Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Yaris jest grzeczna , z wyjątkiem michy, warczy na moje zwierza, gdy któreś się pojawi w pobliżu. Ale reaguję zdecydowanie i już wie ,że nie wolno.
Nie chciała wejść na górę, więc przespała noc w psim łóżeczku na parterze.Powitała mnie rano radośni.W ogóle to wieeeeeelki przytulak.
Na razie zachowuje czystość , wie po co wychodzi na spacer i szybko zostawia naturze co trzeba.
Śniadanko zjadła, jak zwykle psom tak i jej , smakuje serek wiejski.
Troszkę ją poczesałam i podcięłam kudełki przy oczkach.

Zrobię jej ogłoszenie w Wyborczej, może znowu się nam poszczęści.

• Replies 251
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchaaaaajcie , był telefon z Allegro w sprawie suni.Pani jest , jest zdecydowana na 100 na sunię.Trzeba w tytule napisać że potrzebna pilnie osoba do wizyty przedadopcyjna w Makowie Podhalańskim. Ludzie przyjadą po nią. Domek z dużym ogródkiem, owczarka niemiecka, kot.Państwo stracili psa po 10 latach bardzo podobnego Do Laluni. Był przez 3 lata dializowany, więc to MUSI być dobry dom.
Ale się cieszę :multi::multi:

Posted

Ale niusy :multi: Niewiarygodne :lol: Poker, to chyba najkrotszy tymczasik w Twojej karierze :lol:

Zaciskam za mala, niech sie uda :multi: Jak Yaris dzisiaj sie czuje? Nadal podwyzszona temperatura?

Posted

Yaris ma chłodny nosek ,ale jest smutnawa, przytula się , dała buzi .Może nie czuje się pewnie.Tym bardziej dobrze by było dla niej, gdyby natychmiast pojechała do DS.
Myślę, że wieczorem wybiorę się z nią do weta.
Miałam tymczasiki po 7 i 10 dni, ale ta byłby rekordzistką. Sunia , która była u nas 10 dni miała już DS w trakcie drogi do nas z Zamościa.
To zasługa dziewczyny, która zrobiła Allegro ,a nie moja.

Posted

To znaczy, ze z mala juz lepiej. Nochal chlodnawy i oby tak dalej. Stresik uciekl no i w domku zawsze cieplej :lol:
Nieustajaco zaciskam za domeczek staly w okolicach slynnych Papieskich Wadowic :multi:
Kto wie, moze wybierze sie kiedys z Panstwem na pyszne kremoweczki ;)

Posted

Byłam z suńką u weta, bo nie podobało mi się to ziajanie.Okazało się ,że ma 39,2stopni.
Podobno są zmiany w płucach, chociaż nie kaszle i serduszko pracuje dość słabo co może być związane ze stanem płuc.Lewe ucho tez jest w lekkim stanie zapalnym.Dostała antybiotyk, ma wyczyszczone uszy.W poniedziałek mam podać jej 2.raz antybiotyk.
Ja osobiście stawiam na infekcję dróg moczowych, mimo że nie ma objawów.Teraz zrobiła sioo na podłogę i mocz cuchnie jak licho.
Bała się wsiadać do samochodu, właziła mi na kolana, dobrze ,że do weta jadę 3 minuty.
Po przyjściu domu cieszyła się niesamowicie, męża witała jak szalona.
Zjadła ogromną porcję wołowego z marchewką i makaronem, wcinała tak ,że się uszy jej trzęsły, myślałam ,że miskę połknie.
Ona w czasie jedzenia warczy nawet jak psy są daleko. Uznaliśmy z mężem ,że ona "mówi" nie podchodźcie , to moja miska , ja teraz jem.
Na deser zjadła ze smakiem kawałek chleba.
Mam nadzieję,że z jej serduszkiem to nic poważnego.
A teraz lalunia weszła sama na górę po schodach. :multi:

Zważyłam suńkę - 10.800.

Posted

[quote name='Poker']Byłam z suńką u weta, bo nie podobało mi się to ziajanie.Okazało się ,że ma 39,2stopni.
Podobno są zmiany w płucach, chociaż nie kaszle i serduszko pracuje dość słabo co może być związane ze stanem płuc.Lewe ucho tez jest w lekkim stanie zapalnym.Dostała antybiotyk, ma wyczyszczone uszy.W poniedziałek mam podać jej 2.raz antybiotyk.
Ja osobiście stawiam na infekcję dróg moczowych, mimo że nie ma objawów.Teraz zrobiła sioo na podłogę i mocz cuchnie jak licho.
Bała się wsiadać do samochodu, właziła mi na kolana, dobrze ,że do weta jadę 3 minuty.
Po przyjściu domu cieszyła się niesamowicie, męża witała jak szalona.
Zjadła ogromną porcję wołowego z marchewką i makaronem, wcinała tak ,że się uszy jej trzęsły, myślałam ,że miskę połknie.
Ona w czasie jedzenia warczy nawet jak psy są daleko. Uznaliśmy z mężem ,że ona "mówi" nie podchodźcie , to moja miska , ja teraz jem.
Na deser zjadła ze smakiem kawałek chleba.
Mam nadzieję,że z jej serduszkiem to nic poważnego.
A teraz lalunia weszła sama na górę po schodach. :multi:[/QUOTE]
qrcze...ona jest chora biedna :(
Zmiany w plucach o czym moga swiadczyc? leczenie dlugotrwale?