Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam Was serdecznie!!
Jestem (a właściwie będę) nowym użytkownikiem tego forum i chciałem się przywitać
Od 1 Lipca będę miał Psiaka, którego szukaliśmy ponad rok :) czyli Długowłosy Owczarek Niemiecki. Psiak oczywiście z hodowli ale słowackiej.

Pozdrawiam
Dawid

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:)
dziekuję za oddzew, co do zdjec to chetnie bym umiescił jedno ale :oops: nie mam bladego pojecia jak je wkleic i czy ma to znaczenie ze zdjatko ma jakies 800 kb.
Siedze i czytam wiadomosci odnosnie zywienia małego i prawde piszac mam coraz wiecej watpliwosci z tym zwiazanych bo co hodowca to inna karme poleca a karma karmie nie rowna...
Hodowca od ktorego bierzemy psa karmi go happy dogiem ale z tego co wyczytałem nie ma w jej składzie zadnych "dodatków" wspomagajacych rozwoj chrzaski w stawach, moje watpliwosci zwiazane sa z tym ze jesli psiak jest po rodzicach nie majacych dysplazji a wczesniej rodowod tez jest "czysty" to czy dobra karma (dobra to oczywiscie inna dla kazdego :) ) nie wystarczy do prawidłowego rozwoju kośćca malego, jaki z kolei jest sens dolewac do karmy suchej jakichs witamin? Przeciez to jedzonko zbilansowane...

rozpisalem sie troche a to o przywitanie chodziło :)

pzdr

dawid

Posted

A właśnie.Czy możesz wyjaśnić tak dla prostych ludzi(jak ja ;) ) o co chodzi z zuchwertem?:)Np.zuchwert wynosi 36.I co to znaczy?Że istnieje 36 % czy czegoś tam na przekazanie dysplazji?Czy liczy się pozostałą liczbę w tym przypadku-64?:oops: :oops: :oops: :oops:

Posted

ayshe napisał(a):
36 to dosc niska liczba:roll: :lol: .lepiej skojarzyc takiego psa z psem o b.wysokim zuchtwercie.po to wlasnie on jest.

Ty to tłumaczysz tak pokrętnie:cool3: powiedz po prostu że najlepiej by było aby psiak miał Zuchwert (tak sie pisze?) 100-na marginesie bardzo mało psów go ma-wtedy nie przekazują dysplazji. Im mniej tym gorzej. Dlatego psy o niskich zuchwertach należy kojarzyć z psami o wysokich:lol: Jeżeli coś pomyliłam to popraw mnie, ale ja tak to rozumiem nie jestem hodowcą i myślę po swojemu:cool3:

Posted

gosia-jak to pokretnie?:crazyeye: .to jest proste jak konstrukcja cepa:eviltong: .
14ruda-79 to juz przyzwoicie.popatrz jeszcze na tatusia;) .zuchtwert jest niezbedny do hodowli onkow.bez niego HD jest o kant d..... potluc:diabloti:

Posted

hmmm...
z tego co zdazyłem sprawdzic to nie znalazłem wspołczynnika... ale bede szukał wspołczynników rodziców Eddiego :) wiem ze ojciec to OPLAN Uzemie Zazrakov a matka ALDA Radoslav. OPLAN Prowadzi linię FLICK Holzheimer Linde - MAX Logia Mercanti - VISUM Arminius - JECK Noricum - ODIN Tannenmeise - QUANDO Arminius. Matka prowadzi linię FABIO Uzemie Zazrakov - KIMBO Monchber - JAGUAR Monchberg - DAX Haus Lach - ZAMB Wienerau.
Ufff ...
z tego co sprawdziłem nie ma tragedii ale jesli sie myle powiedzcie mi prosze ;)
Dodam ze juz jutro jade po Eddiego wiec napiecie rosnie :lol:.

pzdr
dawid

Posted

ayshe napisał(a):
gosia-jak to pokretnie?:crazyeye: .to jest proste jak konstrukcja cepa:eviltong: .

Musisz zrozumieć, że jak czasami coś napiszesz to potrzebny jest dekoder:eviltong: ja mogę ze swojej strony obiecać że jak będę potrafiła to za taki dekoder mogę czasami służyć, bo ten nasz kochany treser to by chciał aby go wszyscy tak bez tłumaczenia rozumieli. :eviltong: :eviltong: :eviltong:
Mogę pocieszyc wszystkich że i tak najlepszej fazy tressera nie słyszeli:eviltong: ostatnio jak mi się w samochodzie rozgadała o hodowlach ONków i zaczęła imionami i przydomkami rzucać to mi się w głowie zakręciło:eviltong: i wypadek bym spowodowała:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ja to tylko wyłapuje to co rozumiem:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ale i tak lubie słuchać:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

:)Czasem dekoder jest potrzebny ;)Szkoda,że mieszkam tak daleko.Pouczęszczałabym z Wami na zjątka do Pani Treser.Jak czytam wasze posty to sie wesoło robi.Foty też super.A te wasze filmiki są na jakimś cc.A co to?To jakies prywatne?Bo bym kciała zobaczyć:diabloti:

Posted

dawid_wroc napisał(a):
hmmm...
z tego co zdazyłem sprawdzic to nie znalazłem wspołczynnika... ale bede szukał wspołczynników rodziców Eddiego :) wiem ze ojciec to OPLAN Uzemie Zazrakov a matka ALDA Radoslav. OPLAN Prowadzi linię FLICK Holzheimer Linde - MAX Logia Mercanti - VISUM Arminius - JECK Noricum - ODIN Tannenmeise - QUANDO Arminius. Matka prowadzi linię FABIO Uzemie Zazrakov - KIMBO Monchber - JAGUAR Monchberg - DAX Haus Lach - ZAMB Wienerau.
Ufff ...
z tego co sprawdziłem nie ma tragedii ale jesli sie myle powiedzcie mi prosze ;)
Dodam ze juz jutro jade po Eddiego wiec napiecie rosnie :lol:.

pzdr
dawid
jeck noricum:loveu: .visum i odin.pieknie:loveu: .jaki inbred?

Posted

14ruda napisał(a):
:)Czasem dekoder jest potrzebny ;)Szkoda,że mieszkam tak daleko.Pouczęszczałabym z Wami na zjątka do Pani Treser.Jak czytam wasze posty to sie wesoło robi.Foty też super.A te wasze filmiki są na jakimś cc.A co to?To jakies prywatne?Bo bym kciała zobaczyć:diabloti:
moze jakas dobra dusza ci na priva przysle adresik.tak ,to prywatne forum ale w pelni demokratyczne:cool3:

Posted

Dobrze.To się skonsultujcie czy moge:)Dodam,że jestem juz od dawien dawna pełnoletnia,też pale faje i uwielbiam napój chmielny z babelkami(apropos waszych niektórych spotkań):razz: :razz: :razz: :cool1: :cool3: :cool3:

Posted

14ruda napisał(a):
Dobrze.To się skonsultujcie czy moge:)Dodam,że jestem juz od dawien dawna pełnoletnia,też pale faje i uwielbiam napój chmielny z babelkami(apropos waszych niektórych spotkań):razz: :razz: :razz: :cool1: :cool3: :cool3:
nadajesz sie:evil_lol:

Posted

ayshe napisał(a):
dobra-robisz od dzisiaj za dekoder:eviltong:

Dobra ale odszyfrowywuję tylko te informację co rozumiem:eviltong:

Szkoda że Ania nie ma dostępu do netu, Ona by była lepszym dekoderem:lol:

Posted

Wchodze, patrze odpowiedzi.... mysle, ze zaraz sie czegos dowiem o pochodzeniu Ediego.... a tu opcja 'dekodera" :lol:
wracajac do sprawy mozecie okiem ludzi juz obeznajomionych jak mniemam przypatrzec sie jego 'rodzince" i wypowiedziec sie o protoplastach Edka?
bardzo byłbym wdzieczny :eviltong:.
no i jak z tym wklejaniem zdjecia? Pokazałbym usmiechnieta mordke jego :loveu: