Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

xxxx52 napisał(a):
zebys wiedziala ilu psom z tego scvhroniska domy znalazlam ta bys nie uwierzyla,ile pieniedzy inwestowalam to bys tez nie uwierzyla,ale to inna sprawa
nie neguje ,ze pomagacie ,ale nie o poganie teraz chodzi ,chodzi o walke przed zamknieciem i likwidacja.to teraz jest najwazniejsze.Czysu jest malo.jezeli chodzi o kntakt z wet pow.to przeczytaj moje wczesniejsze posty

Wchodzę na forum i jestem totalnie zdziwiona. Co się dzieje? To przecież wątek o psiakach..a nie pole do wyrzucania sobie nawzajem!! Rozumiem xxxx52 że zależy Ci na tych pieskach- to widać ale uwierz mi, nam też na nich tak samo mocno zależy. I to chyba nie najlepszy pomysł by teraz udowadnić kto zrobił najwięcej, kto jest lepszy ale połączyć solidarnie siły dla nich...dla psów :)

Posted

Masz rację ookami, jeżeli się nie zna sytuacji i nie jest się na miejscu, to można wiele rzeczy wypisywać. Aż żałuję, że mnie wczoraj nie było na wątku. Dzięki dziewczyny. Wczoraj byłam zaabsorbowana szukaniem w schronisku trzech najbardziej starych i nieadopcyjnych psów. Jedna pani chce je zaadoptować. Warunek - muszą być zgodne. Więc dzisiaj byłam w schronie, jutro lecę, bo nie jest łatwo wybrać. Jeżeli wszystko dobrze pójdzie, to w sobotę jadą do nowego domku i święta spędzą w cieple, najedzone i, jeżeli będzie trzeba, leczone.

A co do wypowiedzi xxx52: tak, miało być "pospolite ruszenie" i ja do niego nawoływałam i za to czuję się odpowiedzialna! Ale sytuacja się zmieniła i na forum publicznym nie jest miejsce, żeby o tym pisać. Uważam tę sprawę za zakończoną i lepiej skupmy się na psiakach.

Posted

"zebys wiedziala ilu psom z tego scvhroniska domy znalazlam ta bys nie uwierzyla,ile pieniedzy inwestowalam to bys tez nie uwierzyla,ale to inna sprawa
nie neguje ,ze pomagacie ,ale nie o poganie teraz chodzi ,chodzi o walke przed zamknieciem i likwidacja.to teraz jest najwazniejsze.Czysu jest malo.jezeli chodzi o kntakt z wet pow.to przeczytaj moje wczesniejsze posty"

Przepraszam.... ale rozśmieszyła mnie ta część wypowiedzi. ;) Pozdrawiam Cię XXX52

Posted

halla-gdybys tak napisala ,ze dajesz pieniadze i pomagasz adoptowac to bym byla happy i zadowolona ,ze za Twoja sprawa psy swarzedzkie udaly sie do dobrych domowi ze np powstaly nowe boksy itd,a slowo rozsmieszenie swiadczy ....lepiej komentarz zostawie dla siebie

Teraz masz pole do popisu ,gdyz do 01.01 11 nalezy dla 100 psow znalezc domy,ale to nie jest do smiechu,gdyz schronisko bedzie zamkniete i watpie czy da sie cos uczynic.Musialby sie stac cud.Jest malo czasu ,watpie zeby org.niemieckie pomogly w adopcjach ,chyba te co nie wiedza ,ze sie o nich mowi w Swarzedzu ,ze psy ida na nawozy czy do laboratorium.:shake:
PS Od 10 lat z wieksza czy mniejsza czestotliwoscia wyjezdzaly psy swarzedzkie do organizacji niemieckich .Nawet osobiscie zawozone byly przez pracownikow schroniska ,kierowniczke schroniska i jej syna.Teraz natomiast doszly mnie sluchy ,pomowienia ,ze psy te z tych znanych od lat organizacji ,dawane sa do laboratorum ,albo robione sa z nich nawozy.Organizacje ,te szukaja wspaniale domy stale, maja dokumentacje wszystkich pieskow , sa tak oczerniane.Normalnie powinny isc z tymi oskarzeniami do sadu ,przeciez nie ma nikt zadnych dowodow obciazyjacych.
Wogole tak rozmyslam ,poniewaz od 10 lat w schronisku swarzedzkim nie ma i nie bylo kontroli przedadopcyjnych czy poadopcyjnych ,to sie teraz zastanawiam z ilu z tych swarzedzkich psow zrobino smalec i znalazly sie w smalcowniach polskich rozsianych w calej Polsce(ostatnio zamknieto w okolicach Poznania)lub trafily do polskich laboratorow,trafily do pseudohodowli,zakuto lancuchami ,itd Az strach pomyslec.:placz:

Posted

itaka napisał(a):
Nie wiem co do sprawy ma Biblia ? Wiesz nie wszyscy w Polsce są wierzący.

Rozumiem że na rozmowę do weta powiatowego się z nami wybierasz, ja jak będzie termin to będę jechała na to spotkanie z drugiego końca Polski. Bo takie gadane na forum i pouczanie innych to zachowaj dla siebie, nie od tego jest ten wątek :angryy: Skoro jeszcze u niego nie byliśmy to znaczy że nie wszystkim pasowało.

wlasnie w trosce o swarzedzkie pieski ,mam kontakt juz od min.3 miesiecy z wet powiatowym,a Ty ?

wazne jest ,ze zaden pies nie bedzie uspiony!!!!!!!

Posted

Jak masz TAKI kontakt to co zdziałałaś ? Wiesz kontakt to nie załatwienie sprawy. Ja kontaktu nie mam i tak samo jak Ty co ten kontakt masz sprawy nie załatwiłam. Więc po co ?

Wybacz ale rozmowy z Tobą są bezsensu.

Aha i skoro tak się kontaktujesz z wetem powiatowym to powinnaś widzieć co nastąpi 1 stycznia. Ja to wiem a kontaktu nie mam !

Posted

Rudzia napisał(a):
Masz rację ookami, jeżeli się nie zna sytuacji i nie jest się na miejscu, to można wiele rzeczy wypisywać. Aż żałuję, że mnie wczoraj nie było na wątku. Dzięki dziewczyny. Wczoraj byłam zaabsorbowana szukaniem w schronisku trzech najbardziej starych i nieadopcyjnych psów. Jedna pani chce je zaadoptować. Warunek - muszą być zgodne. Więc dzisiaj byłam w schronie, jutro lecę, bo nie jest łatwo wybrać. Jeżeli wszystko dobrze pójdzie, to w sobotę jadą do nowego domku i święta spędzą w cieple, najedzone i, jeżeli będzie trzeba, leczone.

A co do wypowiedzi xxx52: tak, miało być "pospolite ruszenie" i ja do niego nawoływałam i za to czuję się odpowiedzialna! Ale sytuacja się zmieniła i na forum publicznym nie jest miejsce, żeby o tym pisać. Uważam tę sprawę za zakończoną i lepiej skupmy się na psiakach.

To wspaniała widomość Rudzia!! I co udało Ci się wybrać jakieś psiaczki? Kurcze, ale to wspaniale, że ta pani chce zaadoptować aż trzy psy :) A może by tak Kozaka (jeśli jeszcze jest w schronie)? Albo Wolfa, to taki przecudny i kochany psiak, tak bym chciała by znalazł domeczek! Chociaż on może ma większe szanse na adapcje niż niektóre inne biedy...A i jeszcze jeden był taki wspaniały- ostatnio w sobote robiłyśmy mu zdjęcia, to ten taki jakby ślepy na jedno oko. Tak mnie jakos szczególnie chwycił za serce :)

Posted

xxxx52 napisał(a):
halla-gdybys tak napisala ,ze dajesz pieniadze i pomagasz adoptowac to bym byla happy i zadowolona ,ze za Twoja sprawa psy swarzedzkie udaly sie do dobrych domowi ze np powstaly nowe boksy itd,a slowo rozsmieszenie swiadczy ....lepiej komentarz zostawie dla siebie

Teraz masz pole do popisu ,gdyz do 01.01 11 nalezy dla 100 psow znalezc domy,ale to nie jest do smiechu,gdyz schronisko bedzie zamkniete i watpie czy da sie cos uczynic.Musialby sie stac cud.Jest malo czasu ,watpie zeby org.niemieckie pomogly w adopcjach ,chyba te co nie wiedza ,ze sie o nich mowi w Swarzedzu ,ze psy ida na nawozy czy do laboratorium.:shake:
PS Od 10 lat z wieksza czy mniejsza czestotliwoscia wyjezdzaly psy swarzedzkie do organizacji niemieckich .Nawet osobiscie zawozone byly przez pracownikow schroniska ,kierowniczke schroniska i jej syna.Teraz natomiast doszly mnie sluchy ,pomowienia ,ze psy te z tych znanych od lat organizacji ,dawane sa do laboratorum ,albo robione sa z nich nawozy.Organizacje ,te szukaja wspaniale domy stale, maja dokumentacje wszystkich pieskow , sa tak oczerniane.Normalnie powinny isc z tymi oskarzeniami do sadu ,przeciez nie ma nikt zadnych dowodow obciazyjacych.
Wogole tak rozmyslam ,poniewaz od 10 lat w schronisku swarzedzkim nie ma i nie bylo kontroli przedadopcyjnych czy poadopcyjnych ,to sie teraz zastanawiam z ilu z tych swarzedzkich psow zrobino smalec i znalazly sie w smalcowniach polskich rozsianych w calej Polsce(ostatnio zamknieto w okolicach Poznania)lub trafily do polskich laboratorow,trafily do pseudohodowli,zakuto lancuchami ,itd Az strach pomyslec.:placz:

xxxx52 tu nie ma co wiele komentować. Wiesz dlaczego nikt nie pisze, że daje pieniądze na psy i pomaga je adoptować?? Bo skoro działa na tym forum to jest to raczej rzecz oczywista, prawda? :) Jesli nie finansowo pomaga to w taki czy inny sposób stara się znaleźć ludzi, którzy zaadoptują zwierzaki. I to nie żaden konkurs, nie ma co się chwalić i robić zawody...
Tak, trzeba działać i starać się zrobić co w naszej mocy by uratować jak najwięcej psiaków a nie kłócić się, bo to szczerze raczej szkodzi niż pomaga tym psiakom.
To świetnie, że masz kontakt z wetem. Przekonałaś go do zmiany zdania?

Posted

Rudzia-gdzie taki domek az dla 3 psow wyszukalas ?:crazyeye:Super :multi:Na polska mentalnosc to niespotykane ,zeby pod dach jednego domu az 3 psy wyadoptowac:shake:.kto sprawdzil dom?

Posted

błagam Was - skończcie kłótnie bo zaśmiecamy wątek psów!!!!!
ja osobiście sprawdzam domy - z domami 5 psów, które wyadoptowałam mam stały kontakt..
i będę stać w obronie polskiej mentalności - nie wszyscy są zwyrodnialcami!

Posted

What May NN napisał(a):
błagam Was - skończcie kłótnie bo zaśmiecamy wątek psów!!!!!
ja osobiście sprawdzam domy - z domami 5 psów, które wyadoptowałam mam stały kontakt..
i będę stać w obronie polskiej mentalności - nie wszyscy są zwyrodnialcami!

Tu chodzi o setki psow wyadoptowanych ,5 psow to kropla w morzu.Czytaj moj post o adopcjach zagranicznych ze zrozumieniem.
Poza tym mnie nie chodzi o Twoje super adiopcje:lol: ,mnie chodzi o te 3 psy adoptowane dla jedej osoby.:crazyeye:
Co do mentalnosci polskiej ,poczytaj sobie watek zalozony przez ata o psach na lancuchach jako polska tradycja.na PW mozemy podyskutowac o tej metalnosci ,mam duzo do przekazania po 40 latach obserwacji
Pozdrawiam
zycze pieskom wspanialych nowych domow ,a te 3 dziadki beda mialy zapewne wspanialy dom ,gdyz znajda sie we wspanialych rekach:multi:;)

Posted

nie mam ochoty dyskutować - gdyż wiem swoje!! w każdym kraju są źli ludzie, nie tylko w polsce! wszędzie zdarzają się tragedie, przestępstwa i okrucieństwo - ale nie przekreślaj całego społeczeństwa! są w tym kraju dobrzy ludzie, którzy ratują psiaki, pomagają im, kochają je :-)
czytanie ze zrozumieniem całkiem dobrze mi wychodzi!! a z moich 5 adopcji jestem bardzo zadowolona i dumna - nie uważam by była to kropla w morzu, ale dziękuję za Twoje zdanie!

ps.prosiłam o zakończenie kłótni, dyskusji, która do niczego nie prowadzi, a sama daje się wciągnąć, nieźle co?? ale aż mi się gorąco robi - chyba znacie ten stan?? :-)

kto będzie w sobotę w schronie?? z Rudzią będziemy na pewno..

Posted

xxxx52 napisał(a):
Pragne tylko dodac ,ze nawet jak schronisko bedzie zamkniete ,nikt nie podejmie sie kroku ,zeby chociaz jedna zywa istote uspic!!:shake:
Zycze powodzenia w adopcjach 100 psow
:kciuki::kciuki:

Posted

dla ścisłości - schronisko jest zamknięte od jakiegoś czasu (nie przyjmuje psów - wg. mnie dobrze)! tu chodzi o likwidację schronu!!
xxxx52 - żeby było jasne, cieszę się, że niemieckie fundacje pomagają naszym psom, ratują im życie! ale swoimi postami nas (wolontariuszy) po prostu obrażasz/ kilka prywatnych osób nigdy nie dorówna fundacji niemieckiej mogłabyś to zrozumieć i nie porównywać.. ja osobiście prosiłabym o trochę szacunku dla moich koleżanek, a zwłaszcza Rudzi, która mimo wielu przeszkód ma niesamowicie dużo zapału, chęci i poświęca mnóstwo czasu, zdrowia (nie tylko swojego:-)) by ratować psy!!

Posted

Ja będę w sobotę. A o której wy będziecie. Wiecie może czy będzie p. Stefania ?
A tak przy okazji u mojej mamy w pracy trwa zbiórka darów dla schronisk i Swarzędzowi coś też przypadnie :)

Posted

What May NN napisał(a):
dla ścisłości - schronisko jest zamknięte od jakiegoś czasu (nie przyjmuje psów - wg. mnie dobrze)! tu chodzi o likwidację schronu!!
xxxx52 - żeby było jasne, cieszę się, że niemieckie fundacje pomagają naszym psom, ratują im życie! ale swoimi postami nas (wolontariuszy) po prostu obrażasz/ kilka prywatnych osób nigdy nie dorówna fundacji niemieckiej mogłabyś to zrozumieć i nie porównywać.. ja osobiście prosiłabym o trochę szacunku dla moich koleżanek, a zwłaszcza Rudzi, która mimo wielu przeszkód ma niesamowicie dużo zapału, chęci i poświęca mnóstwo czasu, zdrowia (nie tylko swojego:-)) by ratować psy!!

Jezeli kogos z was obrazilam miedza innymi Rudzie ,ktora sama polecilam ,to przepraszam.:lol:jestem tylko rozzalona za te posadzenia .:-(
Co do likwidacji ,to z tego co wyweszylam ,ale zreszta wyweszcie same,to ma byc zamkniete ,ale infrastruktura pozostanie ,jak i pozostana np30 pieskow.Nie bedzie zadnych przyjmowac.Z prostego rachunku wynika ,ze nalezy wyadoptowac 100 psow.Nie wiem jak to nazwac zamkniecie czy likwidacja.Bo dla mnie likwidacja dotyczy zniszczenie infrastruktury i zabranie wszystkich zwierzat,czy sie myle?

Posted

No faktycznie, przez słowo likwidacje też bym rozumiała zabranie wszystkich zwierzaczków i zlikwidowanie wszystkich boksów itd. ale tutaj widocznie ten wyraz ma trochę inne znaczenie :) Tylko kurcze aż 100 psów wyadoptować...ciężki orzech do zgryzienia :(

Posted

Likwidacja wielkie słowo porostu schronisko będzie dostawało tak długo kary aż psy nie znikną.
Wracając do psów :) Właśnie zrobiłam porządki ze zdjęciami. Na komputerze mam ok 54 psy do adopcji. Niestety nie mam imion ani opisów. A najgorsze że nie mogę do przyszłego tygodnia ich tu wstawić bo mi obniżyli prędkość internetu :(

Posted

itaka napisał(a):
Likwidacja wielkie słowo porostu schronisko będzie dostawało tak długo kary aż psy nie znikną.
Wracając do psów :) Właśnie zrobiłam porządki ze zdjęciami. Na komputerze mam ok 54 psy do adopcji. Niestety nie mam imion ani opisów. A najgorsze że nie mogę do przyszłego tygodnia ich tu wstawić bo mi obniżyli prędkość internetu :(

Nie musza wszystkie psy byc wyadoptowane.Przeciez tzw.niebezpieczne rasy nie tak latwo jest wyadoptowac.Mysle ,ze te moga pozostac,ale jezeli pozostana ,nie moga tez do konca swego psiegio zycia siedziec w tym schronisku ,bo to nie jest zamierzeniem schroniska.te rasy powinny byc socjalizowane i adoptowane do osob odpowiedziallnych znajcych sie na tych rasach.Psy w schronisku nie moze umrzec .Pies w schronisku czeka tylko na adopcje.

Posted

Ja też jestem za tym by już skończyć te dyskucje i wątek poświęcić na adopcje konkretnych psiaków. Mówienie o 100 psach nic nie da jak nie zabierzemy się za adopcje konkretnych bidul. Dziś przygotowuję ofertę dla Pani, która chce zaadoptować 3 starsze sunie. Ale może na wątek wstawić następne psiaki. Co Wy na to? What May NN czy udalo się otworzyć te zdjęcia, które Ci przeslałam? Nie wiem dlaczego się nie otwierają zdjęcia, które przesłała mi Ookami. Już druga osoba mówi mi o tym problemie mówiła Ja się na tym nie znam. Ookami wiesz dlaczego?

Posted

No właśnie w tym problem, że też za bardzo nie wiem w czym tkwi problem. Chetnie bym powstawiała psiaki na wątek ale doprawdy nie wiem jak rozgryźć ten prolbem ze zdjęciami. Wydaje mi się, że ze zdjęciem wszystko wporządku a problem leży gdzie indziej...może nie mam czegoś niezbędnego w komputerze..jakiegoś programu czy wtyczki czy jak to się tam nazywa. Niby wszystko robie jak należy tzn. wklejam linka do zdjęcia a tu ciągle pokazuje mi, że wystąpił błąd :( To moje pierwsze forum i naprawde nie wiem co w takiej sytuacji zrobić. Pytałam się moich koleżanek- bardziej obeznanych w tych rzeczach ale też nie pomogły. Jutro pójdę do informatyka na uczelni..mam nadzieje, że będzie umiał mi pomóc. Jak juz rozwiąże ten problem to dam szybko znać.

Posted

Hej, dziasiaj wybrałam się do informatyka na uczelni..i niestety bardzo się starał ale nie umiał mi ostatecznie pomóc, no i nadal nie wiem co zrobić z tym faktem, że zdjęcie nie chce mi się wstawić :( Itaka może Ty byś mi umiała pomóc i dokładnie powiedzieć jak się wstawia zdjęcia, bo może robie coś źle?