Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale największa i najsilniejsza jest "merdliwość" jak ktoś wchodzi do domu, jak pies był sam ;)
Przerabiałam pochlapane krwią ściany, w wynajmowanym mieszkaniu... Odciągałam Korka od futryn i drzwi jak się witałam, i zaczęło się goić. Pomału, do celu...

• Replies 377
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tal tylko problem Saby polega na tym,że ona cieszy się wszędzie. Jak tylko słyszy, że ktoś się zbliża do drzwi, albo wsadza klucz do zamka to od razu słychać walenie ogonem po ścianach

• 1 month later...
Posted

Wieści od Sabuliny

Sabulina to cudny pies. Zakochany w każdym swoim człowieku. Uwielbia się przytulac i autentycznie robi to jak człowiek. Łapkami obejmuje za szyję a łepek kładzie na ramieniu. Cudny widok :loveu:
Ni rozrabia w domu,czytać stara się nie robić segregacji śmieci jak zostaje sama, jedynie trzeba papier toaletowy chowac :diabloti:
Co do jedzenie jest lepiej zdecydowanie, chyba znaleziona została karma która jej odpowiada i wcina aż cały przedpokój pływa w ślinie:evil_lol: Nic to jednak nie daje bo to suczydło NIE TYJE!! mam wrażenie,że jeszcze schudła, żeberka wystają, boki zapadnięte, wygląda jakby była głodzona. Jest zdrowa bo robione były badania i wszystko wyszło ok, podejrzewam więc,że albo taka jej natura albo za szybko spala bo energii i żywiołowości nie można jej odmówić. Co do ogonka juz jest lepiej tzn teraz jest w takim stanie,że się nie sączy z niego krew ale jeszcze go rozwala.

Najgorsza u Saby jest jest złość na psy. Ona normalnie się na nie rzuca, jak widzi psa to pręży się jak głupia, sztywnieje i jeży się. Ostatnio o mało nie udziabała jakiegoś psiaka na spacerze. :shake: Pracujemy nad tym ciągle ale ona na razie nasze nauki ma w doopie.

Sabulec miała cieczkę ( to chyba jej pierwsza?)
I wtedy zapomniała o swojej agresji, latala z nadstawioną doopka do każdego psa. Całe szczęście już po wszystkim i teraz chcemy Sabe w marcu na sterylkę dac. Zapisujemy ja na marzec, żeby skorzystać z tej tańszych cen marcowych.

Zdjęcie zaraz wrzucę

Posted

Tak była krew badana, nerki i tarczyca wszystko jest ok więc chyba taka jej natura

tu widać jakie ma żeberka wystające

fotka ulubionej ściany przed malowaniem

No i Sabek w całej okazałości
spacerek

zabawa patykiem

Relaks na wyrze czyli to co Saba lubi najbardziej

I specjalnie dla cioteczek portret ryjka

Posted

Ale macie paskudę :) A co weterynarze mówią? Jak ocieniają jej wagę? Jeśli jest tak młodziutka to może potrzebuje czasu żeby trochę nabrać masy?
Nam się zawsze wydaje, że nasza Gabi jest za chuda. I jeśli spotykamy nowego weterynarza to zawsze pytam jak oceniają jej wagę. Nigdy nie zdarzyło się żeby mówili, że jest za chuda. Ostatnio Pani doktor powiedziała, że wszystko ok, że Gabi to taki typ sportowca ;)

Posted

No właśnie wet powiedział,że jest troszkę za chuda ale tylko minimalnie. Powiedział,że może taka jej uroda. Ale jak ja na nia patrze to widzę same kości i skórę. Nie wiem może dlatego,że moja sucz jest tłuściutka

Posted

oj Marta Ty to chyba masz trochę spaczone podejście:evil_lol: Montek oczywiście piękny, ale klucha to z niego konkretna :eviltong:
A tak na poważnie, faktycznie idź do innego weta, ciekawe co powie.

Posted

No pójdziemy, zobaczmy. Z ogromną chęcią przywiozła bym ją do Wawy i do "mojego" weta poszła ale zaraz Saba zrobi jadke z moim suczydłem, więc odpada. Zresztą wyniki nie kłamią, wyszły dobre bo przecież i ja na nie patrzyłam ( może wetem nie jestem ale wiem co i jak powinno być) No coż jeszcze troche przy niej " pogrzebiemy" poszukamy przyczyny, jak drugi wet potwierdzi,że wszystko ok to trzeba się chyba będzie pogodzić z taka chudą dupką

Posted

marta0731 napisał(a):
Rzeczywiście baaaardzo chudzinka z niej...
A może do innego weta? Ciekawe co by powiedział...

A ryjek przesłodki:loveu::loveu::loveu:

Zgadzam się z Martusią ;)

Posted

Agnezia napisał(a):
oj Marta Ty to chyba masz trochę spaczone podejście:evil_lol: Montek oczywiście piękny, ale klucha to z niego konkretna :eviltong:

Żadna klucha:mad: on grubej kości jest:razz:
Jest piękny i cudowny i kochany:loveu:, tylko wszystkie wiemy, że z boksera to on może i coś ma, ale nie za wiele, a już na pewno nie sylwetkę......:roll:;););)

A Sabci mogę wysłać sposób karmienia:evil_lol:

• 3 months later...
Posted

Trochę wieści od Saby
U Sabulca wszystko w porządku, jest kochana i bardzo ale to bardzo proludzka. Jedyny problem to złość w stosunku do psów, no i czasami do ludzi leci z zębami ale to tak raczej żeby się przywitać niż żeby ugryźć. Aha no i nie może zostawać sama bo wtedy włącza jej się gryzienie najchętniej butów ale innymi rzeczami też nie pogardzi:eviltong:
To jednak nie jest problemem bo zawsze staramy się aby ktoś w domu był
Jest naprawdę kochanym psem. Troszkę przytyła ostatnio i wygląda naprawdę fajnie. Ma bardzo sportową sylwetkę a jej energia nie ma końca

I trochę zdjęć z ostatniego wypadu nad wodę

Szaleństwa w wodzie. Saba po raz pierwszy była nad wodą, i początkowo bała się pływać ale już po chwili zachęcona piłką szalała jak wariat

Posted

Co znaczą pogryzione buty w obliczu takiego szczęśliwego pycha :D:D:D
Jak coś - doślę Wam butów :D
Strasznie się cieszę, dzięki Atomówka za tak wspaniałe wieści :)