fochu Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 ogromnie się cieszę że maleńka ma swój dom :) Quote
Poker Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Dziś przyszedł kolejny mejl :multi::multi: Witam, wczoraj nastąpił wielki przełom. Figa po raz pierwszy wyszła na górę i jak juz raz się przełamała teraz juz biegą na górę i na dół. Jak wszyscy są na górze to ona też biegnie a jak na dole to biegnie na dół. W związku z tym że wychodzi juz po schodach minioną noc spędziła na górze. Najpierw wskoczyła do łóżka do rodziców a potem juz zeszła na swoje posłanie, w którym tez spała po raz pierwszy. A drugi sukces był dziś, gdy zobaczyła za ogrodzeniem psa to zaczeła na niego bardzo szczekać i razem z Hakerem tak szczekali. Czuje się u nas chyba juz bardziej pewnie. Apetyt dopisuje, ale już je spokojnie nie tak łapczywie jak na początku. Dzis ostatni zastrzyk i w poniedziałek pojedzie na kontrol do lekarza. Wczoraj ją wazyłam i waży 12 kg. Dostała misia do zabawy ale na razie nie jest nim zainteresowana, kupiliśmy jej taką kostkę do gryzienia ale nią też nie jest zainteresowana. Natomiast co raz częściej stawia uszka do góry. Pozdrawiam Quote
fiorsteinbock Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 Fajnie sie czyta takie wiadomosci! Sunia sie zadomowila - cieszy mnei to ogromnie. No i domek super! Ludzie wrazliwi, to najwazniejsze! Quote
giselle4 Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 jest taka spokojna,spij kochanie bo domek juz wymarzyłas...:) Quote
Poker Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 Kochany DS dziś przysłał mejla i zdjęcia. Nic , tylko się cieszyć. Witam,Figa była wczoraj na kontroli u lekarza, Pani weterynarz powiedziała że nie słyszy żadnych zmian w płucach w związku z czym nie dostała juz kolejnych zastrzyków z antybiotykiem, ale zaleciłą ją obserwować. Figa juz dużo spokojniej oddycha. W domu czuje się coraz pewniej, wskakuje na sofę, obszczekuje z Hakerem psiaki które przechodzą koło ogrodzenia. Z kotkiem juz sie przyzwyczaiły i z Hakerem z dnia na dzień jest coraz lepiej. Na jednym ze zdjęć widać jak Figa kopie dziury w ogródku co stało się jej ulubionym zajęciem. Bardzo lubi tez biegać po lasku, który mamy za domem w związku z czym wnioskujemy ze musi miec jakies geny teriera. Zmniejszyliśmy jej ilośc posiłków do 3 dziennie, gdyż przy 4 zaczeła zostawiać jedzienie w misce. Waży 12,5 kg, a w nocy spi na swoim posłaniu w sypialni rodziców. Pozdrawiam Quote
Andzike Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 [quote name='Poker'] Zmniejszyliśmy jej ilośc posiłków do 3 dziennie, gdyż przy 4 zaczeła zostawiać jedzienie w misce :megagrin::megagrin::megagrin: Ubawiłam się :) Chyba rozpatrzę zwiększenie ilości posiłków dla psów do 3 dziennie ;) Quote
Rudzia-Bianca Posted October 19, 2010 Posted October 19, 2010 O jak dobrze ją widzieć taką zadowoloną na kanapie :) Quote
fiorsteinbock Posted October 19, 2010 Author Posted October 19, 2010 Wiecie o czym marze? Zobaczyc ją, choc przez chwilke. Taka domowa Niunie, bez bagazu schroniskowych doswiadczen. Merdajaca i szczekajaca z etykieta "mam dom i jestem kochana"! Wspaniali ludzie dali jej szanse, chwała im za to... Quote
fochu Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 przecież to nie ta sama sunia którą poznałam na wrocławskim rynku! :) Jaka mordka zadowolona ! Tak Edytko,chwała za to Państwu którzy dali jej dom :D Quote
fiorsteinbock Posted October 20, 2010 Author Posted October 20, 2010 Widzialas ją na rynku Gosiu, wiesz jak wygladala i Tobie łzy spływały po policzkach. Mnie nadal spływają, jednakze ze szcześcia! Nie umiem wyrazic ile dla mnie znaczy ta adopcja :) Quote
fochu Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 fiorsteinbock napisał(a):Widzialas ją na rynku Gosiu, wiesz jak wygladala i Tobie łzy spływały po policzkach. Mnie nadal spływają, jednakze ze szcześcia! Nie umiem wyrazic ile dla mnie znaczy ta adopcja :) wierz mi Edytko że dla mnie tyle samo,ja wszystkich znajomych namawiałam na nią a oni jacyś tacy nieczuli byli na jej los :( i co dnia myśłałam o niej,jak do Poker pojechała to już cała szczęśliwa byłam ,a potem domek tak szybko się znalazł ,nawet o tym nie śniłam :D a tu takie cuda się dzieją ! Quote
margaret Posted October 26, 2010 Posted October 26, 2010 a ja się dopeiro dowiedziałam, widziałam Rotkę na rynku we Wroclawiu, nigdy w najśmielszych snach nie przypuszczałabym po tamtym dniu że tak szybko zadziałaćie wy i los:) ale się cieszę, to druga psia cudna wiadomośc tego dnia!ślicznie wyglada na kanapie, ech oby częsciej takie newsy!!! brawo dla was! Quote
Poker Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Mam nowe wiadomości o Rocie/Yaris/Fidze . I kto by pomyślał ,że jeszcze niedawno sunia prawie umierała z depresji w schronie.Zdjęcia wkleję później. Witam,przesyłam kilka zdjęć Figuni w zimowej scenerii. Figa ma się dobrze, apetyt cały czas dopisuje, uwielbia bawić się z Hakerem, a teraz szaleją na śniegu. Okazało się że bardzo lubi zimę, baliśmy się czy będzie chciała w ogóle wychodzić z domu jak będzie dużo śniegu ale to żaden problem dla niej. Na zdjęciach jest jeszcze przed ostatnimi mocnymi opadami, teraz już jej prawie nie widać tyle jest śniegu więc chodzi tylko odśnieżonymi trasami. Jest bardzo grzeczna i ciągle domaga się głaskania, a jak ktoś przestanie to trąca noskiem rękę żeby dalej głaskać. I bardzo szczeka, czy to w domu czy na zewnątrz, broni swojego terytorium. Pozdrawiam Quote
fochu Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 fajnie czytać takie wieści :D aż się człowiek rozpływa Quote
fiorsteinbock Posted December 17, 2010 Author Posted December 17, 2010 Fajnie, ze domek nadal sie odzywa i jeszcze dzieli fotkami. Dla nas to ogromnie wazne: zobaczyc, poczytac, wiedziec, ze z psem wszystko ok :) Quote
Poker Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Dostałam kolejnego mejla z DS Roty/Figi.Radość mnie rozpiera,że z suńki w depresji i chorej zrobił się taki szczęśliwy pies . Witam,przesyłam kilka zdjęć Figuni, która zadomowiła się już na dobre. Ma już swoje ulubione miejsca w domu, swoje przyzwyczajenia i nawyki. Bardzo lubi sobie długo pospać rano i nie spieszy jej się z wyjściem. Bardzo też lubi zimę i w dalszym ciągu rozkopuje ogródek w poszukiwaniu kreta, mam nadzieję, że w końcu jej się to uda. Czasem tak bardzo głęboko kopie że aż do połowy wchodzi do dziury. Uczy się bawić zabawkami ale jeszcze nie trwa to długo. Bawi się z Hakerem, z Milusią też. Jest ogromnym pieszczochem i łakomczuchem. Dla jej dobra musimy jej ograniczać jedzenie, żeby nie przytyła. Apetyt ma ogromny i lubi przeróżne rzeczy. Jest zdrowa i uśmiechnięta, bardzo towarzyska. Ciągle macha ogonkiem. Pozdrawiam Prawda ,że śliczna dziewczynka? Quote
Energy Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Poker napisał(a):Prawda ,że śliczna dziewczynka? Cudowna:loveu: Quote
Poker Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Pańcia Roty/Figi przesłała nowe wiadomości o dziewczynce Figa jest przekochana, uwielbia pieszczoty i wpycha się ciągle do głaskania. Jest bardzo grzeczna, słucha i nie sprawia żadnych problemów. Bardzo pilnuje domu, jak biega w ogrodzie to szczeka na wszystkich, kto tylko przechodzi. Ma swoje ulubione miejsce do spania - na sofie w salonie. Apetyt dopisuje, ale je z umiarem. Haker natomiast uwielbia się z nią bawić. Zdjęcia prześlę jak będę w domu, gdyż obecnie jestem w pracy a tutaj nie mam jej zdjęć. Pozdrawiam Pozostaje tylko się cieszyć. Quote
Poker Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Są i wiadomości i fotki . Witam, już przeszło rok minął jak Figunia jest z nami :) ojj zadomowiła się już na dobre, i czuje się jak u siebie w domu :) Pilnuje go bardzo, szczeka jak tylko coś usłyszy. Jest zdrowa i pogodna. Pieszczocha straszna :) Z Hakerem się uwielbiają, bawią się w ogrodzie razem. Już nie boi się wychodzić do ogrodu sama. Waga jej się unormowała na poziomie 15 kg. Apetyt jej dopisuje, spacery uwielbia. I wszystko jest w porządku. Ma ulubione miejsca do spania w każdym pokoju, ale najczęściej śpi w sypialni rodziców :) Prześliczna dziewczynka. Tak się cieszę ,że jest szczęśliwa. Quote
Energy Posted November 16, 2011 Posted November 16, 2011 Poker napisał(a): Prześliczna dziewczynka. Tak się cieszę ,że jest szczęśliwa. I ja się bardzo cieszę Poker:lol:śliczna:lol: szczęśliwe psiaki! Quote
fiorsteinbock Posted November 17, 2011 Author Posted November 17, 2011 Ale zadbana! Pomimo gestej siersci widac, ze dupka urosła - powodzi sie Slicznotce :) Az milo patrzec na jej szczescie! Quote
Nadziejka Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 :loveu::iloveyou::thumbs::tree1:cudne psiaczkowo , cudna Rotunia , niechaj wam bedzie spokojnie , szczesliwie i cudnie:multi: Quote
Recommended Posts