Jump to content
Dogomania

WHIPPETY-Sara i Tigra,GRZYWKA-Zuza i ...... moje skarby.

Recommended Posts

Posted

sliczna jest:loveu: jak jej osiągniecia wystawowe? czy tam sa tez fotki z katowic czy taki podobny ring poprostu? najbardziej dziwi mnie, ze umieja sie Twoje whipeciki dogadać z kotami, u nie niestety taka przyjażń nie istnieje. 1szego malutkiego kotka Viza moj 2gi chart przyniosła pod drzwi w wieku 4miesiecy. Nie musze dodawac, ze niestety nie było juz co ratować. Maja straszny instynkt. Miesiąc temu zajączek tez nie przezył tekiego spotkania - nie mozemy nad tym instynktem zapanować:-( :mad:

• Replies 286
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Foteczki sa Tigry z Lublina(dostała swoją 1 nominacje na championa) i z Warszawy ostatnio, mała ma zawsze oceny doskonałe a lokaty 2,3.
Oprucz tego ma jedno Zw.młodzierzy, i została Najlepszym szczenięciem wystawy Radom 2005(w konkurencji ok.15).
Sara-zdjecia z warszawskiej-teraz jest wystawiana w weteranach, ma b.ładne opisy a tak to wczesniej wystawiałam ja kilka razy bo nie lubi wystaw.

Jeśli chodzi o koty to nie wiem od czego to zalezy ale moje z kotami sie poprostu kochaja, gonią tylko te na dworze chyba ze jakis stanie im na przeciw(2 takie na podwórku mamy) to szanują odwage przeciwnika i po pojedynku wzrokowym sie oddalają.
Ze swoim kotami śpią,tulą sie,kotka lize je po uszach i pyszczku a one ja iskają,wygląda to słodko. Sara nawet pozwalała kotce wchodzić do swoich dzieci a kotka kładła sie obok nich.
Może to zależy od jakiegos wychowana,ja bardzo dbam o socjalizacje,moje od małego miały kontakt z róznymi zwierzakami(kiedys miałam gryzonie i papugi i jak pracowałam w zoologicznym to przynosiłam do domu takie zwierzaki co ktoś oddawał i szukałam im noych domkow) np.świnka,papugi,chomik,legwan itd, trudno w to uwierzyc ale jak mieliśmy legwana to chodził po całym domu i moje nigdy mu nic nie zrobiły.

Posted

no to gratuluje osiagnięć:cool2:
ja mojej też juz nie wystawiam - po co niepotrzebny stres...
a od zawsze miały do cztynienia ze zwierzetami bo byly u mnie i szczurki i zolwie latajace po calym mieszkaniu i papugi ale kotom i wiewiorkom nie popuszcza - moze dlatego ze te zwierzaczki uciekaja przd nimi! a na slowo kicikicireaguja od razu - nie wpajałysmy im agresji nigdy!

Posted

No moje na kicikici na dworzu też tak reaguja jak i twoje to raczej nie agrasja tylko instynkt pogoni.
Spraw sobe takiego kota co sie ich nie bedzie bał i totalnie je bedzie ignorował, albo takiego co je postraszy i pokaze kto tu żądzi.;)

Pierwsza była whippetka Sara, potem przygarneliśmy Benie i potem przyszła grzywka Zuza. Był taki problem ze Zuza jak ja kupiłam była juz dorosła i miała bardzo zwichrowaną psychike,tak sie bała ze moje wyczuły ze to bida całkowicie podporzadkowana,i raczej były ciekawe a potem chciała Sara szczególnie sie nia zaopiekować,pokazac jej co i jak. Zuza poczatkowo przez 2 pierwsze tygodnie (w dzien)nie wychodziła ze swojej bezpiecznej budki,tylko w nocy by sie załatwic, nie znała dworu jak wychodziłam z nią na rekach panicznie piszczała i było dosc trudno.Ale leżałam godzinami przy tej budce i z nia rozmawiałam,podawałam smakołyk,delikatnie gładziłam itd,az mnie zaakceptowała i mi zaufała. Potem było już łtwiej i w przeciagu 2 miesięcy stała sie normalną ,przekochaną wesoła grzywką.:lol: Teraz jedynie boi sie dużych obcych psów i do nich jest agresywna.

• 3 weeks later...
Posted

Tigrusia zdobyła swoje drugie CWC (w konk.2)kl.pośrednia.A potem w porównaniu z suniami z klas Otwartej oraz Młodzierzy zdobyła NSWR:multi: .
"Zdziwiona mina"
,
z innymi whippetkami
,
nowy kolega
,
tu byłam

Posted

ajcka no gratuluję!:klacz:

taka trochę speszona z tym medalem:evil_lol: po co mi medal wex mnie w pola:evil_lol: w towarzystwie whippetów - super - nawet jakiś sobowtor mojej Viki sie znalazł:-o

czekam na dalszą porcję zdjęć! A i miło wreszcie Cie naocznie poznać:cool3:

• 2 weeks later...
Posted

To zdjecia z obozu Agility.
Najpierw troche tych robionych gdy błogo leniłyśmy sie nad wodą i podczas czasu wolnego.
Było extra, piekna okolica, treningi codziennie i na koniec 1 miejsce w zawodach konczących w klasie L (duże psy) i smakowite prezenty dla Tigry.
,
,
,
Leniuchowanie,opalanie i szaleństwa po plaży,gonitwy z Beaglami i Szelciakami no i torek agility to jest to co Whippetki kochają najbardziej.
,
"Ulubiony chudzik dzieci"
,
na trawie i nad wodą
,
,
,
,
,
,
.

Zamęczam? a mam dużo wiecej....
"opalanie"
,
troche pozowania
,
i widownia
,

Posted

Grzywki bedą i to napewno sporo.Ale do sesji trzeba sie przygotować.Kompanko,strzyżonko.Ale naprawde grzywkowo to dopiero bedzie bo przy najbliższej cieczce planuję krycie,wiec na początku przyszłego roku tyle zdjatek bedzie ze nie nadążycie oglądać.

Posted

a ja z sesji tu pokazanej jestem b. zadowolona!:lol: piekna jest, i tak smiesznie 3ma uszka, tak poziomo....hm albo mnie sie juz pomieszało...ale tak na boczki...musze się swoim 4em uszkom przyjzec czy tez tak maja:)

gratuluje sukcesów! jestem pod wrażeniem!
i powiedz no mi moja droga jak robisz takie świetne zdjęcia w ruchu na takim zbliżeniu? jest to z daleka na maksymalnej rozdzielczosci? super wyrazne!:cool3:

Posted

Ciesze się ze Ci sie podobaja.
Autorem tych w biegu jest Łukasz Kowa nasz obozowy fotograf.On robił je takim profesjonalnym aparatem.
A uszka to ona tak nastawia jak nasły****e,jak ja robie fotki to do niej cmokam i wydaje głupie dzwieki i ona tak je nadstawia.Twoje chyba mają podobne,choć każdy Whippetek ma troszke inne uszka.

Posted

ale bombowe fotki!
ładnie tu zaniedbałas resztę ekipy i tylko Tigra i Tigra:mad:powinny sie na Ciebie pogniewac, nie dla nich to nie ma znaczenia wazne zeby pancia je kochała, wiec my powinnysmy się pogniewać:evil_lol:

Jak to jest dotykac łysego psiaka:evil_lol: heheh wiem glupie pytanie ale nie mialam przyjemności:shake:
Czy one wymagaja jakiejś specjalnej pielęgnacji ( nawilżania:razz: filtrów uv:razz:) i czy dziewczynki golaska nie liża? (moja Barsa jakby miała takie cudo to by chyba do kri by zalizała bo tak uwielbia lyse ciałko hahhah)

W jakiej klasie bedziesz Sarę wystawiać? i Tigre?

Posted

Ja bede jechać pociagiem,o lie pamietam ok godzinki sie jedzie.
A dziewczyny sie nie obrażają bo sesje foto to nie ulubione zajęcie,wolą jedzonko,kostki z bazarku,spanko i głaskanko.
A łysolka jest w dotyku jak skórka niemowlaka,cieplutka i w zimie super grzeje w łózku.Polecam wszystkim!!
Trzeba chronić przed słoncem,naoliwiać,kąpanko raz w miesiącu.Wykizują to sie od czasu do czasu wszystkie,szczególnie uszka.
A wystawiam w pośredniej i weteranach.