What May NN Posted December 12, 2010 Author Posted December 12, 2010 a chodzisz do schronu sama? wychodzisz z psami czy do jakiegoś konkretnego psa chodzisz? robisz zdjęcia czy ogłaszasz psiaki? sorry za milion pytan. Quote
ookami Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 What May NN napisał(a):a chodzisz do schronu sama? wychodzisz z psami czy do jakiegoś konkretnego psa chodzisz? robisz zdjęcia czy ogłaszasz psiaki? sorry za milion pytan. Pierwszy raz przyszłam z koleżanką, bo miała wziąść sobie pieska (ostatecznie niestety nie wybrała żadnego :( ) A tak to chodzę sobie sama, bo jakoś znajomi się nie palą... Czesałam kilka psiaków, strzygłam, troszkę pomogłam w akcji odrobaczania i ostatnio robiłam fotki z panią Iwoną tym psiakom, które jeszcze nie mają zdjęć :) Quote
Rudzia Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Oj ookami nawet się nie przyznałaś, że to Ty. Ale się cieszę że jesteś na wątku. What May NN w tą sobotę były również po raz pierwszy 3 dziewczyny. Bardzo chciały pomagać, zapowiadały że przyjeżdżać będą systematycznie. Psiaki miały radochę bo było więcej rąk do czesania Quote
ookami Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Rudzia napisał(a):Oj ookami nawet się nie przyznałaś, że to Ty. Ale się cieszę że jesteś na wątku. What May NN w tą sobotę były również po raz pierwszy 3 dziewczyny. Bardzo chciały pomagać, zapowiadały że przyjeżdżać będą systematycznie. Psiaki miały radochę bo było więcej rąk do czesania Oj nie chciałam się chwalić :P Wspaniale, psiakom aż się pyszczki śmiały :D Quote
What May NN Posted December 12, 2010 Author Posted December 12, 2010 szkoda tylko, że nie możemy z nimi wychodzić! ale może władze zrobią psiakom prezent na święta i jednak pozwolą.. Quote
ookami Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Było by cudownie :D Ale najważniejsze by zostawili nam to schronisko- to by był już wspaniały prezent :) Quote
itaka Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Może w pierwszym poście zrobić podział na psy które szukają domu i osobno psy które znalazły dom. Bo teraz one są razem i jeszcze są dodatkowo te co znalazły. Przez to się robi trochę bałagan :) A w sobotę dużo osób będzie w schronie ? Mam nadzieję że uda mi się dotrzeć :) Quote
What May NN Posted December 12, 2010 Author Posted December 12, 2010 w pierwszym poście chyba jednak wszystko jest jasne.. są psy ponumerowane, które szukają domków i te co znalazły dom - co jest niejasne? bo nie wiem naprawdę! Quote
Rudzia Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Może w pierwszym poście zrobić podział na psy które szukają domu i osobno psy które znalazły dom. Bo teraz one są razem i jeszcze są dodatkowo te co znalazły. Przez to się robi trochę bałagan A w sobotę dużo osób będzie w schronie ? Mam nadzieję że uda mi się dotrzeć Ja będę na pewno. Itaka możesz mi wysłać zdjęcia Gabi - inne które masz. Robię suni allegro i zbieram zdjęcia by sunię jak najlepiej zaprezentować Quote
Rudzia Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Ja będę w sobotę w schronie. ;) Itaka - prośba - prześlij mi inne zdjęcia Gabi robię jej allegro i chciałaby zamieścić jak najiwęcej fajnych zdjęć. Dzięki Quote
What May NN Posted December 12, 2010 Author Posted December 12, 2010 zrobiłam porządek - usunęłam posty z psiakami, które znalazły już dom - Itaka usuń swoje.. jutro jak znajdę chwile powstawiam psiaki szukające domków do jednego posta na 1 str - będzie czytelniej.. jeśli ktoś ma info, że któryś psiak znalazł dom, a ja tego nie odnotowałam - dajcie znać, ale bądźcie cioteczki wyrozumiałe dla mnie!! no i pytanie - jest trochę kasy i rzeczy na bazarki - czy ktos ma pomysł jak wyciągnąc następnego psiaka?? Quote
itaka Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Rudzia mam duży problem z internetem może poproś o zdjęcia tą dziewczynę co prosiła o nie, bo przesłałam jej jakiś czas temu. Quote
xxxx52 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Cudownie , widze ile aktywnach osob jest na tym watku pomagajacym zwierzetom swarzedzkim .Mysle ze beda tez aktywne w razmowie z wet powiatowym ,.Kiedy macie termin?Trzymam kciuki za owocne rozmowy.Byle schronisko nie zamkneli .Od was duzo zalezy. Quote
Rudzia Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Cudownie , widze ile aktywnach osob jest na tym watku pomagajacym zwierzetom swarzedzkim .Mysle ze beda tez aktywne w razmowie z wet powiatowym ,.Kiedy macie termin?Trzymam kciuki za owocne rozmowy.Byle schronisko nie zamkneli .Od was duzo zalezy. Ostatnio z czasem nie daję rady. Quote
Rudzia Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 zrobiłam porządek - usunęłam posty z psiakami, które znalazły już dom - Itaka usuń swoje.. jutro jak znajdę chwile powstawiam psiaki szukające domków do jednego posta na 1 str - będzie czytelniej.. jeśli ktoś ma info, że któryś psiak znalazł dom, a ja tego nie odnotowałam - dajcie znać, ale bądźcie cioteczki wyrozumiałe dla mnie!! no i pytanie - jest trochę kasy i rzeczy na bazarki - czy ktos ma pomysł jak wyciągnąc następnego psiaka?? Ponawiam pytanie: Czy macie jakieś pomysł jak wyciągnć następnego psiaka? One tam czekają... Quote
Hala Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 A ten husky jest jeszcze w schronie? Może ktoś go szuka? Quote
xxxx52 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 [quote name='Rudzia'] . Ostatnio z czasem nie daję rady. Wiesz nic nie rozumiem,gdyz wasz entuzjazm ratowania schroniska byl ogromny jeszcze pare dni temu ,a teraz nikt nie ma czasu walczyc o psy swarzedzkie.:shake: Mysle ,ze jak zamkna schronisko to czasu bedziesz miala pod dostatkiem. Teraz was psy potrzebuja ,a nie jak zastaniecie drzwi na cztery spusty zamkniete.Smutne .:-( Quote
ookami Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 xxxx52 napisał(a):Wiesz nic nie rozumiem,gdyz wasz entuzjazm ratowania schroniska byl ogromny jeszcze pare dni temu ,a teraz nikt nie ma czasu walczyc o psy swarzedzkie.:shake: Mysle ,ze jak zamkna schronisko to czasu bedziesz miala pod dostatkiem. Teraz was psy potrzebuja ,a nie jak zastaniecie drzwi na cztery spusty zamkniete.Smutne .:-( To nie prawda xxxx52. Wszyscy chcą nadal walczyć o te psiaki, ale czas szybko ucieka a jak na razie nikt nie znalazł złotego środka na to jak im pomóc :( Wiadomo, że nagle nie znajdziemy ponad 100 osób które kochają psiaki i zechciały by podarować drugie życie psu ze schroniska. A nie powiem- chciałabym by tak się stało. Ciągle myśle nad jakimś sprytnym rozwiązanie...ale nic sensownego do głowy nie przychodzi. Okropny ten wyścig z czasem :( Quote
xxxx52 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 ookami-przeczytaj moj wczesniejszy post 343 Pragne sie tylko dowiedziec jak wypadly czy wypadna rozmowy wolontariatu z wet powiatowym (byly plany rozmow) w sprawie ratowania zwierzat . Quote
Hala Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 a do kiedy schronisko bedzie istnieć? I co dalej z psami jak zamkną? Quote
itaka Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 xxxx52 napisał(a):Wiesz nic nie rozumiem,gdyz wasz entuzjazm ratowania schroniska byl ogromny jeszcze pare dni temu ,a teraz nikt nie ma czasu walczyc o psy swarzedzkie.:shake: Mysle ,ze jak zamkna schronisko to czasu bedziesz miala pod dostatkiem. Teraz was psy potrzebuja ,a nie jak zastaniecie drzwi na cztery spusty zamkniete.Smutne .:-( Tak niektórzy mają rodziny, dzieci, rodziców, stada swoich zwierząt oraz inne zwierzęta którym pomagają !!! bo wiesz Swarzędz nie jest jedyny, który potrzebuje pomocy. Więc zapraszam osobiście do schroniska. KAŻDY z nas robi co może, ale raczej nikt z nas nie rzuci pracy, studiów i rodziny żeby pomagać w schronisku. KAŻDY daje od siebie tyle ile MOŻE. Smutna była Twoja wypowiedz. Quote
xxxx52 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 itaka napisał(a):Tak niektórzy mają rodziny, dzieci, rodziców, stada swoich zwierząt oraz inne zwierzęta którym pomagają !!! bo wiesz Swarzędz nie jest jedyny, który potrzebuje pomocy. Więc zapraszam osobiście do schroniska. KAŻDY z nas robi co może, ale raczej nikt z nas nie rzuci pracy, studiów i rodziny żeby pomagać w schronisku. KAŻDY daje od siebie tyle ile MOŻE. Smutna była Twoja wypowiedz. To sie nie planuje rozmow i pisze na watku ,to po pierwsze.Po drugie kto komu karze codziennie stac przed drzwiami wet powiatowego?Mialaba byc jedna rozmowa i to wszystko.Te tlumaczenia rodzina i bllblla, mnie nie przekonuje,bo kazdy ma jakies obowiazki ,a jak sie czegos podejmuje nalezy to wykonac.Tylko chodzi o jeden dzien ,parenascie minut .Wlasnie to jest ta tzw odpowiedzialnosc za slowo.Odpowiedzialnosci szukamy u ludzi ktorymi adoptujemy psy ,odpowiedzalnosc widze to slowo ekskluzywne.No coz Biedne psy ,kto ma teraz o nie walczyc.<tylko zabieranie psow do Niemiec nie wystarczy musi byc i inicjatywa na miejscu, a natym przykladzie widac ,ze jej nie ma. Biedne psy ,co sie stanie z dniem 01.01 11??????????? Ps nie musisz mnie zapraszac do tego schroniska ,bo znam go na wylot j Jakie inne schroniska maja problemy to sobie wyobrazam ,ale to jest watek o swarzedzkikch psach ,a nie i psach schroniska x Quote
itaka Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Nie wiem co do sprawy ma Biblia ? Wiesz nie wszyscy w Polsce są wierzący. Rozumiem że na rozmowę do weta powiatowego się z nami wybierasz, ja jak będzie termin to będę jechała na to spotkanie z drugiego końca Polski. Bo takie gadane na forum i pouczanie innych to zachowaj dla siebie, nie od tego jest ten wątek :angryy: Skoro jeszcze u niego nie byliśmy to znaczy że nie wszystkim pasowało. Quote
xxxx52 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 What May NN napisał(a):jak dziewczyny napisały, że pójdą to pójdą!! i nie masz prawa sugerować, że najbardziej zaangażowane osoby mają psy gdzieś!! widzę, że masz wyłączność na ratowanie psów?? to przyjedź i sama idz do weta powiatowego, czesz psy, ogłaszaj je, szukaj im domków, transportu itp. siedzisz daleko, chcesz nam mowic co mamy robic i probujesz wpedzac dziewczyny w poczucie winy - mam nadzieje, że Ci sie to nie uda!! zebys wiedziala ilu psom z tego scvhroniska domy znalazlam ta bys nie uwierzyla,ile pieniedzy inwestowalam to bys tez nie uwierzyla,ale to inna sprawa nie neguje ,ze pomagacie ,ale nie o poganie teraz chodzi ,chodzi o walke przed zamknieciem i likwidacja.to teraz jest najwazniejsze.Czysu jest malo.jezeli chodzi o kntakt z wet pow.to przeczytaj moje wczesniejsze posty Quote
xxxx52 Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Prosze podac numer konta dewizowego schroniska swarzedzkiego ,gdyz na HP nie zauwazylam Quote
Recommended Posts