutem cala we łzach?

Posted

A zatem we wtorek po południu Pan przyjedzie po naszego kochanego cielaczka :). NIe powiem i ciesze się bardzo i jakoś smutno zarazem. Kochana psina z niego jest bardzo, złamać serce człowiekowi potrafi i do tego jest taaaki piękny :).
Dzisiaj pół bagietki wyjął mi z torby, którą nieopatrznie zostawiłam bez opieki na kilka minutek ;).

Posted

tanitka napisał(a):
A zatem we wtorek po południu Pan przyjedzie po naszego kochanego cielaczka :). NIe powiem i ciesze się bardzo i jakoś smutno zarazem. Kochana psina z niego jest bardzo, złamać serce człowiekowi potrafi i do tego jest taaaki piękny :).
Dzisiaj pół bagietki wyjął mi z torby, którą nieopatrznie zostawiłam bez opieki na kilka minutek ;).

spryciarz z niego :) jak tak torba z bagietką pozostawiona samopas to się chłopak zaopiekował ;)
głaski dla Pluta i reszty ferajny

Posted

muszę przyznać, że Pluto ślicznie się komponuje z Twoją rodzinką, mi sie też serce kraje na myśl, że kolejny raz psiak przeżyje rozstanie i niepewność,
Tanitko pisz jak będziesz ryczeć, poryczymy razem,
no ale on naprawdę jest rozbrajający!:)

Posted

Smuteczek kolejnego rozstania przysłania jednak radość - że Pluto trafi w równie wspaniałe jak Tanitkowy dom miejsce !

Czymże jest ten smuteczek w porównaniu ze schroniskowym bytem... Psiak miał naprawdę szczęście . Nawet załoga schroniska z wyrażała swój niepokój - jak też krótkowłosy Pluto zniesie zimę ? Kierowniczka rozważała możliwość zabrania Pluta do ogrzewanej szczeniakarni , ale tam tez tłok :(

Myślę, że nowy dom , łaciaty rezydent, mądry i dobry pan , w końcu miejsce przed kominkiem , tudzież hektary kaczek do przepłoszenia - to raj dla pointera :D :D :D

Posted

I pojechał :)

Pan super pod każdym względem :) po prostu kultura, wiedza, doświadczenie i miłośc do zwierząt. A Pluta wypatrzyła w ogłoszeniach Pana małżonka i płakała mężowi cały wieczór, zeby dzwonił, zeby Pluto był na pewno ich. Jak go tylko zobaczyli wiedzieli, że on jest dla nich, a oni dla niego.
Pan jeździ konno z pointerami, wiedzę o rasie i doświadczenie ma ogromne.
Pan obiecał zdawać relacje z nowego domu. Ma jutro zadzwonić.
Teraz są w drodze, Pluto umościł się na siedzeniu, na kocyku, na którym w domu wylegiwał się jego współlokator, zeby już poznał zapach innego psa.

Idę się nalewki napić, bo mi się oczy spociły z tego wszystkiego.

Posted

jeju jak fajnie!!!!
no to akcja zakończona powodzeniem, tanitko byłaś dzielna...!!!! troche się obawiałam czy na finiszu nie wydrzesz panu z ręki smyczy z Plutem z okrzykiem "nie oddam!" ale widać jakoś się oparłaś:) ja wzniose toast plebejski dziś - tyskim:) za jego nowe życie

Posted

nie wydarłam, bo jak oczami wyobraźni widzialam, te łąki, te konie i życie w poiterowym raju przy boku mądrych i kochających ludzi, to .........sama bym tam chciała zamieszkać :)

Posted

no fakt, możemy Plutkowi pozazdrościć, ale piękna nagroda go za kiepskie życie spotyka
a i gratulacje tanitka!!, jak ty żeś taki raj znalazła dla niego? niesamowite to trochę no nie?

Posted

ile dróg musiało się skrzyżować, ile spraw złożyć, żebyś Ty Margaret podjęła decyzję, że jedziesz po Sepię? od tego się wszystko zaczęło.
O pointerze w Jędrzejewie wiedziałyśy kilka tygodni wcześniej, Ty o Sepii kilka mieisęcy wcześniej, co musiało się we wszechświecie zdarzyć, zeby w końcu zagrało, wszystko razem w idealnej harmonii.

Dziękuje Wam wszystkim dziewczyny: Farmerce, Fochu, Margaret i jej TZ, sąsiadce z Wrocławia, Ati, Ajlii i jej mężowi,
za cały łańcuszek ludzi wielkich serc, gdyby nie wspólny wysiłek, Pluto nadal by siedział w betonowym, lodowatym boksie. Dziękuję w imieniu tak cudownego psa, który wszystkim nam po kolei złamał serca :).