Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja Kapoka kojarzę nawet o nim Rudzia rozmawialiśmy w schronie. Jak będą zdjęcia to zrobię mu allegro. On musi iść do sprawdzonego domu !!! Ile może z tych adopcji wracać.

A ja Danowi zrobiłam dzisiaj allegro. Ale bardzo dobrze, że już się nie przyda :)

Posted

Z tego co wiem to była akcja chipowania psów w schronie i większość przynajmniej tych adopcyjnych psiaków została zachipowana. A nowe psy przywożone to sprawdzali czy nie mają chipy, ale co robili jak pies miał chip? Mam nadzieję, żę szukali właściciela

Posted

Ja Kapoka kojarzę nawet o nim Rudzia rozmawialiśmy w schronie. Jak będą zdjęcia to zrobię mu allegro. On musi iść do sprawdzonego domu !!! Ile może z tych adopcji wracać

dokładnie, dziś to taki był biedny: jak by mi chciał powiedzieć dlaczego mnie znów zza kraty wsadzili:-( Skruszony, z podkulonymi uszami, ale jak to Kapok nadal merdał tym swoim pięknym ogonkiem i cieszył się że widzi człowieka. Każda taka Adopcja niszczy wg mnie jego psychikę. Inaczej wyglądał jak wrócił za drugim razem.Biedny psiak.

Posted

Rudzia napisał(a):
witaj Ookami. Schromn normalnie działa a my nadal staramy się znaleźć domy tym bidakom, więc nic się niestety nie zmieniło. Ale są i dobre wiadomości poczciwy stary Dan już w domu.

Nad adopcją Białego Kła się jacyś ludzie zastanawiają, więc i on może będzie miał domek. Szkoda tylko że nie przez nas bo byłby przynajmniej sprawdzony.

Niestety Kapok znów wrócił z adopcji, po raz trzeci! I Tola wróciła. Kapok jest dla mnie zagadką: fajny sympatyczny psiak lgnący do ludzi, a podobno ugryzł. Nie chce mi się wierzyć. Moze ma pecha i trafia na nieodpowiednich mało cierpliwych ludzi. Trzeba by Kapokowi zdjątka zrobić i jakoś mu pomóc.

Tola wróciła bez powodu...

A może mamy zdjęcie Kapoka? Dziewczyny kojarzycie psiaka? Wydaje mi się że miał sesję.

To wspaniale, że psiaki nie są jednak rozsyłane po innych schronach a zostały w Swarzędzu :) No ale to i tak nie zmienia faktu, że jest co robić...
Super, że Dan znalazł domek :) Mam nadzieje, że i Białemu Kłowi się poszczęści.
Szczerze mówiąc to nie bardzo kojarze Kapoka...ale strasznie mi żal tych psiaków, które zostały już adoptowane i wracają do schronu, tak nie powinno być! :( Ludzie nie rozumieją jak bardzo ranią bym zwierzaki, które przecież też mają jakieś uczucia..zapewne biedaki same nie wiedzą czym zawiniły, że człowiek jest taki okrutny i znowu wciska je za kratki :(

Posted

Dobra, ale jeszcze dziś będę miała lepsze, Kapok bardzo się na nich fajnie prezentuje i będą się nadawać do ogłoszeń. Jak tylko będę miała to zaraz przekażę

Posted

[quote name='Rudzia']

Jakiej rasy jest ten psiak? Malamut Akita? Nie znam się zupełnie...

On ma coś ze szpiców. Akita na pewno nie, to może byc mix husky, lub właśnie malamuta. To co kiedy na spacer? Jutro, pojutrze?
chryste w jakich małych klatkach siedzą te psy. Oni nadal przyjmują nowe zwierzaki?

Posted

nowe psy nie są przywożone! gminy, które miały podpisaną umowę ze schronem w Swarzedzu podpisały umowy z innymi schronami np. ze Swarzedza psy trafiają do Ruśca.

ponieważ jest to schron TOZowski czasami zdarza się, że jakiś psiak trafia do Swarzędza, ale to rzadkość!

Posted

Życzę fajnego spaceru. Ale czy z Białym Kłem? Podobno już się nim ktoś zainteresował i może go już nie być. Oby trafił na dobry domek. Schronisko w okolicach sylwestra niechętnie wydaje psiaki, więc może jeszcze być. Gdyby nie było i nie mielibyście pomysłu jakiego wziąść podpowiadam: Znajda (trzeba go trochę poznać przemiły psiak w typie dobka), Togo i ten w typie jak tu Caromina podpowiada Malamut (bidulek nawet nie ma imienia, siedzi w ciasnej klatce), chuda Boksia czy Umbra...
What May NN pewnie też do tej wyliczanki dodasz co nieco....

I tak w ogóle wszystkiego naj... w Nowym Roku, by jak najwięcej udało się znaleźć super domków dla schroniskowych bidul

Posted

Hala napisał(a):
Dziewczyny ja niestety jutro nie będę, jadę do Obornik. ale oczywiscie moje checi do zobaczenia was i psiaków są aktualne.

Hala umawiamy sie na niedzielę. Pasuje Ci?