epe Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Em! Wierzę w to,że jednak dojdzie do porozumienia!;) Wystarczy uciac ten ustep,który moze byc oddany do sadu w trybie wyborczym;) Quote
aanka Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Trzymam kciuki za porozumienie , już tyle się udało ..nie zaprzepaśćmy tego ....... ....nie mogą się wywinąć - pomyślcie o Gafie :-(:-(:-( i wszystkich innych pomordowanych i tych jescze żywych ..............................Wyrazy uznania dla wszystkich walczących ................ Quote
eve-w Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Pies Wolny napisał(a):Zrobię wyjątek i zapytam jednak jeszcze raz po co masz się wstrząsać. Nie można spokojnie, na temat, merytorycznie, profesjonalnie ?. Przecież znane już było niedotrzymywanie wspólnych ustaleń przez miejską władzunię kielecką, robienie w bambuko nawet Przedstawiciela Kancelarii Prezydenta RP. Czy to że tam nie działa prawo Tobą wstrząsa ? - reszta to skutki i efekty tego właśnie. To jednak wiemy wszyscy. Rozmawiam o tym programie z wieloma lamerami w naszej sprawie. Fakt są wstrząśnięci ....i ......i gówno z tego wynika, bo komentarz jest jeden ......"taki kraj". A działanie w kierunku zmian ...... no, .....'ale już jest lepiej'. To pokaż mi materiał/reportaż tv po którym wszyscy niewstrząśnięci ludzie wzięli się do roboty i np. zablokowali drogi protestując złemu traktowaniu zwierząt. (bo chciałabym zobaczyć materiał o zwierzętach). Ja osobiście nie znam takiej akcji i obawiam się, że patrząc na dzisiejsze, niewyedukowane społeczeństwo traktujące zwierzęta bez poszanowania i jak śmieci, że z ich pomocą (pojedyncze jednostki oglądające Tvn Uwaga) nie osiągnie się NIC. Quote
Eruane Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Ludzie faktycznie po reportażu byli przekonani, że już jest lepiej w schronisku. Dlatego myślę, że zadaniem każdego z nas jest komentowanie, dopisywanie informacji, gdzie można itd. Tyle można zrobić. Sprawa musi być głośna, póki nie zostanie pozytwunie dla psów załatwiona. Quote
Pies Wolny Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 eve-w napisał(a):To pokaż mi materiał/reportaż tv po którym wszyscy niewstrząśnięci ludzie wzięli się do roboty i np. zablokowali drogi protestując złemu traktowaniu zwierząt. (bo chciałabym zobaczyć materiał o zwierzętach). Ja osobiście nie znam takiej akcji i obawiam się, że patrząc na dzisiejsze, niewyedukowane społeczeństwo traktujące zwierzęta bez poszanowania i jak śmieci, że z ich pomocą (pojedyncze jednostki oglądające Tvn Uwaga) nie osiągnie się NIC. Przypominam, że napędu zadał Celownik, jeśli pytasz jak ? to właśnie tak ! Nadto nie mam ochoty dalej mielić tego tematu. Wszystko już powiedziałem. Co do pokazywania - poszukaj sobie w archiwach i nie tylko o zwierzętach. Na tym problem polega, że jak o zwierzętach to nie każdy potrafi albo go stać na profesjonalizm. Tych co było stać - wycięto. Ja kończę ten temat. ERUANE - MASZ RACJĘ i tego się trzymamy. Quote
Pies Wolny Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Em, nic dodać nic ująć. Jeśli możesz i chcesz to podziękuj wszystkim, zwłaszcza Mirandzie i Juremu w moim, 'psim' imieniu. Na jedno tylko chcę zwrócić uwagę. Nie do końca tylko chodzi o zwykłą różnice zdań. Tu chodzi o fakty raczej obiektywne - prawo. Artykuł jest jedną z możliwych form oddziaływania - nawet jeśli się uda , czy nie uda obalić prezia i PUK-niętych to główne rozstrzygnięcie zapadnie w oparciu o prawo właśnie. Nie ma innej opcji. Tzn. jest ale ze strachu pisał o niej nie będę chyba, że na PW. Jeśli tylko będzie wola to z pewnością wszyscy coś wspólnego ustalą. Tak na marginesie czy coś wiemy jak na Dyminy i psolskie problemy patrzą konkurenci w wyborze na prezia. Ktoś coś powiedział, napisał ? Quote
Isadora7 Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Film w wersji polskiej (wersja angielska w przygotowaniu) taki już dopracowany bardziej, szykowany też jako prezentacja Najlepiej oglądać na pełnym ekranie [video=youtube;psNbWNIrjbE]http://www.youtube.com/watch?v=psNbWNIrjbE[/video] Quote
aanka Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 PŁACZĘ :-(:-(:-(, i do tego ten Albinioni - nie do wytrzymania psych....................... Quote
Jasza Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Chciałabym porozsyłać znajomym ten filmik... Jak mam skopiować link??? Ciemna masa jestem. Quote
agnieszka24 Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Jasza napisał(a):Chciałabym porozsyłać znajomym ten filmik... Jak mam skopiować link??? tutaj masz link do filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=psNbWNIrjbE&feature=player_embedded Quote
Jasza Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Dziękuję. Rozsyłam. Oczywiście razem z petycją. Quote
Em_ Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Pies Wolny napisał(a):Em, nic dodać nic ująć. Jeśli możesz i chcesz to podziękuj wszystkim, zwłaszcza Mirandzie i Juremu w moim, 'psim' imieniu. Przekazałam oczywiście, z przyjemnością, resztę tez, a oni dziękują. Bardzo to wszystko przezywają i maja nadzieje, ze się uda. Zresztą nie tylko oni tu. Quote
Osiolek Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Przypominam o podpisaniu petycji - niech sie Unia zainteresuje jak sa uzywane jej dotacje na rozwiazanie problemu bezdomnosci w Polsce. Wiekszosc gmin wcale nie chce sterylizowac - jak nie bedzie bezdomnych psow, nie bedzie pieniedzy, ktore mozna wsadzic do wlasnej kieszeni.... Ale do tego potrzebujemy wiele glosow. http://www.thepetitionsite.com/1/STOP-BRUTALITY-AND-MASSACRE-OF-DOGS-IN-POLISH-SHELTERS/ Quote
Julia84 Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Dziewczyny ale jak jest z tą petycją na stronie www.petycje ? Kiedy ona zostanie przekazana? Do kiedy są zbierane podpisy, czy ktoś się orienuje? Quote
eve-w Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Petycje mozna zamknac lub trzymac. Od Was zależy, ja bym zostawiła... Po kliknieciu na ZOBACZ PODPISY ZA pokazuje się cała masa stron z podpisami - to mozna wydrukować i robić z tym co się rzewnie podoba :) Quote
eliza_sk Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Julia84 napisał(a):Dziewczyny ale jak jest z tą petycją na stronie www.petycje ? Kiedy ona zostanie przekazana? Do kiedy są zbierane podpisy, czy ktoś się orienuje? eve-w napisał(a):Petycje mozna zamknac lub trzymac. Od Was zależy, ja bym zostawiła... Po kliknieciu na ZOBACZ PODPISY ZA pokazuje się cała masa stron z podpisami - to mozna wydrukować i robić z tym co się rzewnie podoba :) Nie zamykamy. Ja ściągnęłam właśnie do worda dotychczasowe podpisy - 990 stron w sumie. Drukujemy na jutro. Jutro p. Agnieszka Chrzanowska - krakowska artystka - przywiezie również list do kieleckich władz, który podpisała krakowska bohema. Dziś miała jeszcze ścigać p. W. Szymborską oraz G. Turnaua. 1.Andrzej Zarycki- kompozytor 2.Jan Kanty Pawluśkiewicz-kompozytor 3.Anna Szałapak- pieśniarka, Artystka Piwnicy pod Baranami 4.Jacek Wójcicki- pieśniarz, Artysta Piwnicy pod Baranami 5. Beata Ewa Paluch- aktorka Narodowego Starego Teatru 6.Aleksandra Maurer-pieśniarka , Artystka Piwnicy pod Baranami 7.Sebastian L.Kudas- scenograf Piwnicy pod Baranami, rysownik 8. Rafał Jędrzejczyk- Aktor Narodowego Starego Teatru 9.Mieczysław Święcicki- pieśniarz ,aktor, Artysta Piwnicy pod Baranami 10. Tamara Kalinowska- kompozytorka, autorka tekstów, Artystka Piwnicy pod Baranami 11.Tadeusz Kwinta- aktor Teatru im.Juliusza Słowackiego w Krakowie,Artysta kabaretu Olgi Lipińskiej Artysta Piwnicy pod Baranami 12.Dorota Ślęzak- kompozytorka , pieśniarka, Artystka Piwnicy pod Baranami 13.Agata Półtorak- muzyk,skrzypaczka 14.Leszek Wójtowicz- kompozytor, autor tekstów, Artysta Piwnicy pod baranami 15. Agata Ślazyk- pieśniarka, Artystka Piwnicy pod Baranami 16.Piotr Kuba Kubowicz- kompozytor, pieśniarz, Artysta Piwnicy pod Baranami 17. Krzysztof Janicki- satyryk,autor tekstów, Artysta Piwnicy pod Baranami 18. Tomasz Kmiecik- muzyk,pianista 19. Jerzy Wysocki- muzyk, lutnik.Artysta Piwnicy pod Baranami 20.Łukasz Filak- artysta fotografik 21. Michał Półtorak- muzyk, skrzypek 22. Izabela Tarnawska 23. Ewa Wnuk-Krzyżanowska- pieśniarka,Artystka Piwnicy pod Baranami 24. Halina Klimczak- pieśniarka, Artystka Piwnicy pod Baranami 25 Beata Czernecka- pieśniarka, Artystka Piwnicy pod Baranami 26. Miki Obłoński- autor tekstów, pieśniarz, Artysta Piwnicy pod Baranami 27. Maciej Półtorak- aktor, pieśniarz 28. Hieronim Sieński-kurator wystaw 29. Jacek Barnaś 30.Piotr Ryncarz 31.Renata Śierczyńska-piosenkarka 32.Dominik Klimczak- muzyk, fagocista, perkusista 33.Jan Trybulski- inżynier dżwięku 34.Maria Leżańska 35.Paulina Bisztyga- kompozytorka, autorka tekstów, pieśniarka 35.Celina Kędziera- artystka malarka 36.Paweł Pierzchała- muzyk, pianista 37.Maciej Jamroga- muzyk- kontrabasista 38.Agnieszka Chrzanowska- kompozytorka , pieśniarka, aktorka 39.Czesław Wojtała- Aktor Teatru im.Juliusz Słowackiego w Krakowie, Artysta Piwnicy pod Baranami Quote
kahoona Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 Jutro o godzinie 16.15 program INTERWENCJA w Polsacie. O schronisku w Kielcach. Quote
Isadora7 Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Dnia 16.11.2010 r.po wizytacji schroniska z udziałem Powiatowego Lekarza Weterynarii Fundacja EMIR złożyła wniosek o bezzwłoczne, definitywne zamknięcie schroniska w Kielcach _ Dyminach. [FONT=Arial Black]18.11.2010 decyzją Powiatowego Lekarza Weterynarii schronisko zostało definitywnie zamknięte [/FONT][FONT=Century Gothic]Obecnie Fundacja "Emir" podjęła przygotowania i ustalenia dot. wyadoptowywania psów przez organizacje europejskie oraz osoby prywatne.W najbliższych dniach doprowadzimy do spotkania decydentów z PUK i UM z Pow.Lek.Wet oraz władzami naszej fundacji w celu podpisania stosownego porozumienia w kwestii przeprowadzania adopcji psów ze schroniska oraz doraźnego zabezpieczenia ich wyżywienia i opieki weterynaryjnej. Prawdopodobny termin opróżnienia schroniska - 1 miesiąc. kontakt: e-mail: emir2@interia.pl emir.lex@interia.pl fundacja.emir@gmail.com. tel: 601- 300 -726 609 - 036 -046 785 -066 -066 [/FONT] Quote
Linssi Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 I czy to oznacza, ze ostatnio nie zostalo definitywnie zamkniete? Co za soba pociaga taka decyzja? Wydawalo mi sie, ze po ostatniej interwencji w schronie ten jest zamkniety, ale jak sie okazalo, pasztetowa i tak krecila biznesy bo rotacja psow bylo mimo, ze byl zakaz przyjmowania zwierzat. o co tutaj chodzi? :question: Quote
Isadora7 Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 [FONT=Century Gothic]Obecnie Fundacja "Emir" podjęła przygotowania i ustalenia dot. wyadoptowywania psów przez organizacje europejskie oraz osoby prywatne.W najbliższych dniach doprowadzimy do spotkania decydentów z PUK i UM z Pow.Lek.Wet oraz władzami naszej fundacji w celu podpisania stosownego porozumienia w kwestii przeprowadzania adopcji psów ze schroniska oraz doraźnego zabezpieczenia ich wyżywienia i opieki weterynaryjnej. [/FONT] [FONT=Century Gothic] Prawdopodobny termin opróżnienia schroniska - 1 miesiąc.[/FONT] [FONT=Century Gothic] kontakt: [/FONT] [FONT=Century Gothic] e-mail: emir2@interia.pl [/FONT] [FONT=Century Gothic] emir.lex@interia.pl [/FONT] [FONT=Century Gothic] fundacja.emir@gmail.com. [/FONT] [FONT=Century Gothic] tel: 601- 300 -726 [/FONT] [FONT=Century Gothic] 609 - 036 -046 [/FONT] [FONT=Century Gothic] 785 -066 -066[/FONT] Quote
__Lara Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Wcześniej nie mogli przyjmować zwierząt, ale schron nadal istnial i czekał na decyzję, teraz jest ostateczna decyzja o zamknięciu, bravo!!!! :D :D :D Zwierzęta muszą zostać wyadoptowane w ciągu ok. 1 miesiąca. Quote
Linssi Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 a co potem? w sensie, kiedy wszystkie psy zostana wyadoptowane? sorry, ze tak dopytuje, ale nie do konca znam sie na procedurach zwiazancyh m.in. z zamknieciem schroniska. Quote
divia_gg Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Linssi napisał(a):a co potem? w sensie, kiedy wszystkie psy zostana wyadoptowane? sorry, ze tak dopytuje, ale nie do konca znam sie na procedurach zwiazancyh m.in. z zamknieciem schroniska. ja tez jestem ciekawa. A ciekawa jestem tak jak i zielona w tym temacie. Rozumiem ze to dobrze, ale pewna nie jestem...I jak z "przejeciem" schronu, bedzie nie bedzie. Jeny ale mi sie zamieszalo teraz... Quote
Recommended Posts