Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wygląda jak miedzy Scyllą i Charybdą :lol: Ale one tu akurat odpoczywały, a mały dziki jamnik za chwilę rzuci się na Figara ( ten co leży ) i zrobi z nim to co zrobiła na nastepnej fotce :lol: :lol: :lol: Biedny zdążył tylko łapę unieść do góry przed atakiem wściekłego jamnika :lol: :lol:

Ona była niezadowolona bo była na smyczy, ponieważ chciałam jej zrobić zdjęcia w pięknym czerwonym słońcu. Ona miała o tej porze prześliczny rdzawobordowy kolor. Cudo po prostu, dlatego są trochę rozmazane bo ryzykowałam jakość na rzecz koloru. Z lapmą wychodziły tak jakby były robione w nocy. To z zadkiem ostatnie jest robione kilka sekund po poprzednim bez lampy. Troszkę uchwyciłam. Jej kolor się zmienia w zależności od pory dnia, najbardziej intensywny i soczysty jest właśnie pod wieczór. :cool3:

Dla mnie jest jeszcze troszke przytłusta ale już chyba nikt by się nie odważył nazwać jej zapasionym kundlem.

• Replies 188
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sara napisał(a):
Wygląda jak miedzy Scyllą i Charybdą :lol: Ale one tu akurat odpoczywały, a mały dziki jamnik za chwilę rzuci się na Figara ( ten co leży ) i zrobi z nim to co zrobiła na nastepnej fotce :lol: :lol: :lol: Biedny zdążył tylko łapę unieść do góry przed atakiem wściekłego jamnika :lol: :lol:
dzielna dziewczynka :diabloti:

Sara napisał(a):
Dla mnie jest jeszcze troszke przytłusta ale już chyba nikt by się nie odważył nazwać jej zapasionym kundlem.
niechby spróbował :mad:

Posted

shangri_la napisał(a):
jaaacie jaki ona ma cudowny garbik na nosku :loveu:, uwielbiam te nochale u jamniorkow i te wieeelkie ucholce ( nasz tunio niestety nalezy do tych krotkouchych :razz: )
pozdrawiam
no no :multi: a jaj jeszcze uwielbiam ich łapki - są tak uroczo pokraczne :lol: przednie jak łopatki , a tylne tak smiesznie stawiaja :loveu:

Posted

To na zdjęciu tak wyszło ale ona ma prosty nochalek. :cool3: Za to uszy ma jak nietoperz :lol: Ale to dlatego ze ona nierasowa.

Shangri a Ty też masz jamnika ?

Wszystkim się te łapki podobają :diabloti:, a mnie się w nich podoba jedno, przepiekny, prześliczny zapach łapek gdy pies śpi. :loveu:

Przodem idzie jak chłop, a tyłem jak niewinna, delikatna kobieta. Uniwersalna jest :lol:

Posted

Sara napisał(a):

Shangri a Ty też masz jamnika ?

tja mam :p tyle ze on tak naprawde to jest mojej mamy:eviltong:, moj jest gończy goniec, ale w sumie to: na spacery wychodze, jesc daje, bawie sie... to jak moj :p. nazywa sie Tunel i jest juz dziadziem, wczesniej mielismy jamnika- Hugon ale skonczyl niestety tragicznie, a wczesniej tez jamnika- Maxa ale jego to malo pamietam.
hehe a lapki jamnicze to takie smiesznie koslawe sa :evil_lol:, a my sie smiejemy w domu ze jamnik nie idzie tylko "jedzie na tych swoich kółeczkach":cool3:
pozdrawiam

Posted

Dobre imię dla jamnika :lol::lol::lol:

Ja się z Figi nasmiewam bo ona fantastycznie podskakuje jak idzie. :lol:

Ja na temat łapek mam swoją własną prywatną teorię. Moja suka ma w miare proste łapeczki. Ja twierdzę że to dlatego że jest codziennie znoszona ze schodów i ściągana np z foteli itp. Pczywiście zdarza się odstępstwo od reguły ale uważam ze jest to główna przyczyna czemu jamniki mają proste lapki. Jamnik ciotki ma krzywe ale oni go nigdy nie znosili i nie zabraniali zeskakiwać. Dla mnie takie troszkę krzywe są w sam raz, takie bardziej to już dla mnie jest uniemożliwienie normalnego poruszania się. A takie proste to marzenie... :cool3:

Posted

A gdzie tam ! To prawdziwa psia młoda kobieta. Nie strzela oczami i uśmiechami do każdego, ale jak jej się kto spodoba... ! ( powiedziałam jej że robimy sesję dla największej fanki to się postarała :cool3: ) ;)

Posted

[quote name='Sara']A gdzie tam ! To prawdziwa psia młoda kobieta. Nie strzela oczami i uśmiechami do każdego, ale jak jej się kto spodoba... ! ( powiedziałam jej że robimy sesję dla największej fanki to się postarała :cool3: ) ;)o kurcze, to milo z jej strony :lol:

[quote name='Sara']

to raczej Figa znowu rozstawia je po kątach :lol:

Posted

[quote name='anetta']Jak ktos mogl powiedziec ze ona jest gruba?!
http://i49.photobucket.com/albums/f284/Figlonek/02_resize.jpg :mad::mad:

Mordowanie bardzo mi sie podobuje :p

Lejesz miód na moje serce. :lol:

Zobaczycie jak wstawię filmiki, to dopiero masakra :evil_lol: ! Moja mama 10 razy pytała czy obie belgijki na pewno nie zrobiły małemu psiątku krzywdy. Figa nie miała ani pół zadrapania ( chyba ze po tym jak jej czyściłam dwa dni uszy i kark, wszystko z błotka :lol: )za to Fiesta gulę koło łopatki, zapewne siniaka. :lol:

No to nastepne foteczki !

Uwiecznione duszenie i mordowanie, czyli ostatnie chwile życia jamnika ! :lol:

Jestem z tej fotki osobiście dumna, bo uchwycić taki moment było nie lada sztuką :cool3:

Tłusty jamnik

Uśmiech :diabloti:

Wykończona zataczająca się belgijka, po czym ? Po zabawach z tłustym jamnikiem, któremu jak widzimy łapki się trzymają prosto. :p

Posted

Lejesz miód na moje serce.

Ale taka jest prawda, ona budowa jest podobna do mojej :p
A ile wazy? Ostatnio wazylam Kaje u weta i wyszlo 7.8 kg :multi:

A teraz ide, papa :sleep2:

Posted

No nareszcie nasz dogomaniacki minibelg jamniczy dorobił się galerii :multi:

[quote name='Sara']... i wszystkie psy ( głównie owczarki belgijskie + łajka ) zaczęly się kotłować ze sobą przy czym jamnik pewnie by został stratowany podczas tych zabaw...
Że co proszę? Łajka? Jaka łajka?

Sara, Ty neidobra kobieto, coś zrobiła z biedną Figą, że tak leży? :mad:

Śliczny portrecik :loveu:

Posted

Saro!!
Twoją cichą fanką jestem od roku;). Najpierw przeczytałam wszystko o Tobie na forum "belgowym" a teraz moge ogladać Ciebie i Figunię na zdjęciach. Ja jestem cichym dogomaniakiem. Przyznam się szczerze że korzystam z Twoich doswiadczeń w szkoleniu Figi (mam 11 miesięcznego owczarka szetladzkiego - Kodi się zowie) Twoja Figa jest rewelacyjna podobnie jak jego Pani. Uwielbiam czytać twoje opowieści.

Posted

O rany a ja myślałam że nikt nas nie odwiedza i troszkę zaniedbałam zdjęcia :oops: :oops: :oops:

Figa zupełnie się z Tobą zgadzam ! Nie masz to jak Figa :lol:

Teklunia, anetta :calus: Ja już dostaję mini fijoła na punkcie jej wagi.

Tośka_m a taka jedna łajka się u nas plącze... :cool3: Jak będziesz chętna to mogę wstawić parę zdjęć. Piesek ma na imię Baron i głowy nie dam czy nie ma jego zdjęć na naszej nowosądeckiej stronie oddziału ZK. :cool3: A to zdjęcie żaby to chyba wyrzucę bo już mi TOZem grozili :lol: :lol:

shangri wiesz ile mnie kosztowało żeby to złapać ! One są byskawiczne ! Ale udało się i mam mordowanie jamnicze udokumentowane ! A ja jej potem muszę szyjkę i uszy myć bo jest cała uśliniona. :shake: Ona ostatnio tak nawiasem mówiąc przebywa li i jedynie w towarzystwie owczarków belgijskich i zaczęła pasać inne psy :-o Wariatka. :roll:

Akra o rany. Strasznie mi miło :oops: Ale tak bardzo to się nie wzoruj na nas bo ja się naprawdę dopiero uczę i już teraz nie jestem w stanie czytać własnych głupot pisanych sprzed roku :oops: A jak trafiłaś na belgijskie forum ?

Posted

Jakby ktoś chciał to mam troszkę filmików z Figą dosłownie sprzed chwili. Nie mogę ich wrzucić na youtube bo cos tam się podziało i nie moge wstawiać, ale na maila mogę przesłać. Mam nasz Slalom, sposób nagradzania który najbardziej lubi moja sucz, stanie na komendę i katastrofę aparatu spowodowana przez czyiść ogoniasty zadek, sesję sadystyczną ( czyli pracujemy obok zabawki ), oraz uwiecznione procesy myslowe i wkurzanie się mojej suki kiedy nie rozumie komendy ( ważne żeby przy tym włączyć głośniki :lol: ). :cool3: