Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam koty ale przez 3 tygodnie nie zawitam w Poznaniu. Niestety mam nieciekawy plan i nie za często jeżdżę do domu. Jak będę w PŃ to się odezwę.

Posted

no to nie ma pomysłu jak sprawdzić Kapoka na koty!
podejrzewam, że jeśli koty biegają na ogrodzie to będzie je gonił.. jak większość psów!
w domu może być miłość wzajemna, a na dworze pies kota pogoni :-)

Posted

[quote name='What May NN']no to nie ma pomysłu jak sprawdzić Kapoka na koty!
podejrzewam, że jeśli koty biegają na ogrodzie to będzie je gonił.. jak większość psów!
w domu może być miłość wzajemna, a na dworze pies kota pogoni :-)[/QUOTE]
dokładnie tak ;)

Posted

Pies ma na Slask jechać, nigdy nie wiadomo co ludzie zrobią jak zacznie koty gonić. Rudzia dam Ci na PW tel do ludzi. Oni czekają na telefon, wiecej wiesz o Kapoku ode mnie

Posted

Pies ma na Slask jechać, nigdy nie wiadomo co ludzie zrobią jak zacznie koty gonić. Rudzia dam Ci na PW tel do ludzi. Oni czekają na telefon, wiecej wiesz o Kapoku ode mnie

Rozmawiałam Pani bardzo miła i wydaje się sensowna. Ale jak sprawdzić Kapoka na koty? Itaki nie ma na miejscu. I do tego ta odległość. Gdyby to było gdzieś blisko można by podjechać i sprawdzić jak to było w przypadku Kropka.
Państwo są zakochani i bardzo im zależy. Mogą nawet podjechać do Częstochowy.

Posted

nawet do Częstochowy??;-) a tam kto go zawiezie??
nie wiem co z tymi kotami..jak go sprawdzić! i co z Kapokiem jak będzie gonił koty (na pewno będzie)?? będziemy musieli po niego pojechac czy trafi do innego schronu?

ps. sorry za podejscie pełne pesymizmu - mam zły dzień.

Posted

Ja też mam takie odczucia. Wg mnie tu jest problemem odległość i nawet sprawdzenie Kapoka na koty u nas nie może gwarantować powodzenia na miejscu w nowym domku. To zawsze jest ryzyko. Szkoda. Mają Ci Państwo warunki i Kapok miałby tam dobrze. Więc czekamy dalej. W końcu coś się trafi bliżej.

Posted

Odnośnie p. Kozłowskiej, która odpowiedzialna jest za schronisko - ostatnio pod koniec lutego, zabrała ponad 10 psiaków do firmy, która szkoli lekarzy weterynarii w zakresie USG. Firma płaci po 300 zł od każdego przyprowadzonego psa za to że może na nim demonstrować zasadę działania aparatu do USG. P. Kozłowska zawiozła tam psy którymi ma się opiekować. Niby nic złego gdyby nie fakt, że po owych badaniach psy z ogolonymi zupełnie brzuchami zostały przez p. Kozłowską zostawione na dwudziestostopniowym mrozie, bo akurat w tych dniach były gigantyczne spadki temperatur. (oczywiście bez jedzenia bo wróciły po 16.00 czyli po porze karmienia). Biedne zwierzaki ogolone z futra musiały sobie radzić same przy -20 stopniach. Ale jak widać w Swarzędzu statutowy obowiązek opieki i ochrony psiaków ma drugorzędne znaczenie. Pozostaje mieć nadzieję, że owe 3 000,00 zł, które zapłaciła firma zostanie wykorzystane przez "opiekunkę" schroniska na właściwy cel.

Taka informacja oburza wszystkich czujących ludzi lecz nie dziwi - schroniskiem rządzi cwana ciotka z TOZ-u-Prezes Kozłowska. Proponuję gromkie nie dla jej rządów czyli 0% dla TOZ-u.Wszyscy ludzie myślący i czujący winni zjednoczyć się w głośnej negacji dla takich organizacji "opieki nad zwierzętami"

Posted

Ja też głośno krzyczę NIE - przeciwko takiemu traktowaniu porzuconych zwierząt!!!!!!!!!!! Czy TOZ nie rozumie, że mając w szeregach taką Kozłowską się kompromituje?????!!!!!!

Posted

dokładnie, to są często psy które straciły wiarę w człowieka. Jak mają ją odzyskać, jeżeli zostały przez niego tak potraktowane!!!!!!

Posted

[quote name='ata']Moli Swarzędz teraz podlega pod Wandę a Kostrzyń pod Wrześnię. Września bardzo solidnie wyłapuje psiaki tel. 500191039[/QUOTE]

U p.Wandy suczki nie ma.
Dzięki za wiadomość, zadzwonię do Wrześni :)

Posted

[quote name='xxxx52']Zarabiac na tych biedakach i narazac je na bol ,stres,to powinno byc pietnowane.[/QUOTE]
A własciwie to poco zamykac schronisko jak wszystkie są przepełnione i ich brak?
Czemu w koncu nie zmienić załogi ?Może znajda sie inni dla których ta praca bedzie
ciekawsza a nie tylko będzie żrodłem dochodu?

Posted

[quote name='Zyga']A własciwie to poco zamykac schronisko jak wszystkie są przepełnione i ich brak?
Czemu w koncu nie zmienić załogi ?Może znajda sie inni dla których ta praca bedzie
ciekawsza a nie tylko będzie żrodłem dochodu?[/QUOTE]

masz racje,to zamkniecie tego schroniska to mogloby by byc po to zeby je wyremontowac ,posprzatac gruntownie ,odkazic,poszukac psom domy,doprowadzic je do stanu uzywalnosci ,a przede wszystkim wymiesc "stara zaloge co tylko zasmieca"

Posted

[quote name='xxxx52']masz racje,to zamkniecie tego schroniska to mogloby by byc po to zeby je wyremontowac ,posprzatac gruntownie ,odkazic,poszukac psom domy,doprowadzic je do stanu uzywalnosci ,a przede wszystkim wymiesc "stara zaloge co tylko zasmieca"[/QUOTE]

proponuję telefony do TOZ-u w W-wie podaję nr 022-825-75-35 coby działaczom w centrali wyjaśnić , że w żle prowadzonym schronisku należy zmienić załogę na kompetentną a schronisko zostawić i K O N T R O L O W A Ć poziom prowadzenia placówki. Obowiazkowo kierownik schroniska powinien być po technikum zootechniki lub
weterynarii a nie przypadkowi przechodnie z parciem na kasę.

Posted

no właśnie, Warszawa w końcu powinna się zainteresować tym co się dzieje w Oddziale Poznańskim i zacząć robić porządki, bo wiosna się już zaczęła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przecież są w końcu od kontrolowania i zarządzania.

Posted

[quote name='rafio']Taka informacja oburza wszystkich czujących ludzi lecz nie dziwi - schroniskiem rządzi cwana ciotka z TOZ-u-Prezes Kozłowska. Proponuję gromkie nie dla jej rządów czyli 0% dla TOZ-u.Wszyscy ludzie myślący i czujący winni zjednoczyć się w głośnej negacji dla takich organizacji "opieki nad zwierzętami"[/QUOTE]

Popieram całkowicie."Ciotkę"należy legalnie pozbawić władzy.Zgodnie ze statutem władza w TOZ jest kadencyjna,wyboru dokonują uprawnieni członkowie..To nie władza absolutna i dożywotnia jak w Korei czy Libii. Tyrani też odchodzą. Można doprowadzić do nadzwyczajnego zjazdu delegatów i zmienić "Ciotkę".
Już najwyższy czas.
Jak zmienimy "szkodników"może TOZ będzie godnym nazwania się Towarzystwem opieki na zwierzętami.
Proszę członków TOZ Poznań o ujawnienie się na naszym forum i podjęcie działań w tym kierunku.

Posted

[quote name='rafio']proponuję telefony do TOZ-u w W-wie podaję nr 022-825-75-35 coby działaczom w centrali wyjaśnić , że w żle prowadzonym schronisku należy zmienić załogę na kompetentną a schronisko zostawić i K O N T R O L O W A Ć poziom prowadzenia placówki. Obowiazkowo kierownik schroniska powinien być po technikum zootechniki lub
weterynarii a nie przypadkowi przechodnie z parciem na kasę.[/QUOTE]

Drogi rafio.....
To nic nie da.Pani Prezes Kozłowska jest jednocześnie Wiceprezesem Krajowego TOZ.
Myślisz ze jak ona sama zacznie się kontrolować to wynik będzie inny niż bardzo dobry?

Posted

Jak zmienimy "szkodników"może TOZ będzie godnym nazwania się Towarzystwem opieki na zwierzętami.
Proszę członków TOZ Poznań o ujawnienie się na naszym forum i podjęcie działań w tym kierunku.

Popieram i podnoszę. Czy są na dogo członkowie TOZ? Trzeba zacząć działać dla dobra zwierząt!