Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='bigel']Uwaga uwaga!!!!
Najnowsza wiadomość. "CIOTKA" wyjechała na stałe ze schroniska w Swarzedzu. Kierunek Afryka a może jeszcze dalej..... To bardzo dobra wiadomośc.Niech tam w ciepełku odpoczywa popijająć smaczne drineczki,wszystkiego nalepszego.
A my WOLONTARIUSZE DO PRACY DO SCHRONISKA!!!!! Jest tam dużo pracy do wykonania.
Czekam na wszystkich wolontariuszy tych wyrzuconych przed laty i aktualnie araz nowych chetnych do pracy.

Ponawiam zaproszenie, wazne ze kapitan sie zmieni. Od rana skacze pod sufit z radosci, teraz naprawde bedzie mozna pomoc tym biedakom.

Posted

Rudzia napisał(a):
Proszę o wyrozumiałość. Dopiero uczę się wstawiać zdjęcia. Zamierzałam wstawić małego psiaka na dużym zdjęciu, a wyszło zdjęcie małe. Jestem ciekawa co Ty na to ookami?

:D
Co ja na to? Ja bardzo się cieszę, że próbujesz i na pewno już niedługo wszystko opanujesz, ćwiczenie czyni mistrza :) Widze, że to zdjęcie jest aktywne (czy jak to się poprawnie nazywa) więc jak ktoś zechce to może spokojnie je obejrzeć w powiększeniu na Twoim photobucket. Nie jestem pewna czemu wyszło takie malutkie, może już przy samym dodawaniu na dogo czyli kopiowaniu skopiowałaś miniaturką zdjęcia a nie pełne, duże zdjęcie... Nie jestem zbyt dobra w tłumaczeniu, chyba nie pomogłam :P

Posted

Bye bye "ciotko"!!! Obyś nigdy nie wróciła!
Nie ważne kto zasiądzie na stanowisku ale myślę, że i tak będzie już lepiej dla zwierzaków i wolontariuszy, którzy chcą bym biedakom pomagać :)
Popieram Rudzie i Bigel i też zapraszam do schronu wszystkich, którzy chcą uszczęśliwić psiaki ;)

Posted

Skoro wolontariusze mogą działać to myślę, że przydały by się osoby, które CHCIAŁYBY robić ogłoszenia psiakom w INTERNECIE. Tak więc zapraszam wszystkich, którzy nie mogą pomagać na miejscu do działania w sieci. Ja w tym tygodniu znajdę trochę czasu, by się tym zająć. Ale ponieważ nie ma mnie na miejscu to proszę o jakiś kandydatów ( zdjęcie + opis psiaka ). A i można się dowiedzieć co z kotami, które tam są. Chciała bym im też pomóc, założyć wątek na miau. Niestety nie będzie mnie w Poznaniu do 15 kwietnia więc póki co mogę pomagać tylko online.

Posted

Super Itaka. Ten rodzaj pomocy też się przyda. Zmienimy tekst i imię Nemowi. W sobotę będą nowe zdjęcia. Ma robione też ogłoszenia Twingo, ale niech się Ookami wypowie gdzie są i czy są aktywne. Na pewno można by Twingowi zrobić ogłoszenia na allegro.

O reszcie kandydatów do ogłoszeń pomyślę i skrobnę jakieś tekściki, a i nowe zdjęcia się przydadzą. W sobotę ruszymy z sesją.
Przydadzą sie wolontariusze do wyprowadzania psiaków, dziś byłam w schronie i wyprowadziłam tylko Twingo, ale inne też czekają.

Posted

Od razu się zgłaszam Itaka. Chętnie porobię ogłoszenia w internecie. Już zapoznałam się z tematem wstawiając ogłoszonka Twingo, myślę że teraz to jeszcze sprawniej będzie mi to szło :) Możemy podzielić się pracą :)
Jeśli chodzi o ogłoszenia Twinga to staram się je na bieżąco uaktualniać przez pocztę by ciągle były aktywne. Na pewno nie ma go na allegro..jeszcze nie wiem jak na nim działać ale podejrzewam, że podobnie jak na innych?? Co do innych to zamierzam do nich zajrzeć w środę (niestety prędzej nie mam czasu) i dokładnie sprawdzić w których stronach podanych przez Ciebie Rudzia jeszcze Twingo nie ma ogłoszeń. Postaram się jak najszybciej z tym uporać i zameldować :)

Posted

Super, że Twingo był na spacerku :D To taki wspaniały psiak. Ja byłam z nim i jeszcze Nesem w sobotę :) Oba pieski bardzo grzeczne, ciekawe świata i chętne do głaskania jako przerwy pomiędzy obwąchiwaniem krzaczków :D Nes zdecydowanie mniej kreci się w kółko jeśli wystarczająco długo pochodzi na smyczy i uzna, że zataczanie kół wokół wolontariusza jest bez sensu :p Odniosłam też wrażenie, że Twingo trochę mniej nerwowy znaczy bojaźliwy był na spacerze. Tak mniej bał się rożnych odgłosów :) Więcej kontaktu z człowiekiem i pozytywnych bodźców z zewnątrz i psiaki będą jeszcze spokojniejsze :) Im więcej wolontariuszy tym lepiej

Posted

Jaro napisał(a):
właśnie, to się pewnie niedługo rozstrzygnie. Ale myślę że gorzej nie będzie - tylko lepiej.

Drogi Jaro, podziel się z nami wiadomością kiedy się to rozstrzygnie? Oby jak najprędzej.Boje się zrobiono trochę szumu i teraz wszystko przycichnie a Ciotka pozostanie niezatapialna.Czy wiesz o jakiejś decyzji personalnej?

Posted

Martwi mnie fakt ze dokładnych wiadomości co do zarządzania schroniskiem nie ma.Czy dziś ktoś był w schronisku?Jeżeli tak proszę podziel się wiadomościami.

Posted

A czy widział ktoś "Ciotkę"osobiście jak leciała na miotle do tej Afryki czy Ameryli Płd?Bo mnie sie wydaje że ona miała raj tutaj.Mogła wyczyniać z psami i ludzmi to

co jej sie żywnie podobało i nikt nigdy nie protestował.Gdzie by miała lepiej??

Posted

Zyga napisał(a):
A czy widział ktoś "Ciotkę"osobiście jak leciała na miotle do tej Afryki czy Ameryli Płd?Bo mnie sie wydaje że ona miała raj tutaj.Mogła wyczyniać z psami i ludzmi to

co jej sie żywnie podobało i nikt nigdy nie protestował.Gdzie by miała lepiej??

Afryka to przenośnia ...

Posted

Wiktor z Warszawy napisał(a):
Drogi Jaro, podziel się z nami wiadomością kiedy się to rozstrzygnie? Oby jak najprędzej.Boje się zrobiono trochę szumu i teraz wszystko przycichnie a Ciotka pozostanie niezatapialna.Czy wiesz o jakiejś decyzji personalnej?

Wiem tyle co Wy, ale jeżeli to jest prawda, to moim zdaniem w najbliższym czasie się dowiemy na jakiej miotle ciotka wyleciała.
Mam nadzieję, że to nie jest wielka ściema i nie okaże sie, że rządy ciotki nadal będą niepodzielnie trwały i miały wpływ na los tych biedaków.

Posted

W schronie byłam w niedzielę, ale nic dziwnego nie zauważyłam. Skorzystał na tym Twingo, który sobie pobiegał na naszej łączce i miał nową sesję zdjęciową. Przydało by się wiecej wolontariuszy do wyprowadzania psiaków, bardzo tego potrzebują i trzeba rozkręcić akcję adopcyjną, bo od stycznia prawie nikt nie pojawiał się w schronie.

Posted

skandalicznie prowadzone schronisko swarzędzkie przez Vice Prezeskę TOZ-u wel "cwana ciotka z Toz-u" określa poziom tego towarzystwa. Ja już nie płacę na TOZ ani grosza.:shake:

Posted

jak tyle lat można tolerować rządy ciotki w Poznaniu i nic nie robić. Czy można mieć zaufanie do takiej organizacji - Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja już nie płacę na TOZ ani grosza.

Posted

Ja już nie płacę na TOZ ani grosza.[/QUOTE]

Ja też nie płacę i nie będę już zachęcał moich znajomych.A szkoda,bo psiakom by się przydało.

Posted

Jaro napisał(a):
Wiem tyle co Wy, ale jeżeli to jest prawda, to moim zdaniem w najbliższym czasie się dowiemy na jakiej miotle ciotka wyleciała.
Mam nadzieję, że to nie jest wielka ściema i nie okaże sie, że rządy ciotki nadal będą niepodzielnie trwały i miały wpływ na los tych biedaków.

Jak bedziemy sie na wszystkie humory "ciotki" zgadzać czy wpuszczą czy nie wpuszcza

itd to pewnie tak bedzie.:mad::mad::mad::mad:

Posted

Włąśnie w tym rzecz, ale w pojedynkę trudno walczyć. Wszyscy wolontariusze, również Ci kiedyś mobingowani, powinni włączyć się do akcji i zacząć odwiedzać schron. Ciotce tylko o to chodzi by każdy odpuścił i wtedy może robić wszystko, nawet golić brzuszki biedakom na mrozie! Jest szansa wyjazdu do Afryki, więc teraz trzeba działać, bo znów powrócą rządy naszej ciotuni!

Też od NAS wiele zależy!

Już nie płacę na TOZ ani grosza!