Don_Vito Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Marchewkowy napisał(a):Mógłby mi ktoś podać stronę tej wystawy? Bo nie mogę znaleźć. Interesują mnie opłaty, termin zgłoszeń i sędzia na briardy ;) Będę bardzo wdzięczna za info. Też interesują mnie te informacje . Tylko zamiast sędziego dla briardów , sędzia do bokserów . :D Quote
amazonka Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 ja przyłączam się do prośby o podanie linka do wystawy, interesuje mnie sedzia dla AST ;) Quote
a.s. Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 amazonka napisał(a):ja przyłączam się do prośby o podanie linka do wystawy, interesuje mnie sedzia dla AST ;) Również przyłączam się do prośby o link i podanie sędziego dla AST. Quote
irishsetters Posted April 13, 2011 Posted April 13, 2011 Info od oddziału w Kaliningradzie - http://www.arisland.pl/kaliningrad.doc Quote
sabra Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 irishsetters napisał(a):Info od oddziału w Kaliningradzie - http://www.arisland.pl/kaliningrad.doc Wielkie dzięki za info :-) Mam jeszcze pytania: jak to jest z wjazdem na teren Rosji, czy każdy wjeżdżający musi mieć zgłoszonego na wystawę psa? czy kierowca musi mieć oddzielną wizę? Quote
krzysio Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 Każdy musi mieć wizę. Osoba która zgłasza psa otrzymuje potwierdzenie zgłoszenia i to jest tzw. zaproszenie które okazuje się przy składaniu wizy. Jeżeli ktoś jedzie indywidualnie a chciałby mniej zapłacić niż jest na ich stronie to mogę Go dopisać do naszej listy wtedy bedzie taniej;) Kontakt: krzysio40@op.pl Quote
nanookh Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 jak jest z tymi wizami???? Jezeli dostane potwierdzenie z Kaliningradu=zaproszenie to moge sie starac o darmowa wize?? I jeszcze jedno pytanko do ekspertow Jak jest z ch rus?? Czy wystarczy jeden Cac jesli pies ma chamionat np moldawii?? I czy ten cac jest przyznawany na plec czy na klase??? I jak wyglada sprawa mł ch rus? Z gory dziekuje:) Quote
nanookh Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 A i jeszcze jedno czy ma znaczenie jakiej rangi jest wystawa? tzn krajowa czy cacibowa, oczywiscie do uzskania championatu jednym cacem:) Quote
panbazyl Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 agnethka napisał(a):heh a mnie znajoma już od 2 lat tam ciągnie, oferuje mi nocleg i zwiedzanko Kalinka :) nie ma jak... może kiedyś... myśl, myśl :) zwiedzac samego Kalinka to nie ma sensu, o wiele ładniej jest dookoła. Quote
nanookh Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 Witam czy ktos moglby mi odpowiedziec na pytanka powyzej??? Z gory serdeczne dzieki. Zastanawiamy sie nad wyjazdem stad moje pytanka:) Quote
iluzja Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Witam wszystkich serdecznie. Czy mógłby ktoś podać adres/miejsce wystawy, bo nigdzie nie mogę znaleźć tej jakże ważnej informacji? Czy pies musi mieć badania na przeciwciała? Quote
krzysio Posted May 31, 2011 Author Posted May 31, 2011 Do wyrobienia wizy potrzebe następujące dokumenty: zaproszenie/ze związku w Kaliningradzie/,paszport, zdjęcie /3,5x4,5/, wniosek wizowy, ubezpieczenie na pobyt w Rosji w tym czasie od jakiejkolwiek firmy ubez. działającej na terenie Polski/. Czas oczekiwania 5 dni Wnioski można składać 8-12:00 w poniedziałek, wtorek, czwartek, piątek Odbiór dokumentów 15-16:00 Adres: Warszawa ul. Belwederska 25C Opłata za wizę 137.oozł Informacje aktualne uzyskane w Ambasadzie Rosji. Oficjalnie aby otrzymać ich championat potrzebny jest championat Polski;) Quote
nanookh Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Dziekuje Krzysiu:lol: I jeszcze jedno pytanko. Jak jest z Cacami jeden na plec czy jeden na klase? Quote
h&p Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 nanookh napisał(a):Dziekuje Krzysiu:lol: I jeszcze jedno pytanko. Jak jest z Cacami jeden na plec czy jeden na klase? 1 CAC na klasę Quote
iluzja Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Czy za te wystawy można zapłacić na miejscu, czy trzeba koniecznie wysłać przelew ? Quote
Adamant Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 do tej pory płaciło się na miejscu podobno nie ma już bezpłatnych wiz. Quote
nanookh Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 Witam, wlasnie walcze z wnioskiem wizowym.:roll: Czy moglabym prosic o pomoc?? Co wpisaliscie w celu podrozy??? psia wystawa czy Kaliningrad?? Rodzzaj wizy??? Turystyczna czy biznesowa??? no i do jakiej instytucji sie wybieram??? Zwiazek kynologiczny czy adres wystaw??? Z gory serdeczne dzieki. A czy unich trzeba miec potwierdzenie noclegu?? Bo my bysmy chcieli spac w samochodzie?? Jak z tym u nich jest?? Z gory serdeczne dzieki:lol: Quote
irishsetters Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 My dzisiaj właśnie byliśmy w ambasadzie złożyć wnioski wizowe. Jeżeli chodzi o rodzaj wizy to turystyczna bądź kulturalna, cel podróży - Wystawa Psów, instytucja - Związek Kynologiczny w Kaliningradzie "Zvezda Zapada" tel. 007 4012 954147. Potwierdzenia noclegu nie wymagają :) Quote
pawelg Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 A czy macie namiary na jakis w miare dobry nocleg w Kaliningradzie? Quote
irishsetters Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 My śpimy tu - http://www.booking.com/hotel/ru/villa-tatiana-on-lineinaya.pl.html?sid=1f19860c92e7f296f8444a184cd90eec ;) Quote
nanookh Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Dzieki seredczne :) A czy wniosek wizowy trzeba skladac i odbierac osobiscie??? Czy mozna to zalatwic przez kogos?? Quote
pawelg Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Czyli rezerwowalas przez booking? ;) tak to ja tez cos znajde ;) myslalem, ze macie cos poleconego... No nic, czyli trzeba cos dla siebie znalezc... Quote
Recommended Posts