Zzabi Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 dzięki irishsetters za stawki;) łezka w oku że się nie wyrobiłam w czasie :( Quote
irishsetters Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Krzysio - więc skąd można dowiedzieć się o aktualnych godzinach ? Dzwoniąc do związku dostałam infomacje takie jakie wstawiłam też w poprzednim poście. Quote
krzysio Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 W związku jest tel albo zajęty albo nikt nie odbiera. Próbowałem ja i koleżanka. Jednak wiemy ,że organizatorka pisze na forum rosyjskim i koleżanka tam wczoraj umieściła ode mnie inf dla niej z prośbą o kontakt....Jeżeli mogła do mnie dzwonić 2 tygodnie temu to teraz chyba też może... Zgłaszałem łącznie 25 psów i mam potwierdzenia i nie chce mi się za bardzo biegać na wystawie i dostarczać nowe dokumenty na ring bo organizatorzy np. dopiero dodrukowali.... Nie ma niektórych ras na rozpisce...Jeżeli dziś do mnie zadzwoni lub napisze jakieś info to poinformuje Was. Wiem tyle ,że błędów jest dużo w godzinach /np. 5 min sędziowania na 14 psów, 30min sędziowania na 5 psów.../Piszą na forum ,żeby być wcześnie na wystawie ze względu na ich prezydenta który będzie w Kaliningradzie no będą spowodowane z tego powodu utrudnienia w ruchu i zamknięta część ulic... Quote
krzysio Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 I jeszcze zmiana miejsca wystawy....ja mam na potwierdzeniu przyjęcia psów na wystawę inne miejsce niż obecne... Quote
aisa7777 Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 To gdzie dokladnie bedzie ta wystawa???...ale wesolo sie zapowiada ;).A Quote
irishsetters Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 krzysio napisał(a):I jeszcze zmiana miejsca wystawy....ja mam na potwierdzeniu przyjęcia psów na wystawę inne miejsce niż obecne... a można prosić dokładny adres obecnego miejsca ? Quote
pawelg Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 Ja rowniez prosze o dokladny adres :) my ruszamy dzis o 19.00. Quote
krzysio Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 Adres wystawy - to jest Dom Kultury Rybaków. Kaliningrad, prospekt Mira, 87 To jest to miejsce na mapie: http://maps.google.pl/maps?hl=pl&client=firefox-a&hs=Dqg&rls=org.mozilla:pl:official&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&biw=1280&bih=619&um=1&ie=UTF-8&q=%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4+%D0%B4%D0%BE%D0%BC+%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%8C%D1%82%D1%83%D1%80%D1%8B+%D1%80%D1%8B%D0%B1%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%B2&fb=1&gl=pl&hq=%D0%B4%D0%BE%D0%BC+%D0%BA%D1%83%D0%BB%D1%8C%D1%82%D1%83%D1%80%D1%8B+%D1%80%D1%8B%D0%B1%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%B2&hnear=0x46e33d8d4b7c21a9:0x5050960016126ed3,Kaliningrad,+Kaliningrad+Oblast,+Russia&ei=BkkyTqKZIIqA-wbtgtjnDA&sa=X&oi=local_result&ct=image&ved=0CAQQtgM&cid=0,0,5665675247625765878 Quote
IwonaN Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 [quote name='Matagi']Indywidualnie jedzie Lena z westami,zabiera tez moja shibę.Bardzo prosze o zdjęcia:lol: Wiem,że jedzie tez Kola i kilkoma psami,na pewno z bassetem,dało by sie cyknąć balerona;):lol: krzysio-ile mam zapłacic za wystawę?Na to ichnie badanie weterynaryjne tez mam iles kasy przeznaczyć?no i ile zapłacic trzeba za championat?/ewentualnie:diabloti:/ Jadę sama z moim psem - mastif tybetanski. Będę w niedzielę . Nie znam adresu. IwonaN www.dokhyi.pl Quote
IwonaN Posted July 29, 2011 Posted July 29, 2011 NIe dostałam zawiadomienia o wystawie CAC w sobotę. Dostałam tylko zawiadomienie o 31.07.2011 IwonaN www.dokhyi.pl Quote
krzysio Posted July 30, 2011 Author Posted July 30, 2011 My też jedziemy tylko na Cacib. Bardzo się cieszę ,że się spotkamy wiesz rasa dla mnie bardzo interesująca:) Bierzesz to cudo co tak poszalało na światówce? Powiedz ,że tak. Quote
pawelg Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 My wrocilismy dzis o 5. rano. Kaliningrad jest naprawde ladnym miastem ;)) i jak to sie mowi, to by bylo na tyle. Wystawa od strony organizacyjnej przeprowadzona FATALNIE. Malo miejsca, bardzo goraco w srodku, praktycznie nie bylo sie gdzie rozlozyc. Maly parking, duzo samochodow. Fatalne swiatlo (do robienia zdjec) w hali, gdzie byly dwa ringi. Potworne zamieszanie zwiazane z wydawaniem katalogow, numerkow, z przyjmowaniem oplat (raz przyjmowali wiecej, raz mniej), a do tego, z championatami (raz mowia tak, pozniej inaczej). Organizatorki wrecz krzyczaly na wystawcow. Do tego, podczas wchodzenia na ring, nie wiadomo bylo, kto wchodzi...byly sytuacje, ze gospodarz ringu pomiajala cala klase i pozniej nie chciala dopuscic do oceny. Sedziowanie bylo bardzo dziwne ;) Do tego, mnostwo pomylek w katalogach, na kartach, na dyplomach, etc. Osobiscie czekalem az 2h, az uda mi sie porozmawiac z osoba decyzyjna od strony organizatorow, by poprosic o poprawienie zlej nazwy mojego psa. Co do sedziowania, to bylo w miare sprawiedliwe w ringach. Chociaz, sedziowie ewidentnie faworyzowali Rosjan, szczegolnie tych miejscowych. Byly tez takie sytuacje, ze bylo np. 7 psow, a zaden z nich na CACIBie nie dostal nawet CACa. Przyczyna prosta, nie podobaly sie sedziemu. Wszystkie BISy/BOGi pierwszego dnia (na CACie) wygrali gospodarze. BISy byly zorganizowane fatalnie. Trwaly od godz. 18.00 do 22.20. Mozecie sobie wyobrazic, jak wygladalo czekanie na swoja grupe... Balagan, burdel, fatalna organizacja. Hotel mielismy jak za czasow PRL :) ale taki sobie sami wybralismy. Na zdjeciach wygladal ladnie...ale tylko na zdjeciach. Byly rowniez problemy na granicy. Wjechac do Rosji mozna bez wiekszych problemow. Ale wyjechac...trzeba stac, stac i stac. Celnicy robia laske, ze w ogole Cie wpuszcza na granice do kontroli. Gdybysmy nie uprosili celinkow, to stalibysmy dluzej. A tak juz po 3h nas odprawili. Polscy celnicy byli bardzo mili ;) Teraz plusy. Jedzenie na wystawie w miare przyzwoitych cenach, bardzo tania benzyna (2.80 zl za litr), pucharki i medale za CACIBy i BOBy. Ogolnie, produkty spozywcze w sklepach w podobnych cenach jak w Polsce. To samo w knajpach :) Co do moich wynikow, to przedstawiaja sie nastepujaco: Bedlington terrier: Solo Rossii Sapore di Sol (Jazz) - 1. dzien (CAC): JCAC, JW, BOB, półfinał BIS juniorów. 2. dzien (CACIB): JCAC, JW, BOB (udalo nam sie wygrac z bardzo ladnym psem z Kaliningradu). Ukonczylismy Mlodziezowy Championat Rosji. Celin Happy Sheep (Celinka) - 1. dzien (CAC): CAC, BOS. 2. dzien (CACIB): CAC, BOS, CACIB. Ukonczylismy Championat Rosji i Championat Federacji Rosyjskiej (RKF). To chyba tyle :)) Milo bylo zobaczyc tylu sympatycznych wystawcow z Polski. Wszystkich serdecznie pozdrawiam! Quote
pawelg Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Dodalem juz zdjecia z dwoch wystaw, na ktorych bylismy: http://pies.tv/index/movie/id/145/cac-kaliningrad-30-07-2011-r-.html http://pies.tv/index/movie/id/146/cacib-kaliningrad-31-07-2011-r-.html Quote
irishsetters Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 My wróciliśmy dziś po godzinie 8 rano ( wyjechaliśmy z wystawy po godzinie 23 ... ) . Dla Nas wystawa bardzo udana, dzień pierwszy : Quinniver's Old Time Rock 'N' Roll "Ian" - CAC, BOB, BOG, BIS II USS Virginia z Arislandu "Ira" - CAC, BOS dodatkowo Ian i Irenka - Najlepsza Para Hodowlana a dnia drugiego : Quinniver's Old Time Rock 'N' Roll "Ian" - CAC, CACIB, BOB, BOG, BIS V USS Virginia z Arislandu "Ira" - CAC, CACIB Podróż męcząca lecz było warto :) Quote
Marzena>> Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Poproszę o stawkę Akit Amerykańskich oraz sędziów z dwóch dni :) Quote
pawelg Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Akity: CAC: Midian's Unique Bear - sedzia Andrzej Mania. CACIB: Midian's Unique Bear Obi Wan Kenobi Buckshot Latoya Voiturnus Tundra Alaska's Gaudeamus Camo One From Many-Daktoa Bear Haven Sondaisa's Star of Oregon at Dan Danilo sedzia Stefan Popov ;) Quote
SandraNatan Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 pawelg mogę pożyczyć fotki ?? PS. Mama dziękuję za miłe rozmowy :-) Quote
Marzena>> Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 pawelg napisał(a):Akity: CAC: Midian's Unique Bear - sedzia Andrzej Mania. CACIB: Midian's Unique Bear Obi Wan Kenobi Buckshot Latoya Voiturnus Tundra Alaska's Gaudeamus Camo One From Many-Daktoa Bear Haven Sondaisa's Star of Oregon at Dan Danilo sedzia Stefan Popov ;) Dziekuję :) Quote
Flaire Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 pawelg, dzięki za zdjęcia mojej Ptysi! Czy mogę porwać na moją stronkę oraz terierkową galerię? :) Quote
Zzabi Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 a mogę się dopytać jak było na granicy i ile się czekało w obie strony? Quote
angineuuka Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 poproszę stawkę westie , może byc na pw :) Quote
krzysio Posted August 1, 2011 Author Posted August 1, 2011 Jechaliśmy busem i nas bardzo mile zaskoczyli celnicy/polscy i federacji rosyjskiej/w obie strony bez problemu -trafiliśmy na miłośników czworonogów.W drodze powrotnej kolejka bardzo duża ale poprosiliśmy i nas bez problemu odprawili szybciutko poza kolejką.:multi: Quote
pawelg Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Flaire bierz ;) westow bylo duzo ;) najlepsze z Polski od Lenki i Ewy ;) zrobilem im mala sesje, zdjecie masz na pies.tv. Quote
Recommended Posts