Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej mam pytanko czy jest ktos z Was ktory aktualnie teraz uczeszcza do przedszkola na zajecia ktore odbywaja sie przy jeziorku czerniakowskim?!?!

Wybieram sie tam ze swoim psiakiem najprawdopodobniej od 6 grudnia i chcialabym sie czegos wiecej dowiedziec...

Posted

Ja ze swoim psem chodzilam do tego przedszkola. Napisz co konkretnie Cie interesuje a sprobuje Ci pomoc. Tymczasem przerwalysmy szkolenie (jest juz za zimno dla mojego psa), ale zaczniemy wczesna wiosna :)

pozdrawiam,

Posted

To jakbys mogla mi napisac np

- jakich komend nauczyl sie Twoj psiaczek

interesuje mnie czy "oponowal" np przychodzenie na zawolanie, jakies podstawy chodzenia przy nodze i odwolywania szczeniaka z grupy psow

- jak wyglada ta nauka

no i to chyba na razie tyle

aaaa i ile psiakow bylo w takiej grupie ?!?!

z gory dziekujeeeee :D

Posted

Agi, a jakiego masz pieska? Nie każdemu służy zimowa szkoła. Jeśli jest niezbyt ofutrzony, to siadanie i wariowanie może być przykre, a nawet niezdrowe (vide Wind - Majka na spacerki chodzi, ale na szkołę jast za zimno).

Posted

AGI,

Jesli przystapisz do szkolenia dobrze aby Twoj pies mial jakas ciepla derke na grzbiet, a Ty zabieraj dla niego kawalek karimaty na wykonywanie komendy "waruj".

Na szkoleniu Majka nauczyla sie komend (slownych i optycznych): siad, waruj, zostan, do mnie, rownaj, stoj. Jednakze najwazniejszym elementem szkolenia byla pelna socjalizacja psa, oraz mozliwosc zapanowania nad nim, gdy wokolo dzieje sie tyle ciekawych rzeczy (psy, bieganie, rozpraszanie).

Szkoleniowiec pokazywal (pokazywala) jak nauczyc psy poszczegolnych komend, jednakze to wlasciciele musza poprzez wielokrotnosci ich powtarzania i odpowiedniego nagradzania nauczyc psiaki poprawnosci reagowania na komendy.

W grupie jest od 8 do 10 psow. Szkolenie w jeden dzien trwa 2*45 minut z przerwa na zabawe psow.

Pati,

Sama nie wiem jak to bedzie na wiosne ... przeciez jestesmy na zimowch wagarach a promocji do nastepnej klasy nie dostalysmy ;)

pozdrawiam,

Posted

Wind dzieki wielkieeeeeeee za info pomysle w takim razie nad jakims golfikiem :D dla Tequillki i karimatka czy cus

jak wszystko dobrze pojdzie to moze zaczniemy od 6 grudnia :D

Posted
Agi, a jakiego masz pieska? Nie każdemu służy zimowa szkoła. Jeśli jest niezbyt ofutrzony, to siadanie i wariowanie może być przykre, a nawet niezdrowe (vide Wind - Majka na spacerki chodzi, ale na szkołę jast za zimno).

No, myślę, że wariowanie to nikomu jeszcze nie zaszkodziło :wink:

Aga&Co

• 2 weeks later...
Posted

Czesc,

chodzilismy do tego przedszkola z tego co wiem sa tam aktualnie 3 bokserki i z tego co widzialam radza sobie calkiem dobrze a w przerwie rozrabiaja az milo popatrzec :), a z komendami mysle ze to jest praca i pieska i wlasciciela, 2x w tygodniu po 1h to troche malo by piesek wszystko umial i co jest b. trudne (przynajmniej u mnie) przybiegal do swojej pani z najlepszej zabawy

pozdrawiam

lita

• 5 months later...
Posted

a ile kosztuje szkolenie w tej szkolce oraz psie przedszkole? i jaki tam jest adres netowy,mail albo numer telefonu i adresik dokladny? zebym mogla si dokladnie dowiedziec kiedy sie zaczyna teraz szkolenie itd.bo moj dog niemiecki bdzie mial 3 msc za miesiac i nie wiem czy od razu uda sie z nią uczęszczac do tej szkolki na szkolenie i psie przedszkole-czy beda terminy i odpowiednia grupa psów.pozdrawiam

Posted

oki,znalazlam stronke netowa tej szkoły.ale prosze o wasze opinie na jej temat i czy metody szkolenia pasowaly by do szczeniaka doga niemieckiego,z gory dziekuje za wszelkie info.

Posted

Insomnia,

ja nie bede sie wypowiadac, bo juz chyba jestem stronnicza :wink: Chodze tam na szkolenia juz z drugiem psem, w sumie minely juz dwa lata i jestem zadowolona. Uzaleznilam sie od zajec i nie wyobrazam sobie tygodnia bez cwiczen. Na stronie Cave Canem od niedawna jest forum, na ktorym mozna zadac pytania dotyczace szkolenia, godzin itd itd. Pojawia sie na nim rowniez Beata, ktora prowadzi zajecia, wiec jesli masz do niej pytania, to zapraszamy.

Posted
Hej mam pytanko czy jest ktos z Was ktory aktualnie teraz uczeszcza do przedszkola na zajecia ktore odbywaja sie przy jeziorku czerniakowskim?!?!

Ja chodze tam na szkolenia. Co prawda nie do przedszkola, bo moj pies ma juz 13 miesiecy, ale jestem zadowolony. Na szkoleniach jest fajna atmosfera, a moj psiak robi postepy :D.