Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 188
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

WItajcie :)

Filmy są cudowne :multi: Figa z belgami to niesamowity widok (chociaz prawie jej nie widać spod nich :evil_lol:).

Figa - Zaba superowa, to jej gulgotanie jest prześmieszne :lol:

Slalomy imponujące, chociaż ten z piłeczką obok był faktycznie mocno sadystyczny :evil_lol:

P.S. Sara, ale z Ciebie chudzinka!

Posted

Filmy wyglądają jak rasowe walki psów, dlatego pokazuję komu mogę i mam frajdę obserwując przerażenie na twarzasz obserwatorów hihi :lol:

Teklunia uwielbiam patrzeć jak ona kombinuje. Jak robimy sesyjki klikerowe ( ostatnio uczę rzutu na bok na komendę "zdychaj" :lol: ) to baaardzo często mam takie popisy wokalne. Prawie jej para uszami wylatuje z przejęcia :lol: :lol: Biedny zestresowany szkolony jamnik :lol:

Bardzo często robię tego typu sesje sadystyczne. Dzięki temu mam maksymalne skupienie na sobie, a nie na nagrodzie. Zresztą widać to na slalomikach gdzie suka ani razu nie popatrzyła na piłeczkę. Jestem z tego bardzo dumna, bo ten jeżyk to jest najukochańsza zabawka Figi. :cool3: :cool3: :cool3:

P.S. Bez przesady, przy wzroście 165cm, 50 kg. ;-)

Posted

Aaaaaaaale fajne filmiki!! I przyszkoleniu zachowuje się podobnie jak mój psiak. Jak wie że zaczynam "sesje" to jeszcze nie wydam komendy a on już pokolei co pamięta wykonuje :lol:

Posted

Nie, moja czegoś takiego nigdy nie robi, nie pozwalam na to. Ona na filmiku miała wykonać komendę ale nie za bardzo chciała ( ale że jest to komenda luźna to daruję ), nie tolerowałabym czegoś takiego ( przy drugim powtórzeniu Figa by miała już problem ze mną ) na normalnym treningu z komendą np siad. Inwencja twórcza inwencją twórczą ale ona nie ma robić wszystkiego na hurra tylko ma myśleć i reagować na polecenia stosownie, a nie wg swojego widzimisię. Chciałam tylko pokazać że mimo wszystko nie jest psem zgaszonym tylko nadal zachowuje radość z pracy i kreatywność.

Cieszę się baaardzo że Figa się podoba. Dziekujemy ! :)

Posted

Przypomniałam sobie własnie że chociaż obiecałam nie wkleiłam żadnych zdjęć znad morza :oops::oops::oops: Zaraz to nadrobię. Przy okazji oglądania stwierdziłam że nie utrzymałam wagi Figi, niestety przytyła co widać. Nie potrafię zapewnić jej tyle ruchu żeby mi schudła, albo chociaż utrzymała wagę :placz: Będą zdjęcia z lasu, gdzie byłyśmy 3 godziny, Figa byla puszczona wróciliśmy, ja z mama padnięte a ona była rześka jak skowronek ! Tylko przynajmniej godzina na plaży potrafiła ją zmęczyć. Gdybyśmy mieszkały nad morzem miałaby figurę jak modelka.

Fotki

Na razie tyle. Mam ich sporo ale będę wklejać po trochę :diabloti:

Posted

Tośka mi też się ono straaasznie podoba :oops:

Zaraz będą filmiki z Figielkiem w roli głównej znad morza !!!

Zawiadamiam uczciwie że na wszystkich fotkach jestem z suką ja oprócz

tej

i tej

gdzie widzimy kawałki mojej szanownej rodzicielki :)

Posted

Aporpo tego drugiego zdjęcia mojego poprzedniego postu. Aż się prosi żeby obok po prawej stronie napisać jakieś fajne pozdrowienia i wysłać jako pocztówkę !!!

Posted

[quote name='Sara']

o rany, tu sie takie cuda dzieja, a ja nic o tym nie wiem! rewelacyjne sa te wakacyjne foteczki :multi:
jesli mas zwiecej to wstawiaj szybko, bo się napatrzec nie moge na plazową Fige :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Więcej już nie mam. Mam filmiki. Dziękujemy bardzo !!! Ja Fidze tych wszystkich zachwytów nie przekazuję bo mi dziewczyna wpadnie w samozachwyt :lol: ;)

Posted

:) napisał(a):
Ja tez mam jamniczke Fige ;)
widziałam ją na "Jamnikach" :) Czarna ślicznotka :)

Sara, widziałam że pytałaś tam o konkursy itp na marszu jamnikow. W Krakowie nic takiego nie ma (bylam 2 razy). Jest tylko przemarsz przez Starówke i konkursy typu: najśmieszniejsze pzrebranie, najdziwniejsze imie, najdluzszy ogon... Wiec bardziej takie dla ludzi niz dla psów.. A szkoda.

Posted

Na plażę ją wnosiłam bez problemu, chociaż podobno strzeżona. Zresztą sporo osób chodziło z psami na plażę. Byłyśmy w Dźwirzynie. Sympatyczna miejscowośc chociaż wolę Łazy koło Mielna ( samo Mielno mnie męczy bo nie znoszę dużych skupisk ludzkich).

A co to za jamniczka Figa ? Czemu ja nic nie wiem ? Gdzie mogę ją zobaczyć ?!

Teklunia :mad: ona jest śniada, a nie czekoladowa. ;)

Tutaj piesek czekoladowy

http://www.klubjamnika.zkwp.pl/jamnik/Lista%20rep/hazard.html

Piesek śniady

http://www.klubjamnika.zkwp.pl/jamnik/Lista%20rep/ragazzo.html

;) Nowych fotek Glutka nie mam, na razie :)