Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W dniu 03.10.2010 Fundacja Lubelska Straż Ochrony Zwierząt podczas kolejnej kontroli gospodarstwa z którego zabrano już inne psy, odkryła nowe szczenięta przetrzymywane w skandalicznych warunkach.
Psiaki są już bezpieczne i przebywają w klinice pod troskliwą opieką weterynarzy, jednak utrzymanie 5 szczeniąt to duży wydatek dlatego zwracam się z ogromna prośbą o wsparcie finansowe/rzeczowe, pomoc w ogłoszeniach i szukaniu domu dla maluchów jak i pozostałych psów.

Koszty
45zł pierwsze odrobaczanie
250zł karma
40zł kolejne odrobaczanie
220zł karma i gryzaki
400zł pobyt w klinice, stacjonarne leczenie Łosi i pierwsze szczepienie maluchów

Dodatkowo cała masa podkładów...

Krótki spis charakterów okiem Lady:

Whiskey - znaczy się biała ruda. Najmniejsza, najsłabsza, najbardziej okrągła ;-) Nie szczekająca, walcząca o swoje. Raczej poza stadem, chętniej przebywa z człowiekiem niż z innymi psami. Na początku nieufna, wycofana, z czasem się otwiera i oswaja. Bez problemu daje ze sobą robić wszystko. W DOMU STAŁM

Frisco - długowłosa tricolor. Żywotna, biegająca, walcząca o swoje. Bardzo zainteresowana zabawkami, chętnie biega ze stadem i dobrze się z nim komunikuje. Dobra do "dopsienia", nie zaczepia starszych psów, jest uległa. Lubi głaskanie. Szczeka, jak inny pies podwędza jej zabawki ;-) W DOMU STAŁYM

Pinata - suka trikolor krótka sierść. Bardzo uległa do innych psów, od razu pokazuje brzuch. Chętnie poddaje się głaskaniu, potrafi też zapiszczeć i zaszczekać. Pozytywnie reaguje na człowieka, przychodzi na gwizdanie. Niezdara, ale bardzo słodka. W DOMU STAŁYM.

Pepper - czarna. Doskonały pies dla kogoś, kto chce zwierzaka potrzbeującego ruchu - np. do agility, sztuczek, aportów. Świetnie współpracuje z człowiekiem, ma bardzo żywiolowy charakter. Szczeka na inne psy, chce mieć wszystkie zabawki na własność. Reaguje pozytywnie na jasne komendy, np. zakazy, kojarzy słowa z zachowaniem. W DOMU STAŁYM

Łosia- wyżłowata. Jeszcze nie wie, co zrobić ze swoimi łapami - taka mała łajza :smile: Dobrze dogaduje się z psami, jest uległa - skaczą po niej nawet maluchy. Baaaaardzo proludzka, zabawowa. Potrzebuje fajnego, świadomego potrzeb psa domku.W DOMU STAŁYM

Zapraszam na wątek pozostałych psów:
http://www.dogomania.pl/threads/190887-Zag%C5%82odzi%C5%82-psy...-potrzebne-fundusze!!!

• Replies 312
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

...się zapiszę...w najbliższym czasie i tak planowałam jakiś grosik dla lubelskich "psiaków MaDi" podrzucić...tych nowych i starszych podopiecznych....

Posted

bico napisał(a):
...się zapiszę...w najbliższym czasie i tak planowałam jakiś grosik dla lubelskich "psiaków MaDi" podrzucić...tych nowych i starszych podopiecznych....

Dzięki wielkie, już rozmawiałam z Muzzym jak się jakoś zgramy to maluchy będą miały sesję,ale tylko w budynku bo nie szczepione, na razie walczymy z robalami.

Posted

To choćbym miała na głowie stanąć i jeszcze na czymś...tu nie mam żadnych wątpliwości, że pomoc należy zacząć od ogłaszania, więc dajcie znać zrobię allegro i kilka ogłoszeń...napisz proszę wtedy na maila(bico, Ty mnie pogonisz uczciwie...plissss)

Posted

[quote name='MaDi']Już w klinice:

Prawie jak Dropek :)

Super psiaki, oby jak najszybciej znalazły szczęście w nowych domach. Zdjęcia będą, inaczej być nie może :)

Posted

kakadu napisał(a):
wszystkie piekne ale ten na ostatnim zdjeciu w 2. poscie to juz prawdziwy rarytas :) to suczka?

Wszystkie to sunie takie trochę juck rasele.
Muzzy pomyślałam jak ją tylko zobaczyłam,że wyślę Ci ją do kompletu jako młodszą i chudszą siostrę Dropka.

Posted

MaDi napisał(a):
Muzzy pomyślałam jak ją tylko zobaczyłam,że wyślę Ci ją do kompletu jako młodszą i chudszą siostrę Dropka.

Miałoby to swoje plusy - np. każdego ranka jakby się nawzajem nakręciły na bieganie po krzakach, to zgarniałbym je do domu dopiero wieczorem :D Niestety nie mam warunków, gdybym miał, to już dawno wziąłbym Bingo :)

Posted

[quote name='anita_happy']MaDI - TY TO ZAWSZE jakis horro przyniesiesz!!!
wysylam dalej...jest zainteresowanie o ŻABOLA

http://www.facebook.com/?sk=messages&tid=1200463667760#!/photo.php?pid=62985&fbid=107746502623614&id=100001647945860

wklejam na FB..to co sie dzieje u ZABOLA PRZESZŁO moje cokolwiek
Dzięki,że czuwasz.
Już tak mam,że zawsze znajdę coś co przysparza mi potem wiele kłopotów,ale kocham to i już.
Na klinice mają ze mnie niezły ubaw.

Posted

muzzy napisał(a):
Miałoby to swoje plusy - np. każdego ranka jakby się nawzajem nakręciły na bieganie po krzakach, to zgarniałbym je do domu dopiero wieczorem :D Niestety nie mam warunków, gdybym miał, to już dawno wziąłbym Bingo :)

Pracuj nad warunkami,a ja załatwię resztę:evil_lol:

Posted

Krótki opos psiaków:
Czarnulka- zabawowa, zdecydowanie najsprawniejsza, może sprawić wiele radości osobie, która chce nauczyć psa różnych sztuczek, na widok człowieka podskakuje i robi dziwne salta:evil_lol:.
Rudo/biała- najspokojniejsza siada i wpatruje się w człowieka jej oczy mówią wtedy "weź mnie do domu"
Łaciatka długowłosa- zabawowa ale w porównaniu z innymi zabawowiczami to pierdoła, często się wywraca.
Łaciatka krótkowłosa-zabawowa najsprawniejsza z łaciatej trójki.
Dropiata- zabawowa, ale jeszcze pokraczna jak to szczeniak.
Wszystkie zapatrzone w człowieka, niesamowitym problemem jest zrobienie przy nich czegokolwiek, biegają za mną w tą i z powrotem,ą ja muszę uważać aby ich nie rozdeptać.
Kilka z wczoraj:

Macie pomysły na imiona?

Posted

red napisał(a):
Bosze..........jakie cudeńka, na pewno znajdą domki....

Cudeńka owszem,ale szybko rosną i czekają w nieskończoność na nowe domy.

Posted

mam zapytanie na FB
:..............
Witam, co to są za pieski z tego linku:http://www.dogomania.pl/threads/193951-Tragiczne-warunki-szczeni%C4%99ta-potrzebuj%C4%85-pomcy, czy te pieski są chore? i jakiej rasy, ewentulanie do jakiej wielkości dorosną(mamy już jednego małego pieska i szukamy mu towarzysza o podobnyhc gabarytach)czekam na info pozdrawiam
.........
poprosiłam o email...MaDi do Ciebie przesłać kontakt??