itaka Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 z tą 13-latką to chodziło o Twoje zachowanie a nie wiek (bo jesteś panią w Średnim wieku ) xxxx52 EOT dla twych głupich tekstów i pytań Quote
malawaszka Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 jaki kontakt podawać przy sznaucerku? będzie wykastrowany przed adopcją czy nie ma tam kastracji? Quote
xxxx52 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 malawaszka napisał(a):jaki kontakt podawać przy sznaucerku? będzie wykastrowany przed adopcją czy nie ma tam kastracji? Suczki w tym schronisku byly kastrowane(z malymi wyjatkami)psy na zyczenie.Obecnie schronisko jest zamkniete ,ale mysle ze pieski podrzucone nadal beda kastrowane.. Quote
xxxx52 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 itaka napisał(a):z tą 13-latką to chodziło o Twoje zachowanie a nie wiek (bo jesteś panią w Średnim wieku ) xxxx52 EOT dla twych głupich tekstów i pytań vize-versa Quote
Rudzia Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Sznaucerek to Czaruś, Od dziś jest u mnie na DT. Teraz wykąpany i nakarmiony sobie śpi. Fajny psiak. Przed adopcją będzie wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony. Imiona - Itaka - podam wieczorem, bo nie wyrabiam z czasem. Było co robic z Czarusiem by doprowadzić jego śierść do porządku. Jurtro idzie do fryzjera, bo na brzuchu i tylnych łapach sama welna. Lepiej niech to profesjonalista zobaczy. Czruś to prawdziwy kawaler. Śliczny musi być, Quote
xxxx52 Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Rudzia -to wspaniale ,ze sie nim zajelas.:loveu:Czarus byl bardzo niszczesliwy w schronisku ,w klatce. Ja mam sznaucerke,ale pora zimowa nie tne jej wloskow ,gdyz moglaby sie zaziebic. Quote
caromina Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Dziewczyny. Mam pilną sprawę! Czina suczka ze schroniska, która krótko po adopcji zachorowała, po krótkim okresie polepszenia, ma poważny kryzys! Jest w szpitalu, ale właściciele zapłacili do tej pory 1200 zł i skończyły im sie pieniądze. Jesteście fundacja, przygotowałabym aukcję cegiełkową, wystawicie ja na all przez fundację? Pomóc z bazarkiem? sprawa pilna Quote
itaka Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Rudzia napisał(a):Sznaucerek to Czaruś, Od dziś jest u mnie na DT. Teraz wykąpany i nakarmiony sobie śpi. Fajny psiak. Przed adopcją będzie wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony. Imiona - Itaka - podam wieczorem, bo nie wyrabiam z czasem. Było co robic z Czarusiem by doprowadzić jego śierść do porządku. Jurtro idzie do fryzjera, bo na brzuchu i tylnych łapach sama welna. Lepiej niech to profesjonalista zobaczy. Czruś to prawdziwy kawaler. Śliczny musi być, Cieszę że udało Ci się go zabrać na DT. Mam nadzieje że jest grzeczny i nie śpiewa tak jak wczoraj :) Quote
Rudzia Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Właśnie o dziwo przestał być śpiewakiem. Muszę powiedzieć, że jest super psiakiem i powoli się w nim zakochujemy. Ma swój niesamowity urok, kocha wszystko co się rusza, a za dziećmi przepada. Z moim synem nawiązał super nić porozumienia. Jednak stres zrobił swoje i Czaruś nie ma dziś apetytu. Zamiast do fryzjera idę z nim najpierw do weta, niech go zbada. Pani na spacerze po kursie strzyżenia zadziwiła się że ma dziwnie włosy na nóżkach scięte. Nie mogłam inaczej. Sama wełna skołtuniona była, ale pewnie brak doświadczenia... Więc Czaruś musi do fryzjera. Najgorzej się martwie, że będzie miał całą tą wełnę zgoloną a zimno mu wtedy bedzie. Trzeba sie by zaopatrzyć w kubraczek. Na horyzoncie zaczynają sie pojawiać się koszty: wet, szczepienie, kastracja.... Więc może ktoś ma kubraczek zbędny lub po jakimś tymczasie, oczywiście później bym oddała No i zapraszam już na bazarki na rzecz kochanego kudłacza A i liczę na wsparcie doświadczonych dogomaniaków, którzy mają kudlacze- sznaucery Quote
wieso Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 a moze mu zalozysz watek ? bedzie latwiej zbierac kase, bo tak to sie tutaj zgubi... Quote
Rudzia Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Dziewczyny. Mam pilną sprawę! Czina suczka ze schroniska, która krótko po adopcji zachorowała, po krótkim okresie polepszenia, ma poważny kryzys! Jest w szpitalu, ale właściciele zapłacili do tej pory 1200 zł i skończyły im sie pieniądze. Jesteście fundacja, przygotowałabym aukcję cegiełkową, wystawicie ja na all przez fundację? Pomóc z bazarkiem? sprawa pilna Niestety nie jestem w Fundacji, a i technicznie pomóc nie bardzo mogę:shake: Ale co jest suni? Czy udał się spacer z Białym Kłem? On tak potrzebuje ruchu. Quote
Rudzia Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 a moze mu zalozysz watek ? bedzie latwiej zbierac kase, bo tak to sie tutaj zgubi... Tak będzie najlepiej, dziś wieczorem postaram sie założyć i zaprezentować kochaną psinę Czarusia Quote
Rudzia Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 [QUOTE A czy są w tym schronisku jakieś rottki? ] W schronie nie ma na szczęście Rottków.:lol: Ale przydaliby nam się ludzie którzy mają doświadczenie z rasami wymagającymi przetestowania. U nas są głownie asty- astowate, bulterrier, i mieszance bokserów. Niektore by miały szanse na dom, doświadczony i sprawdzony, ale trzeba by z nimi popracować. W planie mamy również współprace z behawiorystą Quote
wieso Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Rudzia napisał(a):Tak będzie najlepiej, dziś wieczorem postaram sie założyć i zaprezentować kochaną psinę Czarusia no to czekamy na watek Czarusia :) Quote
caromina Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 [quote name='Rudzia'] Niestety nie jestem w Fundacji, a i technicznie pomóc nie bardzo mogę:shake: Ale co jest suni? Czy udał się spacer z Białym Kłem? On tak potrzebuje ruchu. Sunia ma nosówkę. Ogólnie dramat z psem, najpierw odbijana ze schronu. Nie było jej w ewidencji, została gdzieś przeniesiona, żeby ludzie jej nie widzieli. Facetowi, na którego pies był zarezerwowany suni nie wydali. Po wielu perypetiach ma dobry dom, ale sie rozchorowała. BK był na spacerze. Nawet mu sie biegać nie chciało, on sobie lubi patrolować okolice. Mam jeszcze jedną prośbę. Będziemy robili bazarki dla suni, moze ktoś ma jakieś fanty? Quote
What May NN Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 caromina napisał(a):Sunia ma nosówkę. Ogólnie dramat z psem, najpierw odbijana ze schronu. Nie było jej w ewidencji, została gdzieś przeniesiona, żeby ludzie jej nie widzieli. Facetowi, na którego pies był zarezerwowany suni nie wydali. Po wielu perypetiach ma dobry dom, ale sie rozchorowała. BK był na spacerze. Nawet mu sie biegać nie chciało, on sobie lubi patrolować okolice. Mam jeszcze jedną prośbę. Będziemy robili bazarki dla suni, moze ktoś ma jakieś fanty? jak tylko będzie wątek, czy bazarki daj nam znać tutaj.. ja mogę dorzucić jakiś grosik.. gdzie wpłacać na Czinę???? Quote
caromina Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/199870-Suczka-husky-Czina-zabrana-ze-schroniska-cieżko-chora-na-nosówkę-potrzebuje-pomocy Quote
mlena Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 witam cieszy mnei ,ze tyle osób pomaga tym biednym pisakom z tego schronu łatwego zycia to one nie mają :( Dziewczyny wiem ,ze tutaj łatwiej Was złapać chciałam dopytać czy robimy te portfolio w razie czego służę pomocą Wczoraj byłam u Biszkopta -Szafirka ( tak go przechrzciliśmy mniej anonimowo ) pies tydzień był bez spaceru i bardzo źle to już znosi zachowywał się jak z ADHD ;) ten psiak przechodzi metamorfozę stał się bardziej otwarty sam już inicjuje zabawę całym sobą okazuje radość i wdzięczność obślinił mi pół twarzy :lol: jest tak piękny i kochany ,że mam nadzieję ,że w końcu wyjdzie z tego schroniska bo się tam marnuje nie ma tutaj jego spacerowych zdjęć więc pozwolę sobie kilka wrzucić( zdjęcia sprzed ok tygodnia ) Quote
Rudzia Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Bardzo się cieszę że Szafirek miał okazję pobrykać. Portfolio moim zdaniem super sprawa, trzeba by sie za to zabrać. Quote
itaka Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Rudzia jak nowy domownik ? Masz może jakieś imiona psiaków ze schronu ? Quote
itaka Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Tyson - wymaga pracy ma skłonności do ucieczek Quote
Rudzia Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Domownik sie ciężko rozchrował, stąd moje milczenie. Ale zaraz prześlę What May NN tekst i założy wątek Czarusiowi. Quote
agaga21 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 znalazłam 2. ten czarny z postu 678 i sunia czarna ze sterczącymi uszami. czy macie zdjęcia pozostałych? Quote
Recommended Posts