Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kongo jest w schronisku dopiero kilka dni.Starszy psiak był widywany całe lato na jednym z osiedli naszego miasta.Kiedy zrobiło się zimno,jego ulubionym miejscem był nagrzany piasek piaskownicy dla dzieci gdzie spędzał całe dnie.Takie zwyczaje Kongo zaczęły budzić niepokój mieszkańców osiedla i ktoś zgłosił Kongo do schroniska.W boksie Kongo z zaciekawieniem obserwował co dzieje się w schronisku,więc zdecydowaliśmy się bliżej poznać psiaka.Kongo obszedł najpierw cały teren i zaznaczył go a potem przyszedł do nas i pozwolił się głaskać,dotykać i poznawać.Ma około 6-7 lat,siwy pyszczek,umięśnione ciało i lubi ludzi.Nie pozwólmy,żeby był zbyt długo w schronisku.SZUKAMY DOMU DLA PSIAKA!

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kurcze muszę przejrzeć wieczorem ogłoszenia bo podobnego staruszka widziałam w zaginionych wczoraj wieczorem...pewnie małe prawdopodobieństwo że nasz Kongo to ten poszukiwany no ale ...

Posted

[quote name='Kaja10014']Nie, nie był niestety.[/QUOTE]
No to go wczoraj oszukałam...Jak przyjechałam po Mimi wyrażnie ucieszył się na mój widok...i chciał koniecznie wyjść z boksu...

Posted

Tak,widziałam go dzisiaj nie poznał mnie i zaczął na mnie szczekać(nie ten strój,nie ten zapach,byłam prosto po pracy)i wiesz co zastosowałam sygnały uspokajające z tego filmiku z WESOŁEJ ŁAPKI,nawet gwizdałam...zadziałało.Bardzo byłam z siebie dumna...jak tylko podniosłam się na nogi zaczął szczekać.;)

Posted

mamanabank napisał(a):
no proszę proszę :-) :-) :-)

Też tak pomyslałam!I jeszcze jedno jak byłam na wysokości paszczęki Kongo zauważyłam jakie ma starte zęby,podobne zęby ma Lolek...