Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W związku jest tel albo zajęty albo nikt nie odbiera. Próbowałem ja i koleżanka. Jednak wiemy ,że organizatorka pisze na forum rosyjskim i koleżanka tam wczoraj umieściła ode mnie inf dla niej z prośbą o kontakt....Jeżeli mogła do mnie dzwonić 2 tygodnie temu to teraz chyba też może... Zgłaszałem łącznie 25 psów i mam potwierdzenia i nie chce mi się za bardzo biegać na wystawie i dostarczać nowe dokumenty na ring bo organizatorzy np. dopiero dodrukowali.... Nie ma niektórych ras na rozpisce...Jeżeli dziś do mnie zadzwoni lub napisze jakieś info to poinformuje Was. Wiem tyle ,że błędów jest dużo w godzinach /np. 5 min sędziowania na 14 psów, 30min sędziowania na 5 psów.../Piszą na forum ,żeby być wcześnie na wystawie ze względu na ich prezydenta który będzie w Kaliningradzie no będą spowodowane z tego powodu utrudnienia w ruchu i zamknięta część ulic...

Posted

[quote name='Matagi']Indywidualnie jedzie Lena z westami,zabiera tez moja shibę.Bardzo prosze o zdjęcia:lol:
Wiem,że jedzie tez Kola i kilkoma psami,na pewno z bassetem,dało by sie cyknąć balerona;):lol:

krzysio-ile mam zapłacic za wystawę?Na to ichnie badanie weterynaryjne tez mam iles kasy przeznaczyć?no i ile zapłacic trzeba za championat?/ewentualnie:diabloti:/

Jadę sama z moim psem - mastif tybetanski. Będę w niedzielę . Nie znam adresu.

IwonaN

www.dokhyi.pl

Posted

My też jedziemy tylko na Cacib. Bardzo się cieszę ,że się spotkamy wiesz rasa dla mnie bardzo interesująca:) Bierzesz to cudo co tak poszalało na światówce? Powiedz ,że tak.

Posted

My wrocilismy dzis o 5. rano. Kaliningrad jest naprawde ladnym miastem ;)) i jak to sie mowi, to by bylo na tyle.

Wystawa od strony organizacyjnej przeprowadzona FATALNIE. Malo miejsca, bardzo goraco w srodku, praktycznie nie bylo sie gdzie rozlozyc. Maly parking, duzo samochodow. Fatalne swiatlo (do robienia zdjec) w hali, gdzie byly dwa ringi. Potworne zamieszanie zwiazane z wydawaniem katalogow, numerkow, z przyjmowaniem oplat (raz przyjmowali wiecej, raz mniej), a do tego, z championatami (raz mowia tak, pozniej inaczej). Organizatorki wrecz krzyczaly na wystawcow. Do tego, podczas wchodzenia na ring, nie wiadomo bylo, kto wchodzi...byly sytuacje, ze gospodarz ringu pomiajala cala klase i pozniej nie chciala dopuscic do oceny. Sedziowanie bylo bardzo dziwne ;)

Do tego, mnostwo pomylek w katalogach, na kartach, na dyplomach, etc. Osobiscie czekalem az 2h, az uda mi sie porozmawiac z osoba decyzyjna od strony organizatorow, by poprosic o poprawienie zlej nazwy mojego psa.

Co do sedziowania, to bylo w miare sprawiedliwe w ringach. Chociaz, sedziowie ewidentnie faworyzowali Rosjan, szczegolnie tych miejscowych. Byly tez takie sytuacje, ze bylo np. 7 psow, a zaden z nich na CACIBie nie dostal nawet CACa. Przyczyna prosta, nie podobaly sie sedziemu.

Wszystkie BISy/BOGi pierwszego dnia (na CACie) wygrali gospodarze. BISy byly zorganizowane fatalnie. Trwaly od godz. 18.00 do 22.20. Mozecie sobie wyobrazic, jak wygladalo czekanie na swoja grupe...

Balagan, burdel, fatalna organizacja.

Hotel mielismy jak za czasow PRL :) ale taki sobie sami wybralismy. Na zdjeciach wygladal ladnie...ale tylko na zdjeciach.

Byly rowniez problemy na granicy. Wjechac do Rosji mozna bez wiekszych problemow. Ale wyjechac...trzeba stac, stac i stac. Celnicy robia laske, ze w ogole Cie wpuszcza na granice do kontroli. Gdybysmy nie uprosili celinkow, to stalibysmy dluzej. A tak juz po 3h nas odprawili. Polscy celnicy byli bardzo mili ;)

Teraz plusy. Jedzenie na wystawie w miare przyzwoitych cenach, bardzo tania benzyna (2.80 zl za litr), pucharki i medale za CACIBy i BOBy. Ogolnie, produkty spozywcze w sklepach w podobnych cenach jak w Polsce. To samo w knajpach :)

Co do moich wynikow, to przedstawiaja sie nastepujaco:
Bedlington terrier:
Solo Rossii Sapore di Sol (Jazz) - 1. dzien (CAC): JCAC, JW, BOB, półfinał BIS juniorów. 2. dzien (CACIB): JCAC, JW, BOB (udalo nam sie wygrac z bardzo ladnym psem z Kaliningradu). Ukonczylismy Mlodziezowy Championat Rosji.
Celin Happy Sheep (Celinka) - 1. dzien (CAC): CAC, BOS. 2. dzien (CACIB): CAC, BOS, CACIB. Ukonczylismy Championat Rosji i Championat Federacji Rosyjskiej (RKF).

To chyba tyle :))

Milo bylo zobaczyc tylu sympatycznych wystawcow z Polski. Wszystkich serdecznie pozdrawiam!

Posted

My wróciliśmy dziś po godzinie 8 rano ( wyjechaliśmy z wystawy po godzinie 23 ... ) . Dla Nas wystawa bardzo udana, dzień pierwszy :

Quinniver's Old Time Rock 'N' Roll "Ian" - CAC, BOB, BOG, BIS II
USS Virginia z Arislandu "Ira" - CAC, BOS
dodatkowo Ian i Irenka - Najlepsza Para Hodowlana

a dnia drugiego :

Quinniver's Old Time Rock 'N' Roll "Ian" - CAC, CACIB, BOB, BOG, BIS V
USS Virginia z Arislandu "Ira" - CAC, CACIB

Podróż męcząca lecz było warto :)

Posted

Akity:
CAC:
Midian's Unique Bear - sedzia Andrzej Mania.
CACIB:
Midian's Unique Bear
Obi Wan Kenobi Buckshot
Latoya Voiturnus
Tundra Alaska's Gaudeamus Camo
One From Many-Daktoa Bear Haven
Sondaisa's Star of Oregon at Dan Danilo
sedzia Stefan Popov ;)

Posted

pawelg napisał(a):
Akity:
CAC:
Midian's Unique Bear - sedzia Andrzej Mania.
CACIB:
Midian's Unique Bear
Obi Wan Kenobi Buckshot
Latoya Voiturnus
Tundra Alaska's Gaudeamus Camo
One From Many-Daktoa Bear Haven
Sondaisa's Star of Oregon at Dan Danilo
sedzia Stefan Popov ;)

Dziekuję :)

Posted

Jechaliśmy busem i nas bardzo mile zaskoczyli celnicy/polscy i federacji rosyjskiej/w obie strony bez problemu -trafiliśmy na miłośników czworonogów.W drodze powrotnej kolejka bardzo duża ale poprosiliśmy i nas bez problemu odprawili szybciutko poza kolejką.:multi: