agaga21 Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 What May NN napisał(a):sądzę, że tak.. sprzodu jest i ma spory rozmiar!! pies na moje oko jest naprawdę biedny!! :-( kurcze, może jakaś fundacja od owczarków by dała radę się nim zająć? :( Quote
caromina Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Mogłabym kapoka u siebie pokazać, czasem ludzie dzwonią bo chcą dużego psa, który będzie szczekał jak ktoś przyjdzie a seria ogłoszeń gwarantowana by była Quote
Weronia Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Rudzia napisał(a):Niestety Karmelek cały czas w schronie. A czy jest nim ktoś zainteresowany? No właśnie chyba nie... A jak on sobie radzi? Jest szansa na foty nowe? Quote
Rudzia Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 No właśnie chyba nie... A jak on sobie radzi? Jest szansa na foty nowe? Z Karmelem a w zasadzie Saszą - tak teraz został nazwany i takie ma imię na oficjalnej stronie schroniska- nie jest najlepiej ma chore łapy. Postaram się coś więcej dowiedzieć o tym. To trwa już dość długo, ale ze względu że wciąż przemieszczają psy w kojcach i zmieniają imiona nie od razu z nim skojarzyłam. Zdjęcie postaram się wstawić jeżeli mi się uda, ale już to zdjęcie jest na oficjalnej stronie schronu. Quote
Rudzia Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Mogłabym kapoka u siebie pokazać, czasem ludzie dzwonią bo chcą dużego psa, który będzie szczekał jak ktoś przyjdzie a seria ogłoszeń gwarantowana by była Moim zdaniem byłoby super, a nuż tam znajdzie dobry dom Kapok. Trzeba mu jak najszybciej szukać domu... Quote
ata Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Poproszę link do oficjalnej strony schronu! Z góry dziękuję :) Quote
What May NN Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 http://schronisko.psiaki.com.pl/ Quote
ata Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 [quote name='What May NN']http://schronisko.psiaki.com.pl/ No tak, pamiętam jak ta strona powstawała a prowadziła ją była wolontariuszka a póżniej pracownica Ewa F. Tylko wtedy były wszystkie zdjęcia przy pieskach... natomiast niektórych działów jak nie było tak nie ma :shake: Quote
ookami Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Twingo :) Psiak idealnie się sprawuje na spacerze Co ważne nie ciągnie, wystarczy tylko popracować nad tym by szedł bardziej przy nodze lub chociaż tak nie kluczył. Ale generalnie naprawde nie ma się do czego przyczepić, bo jak na takiego pieska z schronu to jest niezwykle grzeczny. Troszkę boi się głośnych odgłosów, widać że jest wtedy z lekka zakłopotany. Dla ludzi i wszelkich napotkanych zwierząt przyjacielski, zero agresji Bardzo "płakał" jak go zostawiłam w boksie..biedak przymilał się jak mógł byle go nie zostawić Miły, kochany piesek. Nie sposób go nie pokochać :) Quote
ookami Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Szarak :) Jak widać na zdjęciach, Szarak to prześliczny psiak. Przyjacielski, bardzo garnie się do człowieka :) Ostatnio bardzo grzecznie pozował do zdjęć i był przeszczęśliwy, że ktoś się nim zainteresował :D Quote
caromina Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Rudzia to podeślijcie zdjecia na sforahusky@gmail.com i opis. Chłopaka zaczniemy ogłaszać zaraz jak będziemy mieli materiały Quote
Rudzia Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 No tak, pamiętam jak ta strona powstawała a prowadziła ją była wolontariuszka a póżniej pracownica Ewa F. Tylko wtedy były wszystkie zdjęcia przy pieskach... natomiast niektórych działów jak nie było tak nie ma Nie jest łatwo prowadzić stronę jak nie ma lub jest bardzo słaba współpraca schroniska. Ciągla zmiana imion, przemieszczanie psiaków i brak możliwości dowiedzenia się konkretnych informacji o tych biedakach sprawia że jest jak jest. MOżna powiedzieć że jest coraz gorzej w tym względzie. Najgorzej że ma to wpływ na adopcję. Teraz zależy nam na prezentacji psiaków. To wiąże się z potrzebą poznania konkretnych bidul, ale słąby wolontariat spowalnia tą żmudną pracę. Dlatego prosimy o wyrozumiałość. Większość psiaków ze schronu jest umieszczonych na stronie, nie wszystkie możemy fotografować. Nie wiadomo dlaczego jest w tym względzie zakaz. Quote
Rudzia Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Rudzia to podeślijcie zdjecia na sforahusky@gmail.com i opis. Chłopaka zaczniemy ogłaszać zaraz jak będziemy mieli materiały Ok Caromina. Dzieki wielkie Quote
Rudzia Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Ookami możesz wstawić zdjęcie Karmelka - Saszy. Sasza jest spokojnym, zrównoważonym psem. Wygląda jakby już stracił już nadzieję że znajdzie dom. Nie podchodzi do siatki, nie stara się zwrócić na siebie uwagę. Ma chore łapy. Weterynarz niestety go nie widział. Objawy: jak ma łapy na wilgotnym to zaczynają mu jakby te opuszki mięknąć i krwawić. Ciężko utrzymać te łapy w suchym w warunkach schroniskowych. Biedny Sasza:shake::-( Quote
ookami Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Biedny Sasza :( Jak pojdę do schronu to zobaczę jak się miewa...Jak można być takim bez serca i nie wezwać weta? :/ A na pewno mógłby trochę złagodzić jego cierpienie. Miałam psiaka, który miał podobne problemy z łapkami zawsze zimą i po lekarstwach zawsze było trochę lepiej. Czy nie mogli by zrobić choć tyle dla Saszy?? :( :( Quote
Rudzia Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 nikt tu nie zagląda, a biedne psiaki cekają na domki:-( Quote
agaga21 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 ja zaglądam...tylko nie mam co pisać a psiaków żal okropnie! :( :( Quote
What May NN Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 ja też zaglądam i myślę i szukam chwili by pojechać do schronu.. bezsilność jest najgorsza! a w wypadku tego schronu bezsilnosc jest wszechogarniająca! Quote
ata Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Ookami. zmniejsz zdjęcia. Rudzia, nic nie wiem o wyjezdzie ( sorki, że tutaj ale na razie nie mam kasy na kącie) Quote
Rudzia Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Rudzia, nic nie wiem o wyjezdzie Ata - Gdybyś coś wiedziała to daj znać. Może da się to sprawnie zorganizować. Ookami wstawia ogłoszenia dla Twingo. Teraz trzeba trzymać kciuki, by dobry domek sie odezwał. Psiak super. I tyle czeka Quote
xxxx52 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Czy ten owczarek niemiecki otrzymal pomoc medyczna? Przeciez stan zapalny w organizmie i to ,ze ma problemy z jedzeniem ,to moze doprowadzic do jego smierci. Nie mozna dopuscic, zeby nieodpowiedzialne osoby decydowaly o zyciu i smierci zwierzat.Ich rola to ratowanie i pomoc tym najbiedniejszym. Quote
caromina Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 xxxx52 napisał(a):Czy ten owczarek niemiecki otrzymal pomoc medyczna? Przeciez stan zapalny w organizmie i to ,ze ma problemy z jedzeniem ,to moze doprowadzic do jego smierci. Nie mozna dopuscic, zeby nieodpowiedzialne osoby decydowaly o zyciu i smierci zwierzat.Ich rola to ratowanie i pomoc tym najbiedniejszym. Dziewczyny załatwiły weta, ale schron nie zgodził sie, żeby psa obejrzał Quote
caromina Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 zapraszam na zakupy i podnoszenia:) http://www.dogomania.pl/threads/203079-Solar-Jackopt-Tatuum-dla-chorego-husky-Yuki-kurtka-wiosenna-za-10-z%C5%82!!-12-marca-22 Quote
Recommended Posts