tatankas Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Sunia była,jest naprawdę super,choć początki były ciężkie,sami nowi właściciele przyznali się,to teraz coraz lepiej im idzie,a to mój rudzielec z malutką: Co do adopcji,to już nie mam urazy do tej fundacji,różnie to bywa,na początku byłam wściekła,miałam nie pomagać,jednak to nie wina psiaków,a fundacja robi bardzo wiele dla boksiów.Sama czuję się winna,że tyle psiaków jest w schroniskach,bo 8 lat temu jeszcze o tym wszystkim nie wiedziałam,dopuściłam swoją sunię poprzednią raz w życiu dla zdrowotności i 9 szczeniaków poszło w świat.Teraz mam na celu odpokutowanie i co najmniej 2 razy tyle boksiów,o ile nie uratować ze schroniska,to pomóc im znaleźć domki.Tak jak każdy popełniam błędy,moja obecna sunia jest wysterylizowana.Ubolewam nad tym,że nie mieszkam bliżej fundacji,z chęcią bym pomagała osobiście,by sprawy adopcyjne faflaków szły sprawniej. Quote
Alicja Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Jeśli będzie więcej na boxię chętnych to zobaczcie jakie cudo podrzucono w worku pod bramę Ginn :( http://www.dogomania.pl/threads/106655-Stowarzyszenie-Obrona-Zwierz%C4%85t-jeste%C5%9Bmy-OPP-przeka%C5%BC-nam-1-podatk-pom%C3%B3%C5%BC-zbudowa%C4%87-azyl?p=15642964&viewfull=1#post15642964 Quote
Atomowka Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Tak dostałam już wczoraj, pewnie jakoś po weekendzie będzie wypełniona i odesłana Quote
Kapsel Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Atomowka napisał(a):Tak dostałam już wczoraj, pewnie jakoś po weekendzie będzie wypełniona i odesłana Wobec tego trzymamy kciuki :smile::smile::smile: Quote
tatankas Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Quote
Faro Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Niestety - malutka znów chora , nawrót choroby. Wczoraj byli u lekarza, w środę kolejna kontrola. Na dodatek "szalona dziewczyna" tak macha ogonem, że rozbiła o ściany całą końcówkę ..... Quote
malawaszka Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 o biedna niunia... mam nadzieję, że szybko się wszystko wyleczy w ciepełku! Quote
Kapsel Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Faro napisał(a):Niestety - malutka znów chora , nawrót choroby. Wczoraj byli u lekarza, w środę kolejna kontrola. Na dodatek "szalona dziewczyna" tak macha ogonem, że rozbiła o ściany całą końcówkę ..... Preferowane jest, aby zostawiać ogony w naturalnym stanie, ale to nie pierwszy już bokser, który rozwala sobie końcówkę ogona :shake: Zdrowiej malutka! Quote
Nutusia Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Zbyt duża boksia żywiołowość! Ktoś kiedyś wymyślił "kartofelek" boksiowy zamiast ogonka i musiał mieć coś na myśli... :) Quote
Atomowka Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Biedna sunieczka, ciągle chora. Zdrowiej malutka prędziutko Quote
Kapsel Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Atomowka napisał(a):Biedna sunieczka, ciągle chora. Zdrowiej malutka prędziutko Potrzeba swojego ludzia. Atomówka wysłaliście ankietę? Quote
Nutusia Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Atomowka napisał(a):Kapsel lada chwile będzie wysłana Szybciutko, bo boksinek potrzebuje ludzia i domkowego ciepełka!:lol: Quote
Kapsel Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 [quote name='Nutusia']Szybciutko, bo boksinek potrzebuje ludzia i domkowego ciepełka!:lol: Własnie to chciałam napisać, bo potrzebne miejsca dla kolejnej maltretowanej boksi z 5 szczeniakami :shake::shake::shake:http://www.dogomania.pl/threads/195753-Maltretowana-bokserka-i-jej-5-szczeniakow-uratowanych-z-piwnicy...-tylko-co-dalej Quote
Nutusia Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 No po prostu ręce z majtkami opadają... :( Quote
Kapsel Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Cioteczki Kochane szukamy Tymczasu dla boksia, który koczował na cmentarzu :shake:http://www.dogomania.pl/threads/195775-%C5%BBywi-mnie-nie-chcieli-wi%C4%99c-koczowa%C5%82em-na-cmentarzu....czy-kto%C5%9B-pokocha-bokserka?p=15666594#post15666594 Quote
Atomowka Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Nie mam słów na to. Coraz więcej tych biedaków. Co do ankiety będzie dopiero niestety w piątek, wcześniej nie da rady Quote
marta0731 Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Taki ogon, jak już krew zacznie lecieć, to ciężko zagoić, bo normalne że boksio cały czas merda i nie patrzy, czy stoi koło szafy, stołu, drzwi czy ściany...:roll: Zdrowiej Malutka:loveu: Quote
Faro Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Sabcia dostaje dalej antybiotyk , w środę kolejna kontrola, jeśli nie będzie poprawy będziemy musieli zrobic antybiogram. Martwi nas ten jej ogon - szalona dziewczyna macha nim bez umiaru ..... A to powoduje problem z jego wygojeniem . Poza tym Sabcia musi nauczyć sie , że siusiu robi się tylko na spacerku, bowiem zdarza się jej nabrudzić w domku po przyjściu z podwórka..... Quote
Atomowka Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Boziu biedna niuńka, taka młoda a ciągle coś nie tak. Jak nie zdrowie to ogon albo obydwie rzeczy naraz. Szkoda mi jej strasznie, mam nadzieje, ze niedługo będzie grzała doopkę w domku Faro a ona jest u Ciebie? I gdzie jest w domku czy w koju? Aha wysłalam ankietę do Germaine i teraz czekam na decyzje, czy proponowany przeze mnie domek przechodzi do kolejnej rundy czyli czy będzie wizyta przedadopcyjna Quote
Kapsel Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Boksia oczywiście, że jest w domu, ale nie u Faro. Atomówko, szykuj się na wizytę przedadopcyjną, Jutro dzwoń do Germaine się umówić, na pewno przeszłaś ankietę celująco!, tzn. nie Ty tylko Twoja teściowa :smile::smile::smile: Szkoda ninuni, zeby tak długo czekała na swój domek!!! Quote
Elka_Ka Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 [SIZE="3"]Zapraszamy na manifestację w sprawie mordowni w Dyminach. Przyłączcie się, pokażmy kieleckim urzędasom, ilu nas jest! http://www.dogomania.pl/threads/196014-Walka-o-schron-kielce-dyminy-organizujemy-manifestacj%C4%99-przy%C5%82%C4%85cz-si%C4%99-do-nas!!! Quote
Atomowka Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 I jak tam sunieczki zdrówko? Germaine wiesz coś już? Quote
Recommended Posts