Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

olivetshka napisał(a):
A tekst do ogłoszeń dajecie, czy samemu coś tworzyć?
Musiałabym trochę przestudiować poszczególne psiaki, bo nic o nich nie wiem...
Namyslcie się i dajcie znac komu są najbardziej potrzebne.

dzieki wielkie..
w 1. poscie są podane psiaki, ktore maja ogloszenia..
ale wieczorem napisze, ktorym psom najbardziej potrzebne.
Dziadzius oczywiscie ogloszen potrzebuje bardzo!

Posted

przepraszam nie mam czasu czytac wszytskiego, mam dwa pakiety ogloszen moge przeznaczyc na asty, ktore sa najbardziej adopcyjne-czy cos wiecej wiadomo o nich, jessli tak poprosze krotki opis i zdjecia z mailem i nr tel na pw

Posted

Jest grupa wolontariuszy, która zamierza pójść do Powiatowego Lekarza Weterynarii zapytać co zamierza w sprawie schroniska. Chcemy żeby jak najwięcej ludzi poszło na to spotkanie. Może zrobi to wrażenie na nim. Czy ktoś by chciał iść z nami?

Posted

Zrobiłam Dziadziusiowi ogłoszenia na allegro: http://allegro.pl/show_item.php?item=1349462186
Wspomniałam i podałam tam linka do tego wątku tu, na dogo - jeżeli źle zrobiłam, dajcie znać.
Ma też ogłoszenia na poznańskim szerloku, morusku, adoptujpsa i wrocławskim gumtree - wrocławskim, bo źle zaznaczyłam w opcjach i już nie mogłam później zmienić, a duplikatów nie przyjmują.
Zrobiłam też ogłoszenie na forum owczarków w potrzebie.
Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam.
Będę robić jeszcze ogłoszenia na innych stronach, ale to może jutro.
Strasznie mnie Dziadziuś poruszył... Jest cudowny...
Trzymam kciuki, by szybko znalazł swoje miejsce na ziemi.

Posted

Dzięki wielki. Tak Dziadzuś to cudowny psiak. Wesoły i tak wpatrzony w człowieka. Pan, który co tydzień go bierze na spacer mówi że po godzinie psiak bezgranicznie ufa człowiekowi. Ten kto da dom Dziadziusiowi będzie miał wspaniałego psiaka.

Posted

w sobotę do domku pojechali: Kaukaz ze schroniska i Filuś, który był w DT w Poznaniu..
we wtorek Marcinek znalazł dom, a w zeszłym tygodniu Dina (która była w DT we Wrocławiu)!
myślę, że do duży sukces..

w weekend kilka psiaków pojechało także do niemiec. muszę się tylko dowiedzieć które.. :-)

Posted

Odetchnęłam, już Filuś i Kazik w domu. Będą mieli święta w swoim domku. Tak w sobotę byl transport psiaków do Niemiec pojechało w sumie 18. Jeszce nie wiem wszystkich które pojechały do Cottbus, ale z naszego wątku to: Rudzia i Sara

Posted

Tak sie ciesze ze wyjechaly i wyjada.
Przypominam sobie wypowiedz wet.powiatowego ,ze jak bedzie zredukowana ilosc psow do 100 to bedzie okey.
Ile teraz jest czworonogow? Czy rozmowy z wet daly porzadany efekt? Przeciez to jest wrecz niemozliwe zeby schronisko zamknieto,jak nie ma nowego alternatywnego Psy maja sie dobrze,(oczywiscie ,lepiej by mialy w domu)maja cieple nowe budy,male psy sa w pomieszczeniach ogrzewanych.Porownujac to schronisko z innymi to swarzedzkie nie jest zlym schroniskiem.lepiej zeby wet powiatowa i wojewodzka odwiedzila inne okoliczne ponoc schroniska.tam mozna tylko plakc i sie wsciekac.

Posted

Słuchałam wczoraj w radiu "dialogu" pomiędzy panem inspektorem, który wydał decyzję o zamknięciu schroniska, a właścicielką schroniska w Swarzędzu. Z rozmowy jasno wynika, że pan inspektor nie jest zainteresowany "odwołaniem" decyzji. Na prosto postawione pytanie, czy cofnie decyzję, jeśli schronisko udowodni, że usunęło wszelkie nieprawidłowości, odrzekł, że nie odpowie na to pytanie, ponieważ wydał decyzję o zamknięciu schroniska, nie o wizytach pokontrolnych.
Decyzję łatwo wydać, bo to nie pan inspektor będzie się martwił o los prawie 200 psów.
Poziom pomocy na instytucje typu schroniska ze strony odpowiedzialnych za to urzędów jest w naszym kraju żenujący, ale o tym przecież wszyscy dobrze wiemy, bo inaczej nie musiałybyśmy "wyrywać" sobie rękawów, żeby pomóc zwierzętom i to forum w takim wymiarze na pewno nie musiałoby funkcjonować.
To taki post-dygresja, nie oczekuję odpowiedzi, ani komentarza, bo i co tu komentować.

Posted

Nie wiedziałam, że jest ich kilku. To ten "główny", który wydał decyzję i skarżył się ,że na kontrolę musiał nałożyć kombinezon i jak wyszedł to był cały brudny (jak się potem okazało 2 pieski na niego skoczyły....). Nie pamiętam nazwiska, ale gdybyś jakieś znała, to na pewno Ci powiem, czy to to nazwisko. Kilka dni temu właścicielka schroniska widziała się z tym panem w 4 oczy i próbowała negocjować, ale pan był podobno niewzruszony i nie wykazywał żadnej woli współpracy.

Posted

[COLOR="#8b0000"]Bardzo przepraszam za OFFA.[/COLOR]
[B]Szukamy transportu Warszawa - Poznań dla małego,grzecznego pieska!
Pani zwróciłaby część kosztów lub dołożyłaby się.[/B]
Gdyby ktoś coś wiedział byłabym wdzięczna za info.

Posted

Tam chodzi tylko i wyłącznie o tą działkę i o nic więcej. Już parę lat jest o to walka. A że tam są psy no to już trudno. Jestem wstanie nawet myśleć o korupcji w wyżej wymienionych instancjach. Bo gdyby ich kryteriami rozpatrywać które schroniska powinny być zamknięte a które nie to musiało by z połowę zniknąć.