aanka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Znowu się zasmarkałam od płaczu - :-(:-(:-(:-(:-(............... Quote
anna10025 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Nie mogę być 17 w Kielcach , za daleko mieszkam . Ale będę tam , ze wszystkimi , chociaż duchem... Quote
Lottie Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Ja przekleiłam wszystkie informacje + film na borderowe forum może ktoś dołączy do manifestujących. Ja niestety też nie przyjadę, mam za daleko. Będę trzymać kciuki i śledzić relacje. Quote
eve-w Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 DZISIAJ TVN UWAGA 19.50 Reportaż ze SCHRONISKA KIELCE DYMINY - OGLĄDAJCIE i przekażcie dalej! Quote
sunshine Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Gdyby ktoś przegapił w TV : KLIK Świetna robota! Oby coś z tego wyszło...powodzenia Quote
Lottie Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 O mamo ale się spłakałam ;( Te zdjęcia są straszne, te psy patrzące zza krat...... Cóż mogę napisać. Mam nadzieję że po tym programie adopcje ruszą pełną parą. Napiszcie czy coś się zmieniło w schronisku, czy psy dostają jedzenie, są leczone? Czy szczeniaki są otoczone opieką? Quote
__Lara Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Tak, straszne to wszystko, przerażające :( też mam nadzieję, że część psiaków w miarę szybko znajdzie teraz domki. Quote
eneda Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Dodałam wiadomość na nk oraz założyłam wątek na miau odnośnie manifestacji. http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f...49107#p6649107 Poszłam na łatwiznę i ściągnęłam gotowy tekst oraz zdjęcie , bo uważam że jest dobry :smile: Quote
agnieszka24 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Czy ktoś byłby w stanie napisać krótki tekst d umieszczeniu na ulotkach informacyjnych? Można by było rozdawać takie ulotki na międzynarodowej wystawie psów w Kielcach 13-14 listopada. Wiele ludzi by zobaczyło co się tutaj wyprawia!! To najbliższa sobota i niedziela!! Prosimy o pomoc w napisaniu tekstu!!! A może zrobić małą pikietę obok Targów Kielce, gdzie odbywa się wystawa??? Quote
irenaka Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Przepraszam Fundację Emir za moje pytanie. Wycofuję go, bo nie dotyczy wątku. Jak to dobrze, że mogę Was nadal kochać:loveu: Quote
Pies Wolny Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='sunshine']Gdyby ktoś przegapił w TV : KLIK Świetna robota! Oby coś z tego wyszło...powodzenia Otóż NIE !!!! program o którym piszesz to DNO i TONA MUŁU........ i tylko wyć się chce. Quote
sunshine Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Dlaczego? Lepiej żeby nikt nic nie widział i nadal nie wiedział? Zwykłych ludzi nie interesujących sie na co dzień czymś takim jak pies (w ich mniemaniu) by poruszyło. To porusza moje serce a nie widziałam tego na zywo ani nie znam sytuacji od podszewki. Można powiedzieć że jestem własnie takim "zwykłym widzem". Pewnie można by było zrobic to lepiej ale lepiej tak niż w ogóle. Chyba że masz coś innego na myśli ;) Quote
Pies Wolny Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Tak, mam dużo na myśli. Po prostu szkoda czasu na takie "coś" w tv o takiej porze na ogólnopolskiej antenie. Brak pomysłu, brak profesjonalizmu dziennikarki, nie zna tematu, bzdoli banały i bredzi, a ludzi którzy mądrze mówili skróciła do min. Jak chcesz więcej to napiszę potem. Obawiam się, że nie dość że TVN zgubił zęby, zgubił to 'coś' to jeszcze oszczędza na kadrze. Taka ciepła, w grubych kapciach tv. OBCIACH !!! Quote
Julia84 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Nie zgadzam się z powyższą wypowiedzią... nawet jeżeli poziom dziennikarstwa zaprezentowany w materiale, nie byl wysoki - bardzo dobrze się stało, że ten program wyemitowano. Uwaga ma bardzo dużą oglądalność i w ten sposób o problemie dowiedziało się wielu ludzi. Mało tego zainteresowanie i presja mediów, więcej zdziała niż oraganiezacje i elektroniczne petycje w internecie. Quote
__Lara Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Ja też uważam, że lepiej w ogóle niż wcale. Quote
Pies Wolny Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 A ja uważam tak i w ramach dokończenia dyskusji cytuję siebie.\ Pies Wolny napisał(a):Skoro było o programie w TVN to ja też się dołożę. Z pozytywów - jeden : dobrze, że był. Byle jaki, ale był, TVN zaznaczył się. Koniec. Streszczenie : Wstęp, promocja :crazyeye::crazyeye: na gwiazdę znanego wszystkim Powiatowego Lekarza Weterynarii zwanego biadolącym w zielonym, głaskanie Soleckiego, ścięcie łba i tekstu mądrze gadającej Emirowej, komunikat o niezgodzie, wstydzie i żalu Kostka, wyartykułowana brednia u Gruszeckiego nt 'obowiązku moralnego' władz miasta w zakresie kontroli nad PUK-niętymi i ich obozem zagłady psów, ponad minuta na ogólnopolskiej TV i najlepszym czasie oglądalności po to, żeby się dowiedzieć , że Pani nic nie powie, bo nie może (Emirowa zapewne mogła dłużej i dalej mądrze, ale Ją użarło, Potter o bezprawiu też dobrze, ale szczegółów o łamaniu prawa i kręgosłupów organizacjom pozarządowym brakło - użarło ?). Na koniec : a teraz już jest dobrze i będzie tylko lepiej kochani widzowie. Brak pomysłu, profesjonalizmu, widoczny jak dziurawe gacie brak wiedzy autorki reportażu o temacie. Gruszewski mimo obnażenia jak gołej dupy jego charakteru i podejścia do służbowych obowiązków wyszedł bez 'siniaka pod okiem' - zagadał temat. Co się zapamiętuje z reportażu ?, ano dzielnego Powiatowego Lekarza Weterynarii, który złożył doniesienie i teraz ........już się poprawiło i jest lepiej. Trochę jęków , kwęków i takie tam dyrdymały. Wszystkie reportaże Uwagi niosą jakieś skrajne obrazki, foty, widoki - wiec i te szokujące zdjęcia zamordowanych psów też się zapomni. Nie ma znaczenia w tej ocenie to, że znam ten temat od dawna. Dodatkowy zawód to nieświeże, stare wręcz informacje. O sprytnym preziu ani słowa. I nie pytajcie mnie o więcej, bo bez słów, ogólnie uznawanych za ......itd. nie da się więcej. CELOWNIK 1000 % lepszy. Quote
Potter Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 To ja chyba jakaś dziwna jestem, ale mi się "Uwaga" generalnie podobała (oczywiście oprócz końcówki). Pomimo, że znam temat od podszewki, ze schronem walczę od lat i własnymi rękoma wyciągałam Gafę z taczek. Wczoraj rozmawiałam z naszą księgową, która generalnie słabo orientuje się w naszej merytorycznej działalności. Mówiła, że ona, jej rodzina i znajomi byli wstrząśnięci tym reportażem. A to przeciętni kowalscy. Tak że dajmy już spokój temu materiałowi, bo jestem wdzięczna, że się w ogóle ukazał. Quote
malagos Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Potter napisał(a):To ja chyba jakaś dziwna jestem, ale mi się "Uwaga" generalnie podobała (oczywiście oprócz końcówki). Pomimo, że znam temat od podszewki, ze schronem walczę od lat i własnymi rękoma wyciągałam Gafę z taczek. Wczoraj rozmawiałam z naszą księgową, która generalnie słabo orientuje się w naszej merytorycznej działalności. Mówiła, że ona, jej rodzina i znajomi byli wstrząśnięci tym reportażem. A to przeciętni kowalscy. Tak że dajmy już spokój temu materiałowi, bo jestem wdzięczna, że się w ogóle ukazał. Ja też tak uważam i lepiej skończyć dywagacje, bo o gustach się nie dyskutuje, to raz, a dwa my już nic nie zmienimy. Zwykłymi ludźmi, a dla takich był ten reportaż, wstrząsnęło. Quote
Osiolek Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Reportaz wstrzasnal, tyle ze zakonczenie optymistyczne a to nie o to chodzilo. Quote
Pies Wolny Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 malagos napisał(a):Ja też tak uważam i lepiej skończyć dywagacje, bo o gustach się nie dyskutuje, to raz, a dwa my już nic nie zmienimy. Zwykłymi ludźmi, a dla takich był ten reportaż, wstrząsnęło. Malagos słyszysz ten huk, właśnie mi szczena opadła - o jakich Ty gustach tu zawijasz ? uważasz, że o gust chodzi ?? :crazyeye: bo ja uważam , że nie. Możesz mi także wytłumaczyć co wynika ze wstrząsu ? To zamiast precyzyjnej informacji o łamaniu prawa z wyjaśnieniem co można w tej sprawie zrobić o wstrząs chodzi ? był i co dalej, czy wstrząśnięci podejmą jakieś konkretne działanie. Dla mnie to mało. Z samego epatowania złem w celu doprowadzania do wstrząsu niewiele wynika. A rzeczowych informacji nie było. Dlaczego nie podniesiono tematu fałszywych adopcji. Pewne zjawiska w Dyminach mają charakter systemowych dla wielu innych schronisk w Polsce i to trzeba było podkreślać, pokazać mechanizm robienia kasy przez PUK. Potter jak Ci powiem, że dziwne jest to co piszesz to co powiesz ? .... nie mów ! Już dość. Program dobrze, że był - napisałem. Źle , że słaby i bez pomysłu, za to z błędami. Tyle. Koniec. PS. Tylko mi nie piszcie , że napadam na kogoś. To koniec. Quote
eve-w Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Pies Wolny. Dla nas, którzy te zdjęcia oglądają codziennie i widzieli je już przed reportażem ten materiał był ... lekki. Czekaliśmy na coś, co wstrząśnie również nami. (mną wstrząsnęło i po raz kolejny widząc zwłoki tej suni miałam łzy w oczach). Ale poczytaj komentarze na FB czy na stronie uwagi czy gdziekolwiek indziej. Materiał dla nich był przerażający! Wstrząsnęło nimi to, co zobaczyli, więc reportaż przyniósł prawie spodziewany efekt. Quote
Osiolek Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 eve.w, niezupelnie. Efekt bylby wtedy, gdyby ludzie - po obejrzeniu reportazu - chcieli cos zrobic. A ludzie stwierdza ze przeciez poprawia sie, wiec widac "sie zalatwi", bo koniec byl jak najbardziej optymistyczny. W dodatku zrobili reklame schroniska, nawolujac do adopcji psow. Pierwsza czesc reportazu byöa wstrzasajaca - druga - nie. Koncowka - optymistyczna. Quote
Pies Wolny Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 eve-w napisał(a):Pies Wolny. Dla nas, którzy te zdjęcia oglądają codziennie i widzieli je już przed reportażem ten materiał był ... lekki. Czekaliśmy na coś, co wstrząśnie również nami. (mną wstrząsnęło i po raz kolejny widząc zwłoki tej suni miałam łzy w oczach). Ale poczytaj komentarze na FB czy na stronie uwagi czy gdziekolwiek indziej. Materiał dla nich był przerażający! Wstrząsnęło nimi to, co zobaczyli, więc reportaż przyniósł prawie spodziewany efekt. Zrobię wyjątek i zapytam jednak jeszcze raz po co masz się wstrząsać. Nie można spokojnie, na temat, merytorycznie, profesjonalnie ?. Przecież znane już było niedotrzymywanie wspólnych ustaleń przez miejską władzunię kielecką, robienie w bambuko nawet Przedstawiciela Kancelarii Prezydenta RP. Czy to że tam nie działa prawo Tobą wstrząsa ? - reszta to skutki i efekty tego właśnie. To jednak wiemy wszyscy. Rozmawiam o tym programie z wieloma lamerami w naszej sprawie. Fakt są wstrząśnięci ....i ......i gówno z tego wynika, bo komentarz jest jeden ......"taki kraj". A działanie w kierunku zmian ...... no, .....'ale już jest lepiej'. Quote
Em_ Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 I ja jeszcze na prośbę fundacji JMVR (no zapomniałam wcześniej, sorry), od której dostałam takiego maila: czy moglabys zamiescic na dogomanii ten tekst w imieniu JMVR? bardzo namawiamy Was do tego, nalegamy na to, zeby wszystkie organizacje zaangazowane w sprawe Dymin doszly do porozumienia w sprawie zadowalajacego wszystkich artykulu, ktory zostanie zamieszczony w Gazecie. Organizacje te musza sobie mianowicie uswiadamiac, ze jesli wynikiem tego bedzie poprawa sytuacji w schronisku w Dyminach, to bedzie to precedens dla innych organizacji i schronisk w calej Polsce. Polaczone sily sa z cala pewnoscia skuteczniejsze niz dzialania jednostek, ale jesli ta akcja się powiedzie, to i indywidualnym osobom latwiej bedzie osiagac rezultaty, latwiej może byc kazdemu, kto ma serce dla zwierzat. (Jury) I jeszcze: Niesamowicie podziwiamy i gleboko szanujemy to, co do tej pory udalo sie Wam osiagnac, mozliwe jest to glownie dzieki wspolpracy. To jest po prostu przyklad dla innych. Zasieg Waszej pracy wynika chocby z faktu, ze juz i tak stosunkowo czesto mowi sie o tej sprawie w mediach, sprawa znana jest w Polsce i poza nia, chociazby i w Holandii. Naprawde, w stosunkowo krotkim czasie polskie oragnizacje osiagnely znacznie wiecej niz to sie dzieje w niejednym kraju europejskim, gdzie niby od dawna dziala sie na rzecz zwierzat. Pomimo tego, ze sprawa Dymin jeszcze nie jest rozwiazana, moga polscy wolontariusze byc dumni z siebie, i z tego, co juz osiagneli. Teraz jest kwestia tego artykulu, on sie musi ukazac. Na pewno jest sposob, by znalezc zadowalajace rozwiazanie. To, ze udalo sie zebrac pieniadze na platny artykul, tez jest dowodem na dobra wspolprace, ten przyklad podzialal na ludzi w Holandii, ktorzy zechcieli sie dorzucic. Bardzo prosimy, nie rezygnujcie z tego listu-artykulu z powodu roznicy zdan, niech bedzie to porzadny kawalek dla Gazety ustalony w porozumieniu. Przy tylu fantastycznych osobach to sie na pewo uda! (Miranda) Quote
Recommended Posts