Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zaczyna rozrabiać chłopaczysko? :nono:
Z pewnością nigdy nie bywał w domu, może to ze strachu, jak zostaje sam w pokoju.
Mam nadzieję, że zaprzyjaźni się z pozostałymi psiakami i nauczy od nich manier.

Posted

Jak się okazało tylko pierwszego dnia trochę narozrabiał, od wczoraj jest grzeczniutki i nic nie pozwalał, nie brudzi w domu. Dziś była próba wprowadzenia go do stada, na dzień dobry rzucił się na jamnika a na inne psy warczy (także suki), które go ignorują. Stadny to on nie jest. Jest rozumny, ale uparty. Jak Basia coś od niego chce, to on wie o co chodzi, ale udaje że jest głuchy. Wygląda na samca alfa i powienien trafić do domu bez innych psów, ale też do ludzi z doświadczeniem. Lubi dzieci, na 3 letnią dziewuszkę bardzo się ucieszył. Wogóle do ludzi bardzo fajny jest.
Zjada chetnie jedzenie gotowane, a potem ma stały dostęp do karmy suchej, która sobie pojada, ale nie rzuca się na nią już łapczywie. Jeszcze nie przytył ;)

Posted

może dzięi temu wogóle przetrwał, albo musiał taki sie stać żeby przeżyć. Być może otoczony opieką bez konieczności walki o przetrwanie zmieni się. To dopiero pierwsze dni, i być może pierwsze w jego zyciu, kiedy człowiek go czegoś chce nauczyć. Tymczas ma duże doświadczenie ze zwierzętami po przejściach i da sobie radę. To tylko z korzyścią dla Strączka :)

Posted

emile - przeslę...
babeczki moja wychudzona colinka jak ją znalazłyśmy z Aimez...tez terroryzowała moje osobiste..do tego stopnia, ze krew sie lała!!!

a terazz...peace&quiet...

na moje oko - on żeby przeżyc musiał walczyć..dogada się z innymi jak bedzie pewnien, ze ma tą swoją pełną miske zawsze....
ale to za jakieś 10 kg :)

Anoreksio...ogarnij się chłopak..bo w kupie raźniej się żyje:)

Posted

andzia a to jest tylko zakup czy nr tez cegielki?
Ja moge jakies porobic - wiesz zdjecie plus jakis napisik i cosik dodane. I podsylalabym CI a Ty wysylala tym co zakupili. Co myslisz? Jak cos to daj znac;)

Posted

[quote name='divia_gg']andzia a to jest tylko zakup czy nr tez cegielki?
Ja moge jakies porobic - wiesz zdjecie plus jakis napisik i cosik dodane. I podsylalabym CI a Ty wysylala tym co zakupili. Co myslisz? Jak cos to daj znac;)[/QUOTE]

Divia - ja kiedyś tak robiłam allegro - takie niby cegiełkowe...jak wykombinujesz jakieś ładne cuś graficzne - to dołącze i wtedy będzie ciegiełką:)

Posted

[quote name='mag.da']Dzięki Andziu za Allegro :)
Fotka po metamorfozie byłaby fajną cegiełką, ale do tego to jeszcze daleko...[/QUOTE]

ano własnie... do tej metamorfozy to jeszcze dłuuuuugo:-(

Posted

już zadzwoniłam i wiem, ze weterynarz Strączka widział, zaszczepił p-ko wściekliźnie, zalecił dodawania preparatu wapniowego do jedzenia, bo z głodu mogły odwapnić mu się kosteczki.
Je kilka razy dziennie, w tym jeden posiłek jest gotowany+ wapno+ żółtko. Siusiak już wygląda normalnie i piesek normalnieje. MInął mu ewidentny lęk przed innymi psami. Teraz z jamnikiem biegają razem po ogrodzie i bawią się. Urzęduje sobie zatem swobodnie w domu. Jak Basia siada do komputera, to on wchodzi przednimi łapkami na jej nogę i całuje ją w ucho. Widac jeszcze, ze jest znerwicowany, ale pewnie to znów efekt poprzedniego życia i Basia mówi, że to mu tez minie. Generalnie Strączek ma sie dobrze i będzie jeszcze lepiej. :)

Posted

Fantastycznie!
Czyli stres odpuszcza i psiak normalnieje, super :)
Jakby udało mu się zrobić jakieś ładniejsze fotki, to może już czas go zacząć ogłaszać?
Tanitko, a jak finanse? Były jakieś wpłaty jeszcze? :oops:

Posted

z ogłoszeniami się jeszcze wstrzymajmy, niech piesek jeszcze odżyje. Zdjęcie zrobię jak pojadę z wizytą, co może nastąpić za jakieś 2 tyg. Jeszcze druga osoba wpłaciła 5 zł- Edyta L. z Siedlec.

Posted

tanitka napisał(a):
z ogłoszeniami się jeszcze wstrzymajmy, niech piesek jeszcze odżyje. Zdjęcie zrobię jak pojadę z wizytą, co może nastąpić za jakieś 2 tyg. Jeszcze druga osoba wpłaciła 5 zł- Edyta L. z Siedlec.

aaa - to ta cegiełeczka jedna, która sprzedała sie na allegro:)