Teklunia Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 Sara napisał(a):Biednym by była psem gdyby miała skłonności do uciekania, nie ma. Po prostu do naszego stada spacerowego dołączyła w tym dniu nowa duża suka ONka ( nota bene suka fotografa ) i wszystkie psy ( głównie owczarki belgijskie + łajka ) zaczęly się kotłować ze sobą przy czym jamnik pewnie by został stratowany podczas tych zabaw. Pozatym ma na sobie pożyczoną obrożę zaciskową ponieważ straszliwie szczeka i narzędzie to pomaga mi w okiełznaniu potwora. Ma silny instynkt obrony terytorium na którym się znajduje.a tam stratowany... jak znam jamniki to pewnie bylaby pierwsza do rozroby ;) zartuje oczywiscie. Quote
shangri_la Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 [quote name='Sara']Nad morzem ponadto bardzo mi schudła i teraz ma elegancką talię i ogólnie wygląda lepiej, jeszcze trochę i będzie piękna szczupłą suczynką i niech mi ktoś wtdy o niej powie zapasiony kundel ! :mad: witam wiesz nasz jamnik- Tunel nad morzem nigdy NIC nie chcial jesc, wygladal jak makaron, a zarcie skrzetnie zakopywal na polu namiotowym:mad: , trzeba bylo w niego wmuszac, coz dziwnie to morze dziala na jamniki :p ach jak ja lubie ten jamniczy wzrok wpatrzony w wlasciciela:loveu: przy ktorym od razu widac ze slucha co do niego mowisz i probuje zrozumiec kazde slowo...., szkoda ze Bira tak rzadko na mnie TAK patrzy:roll: sunieczka czekoladka jest the best :loveu: pozdrawiam Quote
nathaniel Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 shangri_la ona nie jest czekoladowa.... ciiii ... .;) Quote
Mi. Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 łoł jakie ładne zdjęcia:) A to jest Boskie :D:D:D Quote
Mi. Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 [quote name='Sara']A tu polowanie mojego psa :) Czasem nam się zdarza polować razem http://www.youtube.com/watch?v=ZNT4BJl8OeY Dzisiaj jamnik skończył 16 miesięcy, a ja 17 lat :D gdy przęglądałam galeryjke natknełam się na to:) post napisany był wtedy gdy miałam urodziny :wink:, więc spóźnione wszystkiego najlepszego Dla Was:BIG:;) Quote
Sara Posted July 19, 2006 Author Posted July 19, 2006 Teklunia stratowany po tym jakby pozagryzał połowę psów rzecz jasna :lol: :lol: Ona po szybkim sprincie się żabuje gdzieś na chwilę i wtedy mogłaby zostać stratowana :lol: :lol: :lol: shangri hihi ona mi w ogóle nie chce nic jeść, ale ja jej nie zmuszam, nie chce nie je. Ma karmę cały czas w misce ( np od 4 dni stoi w niej ta sama 60 gramowa próbka karmy )i żyje chyba tylko smakołykami a poza tym miała ogromnie duzo ruchu. No bo przecież trzeba plażę przekopać pomordować patyki mewy przegonić, jamnik ma kupę rzeczy do zrobienia nad morzem !!!:roll: :lol: Ale mi ładnie schudla i mam nadzieję że uda mi się utrzymać chudnięcie. Nawiasem mówiąc też lubię ten wzrok, a ona baaardzo często tak patrzy. Nie ma żadnego problemu z utrzymywaniem kontaktu wzrokowego czy to ze mną czy kimś innym. luthien dziękujemy :) też masz urodziny 07.07 ? Wszystkich ta żaba śmieszy, każdy mnie oskarża że katowałam biednego pieska :lol: shangri ona nie jest czekoladowa jest śniada, pokazywałam już tutaj nawet czekoladowego jamnika i śniadego :) Ale ma oryginalny kolorek co mnie bardzo cieszy bo fajnie mieć nietypowego psa, z wyglądu bo nie mówię o charakterze zarówno o zaletach jak i wadach :) No i pańcia też nietypowa ! :) Quote
Mi. Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 [quote name='Sara'] luthien dziękujemy :) też masz urodziny 07.07 ? Tak:) A Erga 08.08:evil_lol: Quote
Sara Posted July 19, 2006 Author Posted July 19, 2006 No to też wszystkiego najlepszego!!!! Pierwszy raz w życiu spotkałam kogoś kto ma urodziny tego samego dnia co ja !!! A które to już Twoje ? Moja się urodziła 07.03 więc też świętowałyśmy razem, ona miesięcznicę ja rocznicę :lol: Za to moja mama jest z 02.02. :cool3: Quote
Mi. Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 [quote name='Sara']No to też wszystkiego najlepszego!!!! Pierwszy raz w życiu spotkałam kogoś kto ma urodziny tego samego dnia co ja !!! A które to już Twoje ? Moja się urodziła 07.03 więc też świętowałyśmy razem, ona miesięcznicę ja rocznicę :lol: Za to moja mama jest z 02.02. :cool3: hehe, 14 lat:oops: :pA erga będzie miala 08.08 4:lol: Quote
Sara Posted July 19, 2006 Author Posted July 19, 2006 To stara już jesteś :lol: Foteczki z dzisiejszej zabawy z jej najukochańszym psim kolegą Mikim. Miki jest najpiękniejszym i najinteligentniejszym psem jakiego w życiu spotkałam. Gdyby nie to że miałam już Fige najpewniej miałabym jedno z jego rodzeństwa. na razie tyle, potem dam resztę :cool3: Quote
KaRa_ Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 \ Śliczniutki on;) A gdzie się podziało Figi ucho:lol: :evil_lol: Quote
Teklunia Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 [quote name='Sara'] przyznaj sie, ze wybielalas jej zeby! ma takie bielutkie ze az biją po oczach :lol: Quote
Sara Posted July 19, 2006 Author Posted July 19, 2006 Nie tylko śliczniutki ale i inteligentny.Tu nie widac ale on nosi ogon jak antenkę, całkiem wyprostowaną pionowo do góry, a ma ogon długi i dosyc gruby i jest naprawdę slizny !!! Jako małakluska nie zapowiadał sie na takiego przystojniaka. :lol: Teklunia ciii.... :lol: Quote
Sara Posted July 20, 2006 Author Posted July 20, 2006 Tu filmik z naszego slalomiku i dostawiania zadka. http://www.youtube.com/watch?v=tgCdLEBbSew A w zasadzie to z kretyńskiej pańci która koszmarnie wygląda w plecaku i super brzydkiego psa :lol: Quote
Teklunia Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 Panci w plecaku w zasadzie nie widac, wiec chociazby przez to nie wyglada kretynsko ;) a co do psa... ja bym sie na Ciebie obrazila na jej miejscu :mad: takie mądre slicznosci tak nazywac!!! ;) Quote
Sara Posted August 2, 2006 Author Posted August 2, 2006 Fani nas zaniedbują, zapamietamy to sobie :razz: Foteczki z dzisiejszego wypadu do zbelgowaciałego ogródka :cool3: Jamnik z kopiowanym ogonem :lol: Jamnik stróżujący Portret Towarzysze w stróżowaniu i zabawach Fiesta Srebrzysty Smrek Figaro Srebrzysty Smrek, najpiękniejsze gronek na świecie Quote
Sara Posted August 3, 2006 Author Posted August 3, 2006 Jak jamnik bawi się z owczarkami belgijskimi. WSZYSTKIE PSY NADAL ŻYJĄ :lol: ( i zagryzany jamnik i zagryzana owczarka belgijska :lol:) http://www.youtube.com/watch?v=KSYTFhnICr4 http://www.youtube.com/watch?v=qvHzCg4ecfg Quote
olekg89 Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 ZAjebisty filmik.Szczegolnie ten głos mówiący"co się dzieje z jamnikiem?" hahaha Quote
Teklunia Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 nie zaniedbują, tyllko nie bylo Was przeciez! :mad: Sara napisał(a): moje slicznosci :loveu: Sara napisał(a): coz za tyleczek :cool3: Quote
Teklunia Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 Sara napisał(a):Jak jamnik bawi się z owczarkami belgijskimi. WSZYSTKIE PSY NADAL ŻYJĄ :lol: ( i zagryzany jamnik i zagryzana owczarka belgijska :lol:) http://www.youtube.com/watch?v=KSYTFhnICr4 http://www.youtube.com/watch?v=qvHzCg4ecfghihi, faktycznie fajne :D dzielny jamnik przeciwko trzem wielkim potworom i krzyczącej Pani :lol: Quote
Sara Posted August 3, 2006 Author Posted August 3, 2006 Prawda że zgrabny ma zadek ? :lol::lol::lol: Każdy pies to potwierdza, nie tylko słowem lecz i czynem :roll: Olek a ciekawe co jak Ty mówisz do psów jak się zdenerwujesz... :lol: ;) Ja jak się zdenerwuję to mówię do niej w trzeciej osobie. Denerwowałam się bo biegała do uwiązanej suki ( 7 letniej mamuni dwóch czarnych potworów ), które dla innych suk jest mało tolerancyjna ( pomijam że Figa znajdowała się na jej terenie ), a Figa jest dosyć wylewna. Serce miałam w gardle a chciałam jeszcze film kręcić !!! Teklunia jesteś tak wdzięczną fanką że wstawiać tu zdjęcia to sama radość ;) Quote
Teklunia Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 Sara napisał(a):Teklunia jesteś tak wdzięczną fanką że wstawiać tu zdjęcia to sama radość ;):oops::oops::oops: zawsze do usług :) Quote
Sara Posted August 3, 2006 Author Posted August 3, 2006 No to jeszcze trochę Figuni :cool3: I jak jest troszkę szczuplejsza ...? Quote
Teklunia Posted August 3, 2006 Posted August 3, 2006 Sara napisał(a): hm... ta sytuacja wyglada groznie :evil_lol: Sara napisał(a): a co ona taka smutniutka? nie lubi pozowac do zdjec? ;) a linię ma w sam raz :D Quote
Recommended Posts