bety Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Celje (Słowenia) 30.IX-3.X.2010 (Europejska) Sędzia: Ole Staunskjaer (Dania) PSY Klasa baby: REDWITCH TO DARE IS TO DO - wo, Best Baby Klasa szczeniąt: ARNO-AT-CADELCORSI DEL TIBUR - wo, Best Puppy BANDIT BOY - mo CHEVEYO BORN TO BE WILD - mo Klasa młodzieży: LEGENDARY RED BARON DE GABRITHO - V1, CAJC, EJW CLONROOT THAT'S MY BOY AT MELODOR - bdb4 NEKMAR EXPRESS YOURSELF - bdb3 SONDAISA HIGH FIVE - bdb WOORLOCK YANKEE'S AVATAR - bdb2 Klasa pośrednia: LORD OF THE RING BUNTARO - bdb2 BUCKRIDGE'S YUKON GOLD - V1, CAC Klasa otwarta: TORAZO'S CAPTAIN AMERICA - bdb DE KANER'S WOLVERINE REVENGE - V1, CAC, CACIB, EW, BOB, BOG 3 m. REGALIA'S MEANT TO BE - V3 ORIENTS PRIDE THOR OF WOLF POINT - V2, Res.CAC MAROTEAM LEGENDARY STONE - bdb4 LORIEN BUNTARO - bdb Klasa championów: AMADAR TRUE COLOUR AT REDWITCH - V3 CELTIC TWILIGHT DE GABRITHO - nb TORAZO'S PEARL IKE WARRIOR - V4 BUCKRIDGE'S DRIVING FORCE - V NAMIKA'S BORN IN THE USA - bdb ECHO STAR'S TOUCHDOWN - V1, CAC, Res.CACIB REDWITCH TURNING HEADS - V2, Res.CAC MELODOR SHAKA ZULU - bdb Klasa weteranów: TAKARA'S COUSIN COGS - V, Best Weteran, Wet.EW SUKI Klasa baby: SATREBOR WALK MY TALK - wo Klasa szczeniąt: CHEVEYO WILD AT HEART - o RUTHDALES MATERIAL GIRLSEX - wo1 SENSEO THE WORLD IS NOT ENOUGH - nb NEKMAR TRUE SPIRIT - o Klasa młodzieży: MY SWEET TYA OF WOLF POINT - nb CHEVEYO DAPPER DRAKE - bdb SENSEO SO DAMN BEAUTIFUL - V1, CAJC, Best Junior, EJW, BOG Jun. 3 m. OWELAN CHIPPEWA - V2 KEEP THE DISTANCE DE GABRITHO - bdb4 MARA-SHIMAS ONE WORLD ONE DREAM - bdb LEGEND OF THE FALL DE GABRITHO - bdb NOSFERATU'S DARK PHOENIX - V3 Klasa pośrednia: YOCEGWEN OF WOLF POINT - nb WOORLOCK YAZMINE - V2 I LOVE ROCK'N'ROLL DE GABRITHO - V1, CAC Klasa otwarta: MOONLIGHT'S SHADOW DE L'EAU DES CALANGES - nb ECHO STAR'S STIFF UPPER LIP - V1, CAC, CACIB, EW Klasa championów: KYODAI SHINKA - V C'UNE FEMME FATALE DE CHAMPERNOUNE - V MELODOR CAUSE I'M WORTH IT - nb HOTTER THAN HELL DE GABRITHO - V3 LORD OF ODATES INHERITANCE ENIGMA MAYA - V1, CAC, Res.CACIB BUCKRIDGE'S ALWAYS ON MY MIND - V4 MELODOR BET ON BLACK - nb RUTHDALES SUPERMODEL - V2, Res.CAC Na dzisiaj tyle, jutro dodam kilka słów od siebie, a zdjęcia kiedyś tam wstawię :evil_lol:. Muszę zipnąć po podróży, bo dopiero dziś wróciłam. Wyniki to zasługa naszej całej ekipy, nieźle trzeba było się nagimnastykować żeby je zapisać. :roll: Pzdr Quote
bety Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 No dobra to teraz trochę spostrzeżeń. Podczas Światówki w Danii oglądałam sobie na żywo relację z BIS-a, którego to właśnie wybierał w/w sędzia. Widząc jego dokładne macanie pomyślałam sobie - "Z niektórymi psami będzie kłopot" - i się nie pomyliłam. Kilka psów nie zdzierżyło tak wnikliwej oceny, jedne warczały inne wpadały w panikę. Fajnie, że sędzia chciał "macać" psy (co na naszych polskich ringach nie często można oglądać), ale momentami wydawało mi się że przesadza. O ile zasadnym jest "macanie" podczas pierwszego "opisu" (umowne określenie - bo opisów tradycyjnie nie było), o tyle nie mogę zrozumieć po co sędzia powtarzał tą czynność kilka razy u tego samego psa. Prawie pełna skala ocen - też jest plusem, ale niektóre werdykty są dla mnie dosyć dziwne. Np. - wybór "Best Baby" - ten piesek ma fatalny ruch, wąsko prowadzi tylne łapki i praktycznie ciągnie je za sobą, brak mu płynności i naprawdę dziwnie wygląda jego bieg (może z wiekiem mu się to poprawi) - ulgowe potraktowanie suk z klasy championów tam też powinna pojawić się ocena bdb. I tak ogólnie trudno było wyczuć jaki typ sędzia preferuje. Co do samych akit - na psach można było nawet na czym oko zawiesić, natomiast suki mnie nie zachwyciły. Dużo suk z głową w typie owczarka (długa wąska kufa i duże uszy), albo niezbyt dużych wzrostowo. Także ogólnie rzecz ujmując stawka taka sobie, pomijając liczebność stawki (tylko 52 sztuki). Organizacja wystawy - fatalna, nikt nic nie wie i nie umie udzielić informacji. Czystość ringów - poniżej krytyki. Brak pisania wyników na tablicy (Dorota i Ela na zmianę przysłuchiwały się sędziemu i "zezowały" do notatek obsługi, a ja jeszcze z doskoku robiłam fotki tym notatkom). Pomyłki w katalogu z winy organizatorów. Jedynym plusem był brak tłoku wokół ringu - mało psów, mało widzów. Podsumowując Słowenia to piękny kraj, ale organizacyjnie nie podołano. Pzdr Quote
bety Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] cdn Quote
bety Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri]cdn[/FONT] Quote
bety Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] cdn Quote
bety Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri]cdn[/FONT] Quote
bety Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri]cdn[/FONT] Quote
bety Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri] [/FONT] [FONT=Calibri]cdn[/FONT] Quote
bety Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] cdn Quote
bety Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 [FONT=Calibri]Najlepsze Baby[/FONT] [FONT=Calibri] [/FONT] [FONT=Calibri]Najlepsze Szczenię[/FONT] [FONT=Calibri] [/FONT] [FONT=Calibri]Najlepszy Junior[/FONT] [FONT=Calibri] [/FONT] [FONT=Calibri]Najlepszy Pies[/FONT] [FONT=Calibri] [/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Calibri] [/FONT][/FONT][FONT=Calibri] [FONT=Calibri]cdn[/FONT][/FONT] Quote
bety Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 Wybór Najlepszej Suki [FONT=Calibri] [/FONT] Najlepsza Suka [FONT=Calibri] [/FONT] Najlepszy Weteran [FONT=Calibri] [/FONT] Wybór BOB [FONT=Calibri] [/FONT] BOB [FONT=Calibri] [/FONT] Koniec Pzdr Quote
Tattoi Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Faktycznie- suki cudo. Weteran bardzo fajny. Pozdrawiam- Quote
Recommended Posts