Faro Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Byłam wczoraj wieczorem w DT - dziewczynka to faktycznie chudzinka, ale nabierze ciałka . Zaskoczyła mnie jej postura - ze zdjęc wnioskowałam , że jest ona chuda, ale wyglądała na dużego psiaka , który po odkarmieniu bedzie dość potężny . W rzeczywistości Saba to kruszynka , chudziutka i MALUTKA , wysokości - może dorosłego spaniela. Nigdy , nawet po odkarmieniu nie będzie masywną suką boksera , tylko drobniutkim psiakiem. Jesli chodzi o "urodę" - jest cudna , widziałam wiele "bokserów" , mniej lub bardziej podobnych do wzorca rasy , ale ona ma duzo w sobie boksera - cudna łapetynka , fąfelki ........ Ma też jednak charakterek . Jej przeszłośc odcisnęła juz pietno w psychice, owszem jest wesoła, radosna jak szczeniak , ale życie nauczyło ją walczyć o swoje i robi to z użyciem zębów - byłam chwilę w DT a Saba zdążyła wystartować z zębami do suni, z która wcześniej sie bawiła , trzeba je było odciągać i Sabcie trzymać chwilę "w ryzach", bo chciała od nowa "startować".:mad: Sunia MUSI trafić do lludzi, któzy poświęcą czas na jej wychowanie i musi to być działanie oparte na pozytywnych wzmocnieniach a nie na karceniu . Nie chciałabym by za jakiś czac trzeba było sunię zabierać, bo ludzie sobie z nią nie radzą , boją się jej. Teraz jest "plastycznym szczeniakiem", ale trzeba patrzyć perspektywicznie co będzie za kilka lat , gdy będzie dorosła. Dlatego domek dla Saby będzie DOKŁADNIE weryfikowany - również pod katem mozliwości pracy z malutką. Tyle pierwszych wrażeń. Spotkamy sie ponownie u p. doktora w środę.;) Quote
Faro Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 (O jejku !!!! Gdzieś "uciekło" R z "któRzy" i nie mogę edytować postu, by poprawić . CZy Wy też macie problemy z edycją??) Quote
Kapsel Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Czyli domek dla niej, nie tylko do miziania, ale i do wychowywania :p Jakoś udaje mi się edytować. Quote
Luzia Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Suni skończyło się allegro. Mam wznowić ?? Co z tym domkiem którego namiary podałam? Odpisał ktoś pani?? Quote
Zofija Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Przepraszam za offa, ale pilnie poszukuję osobo do wizyty przedadopcyjne w Tarnowie- .Bardzo, bardzo pilne Czy możesz mi ktoś pomóc? Poniżej wątek suni. Proszę o odp. na pw. lub maila: zofiakrystyna@poczta.onet.pl tel/508-063-271 http://www.dogomania.pl/threads/1938...rozi-uśpienie! Quote
fizia Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Dostałam taką wiadomość z sprawie ślicznotki: witam jestem zainteresowana wzięciem bokserki ,jestem z okolic Krakowa /Mszana Dolna /chciałabym uzyskać bliższe informacje na jej temat pozdrawiam Krystyna tel 183349141 kom519167631 www.oberwanka.pl biuro@oberwanka.pl Quote
malawaszka Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 no taaam to by przybrala na wadze :loveu: Quote
fizia Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 hehe to samo sobie pomyślałam, po oglądnięciu zdjęć restauracji :) Quote
Faro Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Osoby zainteresowane adopcja suni zapraszamy tu : http://www.sosbokserom.com.pl/index.php/component/psy/?task=pokaz&pies_id=567#16_10 Quote
Faro Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Bezpośrednio kontakt w/s adopcji : Kontakt w sprawie adopcji: adopcje@sosbokserom.com.pl Germaine tel. 609 002 500 Quote
Alicja Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Ciekawe czy jakiś domek już szykuje spanko dla Niuni Quote
marta0731 Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 [quote name='fizia']Dostałam taką wiadomość z sprawie ślicznotki: witam jestem zainteresowana wzięciem bokserki ,jestem z okolic Krakowa /Mszana Dolna /chciałabym uzyskać bliższe informacje na jej temat pozdrawiam Krystyna tel 183349141 kom519167631 www.oberwanka.pl biuro@oberwanka.pl Krótko i zwięźle...:shake: Nie mogła zadzwonić? Ja bym nie mogła tak..., jak mnie coś, ktoś interesuje, nie mam mocy czekać na odpisanie, po prostu dzwonię!:roll: Reklamy dla knajpy szuka czy co...:mad: Quote
Kapsel Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 marta0731 napisał(a):Krótko i zwięźle...:shake: Nie mogła zadzwonić? Ja bym nie mogła tak..., jak mnie coś, ktoś interesuje, nie mam mocy czekać na odpisanie, po prostu dzwonię!:roll: Reklamy dla knajpy szuka czy co...:mad: Powtarzać się nie będę, mam identyczne zdanie :shake: Quote
malawaszka Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 trochę może przesadzacie? bo ja np wolę pierwszy kontakt mailowy - przesyłam ankietę przed adopcyjną, jak to jest ok to wtedy rozmawiam, a namiary na tą osobę pewnie były w stopce maila czyli są w każdym wysyłanym przez Nią mailu... Quote
Nutusia Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Też myślę, że nikogo nie można "skreślać" po pierwszym kontakcie... Każdą szansę na domek trzeba po prostu sprawdzić. Quote
Luzia Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Dokładnie, jak byłam jeszcze w TSPZ to nieraz zdarzało się że ktoś napisał krótkiego i nieciekawego maila, a potem przy bliższym kontakcie i rozmowie tel. okazało się że ludzie niczego sobie. Wzięli psa z problemami i w ogóle, ale nie zrezygnowali i dali radę ;) Nie każdy wie i nie każdy zdaje sobie sprawę że lepiej zadzwonić i porozmawiać :) Quote
fizia Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Jedni wolą kontakt mailowy, inni wolą rozmowę telefoniczną. Ogłaszam od kilku lat psiaki i wiele z Nich znalazło wspaniałe Domy u osób, które napisały najpierw maila z zapytaniem. Czasem są to bardzo fajne, wylewne maile z dokładnym opisem rodziny itp, czasem wydaja się nieciekawe i zdawkowe, a potem okazuje się, że dom jest super. Przecież w końcu i tak jest jeszcze wizyta przedadopcyjna, trzeba się zazwyczaj dogadać telefonicznie odnośnie konkretów związanych z adopcją. Wydaje mi się, że są teraz takie czasy, że komunikacja mailowa nie jest w niczym gorsza od tej telefonicznej - w końcu nawet interesy załatwia się w ten sposób, szuka się pracy. Skoro w ogłoszeniu podane są i telefon i mail - akurat nie był do mnie, ale widocznie ktoś skorzystał z tego automatycznego kontaktu z ogłoszeniodawcą - to nie można mieć pretensji, że ktoś wybrał gorszą, czyimś zdaniem, opcję. Quote
Kapsel Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Macie rację, dowiedziałam się, że pani dzwoniła. Zobaczymy! Quote
Atomowka Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Kurde widzę,że mała furorę robi i domki się biły będą:) Muszę jak najszybciej pogadać z mamą TZ bo inaczej pewnie sunia ucieknie. Quote
tatankas Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 marta0731 napisał(a):Krótko i zwięźle...:shake: Nie mogła zadzwonić? Ja bym nie mogła tak..., jak mnie coś, ktoś interesuje, nie mam mocy czekać na odpisanie, po prostu dzwonię!:roll: Reklamy dla knajpy szuka czy co...:mad: A ja tam jestem zdania,że jak tak bardzo chcą,to czemu nie zadzwonią.Szkoda im na tel,to szkoda im będzie na leczenie psa jak zachoruje.Jak mam kilku chętnych do adopcji psiaka,to wybieram tych,co dzwonili,odpowiadali bez mrugnięcia na wszystkie pytania bez urazy.Takie moje zdanie. Co do suni to jest piękna i gdybym miała więcej miejsca w mieszkaniu,to bym ją bez zastanowienia brała,o ile by się dziewczyny z SOS zgodziły :) Quote
Soema Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Skoro w ogłoszeniu podany jest i mail i telefon, bez zastrzeżenie "że tylko dzwonić", to ludzie czasem w biegu wysyłają maila, a potem na spokojnie analizują. Zresztą wiele osób nie ściąga od razu ogłoszeń i ludzie dzwonią i słyszą "nieaktualne"... mnie bardziej drażnią sms. Tego to nie rozumiem. Quote
marta0731 Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 No tak, sms to już wogóle porażka, tu widać jedyną czystą oszczędność na rachunku za telefon ;) Bo mail, to jeszcze ktoś się zastanawia, pisze jak tylko zobaczy ogłoszenie i myśli "a nóż widelec coś z tego wyjdzie", ale jak nie, to nie ma ochoty nawiązywać bardziej osobistego kontaktu-rozmowy. A smsy - są po prostu........ dziecinne:roll: Żadnego potencjalnego domu się nie skreśla, jeśli tylko jest mozliwość - trzeba sprawdzić. Ale jesli jest kilka osób zainteresowanych, to ustawiłabym w kolejce pierwszeństwa tych, którzy bardzo zainteresowani zadzwonią, i przede wszystkim rozmowa będzie rokować na adopcję Quote
Recommended Posts