Atomowka Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 SaBa jest cudna, to wulkan energii. Biega po całym domku i szaleje.Ale po jakimś czasie się wycisza i idzie grzecznie leżeć. Pierwszą noc spędziła w dwóch miejscach. Najpierw wpieprzyła się do wyra mi i TZ. I oczywiście wtuliła się w środek i nie było opcji żeby ją przesunąć. Potem w nocy przeniosła się do brata TZ-ta i tam wtuliła siępod pierzynę. Dziewczyna jest chyba zadowolona nie było widać żadnych oznak tęsknoty. Teraz mam pytanie ile razy dziennie i co malutka jadła? Quote
Agnezia Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Małe wariaty nie sypiają, tylko ciągle biegają;) Mam numer do dt ale nikt nie odbiera, postaramn się później dowiedzieć co jadła. Quote
Atomowka Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 O dziwno wczorajsza podróż ją wykończyła bo usnęła w miarę grzecznie Dziś jak TZ wychodził do pracy do płakała za nim i drapała w drzwi, ale dostała smakołyka i poczuła się trochę lepiej Quote
Agnezia Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Na początku jak trafiła do dt miała jakieś wypryski na brzuchu, jadła hilsa dermatologicznego (nie wiem dokładnie jak się nazywa). Potem jak była na antybiotykach to nie chciała nic jeść, dostawała royala intestinal. Potem jadła ryż lub makaron z kurczakiem podawany w małych porcjach co 3 godziny. Generalnie zdrowa nie jest wybredna i może dostawać karmę bytową, ale na razie często i w małych porcjach. Quote
Atomowka Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Ok ja jej wczoraj dałam jak przyjechała Royala Obesity mojej suki ale za bardzo jej się nie podobał, nie wiem może stres Tutaj będzie jadła gotowane, dziś wołowinkę wcinała aż uszy latały :) Ryżu nie chciała, wybrała samą wołowinę i marchewkę. Chyba strasznie jej smakuje wołowinka :)Tak tak wiem dajemy mało a często. Tak bardzo się cieszę, kurde jak małe dziecko które dostało paki prezent o które prosiło Mikołaja:eviltong: P.S niestety będziecie dręczone nowinami i fotami Saby:evil_lol: I fotki z dziś z serii zabijamy misia No i po wszystkim dziewczyna poszła i zasnęła Quote
Nutusia Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 A gdzie fotka misia "po wszystkim"? :) Quote
Atomowka Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Misio jeszcze żyje ma tylko naderwaną łapę:P Quote
Nutusia Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Uuuuu, to bardzo subtelna dzieweczka z Sabiny jest. Moja jamnisia Kresia "pokonała" krówkę w przeciągu 5 minut. Nawet nie zdążyłam zrobić zdjęcia! :) Quote
Kapsel Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Atomówko, ja tez się cieszę jak małe dziecko, że wszyscy jesteście zadowoleni, a najbardziej podoba mi sie to ostatnie zdjęcie :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
marta0731 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Kapsel napisał(a):Atomówko, ja tez się cieszę jak małe dziecko, że wszyscy jesteście zadowoleni, a najbardziej podoba mi sie to ostatnie zdjęcie :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Kapsel, Ty tu nie podrywaj:eviltong: ;) Wiedziałam że Sabcia zagarnie łóżko już w pierwszą noc:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Atomowka Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Właśnie wróciłam ze spaceru z Sabą. Powiem Wam,że to nie lada wyczyn. Ręcę bolą, spociłam się strasznie:eviltong: Saba mimo iż taka drobna swoją siłę ma. Ona za smyczy to jak koń pociągowy ciągnie, serio to jest bieg a nie spacer. I na psy ujada i jak jest w takim szaleńczym transie to na wszystkich przechodniów skacze z zębami ( nie wiem czy ugryzłaby, to raczej kwestia przywitania się i poznania) ale jest to uciążliwe. Ale i tak ją kochamy i pracę nad sunią zaczynamy. Quote
malawaszka Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 to jest taki oszołomek - do ludzi się szarpie bo by się witać ze wszystkimi chciała i ubrudzić każdego :lol: czeka Was sporo pracy, ale warto :) Quote
Atomowka Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Wiem,że warto i każdy jest przygotowany Ja wiem,że ona ludzi kocha, ale na psy ujada z agresją Quote
Kapsel Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Macie dla niej szelki? To naprawdę hamuje psa pędy do przodu i łatwiej nad nią wtedy zapanować, szczególnie gdy kobieta na spacer idzie! Quote
marta0731 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 No i nie ma obawy, że z tej obroży łepek wyciągnie w najmniej oczekiwanym momencie;) Quote
Atomowka Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Spoko laseczki dzięki za porady oczywiście jak będziemy korzystali. Szeleczki to bardzo dobry pomysł, na razie nie ma ale będzie miała zakupione w tym tygodniu Quote
tatankas Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 No jaka sunia rozbrykana,dobrze,że nie tęskni,pewnie nie ma za kim.Cieszymy się z tobą atomowka,że wszystko ok. Quote
Kapsel Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Dostałam info od DT :loveu: [FONT=MS Shell Dlg 2]Saba tylko szczeka i chce pokazać jaka to Ona ważna jest. Uważajcie! Ale tak naprawde po zblizeniu sie innego psiaka chce na niego skakać i sie bawić. No chyba ze psiak jest agresywny w stosunku do niej. Ona robi tylko tyle hałasu. Z każdym się chce bawić. Uwielbia jeździć autem i autobusem. Autek lubi na przednim siedzeniu a najlepiej na kolanach bo wtedy więcej widać i mo żna poszczekać na ludzi którzy stoja na przystankach albo na przejsciu dla pieszych. To pies zaczepno- obronny. Pusto tu bez niej. Diego lata po mieszkaniu i jej szuka.:-([/FONT] Quote
tatankas Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Sabcia ma już dom,teraz pomóżcie uzbierać pieniążki na tą bidę bokserkopodobną-staruszek z drogi: Zapraszamy na kolejny bazarek na boksia: http://www.dogomania.pl/threads/196920-Dla-malych-i-duzych-babeczek-cos-dla-domu-i-pluszaki-na-boksiowego-Bodzia-(do-5.12) Quote
Nes2010 Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Witam serdecznie. I jak się Sabina miewa? Jak ogon? Buziak dla niej w lewego fafla. Quote
Atomowka Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Saba ma się świetnie, w ogóle nie widać,że przyjechała tu kilka dni temu. Jest radosna i wesoła. Jako,że ja niestety się rozchorowałam to siedzę od poniedziałku u teściowej więc mam ją ciągle na oku :) Upatrzyła sobie brata TZ za przyjaciela i łazi za nim krok w krok. Jak on spać to ona też, jak on idzie na dwór to ona płacze za nim, ale zaraz przychodzi do mnie i chce sie bawić. Wczoraj nawet została sama na chwilę w domu i nic nie zniszczyła, nie drapała też w drzwi bo słuchałam chwilę.:multi: Jest na prawdę grzeczna i absolutnie w domu nie ma ADHD. Aktywność zaczyna się na spacerze, wtedy szaleje i wszędzie chce podejść, powąchać, zobaczyć. Jutro idzie do weta na szczepienie. Chyba się czuje tu dobrze bo zaczyna wybrzydzać z jedzeniem więc kombinujemy. Jest kochana i słodka. Wszyscy czujemy jakby był tu od dawna Wczoraj dostała ode mnie kosteczkę, cały dzień się cieszyła i ją gryzła P.S misia już zjadła całego :evil_lol: I spanko Quote
Atomowka Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Dziewczyny zajrzyjcie tutaj, znaleziony piękny boksio. Może któraś mogłaby go na stronę fundacji wrzucic? http://www.dogomania.pl/threads/197088-WARSZAWA-znaleziono-boksera Quote
marta0731 Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Kapsel napisał(a):Saba tylko szczeka i chce pokazać jaka to Ona ważna jest. To pies zaczepno- obronny. No tak... Najpierw zaczepia, a później trzeba jej bronić ;) Atomówka się specjalnie chyba rozchorowała, żeby z Sabcią więcej czasu spędzić:cool3::cool3::cool3: Quote
Recommended Posts