Rudzia Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 A więc nie wiem jak to wygląda ze zdjęciami, ale patrząc od końcowego boksa: Guru- to ten młody czarny psiak, wygląda tajemniczo i pięknie - do sprawdzenia, obok Guru siedzi czarny ast bardzo łagodny i myślę że bez problemu mógłby pójść do doświadczonego domu, Tekilla - starsza sunia, bardzo lubiana przez pracowników, wg nich ma humory, ale widziałam jak się wobec nich zachowuje mam wrażenie że jest ich pupilką i miałaby szansę na dom, Steffen - przesympatyczny psiak, bez problemu można przy nim wszystko zrobić, bardzo kocha ludzi i za głaski zrobiłby wszystko, typowy ast o cudnym charakterze. Astka - łagodna sunia, i jeszce jeden siedzi koło Bullego, o ile pamiętam to sunia, wg pracowników zaczęła pomrukiwać, co miało by ją dyskalifikować do adopcji jeżeli to jeszcze potrwa, ale to już musiał by sprawdzić znawca tej rasy, bo różnie z ich ocenami bywało. Jest jeszcze Viera - mieszczaniec asta - piękna, dostojna i jeszcze dość młoda, niestety niewysterylizowana i mamy podejrzenie że może być w ciąży. Ją trzeba by wyciągnąć i zbadać. Nie siedzi ta sunia z astami, ale z innymi psami, jest zgodna i lubi ludzi. Wg mnie jest ok. No i jest Ares coraz badziej chudy, nielubiany przez pracowników, dlatego też zaniedbany i bardzo smutny. coś nieco ma z asta mała Tola i Daffi -przesympatyczne psiaki, bardzo łagodne i wesołe, do nIemiec nie pojadą bo mają cechy tej rasy To są moje skromne spotrzeżenia, zebrany wywiad i obserwacje. Najbardziej resocjalizowane wśród astów to: Tekilla, Steffen, Ten Czarny koło Guru (zapomniałam jak się nazywa) i Viera. Ale tu trzeba doświadczonego znawcy tej rasy, bo ja się zupełnie nie znam i nie mogę im pomóc Viera i Steffen jest na stronie schroniskowej. Ten bokserowaty wyżej- to Tyson - wymaga pracy a skłonności do ucieczek. Itaka jeżeli możesz prześlij mi zdjęcia wszystkich astów to ja je uporządkuję i bedziesz mogła wstawić pod ten skromny opis. Quote
What May NN Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/200090-Czaruś-–-czarna-smutna-kulka-–-już-w-DT-–-prosimy-o-pomoc-finansową-na-leczenie watek Czarusia Quote
itaka Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Ok zrobię to jutro. Część jest wstawionych przez What May NN. Więc on może wstawić pod swoje opisy a ja pod swoje :) Quote
Rudzia Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 To nie jest Viera - ze zmartwienia z powodo choroby Czarusia - pomyliłam się. To pies, bidak nawet imienia nie ma. Muszę zobaczyć czy jeszcze jest, bo ostatnio nie rzucił mi się w oczy Quote
itaka Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 No to nie Viera :) on miał dużo blizn na pysku, jak by był pogryziony kiedyś i strasznie się bał. Quote
caromina Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Dziewczyny macie kogoś w okolicach Gniezna? Quote
itaka Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 A w jakim celu ?? Ja tam czasem bywam ale rzadko, raz w miesiącu. Quote
Rudzia Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Właśnie to jest Viera w całej okazałości Quote
Weronia Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 [quote name='Rudzia'] Ten psiak już bardzo długo siedzi:( Pamiętam go jeszcze z czasu, kiedy my jeździliśmy do Swarzędza- musi siedzieć już kilka lat. Quote
Rudzia Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Takich psiaków jest tam sporo... Starzeją sie w schronie... Ten nawet imienia nie dostał...Pamiętasz jaki on jest? Quote
Weronia Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Rudzia napisał(a):Takich psiaków jest tam sporo... Starzeją sie w schronie... Ten nawet imienia nie dostał...Pamiętasz jaki on jest? Pamiętam, że był kochany. I chudy... było chyba tak, że raz chudł, niekiedy troszkę przytył, ale z reguły widać mu było żebra. Tam się nikt nie przejmował tym, że któryś z psów nie je, bo np jest potwornie zestresowany. Nie wiem jak jest teraz, ale chyba się nie zmieniło. Pod koniec naszej przygody ze Swarzędzem było tak, że kiedy dokarmialiśmy psy strasznie chude, dostawałyśmy wielką burę. Nigdy nie zapomnę takiego czarnego psa, strasznie chudego, któremu wszystkie psy zjadały z miski jedzenie. Nie pozwolono nam ani go zabrać, ani nakarmić- potem już go nie było. Ten rudy psiak chyba zgadzał się z psami, bo pamiętam, że nie był sam w boksie. Na zdjęciu wydaje się duży, ale jest średni. Chyba był trochę zrezygnowany. Nie mam pojęcia jak może zachowywać się teraz. Quote
itaka Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Jest strasznie nieufny. Dziewczyny może my go nazwiemy chociaż na potrzeby naszego wątku, by można go umieścić na 1 str ?? Jakieś propozycję ? Ja może zacznę, co powiecie na Karmel ? Quote
Rudzia Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Jak będę w schronie to muszę go poobserwować. MOże coś można dla niego zrobić. Dzięki za informację. A w kwestii jedzenia nic się nie zmieniło. Burę też ostatnio dostałyśmy. Quote
Rudzia Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Ja może zacznę, co powiecie na Karmel ? Niech będzie Karmel - ładnie Quote
itaka Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 No to mamy Karmela :) Jego zdjęcie i krótki opis są na 16 stronie. What May NN możesz go umieścić na 1 str :) Quote
Rudzia Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Co tak cicho na tym wątku? Biedne psiaki. A jest tam jeszcze sporo fajnych adopcyjnych psiaków. Czy mają szansę? Quote
itaka Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Rudzia na wątku jest większość psiaków ale nie mamy imion i opisów. Mnie niestety w Poznaniu nie będzie przez co najmniej 2 tygodnie, więc nie pomogę bezpośrednio. W środę będę miała luźniej to zrobię jeszcze Togo ogłoszenia na różnych portalach. Może ktoś jeszcze chętny do robienia ogłoszeń ? Dziewczyny od Szafirka będziecie robić to portofolio ? Można by zrobić jeszcze innym psiakom ale nie mamy ich zdjęć z poza schronu. W różnych sytuacjach np. jak chodzenie na smyczy czy kontakt z dziećmi i kotami. Mam zdjęcia Szafirka jak jedzie grzecznie w samochodzie. Ale foto jest robione komórką. Quote
Rudzia Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 dobra popatrzę jakiem mam zdjęcia, ale rzeczywiście mamy mało zdjęć w naturalnych sytuacjach. I w końcu uporządkuję te imiona. Kto pomoże nam w ogłaszaniu psiaków? What May NN czy jakiejś psiaki mają jescze ogłoszenia? Quote
What May NN Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 ogłoszenia mają Biały Kieł, Szafir vel Biszkopt, Umbra i Kapok. dziś było spotkanie z chętnym domkiem na Szafira, ale domek okazał się nieodpowiedzialny, dzwoniła do mnie Pani z Opola - jest chętna zaadoptować Szafira i przyjechać po niego, jutro będę z nią rozmawiać, sprawdzimy domek i mam nadzieje, że się uda.. w środę na wizytę przedadopcyjną dla BK jedzie Caromina.. z tego co wiem miała być dziś z nim na spacerze.. niestety ja nic narazie innego zrobić nie mogę - nie ukrywam, że te dwa psy są w tej chwili priorytetem z racji tego, że je znam i mogę o nich coś powiedzieć, mają zdjęcia spoza schronu, więc jakiś odzew z ogłoszeń jest! ja ogłoszeń sama nie robię - zamawiam je na bazarkach.. ps. trudni mi powstawiac psiaki do pierwszego posta.. bez imion itp. Quote
Rudzia Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Trzeba by zrobić ogłoszenia Toli i Daffiemu. Bardzo fajne psiaki. W sobotę trzeba zrobić im fajne zdjęcia. nIe da rady zrobić wszystkim psiakom zdjęć a co za tym idzie dobrze je poznać. Potrzeba nam więcej ludzi. Rzeczywiście Caromina była dziś i BK przejeżdżam koło schronu i widziałam jej samochód. Quote
itaka Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Daffi to jest ten biszkoptowy taki co siedzi z sunią co ma Czerwona obroże ?? A Toli to która. Zobacz Rudzia czy nie ma ich zdjęć na stronie. Powinny być. Quote
Rudzia Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Daffi siedzi z Tolą, tak ona ma czerwoną obrożę. Psy siedzą ze sobą od niedawna i bardzo się polubiły para z nich niesamowita, przytulają sie do siebie i widać że lubią swoje towarzystwo. Aż by sie chciało by miały jeden dobry domek. Ale czy to jest możliwe? Tola to psiak w poscie nr 641, pomyłka to nie Znajda Quote
Recommended Posts