pyziokot Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 xxxx52 napisał(a):nO WLASNIE ;TYLKO KTO MA TO UCZYNIC? ci ,ktorzy maja dostep do psow ,na biezaco obserwuja sutuacje widza wygolone brzuszki!tylko niestety,trzeba wykazac sie odwaga!miec zdjecia i dowody!po interwencji tvn sprawa mialaby szanse na dobre dla zwierzat zakonczenie... Quote
Wiktor z Warszawy Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 caromina napisał(a):Kto chce próbować, proszę o kontakt na PW Co to jest PW? Quote
ata Posted March 6, 2011 Posted March 6, 2011 Wiktor z Warszawy napisał(a):Co to jest PW? prywatna wiadomość ;) Quote
cola123 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 zdjęcia piesków z ogolonymi brzuchami - wywalonymi na mróz -20 http://zigi123.web-album.org/photo/468791,pieski http://zigi123.web-album.org/photo/469444,pieski 1 Quote
xxxx52 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 jak tak mozna ,jezeli tak czyni osoba kierowniczka schroniska,narazajc psy na stres,bol,zaziebienie to jak moze taka osoba byc szefem schroniska i mowic do ekranu ,ze kocha zwierzeta?Moze pluszowe,to bym zgodzila sie. Quote
What May NN Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 caromina napisał(a):Jak kapok do psów i kotów? ja niestety nie wiem! jak do kotów to się nie dowiemy, a co do innych psów to może Rudzia wie.. Quote
Rudzia Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 Jak kapok do psów i kotów? Do psów i suczek ok. Ale do kotów niestety nie wiem. Jednak nie wydaje mi się by zrobił krzywdę kotu, jest psem który lubi wszystko i wszystkich Quote
pyziokot Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 brak słów!!!osoba odpowiedzialna za ten czyn powinna być ukarana!!! Quote
Jaro Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 jestem w szoku, jak można w taki sposób wykorzystywać te biedne psiaki!!!!!!!!!!! I to spotkało psiaki w schronisku, które jest prowadzone przez TOZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami. Quote
agaga21 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 od dawna wiadomo, że to babsko jest niezrównoważone psychicznie. nie jednemu psu krzywdę zrobiła, np nie pozwalała karmić i pies umierał z głodu po kolana we własnych odchodach, bo ona nie pozwalała się do niego zbliżać. przykładem może być np doris-amstaffka, która pojechała do szczecinka dzięki saintowi i lince. http://www.dogomania.pl/threads/144710-Astka-ze-swarz%C4%99dza-juz-w-nowym-domu!!!!?p=12985603&viewfull=1#post12985603 mam nadzieję, że tym razem ktoś się weźmie za to miejsce, czy pisaliście już do uwagi? a może jakaś duża fundacja by pomogła? przecież to hańba dla tozu, że to miejsce jest pod ich "opieką"!:angryy::angryy: Quote
xxxx52 Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 [quote name='agaga21']od dawna wiadomo, że to babsko jest niezrównoważone psychicznie. nie jednemu psu krzywdę zrobiła, np nie pozwalała karmić i pies umierał z głodu po kolana we własnych odchodach, bo ona nie pozwalała się do niego zbliżać. przykładem może być np doris-amstaffka, która pojechała do szczecinka dzięki saintowi i lince. http://www.dogomania.pl/threads/144710-Astka-ze-swarz%C4%99dza-juz-w-nowym-domu!!!!?p=12985603&viewfull=1#post12985603 mam nadzieję, że tym razem ktoś się weźmie za to miejsce, czy pisaliście już do uwagi? a może jakaś duża fundacja by pomogła? przecież to hańba dla tozu, że to miejsce jest pod ich "opieką"!:angryy::angryy: tak to prawda ,ale ona ma poparcie u takich samych jak ona. TOZ nie podlega kontroli ,to kto ma kontrolowac.Oni wszyscy jak moga dorabiaja sobie w schroniskach do renty,a juz o dobru psow to nie maja czasu i pieniedzy. ps a saint by nie pomogl? Quote
pyziokot Posted March 7, 2011 Posted March 7, 2011 co jakiś czas ogladam w necie WTK-Poznań tam jest taka info=ze widzowie mogą zgłaszać,mailem różne sprawy bulwersujące kontakt jest na ich stronie,może osoba ,która ma zdjęcia i zna temat dokładnie go opisze,im lepiej opisany i udokumentowany,tym większa szansa na interwencje.Może by się udało ! Quote
What May NN Posted March 7, 2011 Author Posted March 7, 2011 Biszkopt vel Szafir dziś z DT pojechał do DS :-) a to jedno z ostatnich zdjęć z DT.. jak będą fotki z domku stałego - wkleję.. dziękujemy za pomoc labradory.info :-) Quote
Wiktor z Warszawy Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 pyziokot napisał(a):co jakiś czas ogladam w necie WTK-Poznań tam jest taka info=ze widzowie mogą zgłaszać,mailem różne sprawy bulwersujące kontakt jest na ich stronie,może osoba ,która ma zdjęcia i zna temat dokładnie go opisze,im lepiej opisany i udokumentowany,tym większa szansa na interwencje.Może by się udało ! Apel!!! Proszę wszystkich którym zależy na dobru psów ze Swarzędza o nagłośnienie tej sprawy.Najlepsze będą audycje TV czy artykuły w prasie krajowej i lokalnej.Dobijajmy się wszyscy do mediów.Tu trzeba ratować schronisko przed TOZ.Pamiętajmy że interwencje w TOZ Warszawa nic nie dają bo Pani Prezes TOZ Poznań jest Wiceprezesem TOZ Krajowego. Quote
xxxx52 Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Wiktor z Warszawy napisał(a):Apel!!! Proszę wszystkich którym zależy na dobru psów ze Swarzędza o nagłośnienie tej sprawy.Najlepsze będą audycje TV czy artykuły w prasie krajowej i lokalnej.Dobijajmy się wszyscy do mediów.Tu trzeba ratować schronisko przed TOZ.Pamiętajmy że interwencje w TOZ Warszawa nic nie dają bo Pani Prezes TOZ Poznań jest Wiceprezesem TOZ Krajowego. Ale kto sie odwazy naglosnic,wszyscy za plecami narzekaja ,ale pozniej prawie wszyscy chowaja glowy w piach.To sie nazywa zivil -curage ?HMMM:hmmmm: Quote
What May NN Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 [quote name='pyziokot']Swietnie wyglada psin-mial szczescie! szukanie mu domu trwało ponad pół roku.. ogłoszenia, ogłoszenia.. spacery itp. cierpliwość popłaca - wreszcie udało się go wyciągnąć do DT, tam ok. 3 tygodni i Szafir już u siebie w super domku :-) Dogomania wybiera kandydata do konkursu w krakvecie - proszę głosujcie na Fundacje dla Zwierząt Animalia z Poznania http://www.dogomania.pl/threads/2037...data-na-marzec! Fundacja pomogła wyciągnąc kilka Swarzędzkich psów m.in. Dinę :-) Quote
itaka Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Właśnie też chciałam napisać by głosować na Animalię. Ja już zagłosowałam :) Proszę głosujcie ! Bo kasa z Krakvetu jest z miesiąca na miesiąc coraz większa. Quote
ata Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Oby to głosowanie nie odbywało się jak ostatnim razem, bo wtedy trzeba było walczyć z komputerem:shake: Quote
itaka Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Jak Animalia dostanie się do ankiety Krakvetu to już połowa sukcesu. Później damy już radę. Więc dziewczyny głosujcie ! Quote
pyziokot Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 [quote name='What May NN']szukanie mu domu trwało ponad pół roku.. ogłoszenia, ogłoszenia.. spacery itp. cierpliwość popłaca - wreszcie udało się go wyciągnąć do DT, tam ok. 3 tygodni i Szafir już u siebie w super domku :-) Dogomania wybiera kandydata do konkursu w krakvecie - proszę głosujcie na Fundacje dla Zwierząt Animalia z Poznania http://www.dogomania.pl/threads/2037...data-na-marzec! Fundacja pomogła wyciągnąc kilka Swarzędzkich psów m.in. Dinę :-) glosowalam,trzymam kciuki Quote
caromina Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 [quote name='Rudzia']Do psów i suczek ok. Ale do kotów niestety nie wiem. Jednak nie wydaje mi się by zrobił krzywdę kotu, jest psem który lubi wszystko i wszystkich[/QUOTE] W sprawie kapoka dzwoni bardzo miła, starsza pani. On i jej maż bardzo by go chcieli. Kapok mieszkałby w buudzie (bez łańcucha oczywiście) i latał po ogrodzie. Państwo mają koty, które wszędzie się szlajają. Stąd moje pytanie. I zastawiam się czy nie dałoby sie jakoś tego sprawdzić Quote
What May NN Posted March 8, 2011 Author Posted March 8, 2011 [quote name='caromina']W sprawie kapoka dzwoni bardzo miła, starsza pani. On i jej maż bardzo by go chcieli. Kapok mieszkałby w buudzie (bez łańcucha oczywiście) i latał po ogrodzie. Państwo mają koty, które wszędzie się szlajają. Stąd moje pytanie. I zastawiam się czy nie dałoby sie jakoś tego sprawdzić[/QUOTE] w schronie nie da rady, trzeba by go zabrac ze schronu i spróbowac u kogos w domu najlepiej! wiem, że Itaka ma koty bo testowała Szafira, ale czy się zgodzi i czy jest na miejscu?? byłoby super gdyby ten pies w końcu trafił do swojego domu.. bylby szczęśliwy w fajnej budzie :-) Quote
Recommended Posts