Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ciesze się Bura,że jedziesz z nami. Poznam tę dziką dzidę -cokolwiek to znaczy:evil_lol:
No i Panbazyl zabiera też dziecko -a chętnie poznam:multi: na razie znam ze zdjęć.:crazyeye:

Posted

panbazyl do Ciebie pisałam by razem karawanę zebrać a do Bury, że jak nie jeździła to niech nie wychwala ;-) że nie miała problemów. Dziś nad ranem mój mąż wrócił z Ukrainy był w Kijowie, dodam że w tym roku był już we Lwowie wiosną i latem w Uzghorod. To czego doświadczył jeszcze nie słyszałam wszystkiego bo poszedł spać ale zatrzymywany był przez policję kilkukrotnie a na granicy stał w obie strony po kilka godzin. Był grzeczny uprzejmy i uparty aby przekroczyć szybciej. Wszystko zależy na kogo się trafi a tego przewidzieć nie można. Bura czy Ty stałaś w tej kolejce na granicy do Uzghorod? My czekaliśmy 3 godziny na przekroczenie, i nie tylko my sporo samochodów z psami. Chodziliśmy i prosiliśmy że śpieszymy się na wystawę. Udało się o 11 dojechać a raczej wpaść na teren wystawy. Potem już był luzik. Tu planuję jechać i nawet zostać pozwiedzać jest muzeum bursztynu jakieś zoo i coś jeszcze fajnego - wiem od Rosjanki :-)

Posted

[B]Adamant[/B] ja nie mam samochodu, a co więcej - prawka tez nie mam. jedyny "pojazd' jaki potrafię prowadzić to koń, ale na jego grzbiecie raczej sie nie wybiorę do Kalinka. My jeździmy busem, kierowcą jest [B]Krzysio[/B]. Z naszych doświadczeń wyjadowych jedno jest pewne - umawiamy się juz na miejscu gdzie mamy nocować, bo tak najprościej. A w razie jakiś problemów - wtedy działamy.
A tak jak pisałam wcześniej - wschodnie granice to istna ruletka. Jedno jest tam pewne - nie zanudzisz się tam.... Chyba że czekaniem na cokolwiek.

Posted

Do Uzghorodu staliśmy może pół godziny. Bylismy tam o 6 rano. Spowrotem odstalismy swoje ale to juz luuuz bo nie spieszyliśmy się nigdzie. Do Lwowa podobnie, chwilę czekania na granicy tam plus krótka kontrola na polskiej granicy i jazda do domu. No i oczywiście wszystko zasługa kierowcy, który wie czym się to je i jak się wepchnąć tam gdzie trzeba :P

Posted

No to się widzimy w jednej ekipie z Burą i PanBazylem :D Ja będę z jednym rudym, drugiego nie będę ciągnąć bo raczej ch pl nie zamknie do lipca. Krzyś, zapisz mnie tam na liście pasażerów wyraźnie żebym nie zaginęła :D

Kto wie czy w lipcowym Kaliningradzie będzie do zdobycia ch ichniejszej federacji czy ch rus ?

• 3 months later...
Posted

Hej podbijam temat ! :)
mogłabym prosić na prv lub na <yourii.chan@gmail.com> jakieś szczegóły dotyczące wyjazdu ? jeżeli oczywiście jest jeszcze wolne miejsce dla mnie i mojej wariatki :)

Posted

jeśli jedziemy grupą - to zgłasza wtedy ten co organizuje wyjazd, zeby wszystko było ok i na miejscu nie okazało się, ze jakis pies się gdzieś zapodział organizatorom (oczywiście organizatorom wystawy a nie wyjazdu). Tak jest łatwiej i wygodniej dla tych co jadą (organizator za to ma dużo pracy :) )

Posted

Ja mam kilka pytań :)

1. Jak z wizami ? Czy to prawda, że organizatorzy mogą przysłać zaproszenie/potwierdzenie, które umożliwia zdobycie bezpłatnej wizy ?
2. Pod jaki adres wysyłać zgłoszenia ?
3. Czy wybraliście już może jakiś hotel w Kaliningradzie ?

Z góry dziękuję ;)

Posted

Tak to prawda.
My wysyłamy zawsze wszystkie zgłoszenia grupowo i takie też do nas przychodza potwierdzenia. Potwierdzenie przyjęcia psa przez Kaliningrad= zaproszenie.
Mamy już zarezerwowany hotel, robimy to duzo wczesniej. Zmieniałem rezerwacje ponieważ ma nas być więcej niż w poprzednim założeniu;)
Mamy jeszcze wolne miejsca jakby ktoś potrzebował.