Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja jestem d... do kwadratu, bo źle zapisałam 1.cyfrę numeru telefonu.Pani w odpowiedzi na mój mejl zadzwoniła i już wszystko gra. Nadal nie mogą się doczekać suni.
A dziewczynka coraz lepiej, zdarza się ,że nasioo w domu, ale poza tym jest grzeczna.Ma coraz weselsza oczki i przychodzi po pieszczoty.Nadal je jak 5 smoków, bardzo dobrze, bo chudziutka jak wiórek.

• Replies 251
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sunia coraz słodsza. Zaczyna zadzierać łapki na kolana, coraz weselsza.Sygnalizuje ,że chce wyjść.Burczy nadal przy jedzeniu,bardzo zazdrosna o michę,ale nie rzuca się z kłami jak Lady.
Ona teraz potrzebuje MICHY i PIESZCZOT NA TONY

Posted

[quote name='fiorsteinbock']A te niekontrolowane sioo to moga byc przyczyna zapalenia drog moczowych, czy zapalenie wykluczone?[/QUOTE]
Tak sądzę ,że to zapalenie dróg moczowych.Chyba pojadę jutro na weterynarię zrobić badania krwi,żeby DS nie zaskoczyć jakąś niespodzianką.
O tyle jest lepiej ,że mocz nie cuchnie no i dziewczynka nie zipie jak czołg, łapka normalnie.

Posted

Rzeczywiście bardzo podobny, jasne ,że jak się zgłosi jakiś domek, to będziemy pamiętać.
Właśnie wróciłam z sunią od ulubionego weta, który potwierdził zmiany osłuchowe w płucach i zlecił dalsze leczenie.Serducho na szczęście w porządku.
Miała zrobione badania krwi, nerki , wątroba OK, morfo;ogia OK tylko leukocyty wysokie i fosfataza ,ale przy zapaleniu tak może być. W piątek podjadę z nią do kontroli chyba ,że domek będzie chciał ją wcześniej zabrać.Czekam na infomacje od Pumy ,a domek pod moją nieobecność już dzwonił i się dopytywał.
Zapłaciłam 112 zł bez kosztów wizyty, bo tę mam za friko.
Chyba będę bazarkować.

Posted

HUUUUURAAAAAAAAAA, to Yaris ma domek.Dostałam od Pumy 1984 takie PW po wizycie w przyszłym DS
Bylam u tych państwa... i .... gdybym chciała się koniecznie do czegoś doczepić to bym się nie miała do czego. jak dla mnie domek ideał. Ogrodzenie jak i dom sa nowe, wiec żadnych dziur w plocie itp nie ma. Co do wyjazdów w wakacje, wyjeżdżają osobno tzn córka z mężem osobno, a rodzice osobno. Dużo opowiadali o swoim poprzednim psie, o leczeniu itp.. Jestem pewna w 100 % ze nic jej nie będzie brakować w tym domku, wręcz przeciwnie Jak masz jakieś pytanka jeszcze to pisz...wieczorkiem odpisze .

Bardzo, bardzo dziękuję Pumie za błyskawiczną wizytę.

Teraz czekam na kontakt od państwa i ustalenie odbioru suni.Ale się cieszę.

Posted

[quote name='Poker']HUUUUURAAAAAAAAAA, to Yaris ma domek.Dostałam od Pumy 1984 takie PW po wizycie w przyszłym DS
Bylam u tych państwa... i .... gdybym chciała się koniecznie do czegoś doczepić to bym się nie miała do czego. jak dla mnie domek ideał. Ogrodzenie jak i dom sa nowe, wiec żadnych dziur w plocie itp nie ma. Co do wyjazdów w wakacje, wyjeżdżają osobno tzn córka z mężem osobno, a rodzice osobno. Dużo opowiadali o swoim poprzednim psie, o leczeniu itp.. Jestem pewna w 100 % ze nic jej nie będzie brakować w tym domku, wręcz przeciwnie Jak masz jakieś pytanka jeszcze to pisz...wieczorkiem odpisze .

Super wieści :) :) :)

Posted

Super:multi::multi::multi:
Poker nawet jeśli było/jest zapalenie dróg moczowych to w momencie gdy mała ma antybiotyk i tak już jest to raczej nie do stwierdzenia. Jeśli mocz już nie pachnie brzydko to miejmy nadzieję, że antybiotyk działa:lol:

Posted

Wszystko ustalone, przyjeżdżają po sunię w środę ok.10. Opowiedziałam dokładnie o stanie zdrowia i o charakterze.
Trzymajcie teraz kciuki ,żeby wszystko dobrze przebiegło.

Posted

[quote name='Poker']Wszystko ustalone, przyjeżdżają po sunię w środę ok.10. Opowiedziałam dokładnie o stanie zdrowia i o charakterze.
Trzymajcie teraz kciuki ,żeby wszystko dobrze przebiegło.[/QUOTE]

Trzymam:lol:, ale szybko:multi:

Posted

[quote name='Poker']Wszystko ustalone, przyjeżdżają po sunię w środę ok.10. Opowiedziałam dokładnie o stanie zdrowia i o charakterze.
Trzymajcie teraz kciuki ,żeby wszystko dobrze przebiegło.
Cudownie!!!
Cioteczki Kochane, wiedzialam, ze Mala szybko znajdzie dom - ale nie, ze EKSPRESOWO :)
Jestem przeszczesliwa i wdzieczna Poker za pomoc, za udostepnienie BDT, bez takiej szansy sunia prawdopodobnie bylaby wciaz w schronie. A jej stan zdrowia ulegal pogorszeniu!

Cioteczki, takiej smutnej miny juz nie zobaczymy, teraz bedzie krolowal usmiech sloneczny :)

Posted

Trzymajcie teraz kciuki ,żeby wszystko dobrze przebiegło.[/QUOTE]
paluchy zaciskamy !
Bedzie dobrze innej opcji nie ma !

Posted

[quote name='Poker']HUUUUURAAAAAAAAAA, to Yaris ma domek.Dostałam od Pumy 1984 takie PW po wizycie w przyszłym DS

Cudownie :)

Posted

[quote name='Poker']Nawet nikt tu nie zagląda :-([/QUOTE]

Wiesz, jak to jest na dogo - jak jakiś psiak leci do domu, to wszyscy "biegną" do tych bardziej potrzebujących ...
A ja jestem pod wielkim wrażeniem tej ekspresowej adopcji :)

Posted

I Rota/Yaris/przypuszczalnie Figa pojechała :multi::-(
Przyjechała dorosła, zamężna córka z tatą.Przesympatyczni ludzie, wycałowali sunię , a ona ich.Ona od wczoraj zrobiła się taka przytulasta, zaczęła się otwierać na całego.
podpisali umowę , opowiedziałam im co i jak, poszliśmy na spacer do parku i ja wróciłam sama do domu.
Państwo dali 100 zł na pomoc, więc będzie zwrot za wykup jej ze schroniska i na paliwo, ewentualnie na co uznacie.
Przed chwilą dzwoniłam.Suńka grzeczna , siedzi z pańcią z tyłu i ogląda świat.
Mają zadzwonić po przyjeździe. Będą mejle i fotki.
Tak się cieszę ,że kolejna bida ma suuuuuuper domek.
Pan powiedział ,że trafili na Rotę przez innego psa, w sprawie którego dzwonili ,ale poszedł do DS, więc dostali telefon w sprawie naszej suni.
Przyznać się tu zaraz kto się przysłużył do znalezienia jej domku?
Wielkie dzięki.
Wieczorem wkleję ostatnie zdjęcia.Teraz jestem zestresowana, bo czekam na łysego potwora.:roll: