AGI Posted November 24, 2003 Posted November 24, 2003 Hej mam pytanko czy jest ktos z Was ktory aktualnie teraz uczeszcza do przedszkola na zajecia ktore odbywaja sie przy jeziorku czerniakowskim?!?! Wybieram sie tam ze swoim psiakiem najprawdopodobniej od 6 grudnia i chcialabym sie czegos wiecej dowiedziec... Quote
Wind Posted November 24, 2003 Posted November 24, 2003 Ja ze swoim psem chodzilam do tego przedszkola. Napisz co konkretnie Cie interesuje a sprobuje Ci pomoc. Tymczasem przerwalysmy szkolenie (jest juz za zimno dla mojego psa), ale zaczniemy wczesna wiosna :) pozdrawiam, Quote
AGI Posted November 25, 2003 Author Posted November 25, 2003 To jakbys mogla mi napisac np - jakich komend nauczyl sie Twoj psiaczek interesuje mnie czy "oponowal" np przychodzenie na zawolanie, jakies podstawy chodzenia przy nodze i odwolywania szczeniaka z grupy psow - jak wyglada ta nauka no i to chyba na razie tyle aaaa i ile psiakow bylo w takiej grupie ?!?! z gory dziekujeeeee :D Quote
PATIszon Posted November 25, 2003 Posted November 25, 2003 Tymczasem przerwalysmy szkolenie (jest juz za zimno dla mojego psa), ale zaczniemy wczesna wiosna :)pozdrawiam, Ale chyba już nie od przedszkola??? :lol: Quote
Mokka Posted November 25, 2003 Posted November 25, 2003 Agi, a jakiego masz pieska? Nie każdemu służy zimowa szkoła. Jeśli jest niezbyt ofutrzony, to siadanie i wariowanie może być przykre, a nawet niezdrowe (vide Wind - Majka na spacerki chodzi, ale na szkołę jast za zimno). Quote
AGI Posted November 25, 2003 Author Posted November 25, 2003 o rany o tym ze psiakowi moze byc za zimno to w sumie niepomyslalam mam boxerke hmm wiec jak myslicie ?!?!?!?!! Quote
Wind Posted November 25, 2003 Posted November 25, 2003 AGI, Jesli przystapisz do szkolenia dobrze aby Twoj pies mial jakas ciepla derke na grzbiet, a Ty zabieraj dla niego kawalek karimaty na wykonywanie komendy "waruj". Na szkoleniu Majka nauczyla sie komend (slownych i optycznych): siad, waruj, zostan, do mnie, rownaj, stoj. Jednakze najwazniejszym elementem szkolenia byla pelna socjalizacja psa, oraz mozliwosc zapanowania nad nim, gdy wokolo dzieje sie tyle ciekawych rzeczy (psy, bieganie, rozpraszanie). Szkoleniowiec pokazywal (pokazywala) jak nauczyc psy poszczegolnych komend, jednakze to wlasciciele musza poprzez wielokrotnosci ich powtarzania i odpowiedniego nagradzania nauczyc psiaki poprawnosci reagowania na komendy. W grupie jest od 8 do 10 psow. Szkolenie w jeden dzien trwa 2*45 minut z przerwa na zabawe psow. Pati, Sama nie wiem jak to bedzie na wiosne ... przeciez jestesmy na zimowch wagarach a promocji do nastepnej klasy nie dostalysmy ;) pozdrawiam, Quote
AGI Posted November 26, 2003 Author Posted November 26, 2003 Wind dzieki wielkieeeeeeee za info pomysle w takim razie nad jakims golfikiem :D dla Tequillki i karimatka czy cus jak wszystko dobrze pojdzie to moze zaczniemy od 6 grudnia :D Quote
aga 2 Posted November 26, 2003 Posted November 26, 2003 Agi, a jakiego masz pieska? Nie każdemu służy zimowa szkoła. Jeśli jest niezbyt ofutrzony, to siadanie i wariowanie może być przykre, a nawet niezdrowe (vide Wind - Majka na spacerki chodzi, ale na szkołę jast za zimno). No, myślę, że wariowanie to nikomu jeszcze nie zaszkodziło :wink: Aga&Co Quote
lita Posted December 5, 2003 Posted December 5, 2003 Czesc, chodzilismy do tego przedszkola z tego co wiem sa tam aktualnie 3 bokserki i z tego co widzialam radza sobie calkiem dobrze a w przerwie rozrabiaja az milo popatrzec :), a z komendami mysle ze to jest praca i pieska i wlasciciela, 2x w tygodniu po 1h to troche malo by piesek wszystko umial i co jest b. trudne (przynajmniej u mnie) przybiegal do swojej pani z najlepszej zabawy pozdrawiam lita Quote
Insomnia Posted May 9, 2004 Posted May 9, 2004 a ile kosztuje szkolenie w tej szkolce oraz psie przedszkole? i jaki tam jest adres netowy,mail albo numer telefonu i adresik dokladny? zebym mogla si dokladnie dowiedziec kiedy sie zaczyna teraz szkolenie itd.bo moj dog niemiecki bdzie mial 3 msc za miesiac i nie wiem czy od razu uda sie z nią uczęszczac do tej szkolki na szkolenie i psie przedszkole-czy beda terminy i odpowiednia grupa psów.pozdrawiam Quote
Insomnia Posted May 9, 2004 Posted May 9, 2004 oki,znalazlam stronke netowa tej szkoły.ale prosze o wasze opinie na jej temat i czy metody szkolenia pasowaly by do szczeniaka doga niemieckiego,z gory dziekuje za wszelkie info. Quote
Drache Posted May 9, 2004 Posted May 9, 2004 Insomnia, ja nie bede sie wypowiadac, bo juz chyba jestem stronnicza :wink: Chodze tam na szkolenia juz z drugiem psem, w sumie minely juz dwa lata i jestem zadowolona. Uzaleznilam sie od zajec i nie wyobrazam sobie tygodnia bez cwiczen. Na stronie Cave Canem od niedawna jest forum, na ktorym mozna zadac pytania dotyczace szkolenia, godzin itd itd. Pojawia sie na nim rowniez Beata, ktora prowadzi zajecia, wiec jesli masz do niej pytania, to zapraszamy. Quote
_tm_ Posted May 10, 2004 Posted May 10, 2004 Hej mam pytanko czy jest ktos z Was ktory aktualnie teraz uczeszcza do przedszkola na zajecia ktore odbywaja sie przy jeziorku czerniakowskim?!?! Ja chodze tam na szkolenia. Co prawda nie do przedszkola, bo moj pies ma juz 13 miesiecy, ale jestem zadowolony. Na szkoleniach jest fajna atmosfera, a moj psiak robi postepy :D. Quote
Recommended Posts