tanitka Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 Ati, ponieważ mój mąż biega, to zabrał dziś ze sobą Pluto. Przebiegli 5 km. PIes biegł równym tempem, po powrocie do domu był zadowolony i nie padł ze zmęczenia. Powiedz proszę, jak Twoim zdaniem powinny wyglądać treningi biegowe z Plutem? :) Quote
Ati Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 pies biegl luzem, czy umocowany do pasa? biegl obok Pana czy przed i ciagnal go? Quote
tanitka Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 biegł przymocowany do pasa (taki prowizoryczny zrobiliśmy) i na lince i szelkach. Biegł przed panem i ciągnął go. Tak jak w canicrossie :) Quote
Ati Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 no to pieknie, nawet nie trzeba go zachecac, i zlapal od razu , albo ktos z nim biegal:) bedzie biegl na tyle , na ile szybki jest biegnacy czlowiek, i gnac ile sil w nogach ty wez porob jakies zdjatka:) Quote
tanitka Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 on tak biegnie sam z siebie, jakby to zawsze robił. Jak pan zwalnia, to on zwalnia, jak pan przyśpiesza to on przyśpiesza, a linka cały czas napięta. Genialny jakiś?!! :) Quote
margaret Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 genialnie kupuje sobie serce potencjalnego pana:) Quote
tanitka Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 oj, kupuje, kupuje ;) dzisiaj znowy były biegi i spacerująca lasem ludzkość podobno oniemiala na widok takiej pary. ludzie zachwycali się pięknym psem, który kłusował z głową dumnie podniesioną, a dumny pan za nim ;) Pluto biegł rączo, ale szła dziewczynka z buzią pomalowaną "w kotka" i wielką torbą czipsów i tu nastąiło zdekoncentrowanie naszego zawodnika. Czipsy zwyciężyły !! Quote
margaret Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 i tu nastąiło zdekoncentrowanie naszego zawodnika. Czipsy zwyciężyły !! widze to oczyma wyobraźni :evil_lol: ależ on sprawny jest, temu tez nie moge sie nadziwic, moze rzeczywiscie trenował a schron był krótkim epizodem i nie zdołał mu zaszkodzić jego kondycji? Quote
tanitka Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 myślę, ze nie trenował, bo na komendy raczej nie reaguje, on tak intuicyjnie łapie o co chodzi. Dzisiejsze straty w kuchni - półtorej pieczonej kiełbaski zdjęte elegancko z blaszki (zimne) i dalej kawałek Torcika Wedlowskiego, niestety talerzyk spadł na podłogę, a cytryny rozprowadzone po domu, bo chyba były próbowane, ale kwwaśśśśśśśśśśneeeee ....:) Quote
Ati Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 zalezy jakie komendy zna , czy po polskiemu czy te ogolnoswiatowe;) Quote
fochu Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 morda mi się śmieje jak czytam Wasze posty :) a Pluto cudny! Quote
tanitka Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 dziewczynym, od wczoraj jestem w skowronkach, bo pojawił sie dom wprost idealny dla naszego pointerka :) Pan do mnie dzwonił, pisał, wysłal zdjecia swojego byłego i obecnego pointera. Pan jest weterynarzem i miłośnikiem rasy........ z wielkopolski :). Pan tak napisał: "Witam raz jeszcze i dziękuję za zdjęcia. W załączniku kilka fotek z Parska z naszego domu i otoczenia; jak wspomniałem mieszkamy w szczerym polu â wokół tylko kilka tysięcy ha uprawnej roli. Tu zdjęcia z wiosny tego roku. Psy mają mnóstwo ruchu i czują się naprawdę pointerowato, bo w okolicy jest sporo dzikiego ptactwa wodnego (jezioro Wonieść); także trochę kuropatw i bażantów. W domu tradycyjnie okupują najcieplejsze miejsce â pod kominkiem w salonie. Na zdjęciu żona jeszcze z dwoma pieskami; ten po prawej to mój ukochany pointer; miał wtedy 18 lat i był bardzo chory. Dziś biega po innych, niebieskich polach a nasz młodszy (ale też już 10 letni) pies tęskni do towarzystwa, bo w domu zawsze było wiele psów. Gdy dzieci dorosły, stopniowo ograniczyliśmy zwierzostan (nie tylko psi) i teraz jest trochę pusto w dużym domostwie. Kiedyś hodowaliśmy pointery; głównie psy samce włoskie i niemieckie; ale kynologiczne ambicje dawno nam przeszły i tylko przygarniamy âsierotyâ. Nasz obecny pointer to także adoptowany na Allegro piesek, przyjechał 2 lata temu aż z Pułtuska. Jest po dużych przejściach (szczekać zaczął dopiero po roku!) i w domu wydaje się bardzo zahukany. Dopiero na polu odżywa. Brak mu towarzystwa, dlatego chętnie przygarniemy innego. Moja propozycja jest aktualna; jak widzę - ten pointerek chyba też ma za sobą bogaty życiorys." To są pana psiaki, jeden już za TM a ten drugi jest nadal: Pan ma przyjechać po Plutka za kilka dni. Tak się cieszę!!!! Quote
farmerka63 Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Noooo ------- DOM - IDEAŁ PO PROSTU !!!!!!!!!!!!!! Quote
Ati Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 nasiedzial sie w schronie w polnocnej wielkopolsce pojechal przez Wroclaw do Warszawy by zamieszkac w srodkowej wielkopolsce i taka szybka adopcja yuhu Quote
margaret Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 widać wielkopolska mu pisana:) żeby tylko sie nie rozmyslił pan czy pani, musiał Pluto okrążyć Polskę:) Quote
tanitka Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 Tak, pan przyjedzie do nas do domu, go odebrać. Ma ogromną wiedze na temat pointerów i koni. Wspaniały, mądry i ciepły człowiek. Każdemu psu życzę takiego domu. a to jeszcze zdjęcia tego pieska który został już adoptowany: Uploaded with ImageShack.us Quote
Ati Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 a u mnie wyzly zwiewaja spod kominka , bo im za goraco:) Quote
tanitka Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 a tu nasz najkochajszy Pluto: z panem jedziemy na bieganie Uploaded with ImageShack.us Luką lezymy sobie przed TV chyba już przytyłem? :) Quote
margaret Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 jejku piekne te foty i od pana i od was, tak sobie pomyślałam że będziecie musieli z mężem trochę żałoby przeżyć po Plucie:) Quote
margaret Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Ati - czemu my w tym samym czasie to samo piszemy dziś?:) Quote
Ati Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 ty malpiatko jedna, a nic nie piszesz jak tam twoje panny i czy wsjo w pariadkie Quote
tanitka Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 wiecie, ze gdyby nie dom idealny, to byśmy już nie oddali go :), ale widać jeszcze jakieś inne biedy i nędze są mi pisane :) Quote
Recommended Posts