xxxx52 Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 To jest niemozliwe ,zeby zlikwidowac schronisko z 200 psami,gdyz uspienie psow nie wchodzi w rachube,tj jak rodzielenie ich w innych schroniskach (wszystkie schroniska w okolicach Poznania sa przepelnione do granic wytrzymalosci) To co dozwolone jest to : wybudowanie nowego miejsca dla psow ,nie przejmowanie psow,adopcje ,ale dobre adopcje do zredukowania do 100 psow.mam jeszcze inny pomysl ,ale tylko na WP przekaze. Quote
izabelka_70 Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 czy suki/psy są kastrowane? czy są zdrowe? czy skoro napisałaś , ze szukacie osób do pomocy przy robieniu zdjęć tzn, że można wejść do schroniska? Quote
What May NN Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 suczki są sterylizowane, nie wszystkie niestety.. ale systematycznie sterylki są robione! psy kastrowane są chyba na życzenie! psiaki są zdrowe - oprócz wyjątków, wtedy psy są w szpitaliku! potrzebujemy pomocy jakiejkolwiek (ogłoszenia, zdjęcia, pomoc fizyczna) - do schronu można wejść lecz sugerujemy by kontaktować się z "nami" i wybierać się do schronu wspólnie!! Quote
Rudzia Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Pomoc bardzo się przyda, psiaki czekają na dobre domki Quote
itaka Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 xxxx52 napisał(a):To jest niemozliwe ,zeby zlikwidowac schronisko z 200 psami,gdyz uspienie psow nie wchodzi w rachube,tj jak rodzielenie ich w innych schroniskach (wszystkie schroniska w okolicach Poznania sa przepelnione do granic wytrzymalosci) To co dozwolone jest to : wybudowanie nowego miejsca dla psow ,nie przejmowanie psow,adopcje ,ale dobre adopcje do zredukowania do 100 psow.mam jeszcze inny pomysl ,ale tylko na WP przekaze. Mogła bym prosić pomysły na PW. W sobotę będziemy na wystawie psów w Poznaniu. Mamy zamiar trochę ogłosić schronisko no i psiaki. Potencjalne domy nie zawsze wiedzą że w Swarzędzu jest schronisko więc wszyscy kierują się raczej na Bukowską. Wszelka pomoc i uwagi mile widziane. Quote
itaka Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Mam jeszcze dwa psiaki do dodania ale nie mogę wczytać zdjęć, coś mi net szwankuje. Może ktoś wstawić je za mnie ? Quote
What May NN Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 itaka napisał(a):Mam jeszcze dwa psiaki do dodania ale nie mogę wczytać zdjęć, coś mi net szwankuje. Może ktoś wstawić je za mnie ? ja wrzucę - wyślij ma na maila - wysle na PW Quote
What May NN Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 Ares pies ma ok. 4 lata. Jest bardzo wesoły i przyjazny. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
What May NN Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 Terra suczka ok 5 lat. W schronisku od 05.2007. Spokojna, trochę bojaźliwa, zgadza się z innymi psami. Uploaded with ImageShack.us Quote
What May NN Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 Yoki - pies w typie Białego Owczarka Szwajcarskiego! [FONT=Times New Roman]Yoki to piękny biały pies, który lubi stać przy siatce kojca w oczekiwaniu na swego człowieka. Cichy, spokojny i łagodny psiak wiele by zapewne dał, aby w końcu ktoś go zauważył i zechciał. Już raz miał swój dom, ale został oddany z powrotem. Można się tylko domyślać, co ten psiak przeżył, gdy znów znalazł się za kratami schroniska. Powód? Yoki nie umiał zostawać sam w domu. Tak pragnął mieć swego człowieka przy sobie, że jak na chwile tracił go z oczu, to nie potrafił być cierpliwy i czekać. Więc czy jest jakaś szansa dla takiego pięknego białasa? Wierzymy, że tak. Szukamy dla niego domu, gdzie na początku Yoki nie byłby sam przez dłuższy czas i ktoś z domowników byłby na miejscu. Gdy poczuje się pewny i kochany, to paniczny strach zostanie opanowany. Do tego trzeba trochę cierpliwości. Ale wysiłek zostanie nagrodzony. A wdzięczność Yokiego będzie bezgraniczna, co na każdym kroku okaże. [/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman]Uploaded with ImageShack.us[/FONT] Uploaded with ImageShack.us Quote
What May NN Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 Pinczer Psiak w typie pinczera, młody, radosny. Z racji ciągłego siedzenia w kojcu ADHD. Quote
What May NN Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 Biszkopt Pies w typie Labradora, ok.3 letni, bardzo przyjazny i źle znoszący schroniskowy boks. Uploaded with ImageShack.us Quote
What May NN Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 [quote name='wieso']czy mozna by wiecej fotek foksika, tak, ale zdjęcia są kiepskie bo robione na rękach :-( Foksik jest super psiakiem :loveu: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Rudzia Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 wczoraj byłam w schronisku i znów mnie przytłoczyła dola tych psiaków. Do tego jeszcze aura potęgowała te wrażenia: zimno, mokro, szarowo i smutne oczyska tych bidulek. Na razie udało nam się odmienić los dwóm psinom: Filuś i Dina wygrały los na loterii. Kto teraz? Trudno wybrać, bo bardzo dużo jest psiaków fajnych i adopcyjnych... Do góry psiaki swarzędzkie a może dziś ktoś was wypatrzy Quote
xxxx52 Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Rudzia-ja o nich nie zapomnialam ,ciagle przejmuje sie ich losem Quote
What May NN Posted November 5, 2010 Author Posted November 5, 2010 wyciągniemy ich więcej... tylko potrzebujemy wsparcia i czasu... w weekend wstawię ASTy swarzędzkie..:loveu: niektóre oczywiście, bo jest ich dużo - niektóre agresywne - nieadopcyjne :-( Quote
2010 Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Proponuje zmienićtytuł...np.Likwidacja schroniska..Ratujmy psiaki ... Ogłosznia można zostawiać lub rozwieszać w sklepach zoologicznych.. Zostawić ulotki koło kas...Lub na tablicach informacyjnych w sklepach spożywczych... I wkleić tutaj plakacik do wydruku... Quote
itaka Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Jutro na wystawie psów w Poznaniu będziemy mieli stoisko właśnie z naszymi psiakami, tak więc zapraszamy do odwiedzin :) Quote
2010 Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Ale gdzie konkretnie..?.aby Was odwiedzić..prześlijcie pm... Quote
itaka Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Będziemy w pawilonie 3a koło białych dużych kolumn, na pewno będzie nas widać. Quote
What May NN Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 Ss napisał(a):a czy sa tam jakies spanielki lub collie?? nie ma ani spanieli ani collie w schronie.. najwiecej jest chyba ASTów Quote
Recommended Posts