Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak, Biały Kieł jeszcze jest! nie zostanie wydany bez wizyty przedadopcyjnej.
BK był dziś na długaśnym spacerku za miastem, wybiegał się i musze przyznać, że był bardzo grzeczny! na pożegnanie dostał michę jedzonka, a my z bólem serca pojechaliśmy. Caromina ma zdjęcia.

Byłam też na spacerze z Kapokiem. mega fajny pies!! niemozliwe by kogos ugryzł, kocha ludzi - wszystkich spotykanych na ulicy także!! potrzebujemy jego zdjęcia do ogłaszania!

Na spacer załapał się też Biszkopt vel Szafir - dziewczyny od Labków go regularnie wyprowadzają i dziś także miał to szczescie i pochasał po miescie!

Posted

No to pieski miały frajdę. Popieram co do adopcji Białego Kła - wizyta przedadopcyjna jest potrzebna, by mu zagwarantować dobry domek, który o niego będzie dbał. Biały Kieł pewnie nie jest kastrowany?
Co do Kapoka to też mam taki zdanie. Nie ma szczęścia ten psiak. A taki fajny. Moim marzeniem jest znaleźć mu dobry domek. What May NN przesłałam Ci zdjęcia Kapoka przyddzą się do ogłoszeń.

Posted

dzieki, ale zrobiłabym mu jeszcze lepsze zdjęcia - na stojąco! Kapok to piękny pies! i będę walczyć by przed wydaniem zrobić wizytę przedadopcyjną - czy możesz Rudzia wspomnieć o tym w schronie przy okazji?? Każdy jego powrót do schronu to dla tego psa tragedia!! nie można do tego dopuścic!
Biały Kieł nie jest kastrowany, ale będzie przed adopcją. No i chodzi tu o to by nie wrócił spowrotem do schronu po kilku dniach lub nie uciekł !

Posted

Tak też trzeba zrobić. Jeszcze w tym tygodniu postaram się to załatwić. Nie ma co zwlekać, bo znów pójdzie bez sprawdzenia. A to jest super pies - kontaktowy, radosny - że zaraz zwraca na siebie uwagę. Mało który psiak z taką wylewnością i machaniem oganem wita człowieka jak Kapok. Widać że przeżyl bardzo powrót do schronu, ale nadal ma w sobie tyle radości.
What May NN może wstawisz te zdjęcia co mamy na wątek. Trzeba w końcu zaprezentować kawalera.
Następne zdjęcia mogę mu dopiero zrobić w sobotę, wcześniej nie dam rady...

Posted

uaktualniłam w 1 poście bo dziś nie widziałam: Gabi, Sary, Rudego i Posokowca. Te psy pojechały do niemiec.
W schronie pozostało trochę ponad 80 psów. Wiem też, że jutro schron ma kontrolę..

Posted

snuszkak napisał(a):
mam nadzieję że w Niemczech dobrze te psiaki trafiają, bo słyszałam wiele i dobrego i złego o adopcjach niemieckich

Ja tez wiele slyszalam,ale ......zeby wiedziec to nalezy opierac sie ona dowodach,nalezy sprawdzic i sie przekonac.Powiedzenie takie jak "baba drugiej babie "jest przestarzala i wiele przynosi szkod ,nie ludziom ,ale zwierzetom.
Kto adoptuje musi miec zaufanie ,gdyz bez zaufania nie wydaje sie zwierzat.wystarczy przeczytac lekture z dogomani to mozna zobaczyc gdzie psy schroniskowe w bardzo wielu przypadkych sa wydawane w Polsce tzn byle jak byle gdzie bez kontroli ,na lancuchy,do bud i kojcow.
j
Jak masz ze soba problemy ,wsiadz w auto i jedz gdzie te psy swarzedzkie sa adoptowane.zobacz na wlasne oczy ,a nie pisz ,ze slyszalas.ja tez duzo slysze, wazne jest to co sie widzi.To tyle mojego komentarza o babaskich plotach na temat zlych adopcji niemieckich.psy swarzedzkie jada w wiadome miejsce latwe do sprawdzenia.

Posted

Dzisiaj odbedzie sie komisja z udzialem Wet.Powiatowego z Poznania.Mam nadzieje ,ze powinien byc zadowolony z ilosci psow w tym schronisku.Powiatowego zyczeniem bylo zachowanie ilosci psow do stu.Nie wiem ile jest obecnie psiakow ,ale jest chyba ponizej tej magicznej setki.
Co dalej bedzie ,to mozemy sobie wyobrazic.
Najwazniejsze jest ,ze zaden pies nie bedzie uspiony czy to przez wet powiatowego czy przez szefowa schroniska.

Posted

nasze psiaki które jadą do Niemiec trafiają dobrze i wiele dobrego też słyszałam o innych adopcjach ale jeśli Ty z mojej wypowiedzi wyciągasz tylko zło to cóż....
problemu ja ze sobą nie mam, chyba Ty ze sobą, nie oskarżam bo nie wiem gdzie jadą tylko piszę że mam nadzieję że dobrze trafiają

xxxx52 napisał(a):
Ja tez wiele slyszalam,ale ......zeby wiedziec to nalezy opierac sie ona dowodach,nalezy sprawdzic i sie przekonac.Powiedzenie takie jak "baba drugiej babie "jest przestarzala i wiele przynosi szkod ,nie ludziom ,ale zwierzetom.
Kto adoptuje musi miec zaufanie ,gdyz bez zaufania nie wydaje sie zwierzat.wystarczy przeczytac lekture z dogomani to mozna zobaczyc gdzie psy schroniskowe w bardzo wielu przypadkych sa wydawane w Polsce tzn byle jak byle gdzie bez kontroli ,na lancuchy,do bud i kojcow.
j
Jak masz ze soba problemy ,wsiadz w auto i jedz gdzie te psy swarzedzkie sa adoptowane.zobacz na wlasne oczy ,a nie pisz ,ze slyszalas.ja tez duzo slysze, wazne jest to co sie widzi.To tyle mojego komentarza o babaskich plotach na temat zlych adopcji niemieckich.psy swarzedzkie jada w wiadome miejsce latwe do sprawdzenia.