Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 317
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Trzymam kciuki za porozumienie , już tyle się udało ..nie zaprzepaśćmy tego ....... ....nie mogą się wywinąć - pomyślcie o Gafie :-(:-(:-( i wszystkich innych pomordowanych i tych jescze żywych ..............................Wyrazy uznania dla wszystkich walczących ................

Posted

Pies Wolny napisał(a):
Zrobię wyjątek i zapytam jednak jeszcze raz po co masz się wstrząsać. Nie można spokojnie, na temat, merytorycznie, profesjonalnie ?. Przecież znane już było niedotrzymywanie wspólnych ustaleń przez miejską władzunię kielecką, robienie w bambuko nawet Przedstawiciela Kancelarii Prezydenta RP. Czy to że tam nie działa prawo Tobą wstrząsa ? - reszta to skutki i efekty tego właśnie. To jednak wiemy wszyscy. Rozmawiam o tym programie z wieloma lamerami w naszej sprawie. Fakt są wstrząśnięci ....i ......i gówno z tego wynika, bo komentarz jest jeden ......"taki kraj".
A działanie w kierunku zmian ...... no, .....'ale już jest lepiej'.

To pokaż mi materiał/reportaż tv po którym wszyscy niewstrząśnięci ludzie wzięli się do roboty i np. zablokowali drogi protestując złemu traktowaniu zwierząt. (bo chciałabym zobaczyć materiał o zwierzętach).
Ja osobiście nie znam takiej akcji i obawiam się, że patrząc na dzisiejsze, niewyedukowane społeczeństwo traktujące zwierzęta bez poszanowania i jak śmieci, że z ich pomocą (pojedyncze jednostki oglądające Tvn Uwaga) nie osiągnie się NIC.

Posted

Ludzie faktycznie po reportażu byli przekonani, że już jest lepiej w schronisku. Dlatego myślę, że zadaniem każdego z nas jest komentowanie, dopisywanie informacji, gdzie można itd. Tyle można zrobić. Sprawa musi być głośna, póki nie zostanie pozytwunie dla psów załatwiona.

Posted

eve-w napisał(a):
To pokaż mi materiał/reportaż tv po którym wszyscy niewstrząśnięci ludzie wzięli się do roboty i np. zablokowali drogi protestując złemu traktowaniu zwierząt. (bo chciałabym zobaczyć materiał o zwierzętach).
Ja osobiście nie znam takiej akcji i obawiam się, że patrząc na dzisiejsze, niewyedukowane społeczeństwo traktujące zwierzęta bez poszanowania i jak śmieci, że z ich pomocą (pojedyncze jednostki oglądające Tvn Uwaga) nie osiągnie się NIC.

Przypominam, że napędu zadał Celownik, jeśli pytasz jak ? to właśnie tak ! Nadto nie mam ochoty dalej mielić tego tematu. Wszystko już powiedziałem. Co do pokazywania - poszukaj sobie w archiwach i nie tylko o zwierzętach. Na tym problem polega, że jak o zwierzętach to nie każdy potrafi albo go stać na profesjonalizm. Tych co było stać - wycięto. Ja kończę ten temat.

ERUANE - MASZ RACJĘ i tego się trzymamy.

Posted

Em, nic dodać nic ująć. Jeśli możesz i chcesz to podziękuj wszystkim, zwłaszcza Mirandzie i Juremu w moim, 'psim' imieniu.
Na jedno tylko chcę zwrócić uwagę. Nie do końca tylko chodzi o zwykłą różnice zdań. Tu chodzi o fakty raczej obiektywne - prawo.
Artykuł jest jedną z możliwych form oddziaływania - nawet jeśli się uda , czy nie uda obalić prezia i PUK-niętych to główne rozstrzygnięcie zapadnie w oparciu o prawo właśnie. Nie ma innej opcji. Tzn. jest ale ze strachu pisał o niej nie będę chyba, że na PW. Jeśli tylko będzie wola to z pewnością wszyscy coś wspólnego ustalą.
Tak na marginesie czy coś wiemy jak na Dyminy i psolskie problemy patrzą konkurenci w wyborze na prezia. Ktoś coś powiedział, napisał ?

Posted

Film w wersji polskiej (wersja angielska w przygotowaniu)
taki już dopracowany bardziej, szykowany też jako prezentacja

Najlepiej oglądać na pełnym ekranie

[video=youtube;psNbWNIrjbE]http://www.youtube.com/watch?v=psNbWNIrjbE[/video]

Posted

Pies Wolny napisał(a):
Em, nic dodać nic ująć. Jeśli możesz i chcesz to podziękuj wszystkim, zwłaszcza Mirandzie i Juremu w moim, 'psim' imieniu.

Przekazałam oczywiście, z przyjemnością, resztę tez, a oni dziękują. Bardzo to wszystko przezywają i maja nadzieje, ze się uda. Zresztą nie tylko oni tu.

Posted

Petycje mozna zamknac lub trzymac. Od Was zależy, ja bym zostawiła...
Po kliknieciu na ZOBACZ PODPISY ZA pokazuje się cała masa stron z podpisami - to mozna wydrukować i robić z tym co się rzewnie podoba :)

Posted

Julia84 napisał(a):
Dziewczyny ale jak jest z tą petycją na stronie www.petycje ? Kiedy ona zostanie przekazana? Do kiedy są zbierane podpisy, czy ktoś się orienuje?

eve-w napisał(a):
Petycje mozna zamknac lub trzymac. Od Was zależy, ja bym zostawiła...
Po kliknieciu na ZOBACZ PODPISY ZA pokazuje się cała masa stron z podpisami - to mozna wydrukować i robić z tym co się rzewnie podoba :)

Nie zamykamy. Ja ściągnęłam właśnie do worda dotychczasowe podpisy - 990 stron w sumie. Drukujemy na jutro.

Jutro p. Agnieszka Chrzanowska - krakowska artystka - przywiezie również list do kieleckich władz, który podpisała krakowska bohema. Dziś miała jeszcze ścigać p. W. Szymborską oraz G. Turnaua.

1.Andrzej Zarycki- kompozytor
2.Jan Kanty Pawluśkiewicz-kompozytor
3.Anna Szałapak- pieśniarka, Artystka Piwnicy pod Baranami
4.Jacek Wójcicki- pieśniarz, Artysta Piwnicy pod Baranami
5. Beata Ewa Paluch- aktorka Narodowego Starego Teatru
6.Aleksandra Maurer-pieśniarka , Artystka Piwnicy pod Baranami
7.Sebastian L.Kudas- scenograf Piwnicy pod Baranami, rysownik
8. Rafał Jędrzejczyk- Aktor Narodowego Starego Teatru
9.Mieczysław Święcicki- pieśniarz ,aktor, Artysta Piwnicy pod Baranami
10. Tamara Kalinowska- kompozytorka, autorka tekstów, Artystka Piwnicy pod Baranami
11.Tadeusz Kwinta- aktor Teatru im.Juliusza Słowackiego w Krakowie,Artysta kabaretu Olgi Lipińskiej Artysta Piwnicy pod Baranami
12.Dorota Ślęzak- kompozytorka , pieśniarka, Artystka Piwnicy pod Baranami
13.Agata Półtorak- muzyk,skrzypaczka
14.Leszek Wójtowicz- kompozytor, autor tekstów, Artysta Piwnicy pod baranami
15. Agata Ślazyk- pieśniarka, Artystka Piwnicy pod Baranami
16.Piotr Kuba Kubowicz- kompozytor, pieśniarz, Artysta Piwnicy pod Baranami
17. Krzysztof Janicki- satyryk,autor tekstów, Artysta Piwnicy pod Baranami
18. Tomasz Kmiecik- muzyk,pianista
19. Jerzy Wysocki- muzyk, lutnik.Artysta Piwnicy pod Baranami
20.Łukasz Filak- artysta fotografik
21. Michał Półtorak- muzyk, skrzypek
22. Izabela Tarnawska
23. Ewa Wnuk-Krzyżanowska- pieśniarka,Artystka Piwnicy pod Baranami
24. Halina Klimczak- pieśniarka, Artystka Piwnicy pod Baranami
25 Beata Czernecka- pieśniarka, Artystka Piwnicy pod Baranami
26. Miki Obłoński- autor tekstów, pieśniarz, Artysta Piwnicy pod Baranami
27. Maciej Półtorak- aktor, pieśniarz
28. Hieronim Sieński-kurator wystaw
29. Jacek Barnaś
30.Piotr Ryncarz
31.Renata Śierczyńska-piosenkarka
32.Dominik Klimczak- muzyk, fagocista, perkusista
33.Jan Trybulski- inżynier dżwięku
34.Maria Leżańska
35.Paulina Bisztyga- kompozytorka, autorka tekstów, pieśniarka
35.Celina Kędziera- artystka malarka
36.Paweł Pierzchała- muzyk, pianista
37.Maciej Jamroga- muzyk- kontrabasista
38.Agnieszka Chrzanowska- kompozytorka , pieśniarka, aktorka
39.Czesław Wojtała- Aktor Teatru im.Juliusz Słowackiego w Krakowie, Artysta Piwnicy pod Baranami

Posted

Dnia 16.11.2010 r.po wizytacji schroniska z udziałem Powiatowego Lekarza Weterynarii Fundacja EMIR złożyła wniosek o bezzwłoczne, definitywne zamknięcie schroniska w Kielcach _ Dyminach.

[FONT=Arial Black]18.11.2010 decyzją Powiatowego Lekarza Weterynarii schronisko zostało definitywnie zamknięte

[/FONT][FONT=Century Gothic]Obecnie Fundacja "Emir" podjęła przygotowania i ustalenia dot. wyadoptowywania psów przez organizacje europejskie oraz osoby prywatne.W najbliższych dniach doprowadzimy do spotkania decydentów z PUK i UM z Pow.Lek.Wet oraz władzami naszej fundacji w celu podpisania stosownego porozumienia w kwestii przeprowadzania adopcji psów ze schroniska oraz doraźnego zabezpieczenia ich wyżywienia i opieki weterynaryjnej.

Prawdopodobny termin opróżnienia schroniska - 1 miesiąc.

kontakt:
e-mail: emir2@interia.pl
emir.lex@interia.pl
fundacja.emir@gmail.com.
tel: 601- 300 -726
609 - 036 -046
785 -066 -066

[/FONT]

Posted

I czy to oznacza, ze ostatnio nie zostalo definitywnie zamkniete? Co za soba pociaga taka decyzja? Wydawalo mi sie, ze po ostatniej interwencji w schronie ten jest zamkniety, ale jak sie okazalo, pasztetowa i tak krecila biznesy bo rotacja psow bylo mimo, ze byl zakaz przyjmowania zwierzat. o co tutaj chodzi? :question:

Posted

[FONT=Century Gothic]Obecnie Fundacja "Emir" podjęła przygotowania i ustalenia dot. wyadoptowywania psów przez organizacje europejskie oraz osoby prywatne.W najbliższych dniach doprowadzimy do spotkania decydentów z PUK i UM z Pow.Lek.Wet oraz władzami naszej fundacji w celu podpisania stosownego porozumienia w kwestii przeprowadzania adopcji psów ze schroniska oraz doraźnego zabezpieczenia ich wyżywienia i opieki weterynaryjnej. [/FONT]

[FONT=Century Gothic] Prawdopodobny termin opróżnienia schroniska - 1 miesiąc.[/FONT]

[FONT=Century Gothic] kontakt: [/FONT]
[FONT=Century Gothic] e-mail: emir2@interia.pl [/FONT]
[FONT=Century Gothic] emir.lex@interia.pl [/FONT]
[FONT=Century Gothic] fundacja.emir@gmail.com. [/FONT]
[FONT=Century Gothic] tel: 601- 300 -726 [/FONT]
[FONT=Century Gothic] 609 - 036 -046 [/FONT]
[FONT=Century Gothic] 785 -066 -066[/FONT]

Posted

Wcześniej nie mogli przyjmować zwierząt, ale schron nadal istnial i czekał na decyzję, teraz jest ostateczna decyzja o zamknięciu, bravo!!!! :D :D :D

Zwierzęta muszą zostać wyadoptowane w ciągu ok. 1 miesiąca.

Posted

a co potem? w sensie, kiedy wszystkie psy zostana wyadoptowane?
sorry, ze tak dopytuje, ale nie do konca znam sie na procedurach zwiazancyh m.in. z zamknieciem schroniska.

Posted

Linssi napisał(a):
a co potem? w sensie, kiedy wszystkie psy zostana wyadoptowane?
sorry, ze tak dopytuje, ale nie do konca znam sie na procedurach zwiazancyh m.in. z zamknieciem schroniska.

ja tez jestem ciekawa. A ciekawa jestem tak jak i zielona w tym temacie. Rozumiem ze to dobrze, ale pewna nie jestem...I jak z "przejeciem" schronu, bedzie nie bedzie. Jeny ale mi sie zamieszalo teraz...