cyranka Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Andzia69 - dzięki za dobrą wiadomość ! :) Quote
Jasza Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Muszę zajrzeć. Imię cudne. Ja też dziękuję za wiadomość. Quote
ANETTTA Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 zasugerowałam was moimi Buzkami ..sorki ja dałaj je do watku bo słow mi brakło zeby cokolwiek napisać ...sorki :shake: Quote
lika1771 Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Sunia zabrana przez Emir umarła:-(:-(:-( Quote
Pies Wolny Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Powód zgonu ?, badanie - sekcja ? PUK-nięte zwyrodnialce twierdzą, że nosówki w Dyminach niet. Quote
Jasza Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 lika1771 napisał(a):Sunia zabrana przez Emir umarła:-(:-(:-( Która??? Delicja??? Quote
lika1771 Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Jasza napisał(a):Która??? Delicja??? Tak:-( najprawdopodobniej nosowka:shake: Quote
Isadora7 Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 [quote name='Isadora7']Czy ktoś może się dowiedzieć czy ta sunia żyje, czy jest w schronie? Już 5.X wyglądała na bardzo chora. Niech ktoś sprawdzi - jeżeli żyje trzeba ją wyciągnąć. Fundacja EMIR zabierze do siebie i pokryje koszty. RATUJMY. [quote name='malagos'] Co sie stalo z tą sunią ??? :( [quote name='andzia69']przecież na wątku schroniska na stronach Emir pisze, ze sunia dostała imię Delicja (o ile dobrze pamiętam) i jest bezpieczna pod skrzydłami fundacji... [quote name='cyranka']Andzia69 - dzięki za dobrą wiadomość ! :) [quote name='lika1771']Sunia zabrana przez Emir umarła:-(:-(:-( [quote name='Pies Wolny']Powód zgonu ?, badanie - sekcja ? PUK-nięte zwyrodnialce twierdzą, że nosówki w Dyminach niet. [FONT=Verdana]"[SIZE=3]Suka zabrana ze schronu w Kielcach to młoda ok. roczna biszkoptowa sunia. Sunia po zbadaniu w lecznicy ( jest zdrowa) czeka w hoteliku na adopcję. [/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=3] Suka chora, której zdjęcie było zamieszczone i o której "wyjęcie" z tego piekła prosiłam została w schronie i nadal tkwi w tym piekle ( jeśli do dziś jeszcze żyje)[/FONT] [FONT=Verdana] WOBEC JAKICHŚ DZIWNYCH NEWSÓW , INFROMUJĘ: [/FONT] [FONT=Verdana] [FONT=Arial Black][SIZE=5]Psy zabrane przez EMIRA żyją:[/FONT] PCHEŁKA i PIPI są w swoich domach stałych - obie są zdrowe; ARRAS jest w fundacji i jak na razie ( po podaniu końskiej dawki Staglobanu) objawów nosówki nie ma. Odliczamy owe 10-14 dni - jeśli miną pies będzie uratowany. [/FONT] [FONT=Verdana] Duży, skandalicznie wychudzony, słaniający się na łapach, rudy pies zawieziony dnia 29.10. do kliniki zszedł wczoraj. Nie żyje również drugi ( czarny) pies przewieziony 29.10. do kliniki przez dziewczyny ze Swiętokrzyskiego TOZ [/FONT] [FONT=Verdana] Oba psy poza skrajnym wycieńczeniem miały nosówkę .[/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT][SIZE=3][FONT=Verdana]Prez[/FONT]es Zarządu Fundacji [SIZE=3] Krystyna Sroczyńska" Quote
lika1771 Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Przepraszam ale taka informacje przeczytałam na watku Kieleckim............... Quote
Odi Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 [quote name='Isadora7']Czy ktoś może się dowiedzieć czy ta sunia żyje, czy jest w schronie? Już 5.X wyglądała na bardzo chora. Niech ktoś sprawdzi - jeżeli żyje trzeba ją wyciągnąć. Fundacja EMIR zabierze do siebie i pokryje koszty. RATUJMY. Isadoro, rozumiem, że gdy tylko się okaże, iż Sunia żyje, natychmiast ktoś od Was jedzie i wyciąga Sunię ze schronu. Szkoda:placz:, że nie zabraliście tej Suni przy okazji wizytacji schronu w dniu 29 października 2010 r., tym bardziej, że wówczas zrobiliście pełną inwentaryzację psów oraz pełną dokumentację ikonograficzną psów ...:placz: Quote
Isadora7 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 [video=youtube;oij7aauWQ-g]http://www.youtube.com/watch?v=oij7aauWQ-g[/video] Quote
eve-w Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Odi napisał(a):Isadoro, rozumiem, że gdy tylko się okaże, iż Sunia żyje, natychmiast ktoś od Was jedzie i wyciąga Sunię ze schronu. Szkoda:placz:, że nie zabraliście tej Suni przy okazji wizytacji schronu w dniu 29 października 2010 r., tym bardziej, że wówczas zrobiliście pełną inwentaryzację psów oraz pełną dokumentację ikonograficzną psów ...:placz: No właśnie,czemu nie wzięliściesuni przy okazji wizyty w schronisku? Quote
Isadora7 Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 [quote name='eve-w']No właśnie,czemu nie wzięliściesuni przy okazji wizyty w schronisku? Odpowiadam ja jako Isadora. Do odpowiedzi na pytanie wzieliście, nie wzieliście serdecznie i szczerze zapraszam na forum Fundacji Emir. Ja jestem szarym pioneczkiem przekazującym info od Prezes Fundacji Emir pani Krystyny Sroczyńskiej. Można doczytać ewentualnie dopytać do czego zachęcam tu > Dość gehenny zwierząt w schronisku w Kielcach pozdrawiam serdecznie Isadora Quote
ANETTTA Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 ten film powiniem obejrzec cały świat !!!!ja nie dałam rady do konca :shake::-( Quote
kamilawa Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Nie wiem czy w dobrym wątku piszę, bo nie jestem na bierząco w tej sprawie. Jakiś czas temu dostałam maila z prośbą o podpisanie petycji, maila wysłałam dalej, między innymi do gazety "fakty i mity". Teraz jest o tym artykuł. :) Quote
Potter Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Bardzo ważne - zapraszamy na manifestację w sprawie mordowni w Dyminach. Przyłączcie się, pokażmy kieleckim urzędasom, ilu nas jest! http://www.dogomania.pl/threads/196014-Walka-o-schron-kielce-dyminy-organizujemy-manifestacj%C4%99-przy%C5%82%C4%85cz-si%C4%99-do-nas!!! Quote
irenaka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Czy ktoś z Krakowa będzie się wybierał na manifestację? Wiecie coś na ten temat? Isadoro, jeżeli pozwolisz, to Twój film roześlę po wątkach wraz z zaproszeniem na manifestację i prośbą o podpisanie petycji. Quote
andzia69 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 irenaka napisał(a):Czy ktoś z Krakowa będzie się wybierał na manifestację? Wiecie coś na ten temat? Isadoro, jeżeli pozwolisz, to Twój film roześlę po wątkach wraz z zaproszeniem na manifestację i prośbą o podpisanie petycji. Irenko - rozsyłaj gdzie się da! Im więcej osób by się udalo zgromadzić - tym lepiej. Quote
Isadora7 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Irena ten film jest po to zrobiony. Druga część tęż już niedługo będzie. Quote
irenaka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Isadora7 napisał(a):Irena ten film jest po to zrobiony. Druga część tęż już niedługo będzie. To dziergaj;), a ja pierwszą cześć już puszczam w obieg. Quote
ewelinka_m Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 jutro o 19:50 w programie Uwaga TVN będzie reportaż poświęcony kieleckiej mordowni http://uwaga.onet.pl/39967,news,,gehenna_zwierzat,reportaz.html Quote
kahoona Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 [FONT=Arial Narrow]prosimy wszystkich o rozsyłanie naszego apelu - każdy mail to potencjalny poinformowany [/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="] [/FONT] [FONT="]APEL – NASZ KRZYK ROZPACZY DO LUDZI NA CAŁYM ŚWIECIE[/FONT] [FONT="]Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Kielcach - od lat obóz zagłady i miejsce kaźni, cierpień i straszliwych zgonów tysięcy bezdomnych zwierząt. [/FONT][FONT="] Walka o to, aby świat dowiedział się jak naprawdę w Polsce łamie się prawo i prawa zwierząt w szczególności. By dowiedział się, jak walka nasza rozbija się o mury mafijnych układów ludzi powiązanych wzajemnymi interesami. Dlatego już nie prosimy, ale w imieniu tych bezimiennych, każdego dnia ginących w mękach zwierząt, wołamy [/FONT] [FONT="] pomóżcie nam! [/FONT] [FONT="]Fundacja EMIR walczy w obronie tych, którzy sami bronić się nie potrafią. Coraz częściej udaje nam się uzyskać wyroki skazujące dla osób łamiących ustawę o ochronie zwierząt i z premedytacją znęcających się nad zwierzętami. [/FONT][FONT="] Byliśmy w schronisku w Kielcach, udokumentowaliśmy to, co tam zobaczyliśmy. Dokumentacja jest wstrząsająca. Martwe psy, których przyczyny śmierci na pewno nie można nazwać "naturalną" - tak zagłodzone, że żołądek przyrósł im do grzbietu, poranione psy, z odgryzionymi kawałkami ciała, psy skatowane z połamanymi żebrami i przebitymi płucami, psy które odeszły w męce z pianą na pysku ....lista cierpienia nie ma końca.. Rozmawialiśmy z Prezydentem Miasta Kielce, doszliśmy do "porozumienia" – lecz ani porozumienie, ani przepisy prawa nie są realizowane. Słowo Prezydenta nie znaczy NIC ! Każdego dnia patrzymy bezsilni, jak w schronisku nadal panuje nosówka, jak psy padają - zagryzione przez swoich współtowarzyszy niedoli , lub giną zabite ciosami zadanymi przez „opiekunów” jak suki w trwodze szczenią się w ogólnych boksach i patrzą na śmierć swoich szczeniąt zjadanych na ich oczach przez wygłodzone szkielety.... Schronisko DYMINY w Kielcach to państwo w państwie, które rządzi się prawem kaduka, gdzie układy i powiązania towarzyskie i biznesowe zastępują prawo, a przyzwoitość jest pojęciem nieznanym. Kielecki koszmar, (to nie jedyna mordownia w kraju, ale urosła do symbolu: symbolu gehenny zwierząt, symbolu bezprawia i symbolu naszej bezsilności) jest nie do zaakceptowania ani dziś, ani nigdy![/FONT] [FONT="]Prosimy ![/FONT] [FONT="]Niech Wasz głos wesprze naszą nierówną walkę -[/FONT][FONT="] TERAZ, ALBO NIGDY ! Jeśli teraz tej walki nie wygramy, ta masakra będzie nadal trwać, a oprawcy będą bezkarni. Pójdzie sygnał przyzwolenia na każde draństwo i łajdactwo pod warunkiem, że kolesie będą trzymać się razem ! Dlatego musimy pokazać całej Polsce i światu, że nie ma przyzwolenia, nie ma zgody na dręczenie zwierząt, bez względu na to, kto i jak wysoko postawiony za tymi zbrodniami stoi. Milczenie jest akceptacją beznadziejnego losu tych bezdomnych stworzeń, ich straszliwych cierpień, ich śmierci w przerażeniu, męce i bólu. Sami nie damy sobie z tym rady - potrzebujemy Państwa pomocy. Prosimy o napisanie listu w tej sprawie do najwyższych władz Rzeczpospolitej Polskiej - Pana Prezydenta i Pana Premiera - [/FONT][FONT="]Dla tych, które jeszcze żyją w tym piekle, pamięci tych, co w cierpieniu odeszły![/FONT] [FONT="]Nie pozwólcie na to okrucieństwo !! [/FONT] [FONT="]” [/FONT][FONT="]Jesteśmy ich głosem, ich wołaniem o godne traktowanie, [/FONT] [FONT="]o miłość i spokojne miejsce na Ziemi!"[/FONT][FONT="] [/FONT][FONT="] [/FONT][FONT="] Krystyna Sroczyńska[/FONT] [FONT="]Prezes Fundacji dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych „EMIR” [/FONT] [FONT="] Polska[/FONT] [FONT="] - bieżąca informacja o schronisku w Kielcach: [/FONT][FONT="]http://fundacja-emir.pl/a...HRON/kielce.htm[/FONT] Quote
kahoona Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 Niestety szczeniak sunia Pipi, zabrana z Dymin razem z Pchełką 5 października zmarła godzinę temu. Weterynarz podaje jako przyczynę ciężką niewydolność krążeniowo-oddechową. Nie udało się jej uratować. Kolejna ofiara Dymin. Quote
rescal Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 przed chwila ogladałam zdjecia Pipi i Pchelki na stronie Emira...a tu takie wiesci:( brak słow jesli chodzi o to miejsce i ludzi - wstrzasnely mną zdjecia tego grilla, hustawek, sielanki piknikowej w sasiedztwie tego obozu, kilka metrow dalej na pewno bede w Kielcach 17.11 Quote
Recommended Posts